خراسان رضوی رتبه اول تولید پسته و پنبه کشور را کسب کرد


خراسان رضوی رتبه اول تولید پسته و پنبه کشور را کسب کرد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:.سال گذشته برای اولین بار در تولید پسته رتبه اول کشور را کسب کردیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ،غلامحسین ساربان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان رضوی اظهار داشت: خراسان رضوی بعد از استان های خوزستان و فارس قطب سوم کشاورزی کشور است. 6.5درصد وسعت کشاورزی کشور در اختیار خراسان رضوی است.

وی افزود:در محصولات باغی از نظر سطح، حائز رتبه دوم کشور و از نظر تولید، حائز رتبه ششم کشور هستیم و این هم از آن جهت که محصولات شاخص استان از جمله زعفران و پسته عملکردی به کیلوگرم دارند.

ساربان تصریح کرد:در سال زراعی 1401-1402 بارندگی 95میلیمتر بوده حال آنکه یک سال قبل این میزان 101میلیمتر گزارش شده است که نسبت به سال گذشته 6.6درصد و نسبت به دوره آماری 40درصد کاهش بارندگی را تجربه می کنیم. در دی ماه سامانه پرفشار سیبری سرمای بسیارسختی بر کشاورزی استان تحمیل کرد، در خراسان رضوی دمای منفی 28.6درجه سانتیگراد ثبت شد و حدود 8500میلیارد تومان خسارت به محصولات باغی و زراعی استان وارد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد:بیشترین خسارت در محصولات باغی و بالاخص در زعفران رخ داده است. این محصول قدرت رقابت چندانی ندارد و به دو پارامتر دما و بارندگی به شدت واکنش نشان می دهد به همین دلیل پیش بینی می شود عملکرد زعفران به شدت کاهش یابد.

ساربان افزود:در زعفران با عملکرد 4کیلوگرم در هکتار و در پسته با 800کیلو تا 1تن و 200کیلو زبان زد کشور هستیم. 76درصد زعفران تولیدی کشور در خراسان رضوی تولید می‌شود همچنین پسته به شدت رو به توسعه است سطح باغات پسته به 121هزار هکتار رسیده است.سال گذشته برای اولین بار در تولید پسته رتبه اول کشور را کسب کردیم از این جهت که تولید خراسان رضوی 75هزارتن اعلام شد اما کرمان به جهت اتفاقات اقلیمی تنها 15هزارتن تولید داشت.

وی با بیان این مطلب که سطح باغات دیم و آبی انگور در استان 30هزار هکتار است و انگور به عنوان چهارمین محصول کشاورزی استان درآمد سرشاری برای باغداران دارد اظهارکرد:خراسان رضوی حدود 100هزار هکتار باغات هسته دار و دانه دار دارد سیاستی را با ایجاد دو باغ مادری دنبال می‌کنیم که در یکی از آنها 108رقم از نقاط مختلف دنیا به صورت پایه رویشی وارد استان شده است؛پیوندک و نهال به میزان کافی تامین شده و به سمتی حرکت می‌کنیم که بتوانیم محصولات باغی را در مدت زمان کوتاه‌تری تولید کنیم تا مصرف آب کاهش یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه عملکرد باغات سیب استان به گونه ای بود که در مهر و آبان هرسال محصول به بازار می رسید عنوان داشت: امسال تاکیدمان به گونه‌هایی است که نیمه تیرماه به بازار می‌آید، اگر محصولی زودتر به بازار برسد آب کمتری مصرف می‌کند این روال در هسته دارها از جمله گیلاس و آلبالو به شدت درحال پیگیری است  هرچقدر بتوانیم این دوره را طولانی تر کنیم هم بازار تامین خواهد بود هم کشاورز قانع خواهد بود.

ساربان گفت: خراسان رضوی در محصولات زراعی از نظر سطح رتبه ششم و از نظر تولید رتبه سوم کشوری را در اختیار دارد. حدود یک میلیون تن تولید چغندرقند، حدود یک میلیون تن تولید ذرت علوفه ای، بالغ بر 1 میلیون تن تولید محصول گندم و جو و رتبه اول تولید محصول پنبه در کشور، در کسب جایگاه سوم کشوری در محصولات زراعی بسیار تاثیر گذار بوده است.

وی ادامه داد: خراسان رضوی به جهت داشتن بزرگترین مرکز تحقیقات کشاورزی در کشور اتفاقات خوبی را برای محصولات زراعی رقم زده است.مهمترین محصول زراعی که نقش شاخصی در تامین امنیت غذایی ایفا می‌کند گندم است.در خراسان رضوی 127هزار هکتار گندم آبی و 120هزار هکتار گندم دیم کشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال98 به میزان 502هزارتن خرید گندم در سال99 به میزان 153هزارتن، در سال1400 که سال بسیار سختی با دوره بازگشت 52ساله تجربه کردیم میزان بارندگی به 119میلیمتر رسید و سرمای سختی حاکم شد، خرید گندم به 107هزارتن رسید اگرچه تولید بیشتر بود از این بابت که بخش دام و صنعت نیاز به گندم داشت همه محصول تحویل دولت نشد.

ساربان ادامه داد: سال گذشته که بارندگی ها وضعیت بهتری داشت و به 161میلیمتر رسید موفق شدیم 372هزارتن گندم خریداری کنیم، بالغ بر 450هزارتن جو تولید می شود اگرچه این استان قطب تولید دامی کشور است لذا، نیاز به جو بیشتری دارد.

وی خاطرنشان کرد: در پنبه مقام اول تولید کشور را داریم از 100هزار هکتار مزارع پنبه کشور 25هزار هکتار در خراسان رضوی کشت شد و 56هزارتن پنبه تولید شد که بالغ بر 25درصد تولید کشور را تامین می‌کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب که، ارقامی مانند خورشید، ساجدی، شایان و خرداد معرفی شده که دیرتر کشت می‌شوند و زودتر برداشت می‌شوند بیان کرد:دو سال گذشته رقم ساجدی در 25مرداد با 5تن و200کیلوگرم در شهرستان سرخس برداشت شد.توسعه ارقام جایگزین پنبه جزو سیاست‌های معاونت تولیدات گیاهی استان است.

انتهای پیام/282/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon