مسجدالاقصی؛ کانون اصلی درگیری‌ها در فلسطین اشغالی در سال ۲۰۲۳

مسجدالاقصی؛ کانون اصلی درگیری‌ها در فلسطین اشغالی در سال 2023

با توجه به تحولات سال ۲۰۲۲ و سیاست‌های افراطی و نژادپرستانه‌ای که کابینه فاشیستی رژیم صهیونیستی پیش گرفته انتظار می‌رود عرصه درگیری‌ها در قدس و مسجدالاقصی میان فلسطینیان و اشغالگران داغ‌تر از همیشه باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سال 2022 درحالی به پایان می‌رسد که تکلیف بسیاری از پرونده‌های فلسطین در عرصه درگیری فلسطینیان با صهیونیست‌ها هنوز روشن نشده است. تلاش‌های رژیم اشغالگر برای یهودی‌سازی مسجدالاقصی و آوارگی فلسطینیان و همچنین گسترش شهرک‌سازی‌های صهیونیستی در قدس اشغالی از جمله پرونده‌هایی است که به سال 2023 موکول می‌شود.

سیاست‌های افراطی و متجاوزانه صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی در سال 2022 موجب شد تا این مکان مقدس در کانون درگیری‌های فلسطینیان و صهیونیست‌ها در قدس اشغالی قرار بگیرد. تجاوزات اشغالگران علیه مسجدالاقصی در سال 2022 که «زیاد ابحیص» کارشناس امور قدس آن را خشن‌ترین تجاوزات از سال 1967 تاکنون توسیف می‌کند، در 3 جهت اصلی خلاصه می‌شود:

-حملات گسترده شهرک‌نشینان و افزایش تجاوزات نظامیان برای تخلیه مسجدالاقصی از فلسطینیان.

-انجام رفتارهای تحریک‌آمیز و برگزاری مراسم‌های تلمودی و تحریف هویت مسجدالاقصی و معرفی آن به عنوان مرکز مذهبی یهودیان.

-کمرنگ کردن نقش قیمومیت اردن بر مسجدالاقصی.

زیاد ابحیص در رابطه با چشم‌انداز تحولات مسجدالاقصی در سال 2023 معتقد است که با توجه به تشدید تجاوزات گروه‌های افراطی صهیونیست علیه مسجدالاقصی و همچنین گسترش بازدارندگی مقاومت در نوار غزه که در نبرد برای قدس حاضر شد و نیز افزایش مقاومت در کرانه باختری، می‌توان پیش‌بینی کرد که تحولات مسجدالاقصی در سال 2023 در چند مسیر قرار بگیرد:

تجاوزات گسترده

پیش‌بینی می‌شود که شاهد تشدید تجاوزات صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی به ویژه در مناسبت‌های مختلف یهودیان از جمله تعطیلات «عید پاک» در هفته سوم ماه رمضان آینده (ماه مارس) باشیم.


نبرد پرچم‌ها

انتظار می‌رود که جنگ پرچم‌ میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها در ماه مه تشدید شود.

اقدامات فاشیستی ایتمار بن گویر

شواهد نشان می‌دهد که در سال 2023 شاهد گسترش تجاوزات پلیس رژیم اشغالگر علیه مسجدالاقصی و تغییر وضعیت موجود باشیم؛ به ویژه اینکه ایتمار بن گویر به عنوان وزیر امنیت داخلی کابینه جدید رژیم صهیونیستی قرار است قوانین ورود به مسجدالاقصی را تنطیم کند؛ درحالی که خودش یکی از رهبران و اعضای فعال گروه‌های افراطی صهیونیست در حمله به مسجدالاقصی بوده و بسیاری از تجاوزات اشغالگران ضد مسجدالاقصی را در سال 2022 سازماندهی کرده است.

ایتمار بن گویر همچنین از موسسان یک گروه افراطی صهیونیست به نام «لاحاوا» به شمار می‌رود که اعضای آن مسئول حمله به مسجدالاقصی هستند. لاحاوا در عبری به معنای «شعله» است. ممکن است بن گویر در سایه سیاست‌های فاشیستی خود در هریک از مناسبت‌های یهودیان، امکانات لازم برای تجاوز صهیونیست‌ها ضد مسجدالاقصی را فراهم کند؛ موضوعی که قیمومیت اردن بر مسجدالاقصی را به چالش می‌کشد.

مسجدالاقصی؛ کانون درگیری‌ها

تشدید اختلافات و تعمیق شکاف‌های داخلی میان صهیونیست‌ها بهایی است که این رژیم برای یهودی سازی مسجدالاقصی می‌پردازد. درحالی که احزاب راست‌افراطی اسرائیل موافق یهودی سازی این مکان مقدس هستند، اختلافات عمیقی در این زمینه در جامعه صهیونیستی وجود دارد؛ جایی که بسیاری از احزاب میانه چنین رویکردی را رد می‌کنند. به ویژه بعد از تشدید عملیات‌های مقاومتی فلسطینیان در مه 2022 که تا تل‌آویو نیز رسید.

دکتر «جاد اسحاق» مدیرکل موسسه تحقیقات کاربردی در قدس اشغالی به نوبه خود در این زمینه اظهار داشت، مهمترین چیزی که باید به آن توجه کنیم این است که اسرائیل در سال 2022 شروع به ساختن بناهایی جهت انجام پروژه موسوم به «قدس بزرگ» کرده که هدف آن تغییر وضعیت جمعیتی و جغرافیایی این شهر به نفع یهودیان است.

رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد 4 شهرک جدید در قدس اشغالی است که این مسئله منجر به کاهش درصد حضور فلسطینی‌ها از 37 به 21 درصد در این شهر می‌شود. علاوه بر این در سال 2022 شاهد تصویب چندین پروژه شهرک‌سازی از جمله اضافه شدن 4900 واحد مسکونی به قدس و تصویب ساخت 9000 واحد دیگر در بخش شمالی این شهر بودیم.

طبق اطلاعات موسسه «آریگ» در سال 2022 شاهد 138 مورد تخریب و 273 مورد حمله به زمین‌ها و املاک فلسطینیان توسط شهرک‌نشینان صهیونیست در قدس اشغالی بودیم. رژیم اشغالگر همچنین از خلال پروژه «تسویه و ثبت اراضی» سیطره خود را بر درصد بالایی از املاک فلسطینیان تثبیت کرده است.

دکتر اسحاق افزود، کابینه جدید اسرائیل برای اجرا و تکمیل پروژه‌های شهرک‌سازی در قدس اشغالی تلاش خواهد کرد. درباره اخراج فلسطینیان و انجام پروژه یهودی سازی قدس نیز باید بگوییم که اگر امور به اسرائیل واگذار شود فلسطینی‌ها در قدس غریبه می‌شوند.

بر این اساس خطر آوارگی اجباری حدود 7500 نفر از فلسطینیان را که در 6 محله منطقه سیلوان قدس زندگی می‌کنند، تهدید می‌کند؛ به طوری که ممکن است صهیونیست‌ها منازل این فلسطینیان را به بهانه ساخت و ساز غیر مجاز تخریب و آنها را از خانه‌هایشان بیرون کنند.

سرنوشت باب العامود

پیش‌بینی می‌شود با آغاز ماه رمضان باب العامود که یکی از دروازه‌های شهر قدیمی قدس است مانند دو سال گذشته در معرض تجاوزات اشغالگران قرار بگیرد؛ جایی که صهیونیست‌ها تلاش خواهند کرد فلسطینیان را از آنجا بیرون کنند.

مدارس و بخش آموزشی فلسطین

بعد از محدود کردن کار دو مدرسه در قدس در سال 2022 با لغو مجوزهای دائمی آنها و تبدیل شدن این مدارس به آموزشگاه‌های موقت با این بهانه که برنامه‌های درسی فلسطینیان شامل محتوای ضد اسرائیلی و تحریک علیه این رژیم و ارتش آن است، انتظار می‌رود در سال 2023 نیز بخش آموزش و پرورش و مدارس فلسطینیان در معرض فشارها و محدودیت‌های بیشتر قرار بگیرد.

درحال حاضر 45 هزار و 500 دانش‌آموز دختر و پسر در 146 مدرسه وابسته به بخش آموزشی فلسطین درس می‌خوانند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان