دعای روز دوم ماه رمضان/ چگونه بفهمیم خدا از ما راضی است؟

دعای روز دوم ماه رمضان/ چگونه بفهمیم خدا از ما راضی است؟

آیت‌الله مجتهدی در شرح دعای روز دوم ماه رمضان می‌فرمود: در دعای روز دوم از خداوند می‌خواهیم در این ماه کاری کند که به رضایت و خشنودی او نزدیک شویم. در روایت وارد شده است که "اگر می‌خواهی بدانی خدا از تو راضی است، ببین که تو از خدا راضی هستی یا نه!"

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دعای روز دوم ماه رمضان به‌شرح زیر است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الی مَرْضاتِکَ و جَنّبْنی فیهِ من سَخَطِکَ و نَقماتِکَ و وفّقْنی فیهِ لقراءةِ آیاتِکَ برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین؛
خدایا، نزدیک کن مرا در این ماه به‌سوی خشنودی‌ات و برکنارم دار در آن از خشم و انتقامت و توفیق ده مرا در آن برای خواندن آیات قرآن به‌رحمت خودت، ای مهربان‌ترین مهربانان!

چگونه بفهمیم خدا از ما راضی است؟

در دعای روز دوم ماه رمضان از خداوند می‌خواهیم در این ماه کاری کند که به رضایت و خشنودی او نزدیک بشویم، در روایت وارد شده است که "اگر می‌خواهی بدانی خدا از تو راضی است، ببین که تو از خدا راضی هستی یا نه!"

بعضی‌ها از خدا راضی نیستند و به درگاه الهی گله می‌کنند که "خدایا، چرا همه دارند و من ندارم؟" یا "چرا همه سالم هستند و من مریضم؟"، نباید این‌طور حالتی داشت، بلکه باید در هر حالتی که هستی از خدا راضی باشی.

 

 

ملاک رضایت خدا

یکی از اولیای الهی 30 سال مریض بود، از او سؤال کردند: "آیا دوست نداری خوب شوی؟ و از این مسئله بیماری ناراحت نیستی؟"، او در جواب اصلاً ابراز ناراحتی نکرده بود.

پس اگر می‌خواهی بدانی خدا از تو راضی است یا نه، به دلت مراجعه کن، ببین در زندگی از خدا راضی هستی، اگر راضی هستی بدان که خدا هم از تو راضی است و اگر در گوشه دلت از خدا ناراضی هستی، متوجه باش که خدا هم از تو ناراضی است.

خداوند از چه‌کسانی تعجب می‌کند؟

در روایت آمده است که "خدای تبارک و تعالی از سه گروه تعجب می‌کند؛ اول کسی که نماز می‌خواند و می‌داند مقابل چه خدایی ایستاده است، ولی در نماز حضور قلب ندارد و حواسش به نماز نیست". استادی داشتیم که می‌گفت: "ما باید از نمازخواندنمان هم استغفار کنیم".

عاصیان از گناه توبه کنند/ عابدان (یا عارفان) از عبادت استغفار

دوم، کسی که عمری است روزی خدا را می‌خورد و غصه روزی فردا را دارد. غم روزی مخور بر هم مزن اوراق دفتر را/ که قبل از طفل ایزد پر کند پستان مادر را.

سوم، کسی که می‌خندد در حالی که نمی‌داند خدا از او راضی هست یا نه.

 

 

اهمیت ختم قرآن در ماه رمضان

«وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِمَاتِکَ»؛ خدایا، کاری کن که از غضب تو اجتناب کنم و کاری نکنم که در ماه رمضان از من ناراضی باشی.

«وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِرَاءَةِ آیَاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین»؛ خدایا، مرا موفق به خواندن قرآن کن. به‌رحمت خودت، ای خدایی که رحمت تو از همه بیشتر است.

در قدیم رسم بود که در ماه مبارک رمضان چند ختم قرآن می‌کردند، ولی طلبه‌ها چون درس دارند حداقل یک ختم قرآن به‌نیت امام زمان(عج) داشته باشند، یا به‌نیت پدر و مادر و امواتشان حداقل یک بار قرآن را ختم کنند.

کسی که در ماه رمضان موفق به یک ختم قرآن نمی‌شود خیلی خسارت است. ماه رمضان ماه قرآن است و باید قرآن خواند، اگر کسی می‌خواهد زنگار دلش پاک بشود، باید موقع سحر قرآن بخواند.

پاک‌کردن دل

دل ما با گناه زنگ می‌زند، برای پاک شدن زنگ دل چند کار را باید انجام داد؛ یکی اینکه در سحرها قرآن بخوانی. دوم اینکه استغفار کنی و دیگر اینکه دست بر سر یتیم بکشی و کمک و مددی به ایتام داشته باشی.

خدایا، در روز دوم ماه رمضان ما را موفق کن که آیات تو را بخوانیم «برحمتک یا ارحم الراحمین»؛ ای خدایی که رحمتت از همه رحم‌کننده‌ها بیشتر است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران