هشدار درباره تداوم بن‌بست سیاسی لبنان تا پایان ۲۰۲۳

هشدار درباره تداوم بن‌بست سیاسی لبنان تا پایان 2023

درحالی که هشدارهای زیادی درباره تاثیر بحران سیاسی و اجتماعی لبنان بر وضعیت امنیتی این کشور مطرح شده، منابع سیاسی بیروت اعلام کردند با توجه به امید برخی طرف‌ها به مداخلات خارجی، توافق داخلی برای انتخاب رئیس جمهور غیرممکن شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از تجمعات شکل گرفته توسط خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت در اعتراض به بازداشت شماری از معترضان به روند تحقیقات این پرونده طی روزهای گذشته، منابع لبنانی درباره احتمال وقوع برخی ناامنی‌ها به ویژه در سایه بحران سیاسی و اجتماعی این کشور هشدار می‌دهند.

منابع امنیتی لبنان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط اعلام کردند، هشدارهایی درباره وخامت اوضاع لبنان در همه سطوح وجود دارد و ما همواره نسبت به پیامدهای ناپایداری اوضاع سیاسی و معیشتی بر شرایط امنیتی کشور هشدار داده‌ایم. اتفاقاتی که در روزهای گذشته رخ داده نشان می‌دهد که احتمال انجام اقداماتی چون مسدود کردن راه‌ها و متشنج کردن اوضاع امنیتی لبنان وجود دارد و این خط قرمز ارتش و سرویس امنیتی است.

منابع پارلمانی معارض در لبنان نیز در این زمینه اعلام کردند که ممکن است در سایه ناتوانی برای انتخاب رئیس جمهور، طی هفته‌های آینده شاهد فشارهای مختلفی در سطح خیابان‌ها باشیم که جنبه امنیتی دارند.

در این راستا روزنامه الجمهوریه به نقل از منابع آگاه سیاسی گزارش داد، هیچ نشانه و امیدی برای پایان بن‌بست سیاسی در لبنان وجود ندارد و به گفته یک منبع ارشد سیاسی، بعد از اینکه  همه رشته‌های گفتگو و توافق میان مسئولان واحزاب لبنانی قطع شده، انتخاب رئیس جمهور یک هدف دور از دسترس محسوب می‌گردد.

این منابع افزودند، کسانی که درباره انتخاب رئیس جمهور در هفته‌ها و ماه‌های آینده صحبت می‌کنند، دچار خوش‌بینی و اغراق شده‌اند. با توجه به فضای سیاسی کنونی کشور شاید بتوان گفت که احتمالا تا پایان 2023 پست ریاست جمهوری لبنان همچنان خالی بماند.

منابع مذکور تاکید کردند، باید صریح و شفاف واقعیت‌ها را بگوییم و نمی‌توان دیگر چیزی را پنهان کرد. حقیقت آن است که تا زمانی که احزاب لبنانی در روند پرونده ریاست‌جمهوری مانع‌تراشی کرده و منتظر مداخله خارجی‌ها بمانند،  توافق داخلی بر سر انتخاب رئیس جمهور غیرممکن است.

بر اساس این گزارش، از طرف دیگر  هرگونه مداخله خارجی در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان هزینه زیادی برای این کشور خواهد داشت و هر طرف خارجی که وارد این پرونده شود منافع خودش را دنبال می‌کند. از آن گذشته پاریس و همه بازیگران خارجی بارها مستقیما گفته‌اند که نمی‌توانند کمکی به حل بحران سیاسی لبنان بکنند و خود لبنانی‌ها باید تصمیم بگیرند. بنابراین مایه تاسف است که هنوز برخی در لبنان معتقدند خارجی‌ها می‌توانند گره بن‌بست سیاسی این کشور را باز کنند.

یک منبع رسمی لبنانی در این زمینه تاکید کرد، انتخاب رئیس جمهور در لبنان شبیه به استخراج گاز از اعماق دریا شده و همانطور که استخراج گاز سال‌ها طول می‌کشد، ما نگرانیم که برای انتخاب رئیس جمهور به بیش از یک سال زمان نیاز داشته باشیم.

با این وجود «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هنوز کلید توافق را کنار نگذاشته و به تماس‌ها و تلاش‌های خود برای حل پرونده ریاست‌جمهوری ادامه می‌دهد و طبق گفته منابع لبنانی قرار است در جلسه روز پنجشنبه پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور، در این زمینه سخنرانی کند.

هفته گذشته رئیس پارلمان لبنان برای ازسرگیری جلسات پارلمان جهت انتخاب رئیس جمهور فراخوان داده بود که قرار بود از پنجشنبه هفته قبل برگزار گردد اما این نشست  به علت درگذشت حسین الحسینی رئیس پیشین پارلمان لبنان به تعویق افتاد.

در شرایطی که لبنانی‌ها با پایان سال 2022 و آغاز سال جدید میلادی هنوز هیچ اقدام داخلی برای پیشرفت پرونده ریاست‌جمهوری انجام نداده‌اند و این پرونده در وضعیت عقب‌گرد قرار دارد، سیگنال‌ها و شواهد موجود نشان می‌دهد که بازیگران خارجی که مسئولان لبنانی برای حل بحران سیاسی روی آنها حساب باز کرده بودند نیز توجهی به پرونده این کشور ندارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان