تحولات اوکراین| اتحاد آمریکا و آلمان در تأمین تسلیحاتی کی‌یف و اعمال فشار بر مسکو


تحولات اوکراین| اتحاد آمریکا و آلمان در تأمین تسلیحاتی کی‌یف و اعمال فشار بر مسکو

درخواست کی‌یف از اروپا برای ۲۵۰هزار گلوله توپ در ماه، تهدید چین به تحریم در صورت کمک نظامی به مسکو، مخالفت ۶۰درصد آمریکایی‌ها با کمک نظامی به اوکراین و بررسی امکان خرید مشترک مهمات برای کی‌یف در اتحادیه اروپا از مهمترین اخبار پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، موضوع اوکراین، به یکی از موضوعات محوری در دیدار شب گذشته جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان تبدیل شد. رهبر آمریکا بر اهمیت اقدامات برلین در زمینه کمک به کی‌یف و همچنین اعمال فشار بر روسیه از جمله در موضوع کنار گذاشتن منابع انرژی این کشور تأکید کرد، شولتز نیز یادآور شد که قصد دارد از اوکراین «تا هر زمان که لازم باشد» حمایت کند.

در این دیدار بایدن به اتحاد ایالات متحده و آلمان در خصوص ارسال تسلیحات به اوکراین اشاره کرده افزود: برلین حمایت قابل‌توجهی از نیروهای مسلح اوکراین در رفع نیازهای حیاتی مانند تأمین غذا و گرمایش آنها در زمستان ارائه کرده است.

 روز جمعه، آلکسی ماکی‌یف، سفیر اوکراین در برلین فاش کرد که اوکراین و آلمان در حال برنامه‌ریزی برای ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف برای مدت زمان طولانی هستند. به‌گفته وی، آلمان به‌تدریج نقش یکی از رهبران این روند را به‌عهده گرفته است.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز یادآور شده است مسکو به ادامه خط‌مشی آمریکا در افزایش عرضه تسلیحات خود و متقاعد کردن اقمار خود در اروپا، برای افزایش عرضه‌های مشابه توجه کرده است. به‌گفته وی، ارسال تسلیحات به کی‌یف بار قابل‌توجهی بر اقتصاد اروپا تحمیل کرده است و مالیات‌دهندگان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ولی بر روند درگیری نظامی تأثیری نخواهد داشت.

روز جمعه آژانس خبری بلومبرگ با اشاره به بررسی امکان خرید مشترک برای اوکراین در اتحادیه اروپا، گزارش داد که صدراعظم آلمان در جریان سفر خود به واشنگتن قصد دارد با جو بایدن درباره انتقال احتمالی بخشی از تولیدات اروپایی به ایالات متحده که ظرفیت بیشتری در این زمینه دارد گفتگو کند.

در این گزارش آمده است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین و دیگر مقامات این کشور همواره از کمبود فزاینده مهمات در جبهه نبرد با روسیه شکایت دارند.

پیش از این، اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق تفنگداران دریایی آمریکا، گفته بود که جو بایدن با تأکید بر تخطی‌ناپذیری سیاست حمایت از کی‌یف، قصد دارد کشورهای اروپایی را در این راستا تحت فشار قرار دهد و آنها را به ارسال سلاح بیشتر به کی‌یف تشویق کند، زیرا ذخایر تجهیزات نظامی آمریکا نامحدود نیست و دیر یا زود به اتمام خواهد رسید.

بدین ترتیب، در آینده وضعیت به این صورت خواهد بود که آمریکا از کشورهای اروپایی پول دریافت خواهد کرد تا مهمات مورد نیاز کی‌یف را تولید کند که تأیید دیگری بر منفعت قابل توجه صنایع نظامی آمریکا از ادامه درگیری نظامی در اوکراین است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتاد و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

درخواست رئیس پارلمان اروپا برای آغاز مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا با اوکراین در سال جاری میلادی

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا روز شنبه از اوکراین بازدید کرد و آغاز مذاکرات الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را در اواخر سال جاری درخواست کرد. متسولا روز شنبه در لویو، غرب اوکراین گفت: امیدوارم مذاکرات الحاق امسال آغاز شود. این سیاستمدار اروپایی افزود: آینده اوکراین در اتحادیه اروپاست.

متسولا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان این کشور دیدار کرد. متسولا گفت که دولت و پارلمان اوکراین در حال پیشرفت چشمگیر در  اجرای پیشنهاد اتحادیه اروپا هستند . زلنسکی از متسولا برای نقش مکملش تشکر کرد. زلنسکی پس از این گفتگو در توییتر نوشت: اوکراین می‌خواهد هر چه سریع‌تر اجرای توصیه‌های کمیسیون اروپا را تکمیل کند و امسال مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا را آغاز کند.

اتحادیه اروپا در ژوئن 2022، چهار ماه پس از آغاز جنگ روسیه، وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را به اوکراین اعطا کرد.  با این حال، روند الحاق معمولا چندین سال طول می کشد - برای برخی از کشورها مانند ترکیه عملاً این روند  به بن بست رسیده است. اوکراین خواستار الحاق سریع در صورت امکان ظرف دو سال آینده است.

فرمانده ناتو: ائتلاف نظامی غربی بعد از جنگ اوکراین باید با واقعیات جدیدی سازگار شود

به گفته فرمانده کل ناتو در اروپا، پس از حمله روسیه به اوکراین، ناتو باید با واقعیت جدیدی سازگار شود. ژنرال کریستوفر کاولی در روز جمعه به عنوان مهمان افتخاری در تالار شهر هامبورگ گفت که گستردگی این جنگ غیرقابل باور است.  به گفته وی روسیه تاکنون بیش از 2000 تانک بزرگ جنگی را از دست داده است. بیش از 200000 سرباز روسی و بیش از 1800 افسر کشته یا زخمی شدند. ارتش روسیه به طور متوسط روزانه بیش از 23000 گلوله توپ شلیک می کند.

 وی تاکید کرد: وقتی اوضاع برای ناتو سخت می شود، قدرت سخت باید یک استدلال باشد. کاولی گفت: اگر دیگری با تانک می آید، شما نیز باید تانک داشته باشید.  با این حال، یکی از درس هایی که از جنگ سرد آموخته شد این است که دقت سلاح مهم است. علاوه بر این ظرفیت تولید صنایع دفاعی حائز اهمیت است.  به گفته وی جنگ توسط کسانی برنده می شود که می توانند سریع ترین تولید را داشته باشند.

اعلام آمادگی سازمان امنیت و همکاری اروپا برای حمایت از مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین

"هلگا ماریا اشمید"، دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE)  اعلام کرد که آماده حمایت از مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین است.  وی روز جمعه در هامبورگ با در نظر گرفتن طرح صلح چین، خواستار مذاکره نه تنها با مسکو، بلکه مهمتر از همه با کی یف زیر چتر سازمان ملل شده بود.  وی به عنوان مهمان افتخاری در ضیافت سنتی Matthiae در تالار شهر هامبورگ گفت: فقط می توانم با آن موافق باشم و اضافه کنم که سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز در این برهه از زمان سهم خود را خواهد داشت.

روسیه یکی از اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا است. اندکی قبل از حمله به اوکراین، این سازمان  طرح یک گفتگوی امنیتی را ارائه کرد. 56 نفر از 57 عضو حاضر به انجام این کار بودند. اما روسیه اعلام کرد که مخالف گفت‌وگو و موافق جنگ است.  به گفته اشمید مأموریت ناظر با 1300 کارمند در شرق اوکراین باید پایان یابد. با این وجود، اشمید اطمینان داد که جنگ تهاجمی علیه اوکراین شکست سازمان من یا چندجانبه گرایی نیست.  وی افزود: این یک تصمیم آگاهانه از سوی رهبری یک کشور بر خلاف تمام تعهدات و برخلاف همه هنجارها بود.

قدردانی اوکراین از کمک های مالی عربستان سعودی   

بر اساس اطلاعات رسمی از کی یف، عربستان سعودی کمک هایی به ارزش 100 میلیون دلار (94 میلیون یورو) به اوکراین تحویل داده است.  آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در کانال تلگرامی خود گفت: در میان تجهیزات امدادی، 135 ژنراتور قدرتمند با توان خروجی 20 تا 400 کیلووات، پتوهای گرمایشی و لوازم بهداشتی وجود داشت. ما از حمایت بسیار سپاسگزاریم.

 وی تاکید کرد: کمک های بشردوستانه نشانه همبستگی و حمایتی است که بین کشورهای ما وجود دارد.

پارلمان اروپا: ارسال جنگنده به اوکراین باید به صورت جدی بررسی شود

 "روبرتو متسولا"،  رئیس پارلمان اروپا خواستار گسترش تحویل تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین شد.  وی در جریان بازدید از شهر لویو در غرب اوکراین گفت: کشورهای عضو باید به طور جدی ارسال جت های جنگنده به اوکراین را بررسی کنند.  این مقام اروپایی گفت که او همچنان خواستار ارائه تمام تجهیزات مورد نیاز اوکراین برای پیروزی خواهد شد.

متسولا گفت: او همچنین امیدوار است که مذاکرات الحاق برای ورود اوکراین به اتحادیه اروپا در اوایل سال جاری آغاز شود.  وی تاکید کرد که  تحت تأثیر سرعت پیشرفت  این کشور قرار گرفته است.

متسولا دیروز به لویو سفر کرد. وی  امروز از جمله با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان این کشور دیدار کرد.

تحریم ها علیه الیگارش های روسیه در آلمان به کندی اجرا می شود

اجرای تحریم ها علیه الیگارش ها و نهادهای روسی در آلمان به کندی پیش می رود.  دارایی های حدود 5.25 میلیارد یورو از الیگارش های روسی در حال حاضر مسدود شده یا مشمول ممنوعیت تراکنش هستند. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این اطلاعات از پاسخ وزارت دارایی فدرال به درخواست چپ ها به دست آمده است.

بر این اساس، تاکنون بوندس بانک  در مجموع  از 31 مورد دارایی هشت الیگارشی گزارش داده است که ارزش آن به حدود 577 میلیون یورو می رسد.

کمیسیون اروپایی یک مرکز بین المللی جدید برای رسیدگی به جرائم روسیه تاسیس می کند

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در یک کنفرانس بین المللی در شهر لویو در غرب اوکراین، از ایجاد یک مرکز بین المللی جدید برای تعقیب و رسیدگی به جنایت تجاوز (ICPA) خبر داد. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که این تأسیس اولین گام در راه ایجاد دادگاهی است که روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را پاسخگو خواهد کرد.  به گفته وی این مرکز شواهدی را برای پرونده های دادگاهی آینده تامین خواهد کرد و در  مقر آژانس اتحادیه اروپا (یوروجاست) در لاهه قرار خواهد گرفت.

فون در لاین گفت که شواهد فزاینده ای از حملات مستقیم به غیرنظامیان و همچنین منابع انرژی و سایر زیرساخت ها وجود دارد. همچنین مشخص است که نیروهای روسی مرتکب شکنجه، سوء استفاده، خشونت جنسی و اعدام های دسته جمعی شده اند.  به ادعای وی حتی بچه ها هم در امان نمی مانند.

کمیسیون اتحادیه اروپا تعهد خود را به چنن دادگاهی اینگونه توضیح داد که دادگاه کیفری بین المللی نمی تواند در پرونده جنایات تهاجمی مرتکب شده توسط بالاترین رهبری سیاسی و نظامی روسیه مداخله کند، زیرا روسیه صلاحیت دادگاه کیفری را به رسمیت نمی شناسد.

 محاصره شدید نیروهای اوکراینی در باخموت توسط روسیه

مدافعان اوکراینی تحت فشار فزاینده ای در شهر باخموت و اطراف آن قرار دارند که ماه هاست موضوع درگیری است. این خبر را اطلاعات ارتش بریتانیا گزارش داده است.  بر این اساس در شمال شهر، واحدهای ارتش روسیه و گروه مزدور واگنر می توانند از سه طرف به نیروهای اوکراینی حمله کنند.

بر اساس اطلاعات انگلیس، دو پل مهم باخموت نیز در 36 ساعت گذشته تخریب شده است . یکی از آنها به مسیر تدارکاتی نیروهای اوکراینی در جنوب غربی به سمت شهر چاسیو یار منتهی می شود. بر اساس گزارش سرویس اطلاعات بریتانیا، اوکراین در حال اعزام واحدهای نخبه برای دفاع از شهر است.

ستاد کل اوکراین در گزارش وضعیت صبح خود از درگیری شدید در باخموت به جزئیات اشاره نکرد. در بیانیه ارتش آمده است که نیروهای روسیه به تلاش برای محاصره این  شهر ادامه می دهد.

آلمان واردات گاز اروپا را جایگزین گاز روسیه کرده است

از دست دادن ذخایر گاز طبیعی روسیه کمتر از آنچه که تصور می شد آلمان را تحت تاثیر قرار داده است. واردات گاز قوی‌تر از نروژ، هلند و بلژیک تقریباً این شکاف را از پایان آگوست سال گذشته جبران کرده است. این از یک مقاله داخلی از آژانس شبکه فدرال گاز که در دسترس خبرگزاری آلمان قرار گرفته است، به دست آمده است.

بر این اساس، آلمان از سال 2017 تا پایان فوریه 2022 به طور خالص - یعنی منهای صادرات - هر ماه به طور متوسط 77 تراوات ساعت گاز وارد کرده است تا بتواند انبارهای گاز خود را پر کند و خانوارها و شرکت ها را در سراسر کشور تامین کند.  پس از توقف عرضه روسیه، واردات خالص 73 تراوات ساعت به اضافه چهار تراوات ساعت گاز مایع بود. کل مصرف در سال 2021 1000 تراوات ساعت بوده است.

راین متال آلمان کارخانه تولید تانک  در اوکراین می سازد

به گزارش رسانه ها، گروه تسلیحاتی راین متال در حال مذاکره برای ساخت یک کارخانه تولید تانک در خاک اوکراین است. آرمین پاپرگر، مدیرعامل این شرکت گفت: یک کارخانه راین متال را می توان با حدود 200 میلیون یورو در اوکراین ساخت که تا 400 تانک در سال تولید می کند.  وی تاکید کرد: گفتگوها با دولت آنجا امیدوارکننده است و امیدوارم در دو ماه آینده تصمیم گیری شود.

به گفته پاپرگر اوکراین برای پیروزی به 600 تا 800 تانک نیاز دارد. وی پیش بینی می کند  که  این جنگ سال ها ادامه خواهد داشت.

دادگاه کیفری بین المللی دفتری  را در اوکراین افتتاح می کند

دولت اوکراین به بازرسان دادگاه کیفری بین المللی (ICC) اجازه می دهد تا از اوکراین کار کنند. آندری کوستین، دادستان کل اوکراین روز جمعه اعلام کرد که کابینه توافقنامه مربوطه را تصویب کرده است.  به گفته وی این امر اجازه می دهد تا دفتر دادستانی دادگاه کیفری بین المللی در اوکراین در آینده نزدیک افتتاح شود. اوکراین و  این دادگاه با هم بر سر این توافق مذاکره کرده اند.

دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه است، عالی‌ترین دادگاه بین‌المللی است و از سال 2002 تاکنون جرایم جدی مانند جنایات جنگی را تحت تعقیب قرار داده است.  این دادگاه مدت کوتاهی پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، تحقیقاتی را درباره جنایات جنگی ادعایی آغاز کرده بود.

کوستین تاکید کرد که دیوان کیفری بین المللی نمی تواند در رابطه با جنگ علیه اوکراین علیه روسیه اقدام کند زیرا روسیه دادگاه کیفری بین المللی را به رسمیت نمی شناسد. وی خواستار تشکیل دادگاه ویژه بین المللی شد.

زلنسکی مدعی شد: تا به حال بیش از 70 هزار جنایت جنگی روسیه مستند شده است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستار پاسخگویی روسیه به جنایات جنگی در اوکراین شده است . زلنسکی در سخنرانی ویدئویی خود که گفت که  تاکنون بیش از 70000 جنایت جنگی روسیه مستند شده است.  وی افزود : اما متأسفانه ما در حال حاضر از همه جنایات اطلاعی نداریم. زلنسکی گفت که بسیاری از آنها در مناطق تحت اشغال روسیه مرتکب شده‌اند، جایی که تا زمانی که روس‌ها اخراج نشده‌اند، نمی‌توان آنها را کشف کرد.

مسئولیت روسیه برای این جنایات  موضوع اصلی کنفرانس بین المللی در لویو بود که نمایندگان اتحادیه اروپا و سایر نهادهای اروپایی نیز به آن سفر کردند.

زلنسکی گفت: و هنگامی که به جرائم روسیه رسیدگی شود عدالت برقرار خواهد شد.

اوکراین ماه هاست در تلاش است تا با حامیان خود دادگاهی بین المللی با الگوبرداری از دادگاه نورنبرگ برای جنایتکاران جنگی نازی تشکیل دهد تا در مقابل آن نمایندگان برجسته روسیه پاسخگوی جنگ علیه کشور همسایه باشند.

کاهش شدید مبادلات تجاری اتحادیه اروپا و روسیه در سال 2022

اداره آمار اتحادیه اروپا، یورواستات، آمار جدیدی از تجارت با روسیه منتشر کرده است. بر این اساس، این میزان به شدت کاهش یافته است: با توجه به تحریم های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا، سهم روسیه از کل واردات به اتحادیه اروپا در دوره فوریه تا دسامبر 2022 نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 9.5 درصد به 4.3 درصد کاهش یافته است.

بر این اساس سهم روسیه از صادرات اتحادیه اروپا از 4 درصد به 2 درصد کاهش یافت.

در سال گذشته، روسیه به تدریج با سایر شرکای تجاری جایگزین شده است . بر اساس گزارش یورواستات، کاهش شدید واردات روسیه بیش از همه در زغال سنگ، گاز طبیعی، کود، نفت و آهن و فولاد قابل مشاهده است.

کشورهای خارجی حدود 38 درصد از هزینه های دولت اوکراین را در سال 2022 تأمین مالی کردند

اوکراین که توسط روسیه مورد حمله قرار گرفت، به شدت به کمک های مالی وابسته است.  در سال 2022، این حدود 38 درصد از هزینه های دولت را تشکیل می داد. به گزارش آژانس اینترفاکس-اوکراین، نخست وزیر دنیس اشمیهال گفت که این مبلغ معادل حدود 36 میلیارد یورو کمک مالی و وام های ترجیحی است.

در سال 2023 هم  کی یف انتظار دارد  این وجوه خارجی معادل 36 میلیارد یورو باشد. این رقم بیش از 50 درصد از بودجه برنامه ریزی شده توسط وزارت خزانه داری خواهد بود.

14:21- چین به دلیل درگیری اوکراین به فکر تقویت امنیت سایبری خود افتاده است

چی شیانگ دونگ، یکی از اعضای کمیته ملی شورای مشورتی سیاسی جمهوری خلق چین و رئیس ارائه‌دهنده خدمات امنیتی شبکه‌ای این کشور، Qi An Xin Group، در مصاحبه با روزنامه گلوبال تایمز اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین و برخورد کشورهای غربی با این مناقشه، نیاز چین به تقویت سیستم امنیت سایبری ملی خود را افزایش داده است.

این مقام خطر سرقت اطلاعات محرمانه دولتی و همچنین خرابکاری در تأسیسات زیرساختاری توسط سایر کشورها و شهروندان بد خواهان جمهوری خلق چین را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر حملات سایبری ممکن است منجر به قطعی برق گسترده، بروز مشکلاتی در تامین مواد غذایی یا سایر مایحتاج عمومی ضروری شود که می تواند جان مردم چین را به خطر بیندازد. و این در حالی است که اکنون مجرمان سایبری اغلب سازمان‌های مهاجم سطح بالا، حرفه‌ای و تحت حمایت ملی قرار دارند.

وی یادآور شد که حملات سایبری به زیرساختارهای حیاتی نقش مهمی در درگیری نظامی کنونی در اوکراین ایفا کرده و هیچ تضمینی وجود ندارد که اقدامات مشابهی علیه پکن انجام نشود. در همین راستا تقویت دفاع سایبری ساختارهای مختلف دولتی در جمهوری خلق چین بسیار ضروری است.

14:08- عربستان 168 تن کمک انسان دوستانه به اوکراین ارسال کرد

دو فروند هواپیمای ترابری از عربستان سعودی با محموله کمک‌های انسان دوستانه برای مردم اوکراین روز گذشته، جمعه، در لهستان به زمین نشستند و در آینده بسیار نزدیک این محموله به کشور مقصد تحویل داده خواهد شد. 

حجم کمک‌های تحویل داده شده حدود 168 تن است که شامل مصالح ساختمانی، ژنراتور برق و دارو و برخی مواد غذایی می شود.

فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان در اواخر ماه فوریه در جریان سفر خود به کی‌یف، اعلام کرد که این کشور به اوکراین کمک 410 میلیون دلاری برای بهبود وضعیت انسانی ارائه خواهد کرد.

وی همچنین به آمادگی ریاض برای کمک به حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه نظامی کنونی اشاره کرد. در ماه اکتبر سال گذشته نیز، دولت عربستان سعودی 400 میلیون دلار برای کمک‌های انسان دوستانه به اوکراین اختصاص داد. این تصمیم پس از گفتگوی تلفنی بین محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی و رئیس جمهوری اوکراین اتخاذ شد.

13:47- امکان انتقال صنایع دفاعی اروپا به مسیر نظامی و دوران جنگ

تری بریتون، کمیسر بازار داخلی اروپا در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد که صنعت دفاعی اروپا باید به مسیر اقتصاد دوران جنگ روی آورد.  وی گفت: "من معتقدم زمان آن فرا رسیده که صنایع دفاعی اروپا به یک مدل اقتصادی در زمان جنگ روی آورد تا نیازهای تولیدات دفاعی ما را برآورده کند."

به عقیده بریتون، اتحادیه اروپا برای رویارویی با واقعیت احتمال بروز یک درگیری جدی، باید تولید مهمات خود را افزایش دهد.

این روزنامه یادآور شده که کمیسر بازارهای داخلی اروپا به موسسات مالی که با صنایع تسلیحاتی همکاری ندارند، فشار می آورد تا بانک‌ها وام دادن به این شرکت ها را افزایش دهند.

پیش از این، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که برای تضمین صلح و حفظ آزادی در اروپا، باید تولید بی وقفه مهمات تضمین شود. وی تاکید کرد که آلمان امکان سازماندهی یک بنیاد صنعتی را دارد که به لطف آن صلح و امنیت در اروپا به دست خواهد آمد.

13:24- سفارت روسیه: تحریم‌های آمریکا مداخله در امور داخلی کشور ماست

سفارت روسیه در ایالات متحده صبح امروز، شنبه اعلام کرد که مقامات واشنگتن باید به مشکلات داخلی در  کشور خود توجه کنند، نه آنکه به دلیل خشم از ناتوانی نسبت به روسیه،   به سمت اعمال تحریم‌های بیشتر و مداخله در امور داخلی یک کشور خارجی روی آورند.

نمایندگی دیپلماتیک روسیه در بیانیه‌ای که در کانال تلگرام رسمی آن منتشر شده، اعلام کرد: «به‌جای تکان دادن دائمی چماق تحریم‌ها، زمان آن فرا رسیده است که مقامات واشنگتن واقعیت را پذیرفته و به وضعیت اسفناک ایالات متحده در حوزه حقوق بشر و آزادی‌های داخلی توجه کنند». 

در این بیانیه به این واقعیت نیز توجه شده که ایالات متحده تقریباً بدون تفکر و آینده نگری، محدودیت های ضدروسی را اعمال کرده و بدین ترتیب خشم ناشی از ناتوانی خود نسبت به روسیه که نمی خواهد "تسلیم اراده آنها شود" را نشان می دهد.

روز جمعه کاخ سفید اطمینان داد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا آمادگی خود برای ادامه اعمال تحریم‌ها علیه روسیه در صورت لزوم را مورد تاکید قرار داد.

13:00- گروسی حملات به تاسیسات هسته‌ای در هر نقطه از جهان را محکوم کرد

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) امروز، شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران اعلام کرد که این سازمان با حمله به تاسیسات هسته‌ای در هر کشوری در جهان مخالف است. 

گروسی گفت: «هر گونه حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای جهان غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بین‌المللی است.»

شب گذشته، مقامات محلی منطقه زاپروژیا اعلام کردند که نیروهای مسلح اوکراین در حال گلوله باران شهر انرگودار هستند و صدای انفجارهایی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شنیده شد.

مدیر کل آژانس در اواخر ماه فوریه، یادآور شد که وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا همچنان ناپایدار، نگران کننده و غیرقابل پیش بینی است. وی به تلاش مسکو در مذاکرات برای پیشبرد این ابتکارعمل اشاره کرده و بار دیگر اهمیت ایجاد منطقه امنیتی در اطراف این تاسیسات را مورد تاکید قرار داد.

12:33- بازرسی وزیر دفاع روسیه از یکی از واحدهای نظامی در منطقه عملیاتی اوکراین 

وزارت دفاع روسیه امروز، شنبه گزارش داد که سرگئی شویگو، وزیر دفاع، از مرکز فرماندهی یکی از تشکیلات گروه نظامیان "واستوک" در جهت گیری یوژنو-دونتسک در منطقه عملیات نظامی بازدید کرد. شویگو به گزارش فرمانده این گروه در خصوص وضعیت موجود و عملکرد نیروهایش گوش داد.

وزیر دفاع همچنین در جریان فعالیت سازماندهی اقدامات پشتیبانی نیروهای این گروه، از جمله شرایط استقرار ایمن پرسنل نظامی و همچنین کار واحدهای پزشکی و پشتیبانی قرار گرفته و موارد لازم را مورد توجه قرار داد.

در اواخر ماه دسامبر سال گذشته نیز وزیر دفاع روسیه از واحدهای نیروهای مسلح این کشور در منطقه عملیاتی بازرسی کرده بود که در جریان آن شرایط اسکان و گرمایش پرسنل را از نزدیک بازدید کرد و سپس با نظامیان خط مقدم جبهه به گفتگو پرداخت.

11:48- صادرات گندم روسیه نسبت به قبل از جنگ دو برابر شده است

آژانس خبری بلومبرگ با اشاره به آمار شرکت لجستیکی Logistic OS گزارش داده که صادرات غلات از روسیه در حال گسترش است، به گونه‌ای که صادرات گندم در ژانویه تا فوریه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.

لازم به یادآوری است که در ابتدای فصل، خریداران به دلیل قیمت‌های نه چندان جذاب، عجله‌ای برای خرید این محصول نداشتند، اما اکنون وضعیت تغییر کرد - برداشت غنی پاییز سال گذشته به غلات روسیه کمک کرد تا به عنوان یکی از ارزان ترین محصولات در جهان باقی بماند. در حال حاضر تقاضا برای غلات روسی بسیار زیاد است.

طبق اطلاعات بلومبرگ، حمل و نقل دریایی گندم صادراتی از روسیه در ماه های ژانویه و فوریه بالغ بر 6.1 میلیون تن بوده که حدود 90 درصد بیشتر از سال قبل است. روسیه در فصل جاری  29.5 میلیون تن گندم در مقایسه با 26.7 میلیون تن در سال گذشته برداشت کرد. در ماه دسامبر، تحلیلگران این عرصه پیش بینی کردند که در سال 2023، عرضه گندم به بازار جهانی ممکن است به دلیل رقابت با غلات اوکراین دشوار شود.

علاوه بر این، حجم صادرات ممکن است تحت تأثیر کاهش قیمت گندم در کشورهای دیگر قرار بگیرد.

بایدن و شولتز متعهد شدند به اعمال تحریم‌ها علیه روسیه ادامه دهند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، پس از دیدار در واشنگتن، آمادگی خود را برای ادامه اعمال تحریم ها علیه روسیه در صورت لزوم در آینده اعلام کردند. این موضوع در بیانیه‌ای از سوی کاخ سفید که بامداد امروز، شنبه منتشر شد، مشخص شده است.

دو طرف در جریان گفتگوهای خود به یکدیگر تأیید کردند که آماده هستند اعمال تحریم های ضد روسیه را «تا زمانی که لازم باشد» ادامه دهند. شولتز گفت: «فکر می‌کنم بسیار مهم است که ما این علامت را ارسال کنیم که تا هر زمانی که لازم باشد به این کار (حمایت از اوکراین) ادامه می‌دهیم و آماده هستیم تا هر وقت که ضرورت ایجاد می‌کند، در کنار اوکراینی‌ها بمانیم.»

بایدن نیز به‌نوبه خود گفت: «ما به‌همراه یکدیگر به‌طور هماهنگ برای ارائه کمک‌های نظامی حیاتی به اوکراین اقدام می‌کنیم و شما همچنان به اعمال فشار بر پوتین [ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه] ادامه خواهید داد.»

رهبران دو کشور همچنین تلاش مشترک برای ارائه کمک های بشردوستانه، اقتصادی، نظامی و سیاسی به اوکراین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کی‌یف انتظار دارد هر ماه 250هزار گلوله توپ از اتحادیه اروپا دریافت کند

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به سخنان آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، بامداد امروز نوشت که مقامات کی‌یف از اتحادیه اروپا در خواست کرده اند که هر ماه 250 هزار گلوله توپ را به عنوان بخشی از کمک نظامی به این کشور اختصاص دهد. 

بر اساس این اطلاعات، رئیس وزارت دفاع اوکراین نامه ای به همتایان اروپایی خود ارسال کرد و در آن اعتراف کرد که عملیات نیروهای مسلح این کشور علیه روسیه به دلیل کمبود مهمات به شدت محدود شده است. رزنیکوف گفته است: بر اساس برآوردهای ما، برای انجام موفقیت‌آمیز ماموریت‌های رزمی علیه دشمن، حداقل نیاز 60 درصد بار کامل مهمات یا 356.4 هزار گلوله در ماه است.

وی یادآور شد که در حال حاضر ارتش اوکراین تنها می تواند از 110 هزار گلوله استفاده کند و نیاز مبرمی به تدارکات نظامی مضاعف دارد.

جان کربی: آمریکا مایل است چین از اوکراین حمایت نظامی کند

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد که ایالات متحده مایل است چین به اوکراین در زمینه دفاع از خود کمک کند.

وی در مصاحبه با شبکه CNN گفت: «ما می‌خواهیم چین در محکوم کردن تهاجم نظامی روسیه به بقیه جهان بپیوندد و کاری در جهت کمک به روسیه برای ادامه این (عملیات نظامی) انجام ندهد. در واقع، ما خوشحال خواهیم شد که اقداماتی از سوی چین در جهت کمک به اوکراین در زمینه دفاع از خود ببینیم.»

کربی همچنین بار دیگر به پکن نسبت به ارائه کمک نظامی به روسیه هشدار داد. وی در عین حال یادآور شد که به‌عقیده مقامات ایالات متحده، هنوز چنین تصمیمی توسط مقامات چینی اتخاذ نشده است.

 آمریکا هیچ مدرکی مبنی بر انتقال تسلیحات چینی به روسیه ندارد

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که در حال حاضر به عقیده مقامات واشنگتن، چین به روسیه کمک نظامی نمی کند. وی در یک نشست خبری گفت: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که هنوز ندیده‌ایم که چین در مورد [تامین] سلاح‌های مرگبار به [روسیه] اقدامی انجام داده باشد».

در عین حال، ژان پیر افزود که در پس زمینه درگیری اوکراین، هرگونه اقدام پکن با هدف نزدیک شدن به مسکو و حمایت از اقدام نظامی در اوکراین، روابط چین با کشورهای غربی را پیچیده خواهد کرد.

اتحادیه اروپا چین را به تحریم در صورت حمایت نظامی از روسیه تهدید کرد

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه در نهادهای اتحادیه اروپا روز جمعه، گزارش داد که اتحادیه اروپا در صورت دریافت تایید موضوع تامین تسلیحاتی پکن برای مسکو، تحریم هایی را علیه مقامات چینی اعمال خواهد کرد. 
طبق گزارش این آژانس، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا یادآور شده که تایید ارسال تسلیحات نظامی از چین به روسیه یک خط قرمز مطلق خواهد بود و پس از آن اتحادیه اروپا با تحریم به این اقدام پاسخ خواهد داد.

 آنتونوف وعده داد: تسلیحات ارسال‌شده به کی‌یف نابود خواهند شد

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده شب گذشته، جمعه در رابطه با اعلام کاخ سفید در مورد ارائه بسته کمک نظامی جدید به اوکراین تاکید کرد که تلاش برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه محکوم به شکست است و سلاح های عرضه شده به کی‌یف، توسط نیروهای مسلح روسیه نابود خواهند شد.

این دیپلمات با تأکید بر اینکه روسیه به‌سمت تحقق اهداف خود در اوکراین حرکت می‌کند، گفت: «نیروهای ما از سرزمین مادری خود در برابر تهدیدی بی‌سابقه محافظت می‌کنند، و نازی‌هایی را که در اوکراین توسط غرب جمعی به‌رهبری ایالات متحده پرورش داده شده‌اند، سرکوب می‌کنند».

به‌گفته وی، عرضه تسلیحات نظامی تنها می‌تواند عذاب مقامات کی‌یف را طولانی کند و سلاح‌های آمریکایی در نهایت نابود خواهند شد.

سفیر روسیه: واشنگتن در حمله تروریستی در منطقه بریانسک دست داشته است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده همچنین تاکید کرد، تروریست‌هایی که به روستای لوبچانه در منطقه بریانسک حمله کردند، در سایه حمایت و ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین به این اقدامات تشویق شده بودند. 

وی معتقد است: «با هر محموله جدید تسلیحات آمریکایی، جنایتکاران کی‌یف بیشتر و بیشتر احساس راحتی می کنند. در واقع آنها با الهام گرفتن از حمایت همه جانبه ایالات متحده، دست به اقدامات غیرانسانی مانند حمله تروریستی در منطقه بریانسک می زنند. بدین ترتیب واشنگتن مسئول این جنایات است و حامی تروریست هایی است که به غیرنظامیان شلیک کردند.»
آنتونوف افزود: "دستان مقامات آمریکایی به خون قربانیان این حمله تروریستی آغشته است."

 بسته جدید کمک نظامی 400میلیون‌دلاری آمریکا برای اوکراین

ایالات متحده یک بسته کمک نظامی جدید 400 میلیون دلاری را به اوکراین اختصاص داده است که روز جمعه توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام شد.

همانطور که در بیانیه کتبی منتشر شده از سوی دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه از طرف وی مشخص شده، این کمک ها شامل موشک برای سیستم های پرتاب چندگانه HIMARS، مهمات برای خودروهای جنگی پیاده نظام برادلی و دیگر سلاح های لازم برای ارتش اوکراین خواهد بود.

بلینکن افزود که طرف آمریکایی قصد دارد «تا هر زمان که طول بکشد» از اوکراین حمایت کند. علاوه بر این، واشنگتن قصد دارد نیروهای مسلح این کشور را در میدان نبرد تقویت کند تا کی‌یف «خود را در قوی ترین موقعیت در میز مذاکره بیابد».

پنتاگون موشک‌های سیستم HIMARS و گلوله تانک را به کی‌یف خواهد فرستاد

وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که گلوله‌های تانک و همچنین گلوله‌های هویتزر HIMARS و M777 در بسته کمک نظامی جدید ایالات متحده به اوکراین به مبلغ 400 میلیون دلار گنجانده شده است.

در این گزارش آمده که این بسته شامل گلوله‌های 155 میلی متری، 105 میلی متری و 25 میلی متری اضافی است، همچنین مهمات انفجاری و وسایل غلبه بر موانع، تجهیزات کمکی برای سلاح های با دقت بالا، توپخانه و خودروهای زرهی، تجهیزات سرویس و تعمیر خودروها و قطعات یدکی مورد نیاز ارتش اوکراین نیز ارسال خواهد شد.

مشخص نیست که چه مقدار مهمات و تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال خواهد شد. در عین حال، در این گزارش تاکید شده که ایالات متحده قصد دارد با متحدان و شرکای خود برای رفع نیازهای فزاینده نیروهای مسلح اوکراینی در میدان نبرد همکاری کند.

وزارت دفاع و امور خارجه صربستان ارسال سلاح به اوکراین را تکذیب کردند

وزارت دفاع صربستان روز جمعه بطور رسمی اعلام کرد که هیچ گونه مهمات نظامی را به گیرنده نهایی در اوکراین نرسانده است. در بیانیه وزارت دفاع تاکید شده: «از ابتدای درگیری نظامی در اوکراین هیچ یک از موشک‌ها، مین‌ها یا سامانه های پرتابگر صربستان تحت پوشش هیچ نوع معاهده‌ای در اختیار کی‌یف قرار نگرفته یا به آنها تحویل داده نشده است».

در این بیانیه یادآوری شده که شرکت های صربستانی هیچ نوع مهمات یا تجهیزات نظامی به اوکراین عرضه نمی کنند.

ایویکا داچیچ، وزیر امور خارجه صربستان نیز به نوبه خود تاکید کرد که این کشور از ابتدای آغاز جنگ بین اوکراین و روسیه، تسلیحاتی به هیچیک از دو طرف این درگیری ارائه نکرده است. به گفته این دیپلمات، تحویل محصولات نظامی به هیچ کشوری که بلگراد آن را از نظر بین‌المللی بحث‌برانگیز بداند، غیرممکن است.

اواخر هفته گذشته، پیام‌هایی در برخی کانال‌های تلگرامی مبنی بر تحویل محرمانه سلاح از صربستان به اوکراین منتشر شد. پس از آن، ماریا زاخارووا،سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد که روسیه به شدت نگران اخبار منتشره درباره ارسال احتمالی مهمات صربستان به اوکراین است و این موضوع را دنبال کرده و خواستار اعلام مواضع رسمی مقامات بلگراد در این زمینه است.

آمریکا شش شهروند روس دیگر را تحریم کرد

وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که واشنگتن شش شهروند روس دیگر را تحریم کرد. گنجانده شدن در فهرست تحریم ها شامل مسدود شدن اموال این اشخاص حقوقی در صورت وجود در خاک ایالات متحده و همچنین ممنوعیت تراکنش های مالی در این کشور است.

همچنین روز جمعه، ایالات متحده تحریم هایی را علیه 37 شرکت از سراسر جهان اعمال کرد. فهرست منتشر شده توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده شامل شرکت هایی از روسیه، بلاروس و چین است.

پیش از این، در تاریخ 24 فوریه و سالگرد آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، وزارت خزانه داری آمریکا تحریم ها علیه روسیه را گسترش داده بود.

بلینکن جزییات گفتگوی خود با لاوروف را به وزیر خارجه اوکراین اطلاع داد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، را در جریان محتوای گفتگوی خود با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، که در حاشیه نشست وزیران گروه 20 در هند انجام شد، قرار داد. این مطلب در پیامی در وب سایت وزارت خارجه آمریکا که روز جمعه منتشر شد، آمده است.

در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه بلینکن به همتای اوکراینی خود تاکید کرد که ایالات متحده به حمایت بی‌دریغ از اوکراین ادامه می‌دهد».

گفتگوی بلینکن با لاوروف روز پنج شنبه در جریان اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو گروه 20 در دهلی نو انجام شد. وزیر خارجه آمریکا گفت که از همتای روس خود درخواست لغو تصمیم برای تعلیق مشارکت در توافقنامه کاهش تسلیحات تهاجمی (پیمان استارت‌ـ‌3) و همچنین ادامه تبادل زندانیان بین دو کشور را مطرح کرده است.

تأکید بر اهمیت تصمیم‌گیری اتحادیه اروپا درباره خرید مشترک مهمات برای کی‌یف

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا روز جمعه به خبرنگاران اعلام کرد که مادرید انتظار دارد که اتحادیه اروپا بتواند هر چه زودتر در خصوص خرید مشترک مهمات نظامی برای ارتش اوکراین به توافق برسد. 

سانچز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در جلسات بعدی شورای اروپا فرصتی خواهیم داشت تا در این خصوص بطور مفصل صحبت کنیم. امیدواریم در خصوص خرید مشترک مهمات و توپخانه توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اوکراین به توافق نهایی برسیم.

وی تأکید کرد که هدف اتحادیه اروپا تسریع در تأمین تسلیحات مورد نیاز کی‌یف است.

پیش از این در همان روز، خبرگزاری بلومبرگ نوشت که اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، با توجه به بررسی امکان خرید مشترک برای اوکراین در داخل اتحادیه اروپا، قصد دارد با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره انتقال احتمالی بخشی از تولیدات اروپایی به ایالات متحده که ظرفیت بیشتری در این زمینه دارد گفتگو کند. 

 جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی نیز در اول ماه مارس از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا یک میلیارد یورو برای تامین سلاح به اوکراین اختصاص دهند. بورل به اهمیت خرید مشترک برای ادامه کمک به کی‌یف اشاره کرد.

سیمور هرش: بیش از نیمی از آمریکایی‌ها مخالف کمک به اوکراین هستند

سیمور هرش، روزنامه‌نگار معروف آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر، روز جمعه، در مصاحبه با CGTN اعلام کرد که رسانه های گروهی در ایالات متحده در مورد این واقعیت که بیش از نیمی از مردم آمریکا تخصیص بودجه برای حمایت نظامی و مالی از اوکراین را تایید نمی کنند، سکوت کرده‌اند. به‌گفته هرش، بیش از 60 درصد از جمعیت آمریکا از حجم کمکی که ایالات متحده در زمان حاضر به اوکراین ارائه می‌دهد، حمایت نمی‌کنند.

وی افزود: رسانه ها در ایالات متحده به دلایل سیاسی در این مورد سکوت کرده و هیچ گزارشی نمی دهند. رسانه ها همچنین در مورد اعتراضاتی که هر هفته در اروپا به ویژه در آلمان علیه تخصیص پول برای حمایت از اوکراین برگزار شد، نیز صحبتی نکردند.

وزارت خارجه روسیه: کی‌یف همچنان در فکر حمله نظامی و تصرف کریمه است

وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات کی‌یف همچنان به برنامه‌ریزی نظامی برای تصرف شبه‌جزیره کریمه ادامه می‌دهد، در حالی که واشنگتن نیز در نظر دارد برای انتخابات آتی امتیازات بیشتری از "عملیات کریمه" کسب کند.

در این گزارش آمده است: «در حال حاضر کی‌یف به برنامه‌ریزی نظامی برای تصرف کریمه و حمله به آن ادامه می‌دهد، بدون اینکه نگران جان غیرنظامیان روسی باشد».

این وزارتخانه همچنین سخنان اخیر ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا را یادآور شد که تأسیسات نظامی در منطقه کریمه را «هدف‌های قانونی» برای ارتش اوکراین نامید. مقامات مسکو معتقدند که از این طریق واشنگتن انتظار دارد برای انتخابات ریاست جمهوری آینده امتیاز بیشتری کسب کند.

هدف واقعی زلنسکی از پیشنهاد به‌اصطلاح "فرمول صلح"

وزارت امور خارجه روسیه همچنین در این بیانیه یادآور شد که "فرمول صلح" ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در واقع نه برای برقراری صلح، بلکه تشکیل یک ائتلاف ضدروسیه است. این وزارتخانه در تأیید این مسئله این واقعیت را مورد توجه قرار داد که دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین در مصاحبه با نشریه آلمانی فوکوس بر غیرممکن بودن صلح بین کی‌یف و مسکو طی 100 سال آینده تأکید کرده است.

علاوه بر این، وزارت امور خارجه به سخنان دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز اشاره کرد که در نشست شورای امنیت سازمان ملل، حضور روسیه در شورای امنیت را بزرگترین شکست دیپلماسی در قرن بیستم خواند. در این بیانیه آمده است: «با وجود این چنین دیدگاهی، ولادیمیر زلنسکی به ترویج فرمول به اصطلاح صلح آمیز خود ادامه می دهد که در واقع هدف آن برقراری صلح نیست، بلکه ایجاد یک ائتلاف ضد روسی است.» 

پیش از این، در اول مارس، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که واحدهای پافند هوایی این کشور از تلاش ملی‌گرایان اوکراینی برای حمله به اهدافی در جمهوری کریمه با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین جلوگیری کرده و در مجموع، 6 پهپاد دشمن را سرنگون کردند.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در اواخر ماه فوریه مدعی شده بود که نیروهای اوکراینی از نظر اخلاقی و فنی برای تصرف کریمه آمادگی دارند.

کرملین: آمریکا قصد دارد کمک نظامی به اوکراین را افزایش دهد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه، طی یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده به سیاست خود در راستای افزایش عرضه تسلیحات نظامی به کی‌یف ادامه داده و متحدان اروپایی خود را نیز به این اقدام تحریک می کند. 

وی در تفسیر این اطلاعات که اولاف شولتز صدراعظم آلمان قصد دارد با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، موضوع ارسال بی‌وقفه تسلیحات به اوکراین را بررسی کند، گفت: ما به خط‌مشی مستمر آمریکا برای افزایش عرضه تسلیحات خود و متقاعد کردن اقمار خود در اروپا، یعنی کشورهای اتحادیه اروپا، برای افزایش عرضه‌های مشابه توجه می‌کنیم.
سخنگوی کرملین در عین حال تاکید کرد که ارسال تسلیحات به کی‌یف بار قابل توجهی بر اقتصاد اروپا تحمیل کرده و مالیات دهندگان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما بر روند درگیری تأثیری نخواهد داشت. 

اشاره لاوروف به استاندارد دوگانه آشکار غرب در قبال مناقشه اوکراین

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه در سخنرانی در یک همایش بین‌المللی علوم سیاسی در دهلی، اقدامات واشنگتن و متحدانش علیه کشورهای مستقل، به ویژه حمله آمریکا به عراق را یادآور شد و به شوخی گفت که اگر موضع گیری کشورهای غربی در قبال اوکراین نشان‌دهنده استانداردهای دوگانه نباشد، وی وزیر خارجه نیست. 

لاوروف همچنین عملیات نظامی آمریکا و متحدانش در سوریه، بمباران یوگسلاوی و مداخله در لیبی را یادآور شد و گفت: «ظاهراً مقامات واشنگتن این حق را برای خود محفوظ می‌دانند که هر کشوری را تهدیدی برای منافع ملی اعلام کنند و به آن حمله کنند، البته روسیه مانند آنها عمل نکرد، بیش از 10 سال به آنها هشدار داد: "بچه ها، شما دارید کاری انجام می دهید که پایان بسیار بدی خواهد داشت." و این کار نه در آن سوی اقیانوس، بلکه درست در خطوط مرزی ما، در سرزمین هایی که مردم روس برای قرن ها در آنجت زندگی می کنند، رخ داد. بنابراین، اگر اینها استانداردهای دوگانه نیست، پس من هم وزیر نیستم.»

لاوروف تأکید کرد که در اوکراین علیه هر چیزی که روسی است جنگ می‌کنند، افزود: زمانی که اوکراین به‌طور کامل زبان روسی را ممنوع کرد، در غرب هیچ کس، حتی انگشت کوچک خود را بلند نکرد.

روسیه، چین و هند در نظر دارند نشستی در سطح وزیران برگزار کنند

 سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نشستی سه جانبه در سطح وزیران بین روسیه، هند و چین ممکن است در سال 2023 برگزار شود. وی گفت: تروئیکای روسیه، هند و چین به کار خود ادامه خواهد داد. ما سال گذشته با یکدیگر ملاقات کردیم و در نظر داریم در سال جاری نیز نشستی در سطح وزیران برگزار کنیم.

لاوروف روز گذشته گفت که مسکو دیگر برای سیاست انرژی به شرکای غربی متکی نخواهد بود. وی تاکید کرد که از این پس سیاست انرژی روسیه به سمت شرکای قابل اعتماد از جمله هند و چین معطوف خواهد شد.

وزیر خارجه روسیه همچنین اضافه کرد که روسیه اجازه نخواهد داد که غرب دوباره خطوط لوله گاز این کشور را منفجر کند. وی افزود: مسکو از عدم محکومیت عملیات خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم که در منطقه مسئولیت ناتو و اتحادیه اروپا انجام شد، بسیار شگفت زده شده است، در صورتی که برخی کشورهای اروپایی از سرمایه گذاران اصلی این طرح بودند.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان