تحولات اوکراین| بودجه میلیاردی اروپا برای خرید تسلیحات و مهمات مورد نیاز کی‌یف


تحولات اوکراین| بودجه میلیاردی اروپا برای خرید تسلیحات و مهمات مورد نیاز کی‌یف

روابط روسیه و چین کلید تعادل راهبردی در جهان، دیدار سفیر روسیه و نمایندگان وزارت خارجه آمریکا، اعتراف به آمادگی کی‌یف برای درگیری با روسیه از سال ۲۰۱۹ و شرط آمریکا برای تمدید پیمان استارت، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کمیسیون اتحایده اروپا به عنوان بخشی از بسته حمایتی اضطراری، یک میلیارد یورو برای خرید مشترک تسلیحات و مهمات مورد نیاز ارتش اوکراین اختصاص خواهد داد.

روزنامه El Pais در گزارشی در این باره نوشته است: کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار انتقال مهمات «از زرادخانه‌های خود» به اوکراین هستند، به‌ویژه پایه‌های توپ‌های دوربرد 155 میلی‌متری. این به دلیل وضعیت دشوار ارتش اوکراین در نزدیکی آرتیموسک (نام اوکراینی - باخموت) و شکایات دائمی مقامات کی‌یف در مورد کمبود گلوله و سلاح است.

پیش از این، اوکراین از اتحادیه اروپا خواسته بود که هر ماه 250 هزار گلوله توپ را به عنوان بخشی از کمک نظامی به کی‌یف اختصاص دهد. آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین نامه ای به همتایان اروپایی خود ارسال و در آن اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به دلیل کمبود مهمات به شدت محدود شده اند.

پیش از آن، در اوایل مارس، سفیر اوکراین در آلمان، الکسی ماکی‌یف، گفت که برلین و کی‌یف برنامه ریزی برای تامین تسلیحات بلندمدت را آغاز کردند. این دیپلمات تاکید کرد که آلمان به تدریج نقش یکی از رهبران در این زمینه را بر عهده گرفته است.

به عقیده جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کی‌یف به اندازه کافی تسلیحات نظامی دارد، اما مهمات کمی دارد. وی تاکید کرد که این مشکل باید ظرف چند هفته رفع شود.

روزنامه پولیتیکو در اواسط فوریه نوشت که نیروهای نظامی اوکراینی به دلیل فقدان مهمات در زرادخانه های کشورهای غربی باید از مهمات کمتری در میدان نبرد استفاده کنند. این نشریه همچنین به نقل از لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، نوشت که کشورهای غربی بر آموزش نیروهای مسلح اوکراین برای مانور تمرکز دارند تا کمتر به توپخانه متکی باشند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتاد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اهمیت سیطره بر «باخموت» از نگاه وزیر دفاع روسیه/ افزایش ارسال محموله‌های تسلیحاتی غرب برای اوکراین

شویگو وزیر دفاع روسیه: سیطره بر شهر باخموت به ما اجازه پیشروی بیشتر در اوکراین و حمله به عمق خط دفاعی آن را خواهد داد.

باخموت مرکز دفاعی مهم نیروهای اوکراین در دونباس است و عملیات برای آزادسازی آن همچنان ادامه دارد.

غرب در چارچوب راهبرد آمریکا برای درهم شکستن قدرت تسلیحاتی روسیه، ارسال محموله های سلاح برای اوکراین را افزایش داده است.

کرملین: ما اهدافمان از  عملیات نظامی ویژه را محقق می‌کنیم

هیچ پیش شرطی برای انتقال وضعیت اوکراین به مسیر مسالمت آمیز وجود ندارد،ما اهدافمان از  عملیات نظامی ویژه را محقق می‌کنیم.

واشنگتن خواهان پایان جنگ  اوکراین نیست و تمام تلاشهایش را برای ادامه آن به کار گرفته است.

روسیه اهتمام زیادی به موضع چین در خصوص وضعیت  اوکراین نشان می دهد.

پکن روابط روسیه و چین را کلید تعادل راهبردی در جهان می‌داند

کین گانگ، وزیر امور خارجه چین صبح امروز سه شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که روابط چین و روسیه کلید تعادل استراتژیک در جهان است. وی همچنین تاکید کرد که چین و روسیه با یکدیگر برای ایجاد جهان چند قطبی و دموکراتیک شدن روابط بین‌الملل شتاب خواهند گرفت و در سایه تشریک مساعی آنها تعادل و ثبات استراتژیک جهانی تضمین خواهد شد.
وزیر خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که هر چه جهان بی‌ثبات‌تر باشد، توسعه پایدار روابط برای روسیه و چین اهمیت بیشتری دارد. کین گانگ گفت: روابط چین و روسیه بر اساس اصول عدم تعهد است، این روابط علیه کشورهای ثالث نیست و تهدیدی برای سایر کشورها به دنبال ندارد. به عقیده وی، روابط اعتماد برانگیز راهبردی و حسن همجواری چین و روسیه الگویی برای روابط بین کشورهاست. کین گانگ گفت که به لطف رهبری ولادیمیر پوتین  و شی جین پینگ، گفت وگوهای روسیه و چین به طور فزاینده ای ارتقا یافته است.

وزارت خارجه آمریکا شرط تمدید پیمان استارت در سال 2026  را نام برد

ند پرایس، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ایالات متحده بامداد امروز، در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات واشنگتن دستیابی به توافقی به منظور جایگزین کردن توافقنامه روسیه-آمریکایی مربوط به اقدامات برای ادامه کاهش و محدود سازی تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت-3) را نابه‌هنگام می‌دانند. 

وی به یکی از خبرنگاران گفت: «شما با سوال خود جلوتر از زمان خود هستید. این را به این دلیل می گویم که مسکو تعلیق مشارکت خود در پیمان استارت جدید را اعلام کرده. با این حال، قبل از این اتفاق، ما متوجه شدیم که مسکو از لحاظ فنی مفاد پیمان استارت را رعایت نمی کرد. بنابراین قبل از اینکه در مورد آنچه در سال 2026 اتفاق خواهد افتاد صحبت کنیم، در مورد تمدید بالقوه استارت جدید، می‌خواهیم روی بازگرداندن مسکو به رعایت این توافقنامه تمرکز کنیم.»

بدین ترتیب پرایس به این سوال پاسخ داد که در صورت عدم توافق روسیه و آمریکا بر سر توافقی به منظور جایگزینی استارت که تا سه سال دیگر منقضی می شود، هیچ راهبردی وجود دارد.  سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه کشورهای دارای زرادخانه هسته ای باید پاسخگو باشند، افزود: این به نفع مردم آمریکا، به نفع مردم روسیه و به نفع مردم در سراسر جهان است.

 جلساتی بین سفیر روسیه و نمایندگان وزارت خارجه آمریکا برگزار شد

ند پرایس، سخنگوی این وزارتخانه در این نشست خبری همچنین یادآور شد که آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن، سلسله جلساتی را با نمایندگان وزارت خارجه آمریکا برگزار کرد. او گفت: «بدون پرداختن به جزئیات، می‌توانم تایید کنم که سفیر آنتونوف اخیراً تماس‌هایی از جمله تماس‌های شخصی با مقامات مربوطه وزارت امور خارجه داشت.  

دفتر نمایندگی دیپلماتیک روسیه در واشنگتن هنوز در مورد سخنان پرایس اظهار نظری نکرده است.

نتیجه دیدار آنتونوف با همکاران آمریکایی رضایت بخش نبود

ایگور گیرنکو، سخنگوی سفارت روسیه در واشنگتن صبح امروز، سه شنبه اعلام کرد که طرف روسی از نتایج دیدارهای آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن و نمایندگان وزارت امور خارجه آمریکا راضی نیست، زیرا آنها عجله ای برای شنیدن نظرات روسیه ندارند. و این واقعیت که درخواست های دیپلماتیک بدون پاسخ مانده است، مایه نگرانی شدید است.

به گفته وی، یک دیپلمات روسی همیشه این فرصت را ندارد که دستورات مسکو را به سرعت و کارآمد انجام دهد، زیرا یا از پذیرش او خودداری می کنند یا به مقامات سطح پایین ارجاع داده می شود. 

او همچنین در خصوص مواردی صحبت کرد که در حین سخنرانی آنتونوف، سخنان او را قطع کرده و اجازه ندادند مواضع روسیه را بیان کند و با این عمل فهماندند که آمریکایی ها کارهای مهم تری دارند. گیرنکو  افزود، من فکر نمی‌کنم که وزارت امور خارجه با چنین رویکردی در مسکو به درخواست‌های لین تریسی، سفیر جدید ایالات متحده راضی باشد. بدیهی است که شرایط باید اصلاح شود. و این به نفع هر دو طرف است."

هیچ تغییری در مواضع آمریکا درباره عرضه F-16 به اوکراین بوجود نیامده 

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، دوشنبه طی یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر انتقال جت های جنگنده F-16 به اوکراین را بررسی نمی کند. وی گفت: «همانطور که همه می دانید، رئیس جمهور [آمریکا جو بایدن] قبلاً در مورد F-16 صحبت کرده است. رئیس جمهور گفته که در حال حاضر این موضوع بررسی نمی شود و تغییری هم در این وضعیت بوجود نیامده است. من چیز بیشتری برای گفتن ندارم.»

چند روز قبل، مشخص شد که دو خلبان اوکراینی برای دیدن دوره آموزش پرواز با مدلهای کامپیوتری جنگنده اف-16  وارد پایگاه نظامی توسان، در آریزونا شدند. همچنین گزارش شد که بعداً مربیان نیروی هوایی آمریکا قصد دارند 10 نظامی اوکراینی دیگر را برای آموزش بپذیرند.

در همان روز، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین مدعی شد که کی‌یف به زودی جت های جنگنده را از غرب دریافت خواهد کرد. وی در عین حال گفت که کشورهای غربی هنوز رضایت خود در این باره را اعلام نکرده اند.

کی‌یف از سال 2019 خود را برای درگیری با روسیه آماده کرده بود

آلکسی دانیلوف، وزیر امنیت ملی و شورای دفاع اوکراین شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعتراف کرد که کی‌یف پس از دیدار انجام شده بین ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهور روسیه و اوکراین در پاریس در ماه دسامبر سال 2019، آماده‌سازی خود برای درگیری را آغاز کرد. وی تاکید کرد: اگر آماده نشده بودیم، نتیجه ای که داریم را نداشتیم.

دیدار پوتین و زلنسکی در پاریس در سال 2019 یک ساعت و 20 دقیقه به طول انجامید. به گزارش کاخ الیزه، سران دو کشور به مدت 5 تا 10 دقیقه به صورت رو در رو گفتگو کردند. پوتین این گفتگو را مثبت ارزیابی کرد و زلنسکی این مذاکرات را دشوار خواند. پیش از آن، روسای جمهور تنها از طریق تلفن با یکدیگر ارتباط داشتند.

زلنسکی برخی کارکنان سرویس امنیتی اوکراین را برکنار کرد

در اوکراین، چند نفر از کارکنان سرویس امنیتی اوکراین  از جمله معاون این اداره، الکساندر یاکوشیف، برکنار شدند. فرمان مربوط در این زمینه روز دوشنبه توسط رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی امضا شد. چند مقام بلندپایه دیگر سرویس امنیتی نیز پاکسازی شدند.

همزمان با این مسئله، احکام انتصابات جدید در این اداره نیز امضا شد. 

خودداری مجدد آمریکا در صدور روادید برای تعدادی از نمایندگان روسیه برای نشست در مقر سازمان ملل 

ایالات متحده آمریکا صدور روادید برای تعدادی از نمایندگان روسیه که قصد شرکت در نشست گروه فناوری اطلاعات در مقر سازمان ملل در نیویورک را داشتند، را رد کرد. این در روز دوشنبه توسط دفتر نمایندگی روسیه اعلام و یادآور شد که، بار دیگر، ایالات متحده بدون هیچ دلیل و اساسی از صدور ویزا برای اعضای هیئت روسی خودداری کرد. به گفته دیپلماتهای روس، چنین اقدامی "نقض آشکار واشنگتن از تعهدات خویش به عنوان میزبان و اداره مقر سازمان ملل است."

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان