تعاملات بین استانداری و شهرداری قزوین روان نیست


تعاملات بین استانداری و شهرداری قزوین روان نیست

معاون عمرانی استاندار قزوین گفت: در جلسات تعاملی که بین استانداری و شهرداری قزوین برگزار می‌شود، به دنبال ارائه راه حلی برای ارتباط نزدیک بین استانداری و شهرداری باشیم. چرا که تعاملات بین استانداری و شهرداری قزوین روان نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، مهدی رجحانی در جلسه علنی شورای شهر قزوین که با حضور استاندار و شهردار قزوین در تالار مردم شهرداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در جلسات تعاملی که بین استانداری و شهرداری قزوین برگزار می‌شود، به دنبال ارائه راه حلی برای ارتباط نزدیک بین استانداری و شهرداری باشیم. چرا که تعاملات بین استانداری و شهرداری قزوین روان نیست.

وی با اشاره به مسائل اشاره‌شده توسط اعضای شورای شهر گفت: مسئله مهمی در تعاملات بین استانداری و شهرداری قزوین وجود دارد که آن هم تبیین نقش و جایگاه این 2 دستگاه است. آیا اجرای پروژه کار استانداری است و کنترل کار شهرداری و شورای شهر است یا مجری شهرداری است و استانداری نحوه اجرا را کنترل می‌کند؟ سیاست‌گذار استانداری است یا شورای شهر؟

رجحانی اضافه کرد: گرهی که در استان قزوین وجود دارد، این است که تبیین نقش این نهادها به درستی انجام نشده است. شاید شورای شهر انتظار دارد که مصوبه صادر کند و مصوبه‌اش اجرا شود و استانداری خود را با مصوبه شورا هماهنگ کند. در صورتی که این‌گونه نیست و باید شهرداری و شورای شهر خود را با استانداری هماهنگ کند. ضمن اینکه ما ملزم به انجام مصوبات شورای شهر در چارچوب اختیارات شورا هستیم.

وی ادامه داد: بنابراین این‌گونه نیست که همه نظرات شورا را استانداری تأمین کند؛ چرا که سیاست‌‌گذار استانداری است و اگر گرهی ایجاد می‌‌شود، شورا و شهرداری باید بیایند و برای باز کردن گره اقدام کنند.

معاون استاندار قزوین با انتقاد از عدم حضور شهردار یا نمایندگان شهردار در جلسات مهم عمرانی استانداری گفت: افرادی از شهرداری در جلسات کمیسیون‌های استانداری حاضر می‌شوند که اختیارات ندارند و وقتی با حضور همه فرمانداران و مسئولان تصمیم‌گیری می‌شود، بعد که زمان اجرا می‌رسد، مدیران شهرداری قزوین ورود می‌کنند و ابراز مخالفت می‌کنند.

رجحانی افزود: اگر می‌خواهیم به اجرای طرح‌های عمرانی شهر قزوین سرعت بدهیم، باید خود شهردار قزوین در جلسات و در جریان تصمیم‌گیری‌ها باشد و اگر نماینده‌ای اعزام می‌کند باید اختیارات خود را به نماینده شهرداری تفویض کند. اگر هم تفویض اختیار انجام نشد، استان نمی‌تواند با شهرداری قزوین هماهنگ شود و برعکس شهرداری با مدیریت استان هماهنگ شود.

وی با اشاره به معضلات بافت تاریخی و فرسوده ادامه داد: در اغلب مناطق بافت فرسوده یک طبقه به تراکم ساخت‌وساز اضافه شده است و برای افزایش یک طبقه تراکم در کل شهر قزوین نیاز به کار کارشناسی بیشتری داریم.

یک طبقه به تراکم ساخت‌وساز در شهر قزوین افزوده شود

شهردار قزوین هم در این جلسه با اشاره به گرانی مسکن در شهر قزوین و مشکلات توسعه زمین‌های مسکونی گفت: بنابراین پیشنهاد ما این است که در تمام شهر قزوین به ویژه در بافت تاریخی، فرهنگی و مذهبی یک طبقه به تراکم ساخت‌وساز اضافه شود. این از اختیارات استانداری قزوین است و امیدواریم به شورای عالی شهرسازی و معماری پیشنهاد دهد که این افزایش تراکم را مصوب کند.

مهدی صباغی با بیان اینکه مساحت بافت تاریخی ما 503 هکتار است، اضافه کرد: شاهد این هستیم که در شهری مانند تبریز در کنار آثار تاریخی بناهای مختلفی مانند مصلای نماز جمعه را احداث کردند، ولی ما در کیلومتر‌ها فاصله از مسجد جامع قزوین اجازه ساخت خانه‌های مردم را نمی‌دهیم و به این صورت با سخت‌گیری‌ها باعث ویرانی بافت اصیلی شهر قزوین شدیم.

وی ادامه داد: به این ترتیب مردم اصیل و هویت‌دار شهر قزوین را جابه‌جا می‌کنیم و در واقع هویت را از آنها می‌گیریم. به همین خاطر باید رویکرد را عوض کرده تا مردم بتوانند در همان بافت‌های اصیل و تاریخی قزوین ساکن شوند و از به‌هم ریختن بافت‌های محلی و اصالت‌دار جلوگیری کنیم.

بلوارهای صنعت و ابوترابی به قزوین الحاق شود

شهردار قزوین با تاکید بر لزوم بازنگری در طرح توسعه شهر قزوین گفت: باید بلوار صنعت و بلوار شهید ابوترابی را به شهر قزوین الحاق کنیم و باید استانداری قید تبصره یک ماده یک را از این الحاق بردارد. اگر این مهم انجام شود، ما این 2 پروژه را تحویل می‌گیریم و به این شکل جلوی وارد شدن خسارات و تلفات جانی به مردم گرفته می‌شود و با بیمه‌های راهداری خسارات را جبران کنیم.

صباغی با بیان اینکه مردم شهر قزوین مشکلات حادی در حوزه بازآفرینی شهری دارند، افزود: در محله هادی‌آباد یا خیابان مجاهد 57 هکتار زمین مستعد داریم که مردم بعد از انقلاب این زمین‌ها را تصرف کردند و درآن خانه و ابنیه مختلف ساختند که این خانه‌ها سند مالکیت ندارند. حدود 36 هزار نفر در هادی‌آباد زندگی می‌کنند که با خطر زلزله در این منطقه مواجه هستند و باید طرح باز‌آفرینی شهری در آن اجرا شود.

وی ادامه داد: با توجه به اختیارات استانداری قزوین باید اهتمام ویژه‌ای برای افزایش فضای سبز در جنوب شهر داشته باشیم و باید با تملک برخی زمین‌ها فضای سبز ایجاد کرده و در کل هم باید باز‌آفرینی بافت فرسوده به ویژه منطقه هادی‌آباد را در اولویت کاری قرار دهیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon