فرسایش سالانه ۱۶ تن خاک در هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی

فرسایش سالانه 16 تن خاک در هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از فرسایش سالانه ۱۶ تن خاک در هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، حسن وحید ظهر امروز در همایش روز روستا و عشایر که در روستای تقی آباد زاغه  برگزار شد اظهار داشت: نتیجه ارزیابی‌هایی که در مجموعه سازمان  منابع طبیعی کشور انجام داده‌ایم و پروژه‌های شاخص استان‌ها را انتخاب کنیم به این نتیجه رسیدیم که  استان لرستان در بسیاری از مباحث مربوط به منابع طبیعی جز استان‌های پیش‌رو‌ست.

وی آبخیزداری را یکی‌ معضلات و مشکلات زیست محیطی استان دانست و افزود: خوشبختانه طی سال‌های اخیر طی برنامه‌ای هدفمند و اساسی توانسته‌ایم بالغ بر 750 هزار هکتار ازعرصه‌های منابع طبیعی استان را تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار بدهیم که اثرات و فواید متعددی دارد.

 معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیش از یک میلیون و 200 هزارهکتارازعرصه‌های منابع طبیعی  لرستان نیازمند آبخیزداری است عنوان کرد: سال گذشته بیش از 25  هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان عملیات آبخیزداری انجام شد که به عنوان یک پروژه شاخص و مهم امروز توسط  استاندار به صورت ویدئو کنفرانس در سطح استان‌های کشور افتتاح  شد و به مردم لرستان نوید می‌دهیم در سال 1401 با کمک مجموعه استان تلاش می‌کنیم سطح آبخیز داری استان را  به دو برابر برسانیم.

وی بیان کرد:در راستای  دستور رئیس جمهور مبنی بر مردمی کردن دولت در سطح روستا‌ها در قالب حوزه‌های آبخیز پروژه‌های متعددی داریم و این  اختیار به ادارات کل منابع طبیعی کشور داده شده  که بتوانیم شرکت‌های فراگیر را تشکیل و به آنها رتبه بدهیم  به این معنا که در سطح روستاها از جهت انسجام‌بخشی داخل دولت و نقش مشارکت مردمی اعمال مدیریت کلیه  پتانسیل‌هایی که در حوزه‌های آبخیز وجود دارد به بهره‌برداران عرفی بدهیم.

وحید گفت: برداشت 25 درصد علوفه از عرصه‌های منابع طبیعی سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی شده و یکی از مهم‌ترین  مشکلاتی که در حوزه منابع طبیعی داریم موضوع  فرسایش خاک است ولی چنانچه بهره‌برداران از سایر اثرات اقتصادی منابع طبیعی همچون معادن و گیاهان دارویی استفاده شود به طور یقین طرح‌هایی که بهره‌برداران ارائه بدهند مصوب و در قالب قراردادی کلیه  پتانسیل‌های عرصه به بهره‌برداران اعمال مدیریت خواهد شد.

وی تصریح کرد: با توجه به  معضلات زیست‌محیطی کشور همچون‌ سیلاب‌ها، خشکسالی‌ها، تغییر اقلیم، خشکیدگی جنگل‌ها،  فرسایش 16  تن خاک در هکتار در سال نشان می‌دهد در برنامه‌های اجرایی عملا انسجام‌بخشی سازمانی وجود ندارد به همین منظور دستورالعمل مدیریت جامع حوزه آبخیز صادر شده است.

  معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: در مدیریت جامع حوزه آبخیز تحت ریاست استانداران و دبیری ادارات کل منابع طبیعی سراسر کشور مقرر شده است انسجام بخشی سازمانی دراهداف و برنامه‌های پروژه‌های دولت در این مناطق اجرا و مشارکت مردم جذب شود که بتوانیم مدیریت عرصه‌های منابع  طبیعی را به مردم واگذار کنیم.   

وی اظهارداشت: با توجه به اینکه مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی تحت عنوان بهره‌برداری به بهره‌برداران روستا واگذار شده ‌تقاضا می‌کنیم حریم طبیعت را نگه داریم طبیعت به ما غضب نخواهد کردو دچار سیلاب، خشکسالی و فرسایش خاک نخواهد شد.

انتهای پیام/645/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon