صربستان رئیس ستاد ارتش خود را به مرز کوزوو فرستاد

صربستان رئیس ستاد ارتش خود را به مرز کوزوو فرستاد

در پی تشدید تنش‌ها بین صربستان و کوزوو ، رئیس ستاد ارتش صربستان به منطقه مرزی اعزام شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم "ان تی وی" آلمان در گزارشی نوشت: تنش های بین کوزوو و صربستان در حال افزایش است. پس از شلیک گلوله در نزدیکی یک نیروی امنیتی ناتو در شمال کوزوو، صربستان رئیس ستاد ارتش را به مرز فرستاد.

"الکساندر ووچیچ"، رئیس جمهور صربستان، ژنرال موسیلوویچ، رئیس ستاد ارتش را عصر یکشنبه به مرز کوزوو فرستاد. وی پس از گفتگو با ووچیچ در بلگراد به تلویزیون پینک گفت: وظایفی که به ارتش صربستان داده شده دقیق و روشن است و به طور کامل اجرا خواهد شد. وی تاکید کرد: وضعیت در مرز پیچیده است و مستلزم حضور ارتش صربستان در آینده است.

کوزوو با اکثریت جمعیت آلبانیایی خود، در سال 2008 استقلال خود را از صربستان اعلام کرد، اما همچنان از سوی بلگراد به عنوان یک سرزمین جدا شده به حساب می آید. چند سال پیش، هر دو کشور جنگ خونینی داشتند. علیرغم تلاش های اتحادیه اروپا برای گفت و گو، آنها چندین سال است همچنان با هم اختلاف دارند.

تنش ها در مرز با صربستان در ماه دسامبر دوباره افزایش یافت. شلیک گلوله به افسران پلیس در شب و حمله به ماموریت اتحادیه اروپا Eulex با نارنجک شوکر نگرانی های بین المللی را برانگیخته است.

چندین گلوله نیز در نزدیکی یک گشت زنی ناتو در شمال کوزوو شلیک شد . نیروی امنیتی ناتو KFOR روز یکشنبه گفت که وقتی صدای تیراندازی در منطقه زوبین پوتوک شنیده شد، به کسی آسیب نرسیده و خودرویی دچار حادثه نشد. KFOR نگفت که این تیراندازی ها از کجا آمده است. حدود 3760 سرباز ناتو صلح شکننده را در منطقه حفظ می کنند.

اندکی پیش از عزیمت فرمانده ارتش صربستان به منطقه مرزی، چندین رسانه صربستان نیز ویدئویی را در شبکه های آنلاین منتشر کردند که در آن صدای تیراندازی شنیده می شد. بر اساس این گزارش ها اینها مناقشاتی بود که در اوایل عصر رخ داد. گفته می‌شود که نیروهای مسلح کوزوو تلاش کرده‌اند سدی را که قبلاً توسط صرب‌ها نصب شده بود، از بین ببرند.

این موضوع بلافاصله توسط پلیس کوزوو تکذیب شد. این نهاد امنیتی در صفحه فیس بوک خود گفت که هیچ یک از کارمندانش در نبردها و مناقشات شرکت نداشتند. در عوض، به گفته رسانه های کوزوو، یک گشت از نیروهای حافظ صلح کوزوو (KFOR) در منطقه تیراندازی بود. این ماموریت هدایت شده از طرف ناتو چند روز پیش حضور خود را در منطقه افزایش داد.

سال هاست که تنش هایی در شمال کوزوو وجود دارد. حدود 50000 صرب مقیم آنجا نهادهای دولتی را به رسمیت نمی شناسند. اعتراضات اخیر با دستگیری یک افسر پلیس سابق صرب آغاز شد و سپس حدود 50000 صرب در این منطقه موانعی ایجاد کردند. آنها خواستار آزادی افسر پلیس دستگیر شده و تعهدات بیشتر قبل از برداشتن موانع هستند. دولت کوزوو از KFOR خواسته است که موانع را بردارند.

با توجه به تنش های فزاینده در شمال کوزوو، آنا برنابیچ، نخست وزیر صربستان اخیرا نسبت به تشدید اوضاع هشدار داد. او هفته گذشته در بلگراد گفت: ما واقعاً در آستانه درگیری مسلحانه هستیم. او دولت پریشتینا را مسئول تنش ها دانست.

ارتش صربستان از نیروی حافظ صلح ناتو KFOR درخواست اجازه کرده تا با 1000 نیرو به سمت کوزوو حرکت کند. میلوش ووچویچ، وزیر دفاع صربستان اعلام کرد، یک هیئت ارتش صربستان نامه ای در این زمینه به افسران KFOR در گذرگاه مرزی صربستان و کوزوو در Merdare تسلیم کرد.

کوزوو تا سال 1999 بخشی از صربستان بود . پس از مداخله ناتو، ابتدا تحت مدیریت مأموریت سازمان ملل متحد Unmik قرار گرفت و سپس در سال 2008 خود را مستقل اعلام کرد. تا به امروز، KFOR امنیت نظامی این کشور را تضمین می‌کند. رهبری بلگراد استقلال این منطقه را به رسمیت نمی شناسد. صرب‌های قومی که در یک منطقه مسکونی فشرده در شمال کوزوو زندگی می‌کنند، اخیراً دوباره برای دامن زدن به تنش‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

چندی پیش در پی بالا گرفتن مجدد مناقشات بین صرب‌ها و پلیس کوززو در مناطق شمال این کشور، رئیس جمهور کوزوو اعلام کرد که انتخابات محلی در این مناطق به تعویق خواهد افتاد.

انتخابات محلی که ابتدا برای 18 تا 25 دسامبر در شمال کوزوو برنامه ریزی شده بود، به دلیل افزایش تنش‌های قومی به 23 آوریل 2023 به تعویق افتاد. این خبر را را "ویوسا عثمانی"، رئیس جمهور کوزوو پس از رایزنی با احزاب سیاسی و نیروهای امنیتی در پریشتینا اعلام کرد.

جو شمال کوزوو از روز 10 سپتامبر پس از آنکه مقامات کوزوو با وجود مخالفت صربستان برای برگزاری انتخابات شهرداری‌ها در این منطقه تلاش کردند ملتهب است.

از تابستان سال گذشته زورآزمایی میان پریشتینا و بلگراد تقریبا به بحران‌هایی ماهانه منجر شده است که نتیجه‌ دو دیدگاه متضاد در مورد جایگاه اقلیت صرب در کوزوو است. برای پریشتینا، بهره‌مندی صرب‌های کوزوو از حقوق خاص بی‌معنا است، در حالی که از نظر بلگراد، صرب‌های شمال کوزوو باید توانایی سازماندهی امور جامعه خود را داشته‌ باشند.

با این‌حال حتی پس از پذیرفتن اصل توافقات بروکسل در سال 2013 توسط پریشتینا، مقامات کوزوو تأسیس هرگونه انجمن مرتبط با صرب‌ها را نمی‌پذیرند. بر اساس توافقنامه‌ی 19 آوریل 2013 بروکسل در مورد عادی سازی روابط بین بلگراد و پریشتینا، یک نهاد خودگردان متشکل از صرب‌های ساکن در کوزوو می‌بایست ایجاد شود.

نیروی‌های حافظ صلح کوزوو  به رهبری ناتو همزمان با افزایش تنش‌ها در شمال کوزوو حضور خود را در این منطقه با اعزام نیرو و گشت‌زنی تقویت کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان