تحولات اوکراین| گسترش حمایت نظامی آلمان و فرانسه از کی‌یف


تحولات اوکراین| گسترش حمایت نظامی آلمان و فرانسه از کی‌یف

وعده ماکرون به زلنسکی درباره افزایش کمک نظامی، انتظار رئیس جمهوری اوکراین از سفر به چند کشور اروپایی، نگرانی زلنسکی از کاهش کمک غرب در صورت عدم موفقیت در عملیات ضدحمله و اشتباه آمریکا در تخریب روابطش با روسیه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  برلین قصد دارد در طول سال جاری، 11 میلیارد یورو دیگر برای حمایت نظامی از کی‌یف اختصاص دهد. این موضوع در بیانیه مشترک اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین پس از مذاکرات روز یکشنبه آنها در برلین اعلام شد. در این سند آمده است: «در مجموع، آلمان بیش از 11 میلیارد یورو برای سال 2023 و پس از آن در زمینه ادامه حمایت نظامی خود از اوکراین اختصاص داده است.»

بر اساس اطلاعاتی که صدراعظم آلمان پس از مذاکره با زلنسکی به آن اشاره کرد، آلمان از فوریه سال گذشته تاکنون 17 میلیارد یورو به اوکراین کمک کرده است. این مبلغ شامل انواع کمک‌های نظامی، مالی و انسان دوستانه می شود. شولتز همچنین از قصد آلمان برای ادامه کمک به طرف اوکراینی خبر داد و  تاکید کرد که برلین "تلاش های خود را در این راستا کاهش نخواهد داد".

چند روز قبل، مجله اشپیگل در گزارشی فاش کرد که آماده سازی بسته تسلیحاتی جدید توسط دولت آلمان برای تحویل به اوکراین به ارزش 2.7 میلیارد یورو آغاز شده است. در این رابطه،  صدراعظم آلمان هم روز گذشته تأیید کرد که مقامات برلین بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش 2.7 میلیارد یورویی به کی‌یف ارائه خواهند کرد.

زلنسکی شنبه شب از رم وارد برلین شد که این نخستین سفر او به آلمان از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین بود. رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه در برلین با همتای آلمانی خود فرانک والتر اشتاین مایر و همچنین با اولاف شولتز گفتگو کرد. زلنسکی سپس شب گذشته برای گفتگو با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به پاریس رفت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و چهل و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

افزایش چشمگیر هزینه های دفاعی روسیه در دو ماه ابتدایی سال جاری میلادی

روسیه اعلام کرد که در ژانویه و فوریه حدود دو تریلیون روبل (26 میلیارد دلار) برای دفاع هزینه کرده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 282 درصد افزایش داشته است. این بر اساس داده های موجود در پورتال خانگی آنلاین است. در این دو ماه، هزینه های دفاعی 36.2 درصد از کل هزینه ها را به خود اختصاص داده است. روسیه در سال گذشته 17.1 درصد از کل خود را برای دفاع هزینه کرد که این رقم در سال 2021 14.4 درصد بود.

انگلیس: هیچ برنامه ای برای تامین جنگنده برای اوکراین نداریم

سخنگوی دولت بریتانیا در سخنانی گفت که انگلیس هیچ برنامه ای برای تامین جت های جنگنده برای اوکراین ندارد . سخنگوی ریشی سوناک ، نخست وزیر انگلیس گفت که  دلیل آن این است که اوکراین نشان داده است که ترجیح می دهد جت های F-16 دریافت کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا بریتانیا هواپیماهای جنگنده خود را به اوکراین می فرستد، گفت: هیچ برنامه ای برای آن وجود ندارد. این سخنگو با اشاره به نیروی هوایی سلطنتی - نیروی هوایی بریتانیا می گوید: "اوکراینی ها تصمیم گرفته اند خلبان های خود را با F-16 آموزش دهند و می دانید که نیروی هوایی پادشاهی بریتانیا از آن ها استفاده نمی کند.

زلنسکی کمک های جدید نظامی از کشورهای اروپایی را تمجید کرد

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین کمک‌های نظامی مهم و قدرتمندانه بریتانیا، فرانسه و آلمان به کشورش را تمجید کرد . وی در جریان سفر به انگلیس و دیدار با "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس گفت که  از توافقات حاصل شده در سفر به اروپا راضی است.   به گفته وی در طول  این مذاکرات،  مسئله اقدامات  برای ضد حمله اوکراین اولویت داشت. زلنسکی گفت: من از نتایج و توافقات بسیار خوشحالم. قبل از سفر خود به بریتانیا، زلنسکی همچنین در آلمان، ایتالیا و فرانسه بود.

زلنسکی: در آینده تصمیمات مهمی در زمینه تحویل جنگنده وجود خواهد داشت

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین گفته است که با "ریشی سوناک"، نخست‌وزیر بریتانیا، درباره تحویل جنگنده‌های کشورهای غربی گفت‌وگو کرده است.

وی افزود: ما می خواهیم یک ائتلاف جت های جنگنده تشکیل دهیم.

وی گفت که در آینده نزدیک تصمیمات بسیار مهمی وجود خواهد داشت. اما هنوز باید کمی بیشتر روی آن کار کنیم. سوناک گفت : مذاکراتی با شرکای بین المللی درباره حمایت بیشتر از اوکراین در حال انجام است.

روسیه افزایش کمک های نظامی انگلیس به اوکراین را در نتیجه جنگ بی تاثیر دانست

روسیه اعلام کرد که افزایش کمک نظامی بریتانیا به اوکراین ارتباطی به نتیجه جنگ ندارد. دفتر ریاست جمهوری  روسیه اعلام کرد تصمیم بریتانیا برای تحویل موشک های کروز دوربرد طوفان سایه و سایر تجهیزات نظامی به اوکراین بسیار منفی است ، با این حال، تحویل ها نتیجه درگیری را تغییر نمی دهد.

تاکید زلنسکی بر  لزوم عضویت قریب الوقوع اوکراین در ناتو

"ولادیمیر زلنسکی"،  رئیس جمهور اوکراین، برای یک تصمیم مثبت سیاسی در مورد عضویت کشورش در ناتو در اجلاس سران ائتلاف نظامی در ویلنیوس در ماه جولای  فشار می آورد. او در یک سخنرانی ویدئویی در اجلاس دموکراسی کپنهاگ گفت: زمان آن فرا رسیده است که بزرگترین ابهام برای امنیت در اروپا - یعنی اتخاذ یک تصمیم سیاسی مثبت در مورد عضویت اوکراین در ناتو - از بین برود.  وی افزود: انجام این کار در اجلاس جولای ارزشش را دارد. این یک سیگنال به موقع خواهد بود.

درخواست حزب چپ آلمان برای مذاکره با پوتین

"مارتین شیردوان" ، رهبر حزب چپ آلمان معتقد است که گفتگو با "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به جنگ ضروری است. این سیاستمدار جناح چپ روز دوشنبه در گفتگویی با زد دی اف گفت: واضح است که این جنگ وحشتناک روسیه علیه اوکراین تنها در صورتی به صلح واقعی منجر خواهد شد که ابتکارات دیپلماتیک با هم انجام شود.  باید مذاکره می شد و باید روشن می شد که جنگ باید فوراً پایان می یافت. برای آن، متأسفانه باید در این شرایط با ولادیمیر پوتین صحبت کرد.

هر دو طرف درگیر در حال حاضر مذاکرات صلح را رد می کنند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تنها در آخر هفته با توجه به اشغال سرزمین اوکراین توسط روسیه گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از نظر تئوری می‌تواند امتیازات دیپلماتیک بدهد ا اما بعد از یک سال او دوباره شروع به کشتن می کند.

بریتانیا صدها پهپاد جنگی را به اوکراین تحویل می دهد

بریتانیا بار دیگر به طور قابل توجهی حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش می دهد. دولت لندن روز دوشنبه در جریان سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اعلام کرد که بسته جدید شامل صدها موشک ضد هوایی و صدها هواپیمای بدون سرنشین جنگی با برد بیش از 200 کیلومتر است.  بر این اساس این به موشک های بدون سرنشین اجازه می دهد تا به اهدافی در شبه جزیره کریمه اوکراین در دریای سیاه که توسط روسیه ضمیمه شده است، برسند.  بریتانیا پیش از این موشک های کروز طوفان سایه با برد بلندتر ارائه کرده بود.

دولت بریتانیا با اشاره به این تعهدات جدید تاکید کرد: این تجهیزات از اوکراین در فشار نظامی مورد انتظارش علیه نیروهای روسیه در ماه‌های آینده حمایت می‌کند. بریتانیا یکی از بزرگترین حامیان اوکراین است.

تلاش چین برای یافتن راه حلی برای بحران اوکراین

چین به دنبال راه حلی برای درگیری اوکراین است. وزارت امور خارجه چین اعلام کرد، لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا و سفیر سابق چین در روسیه، روز دوشنبه به اوکراین، روسیه و دیگر شهرهای اروپایی سفر می کند تا درباره راه حل سیاسی بحران اوکراین گفتگو کند. در این سفر چند روزه، لی از لهستان، فرانسه و آلمان نیز دیدن خواهد کرد. جدول زمانی دقیقی برای این دیدارها ذکر نشده است.

روسیه: معاهده خلع سلاح KSE با منافع امنیتی ما در تضاد است

روسیه اعلام کرد که  می خواهد از معاهده خلع سلاح KSE- خارج شود. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه پارلمانی پارلمانسکایا گازتا گفت: با توجه به تغییر وضعیت، این معاهده با منافع امنیتی ما در تضاد است.  وی تاکید کرد: این واقعیت آشکار اکنون باید در غرب نیز به رسمیت شناخته شود. پارلمان روسیه امروز دوشنبه تصمیم می گیرد که معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا  به طور رسمی فسخ شود. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در 10 می فرمانی برای این منظور صادر کرد.

درخواست دبیر کل سابق ناتو برای پیوست اوکراین به ناتو و اتحادیه اروپا

"آندرس فوگ راسموسن"، دبیرکل سابق ناتو، خواهان پیوستن اوکراین به ائتلاف دفاعی غرب و اتحادیه اروپا است . راسموسن در نشست دموکراسی که در کپنهاگ برگزار کرد، گفت: بدون اما و اگرها: اوکراین باید به ناتو و اتحادیه اروپا بپیوندد. در مقاله ای که توسط راسموسن در این اجلاس ارائه شد، آمده است: اوکراین قابلیت های نظامی قابل توجهی را توسعه داده است و ناتو را به عنوان یک عضو تقویت می کند.  در این اجلاس سازمان راسموسن (بنیاد اتحاد دموکراسی ها) از شرکای غربی اوکراین می خواهد که فرآیندهای الحاق اوکراین به ناتو و اتحادیه اروپا را در اولویت قرار دهند.

سفر هیات نظامی بلند پایه آفریقای جنوبی به روسیه

پس از اتهامات احتمالی ارسال تسلیحات آفریقای جنوبی به روسیه، فرمانده ارتش آفریقای جنوبی برای مذاکره به مسکو سفر کرد. خبرگزاری های روسی به نقل از وزارت دفاع این کشور گزارش دادند که ژنرال لارنس امباتا و هیئت همراهش با همکاران روسی خود درباره «مسائل همکاری نظامی» «به منظور تقویت آمادگی رزمی ارتش های دو کشور» گفتگو کردند. این هیئت همچنین از تاسیسات آموزشی نیروهای زمینی و شرکت های روسی و از "مجموعه نظامی-صنعتی" بازدید کرد. این دیدار در بحبوحه تنش بین ایالات متحده و آفریقای جنوبی انجام می شود. هفته گذشته، سفیر ایالات متحده در پرتوریا آفریقای جنوبی را متهم کرد که در ماه دسامبر تسلیحات و مهمات را در یک کشتی باری روسی بارگیری کرده است. سپس دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که در مورد تحویل ادعایی تحقیق خواهد کرد.

روسیه یک جت جنگنده را برای جلوگیری از نفوذ هواپیماهای گشتی فرانسه و آلمان به حریم هوایی خود به فراز دریای بالتیک فرستاد

بر اساس برخی گزارش ها، روسیه برای جلوگیری از نفوذ هواپیماهای گشتی فرانسوی و آلمانی به حریم هوایی این کشور بر فراز دریای بالتیک، یک جت جنگنده به فضا پرتاب کرده است. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که این پروازها توسط یک هواپیمای گشتی آلمانی P-3C و یک هواپیمای آتلانتیک-2 فرانسوی انجام شده است. پس از تغییر مسیر هواپیماها جت به پایگاه بازگشت. آلمان و فرانسه در این باره اظهار نظری نکردند.

یک مقام ارشد روسی در انفجار در مرکز شهر لوهانسک مجروح شد

رسانه‌ها بعد از ظهر امروز ( دوشنبه)  از وقوع انفجار در مرکز شهر «لوهانسک» خبر دادند.

به گزارش منابع خبری، «ایگور کورنت» سرپرست وزارت امور داخلی لوهانسک در این انفجار مجروح شده  است. 7 نفر از شهروندان لوهانسک نیز در انفجار  زخمی شده‌اند که حال چهار نفر آن‌ها وخیم اعلام شده است.

رسانه های روسی گزارش دادند که سرپرست وزارت امور داخلی لوهانسک به بخش مراقبت های ویژه منتقل شده است. این بمب یک آرایشگاه در مرکز لوهانسک را که ظاهراً کورنت در آنجا اقامت داشت، ویران کرد. در این انفجار یک نفر کشته و سه محافظ کورنت زخمی شدند. از آگوست 2014، کورنت در این سمت  در ساختارهای دولتی جدایی طلبان لوهانسک مورد حمایت مسکو خدمت کرده است.

تاکید کمیسیون اروپایی بر لزوم تشکیل دادگاه جنایات جنگی علیه روسیه

در نشست آتی شورای اروپا در ریکیاویک، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که روسیه در قبال جنگ علیه اوکراین پاسخگو خواهد بود. وی در سخنانی در بروکسل گفت که به شدت برای تشکیل دادگاه ویژه برای محاکمه جنایات روسیه تلاش خواهد کرد.  به گفته وی علاوه بر این، تصمیمی در مورد ایجاد یک دفتر ثبت برای خسارت جنگ در اوکراین اتخاذ خواهد شد.  وی تاکید کرد که این اولین گام به سوی دریافت غرامت  از روسیه برای اوکراین خواهد بود.  قرار است سران متعددی از کشورهای عضو مانند "اولاف شولتز"، صدراعظم فدرال آلمان و "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در چهارمین اجلاس سران شورای اروپا در روزهای سه شنبه و چهارشنبه در ریکیاویک، پایتخت ایسلند شرکت کنند.  نماینده اوکراین هم  قرار است به این اجلاس به صورت ویدئویی وصل شود. فون در لاین نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

لهستان اولین موشک اندازهای هیمارس آمریکا را دریافت کرد

اولین موشک انداز چندگانه هیمارس ایالات متحده به لهستان رسیده است. ماریوش بلاشژاک، وزیر دفاع لهستان امروز دوشنبه در ورشو گفت که این سیستم توپخانه خود را به خوبی در اوکراین ثابت کرده است. موشک‌اندازهای متعددی که اکنون تحویل داده شده‌اند، اولین موشک‌انداز از 20 فروندی هستند که لهستان در سال 2019 با قیمت 414 میلیون دلار سفارش داد. وی گفت: من همچنین در مورد سفارش بعدی برای این موشک انداز خوشبین هستم، من با سازنده و وزیر دفاع ایالات متحده مذاکراتی در این باره داشته ام.

 کنگره ایالات متحده آمریکا موافقت خود را برای تحویل حداکثر 500 موشک انداز هیمارس به لهستان صادر کرده است. لهستان به طور گسترده در برابر تهدید مسکو مسلح می شود. این کشور همچنین به عنوان یک مرکز لجستیکی برای حمایت نظامی از اوکراین کارکرد مهمی دارد.

روسیه از شکار یک موشک دوربرد "طوفان سایه" انگلیس خبر داد

روسیه اعلام کرده است که یک موشک دوربرد طوفان سایه بریتانیا را ساقط کرده است.  وزارت دفاع روسیه برای اولین بار در نشست روزانه خود این موضوع را اعلام کرد.  بر این اساس علاوه بر این، نیروهای روسی موشک‌های HIMARS و HARM ساخت آمریکا را با برد کوتاه‌تر رهگیری کردند. روز یکشنبه روسیه اعلام کرد که اوکراین از موشک های کروز بریتانیا برای حمله به سایت های صنعتی در شهر لوهانسک در شرق اوکراین که تحت کنترل روسیه است، استفاده کرده است.

قیمت نفت روسیه دوباره افزایش می یابد

قیمت نفت خام روسیه در ماه گذشته به سطحی نزدیک به سقف تعیین شده توسط کشورهای صنعتی غربی افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری اینترفکس به نقل از محاسبات وزارت دارایی در مسکو، بین 15 آوریل تا 14 می، یک بشکه از برند روسی Urals به طور متوسط 55.97 دلار قیمت داشت.  سقف قیمت هر بشکه 60 دلار است؛ به گفته این وزارتخانه، میانگین قیمت نفت روسیه در چند ماه اول سال 51 دلار بوده است. این افزایش در درجه اول به دلیل کاهش اختلاف قیمت بین نفت اورال و نفت خام برنت دریای شمال است. در حالی که تاجران نفت روسیه گاهی مجبور بودند در چند ماه اول بیش از 40 درصد تخفیف اعطا کنند، اکنون کاهش قیمت به 30 درصد رسیده است.

روسیه ارزیابی فرانسه از روابط روسیه و چین را نادرست خواند

کرملین ارزیابی "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه از روابط روسیه و چین را نادرست خواند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت این فرض که روسیه دست نشانده چین است، کاملاً اشتباه است.  وی افزود: روابط ما با چین دارای ویژگی یک مشارکت استراتژیک ویژه است.  رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه فرانسوی "L'Opinion"  اظهار داشت که مسکو از نظر ژئوپلیتیکی در جنگ اوکراین شکست خورده است. علاوه بر این، روسیه در راه تبدیل شدن به دست نشانده چین است.  پسکوف گفت روابط بین مسکو و پکن مبتنی بر منافع و مزایای مشترک، یک جهان بینی مشابه و رد مشترک هرگونه تلاش برای دیکته کردن رفتار به یک کشور است.

کمیسیون اروپا برای اولین بار اقتصاد اوکراین را پیش بینی می کند

کمیسیون اتحادیه اروپا برای اولین بار یک پیش بینی اقتصادی برای اوکراین تهیه می کند  و این به طرز شگفت آوری مثبت است. پائولو جنتیلونی، کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا هنگام ارائه این داده ها گفت: پس از رکود حدود 29 درصدی در سال گذشته، انتظار می رود اقتصاد اوکراین امسال 0.6 درصد و در سال 2024 4.0 درصد رشد کند. به گفته جنتیلونی، اقتصاد  این کشور مورد حمله روسیه ثابت کرده است که بسیار انعطاف پذیر است.

با این حال، این نهاد بروکسل در گزارش بهاری خود اذعان کرد که پیش‌بینی برای اوکراین در معرض عدم قطعیت فوق‌العاده است و به شدت به توسعه جنگ بستگی دارد.

صندوق بین‌المللی پول  بسیار بدبین‌تر است: بر اساس اطلاعات پایان آوریل این نهاد همچنان انتظار رکود اقتصادی در اوکراین وجود دارد، حتی اگر این میزان در سال جاری به منفی 3.0 درصد از تولید ناخالص داخلی  کاهش یابد.

نروژ هزاران سرباز اوکراینی را آموزش می دهد

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد که نیروهای مسلح نروژ در سال 2023 حدود 3200 سرباز اوکراینی را آموزش خواهند داد. این دوره آموزشی هم در نروژ و هم در خارج از کشور برگزار خواهد شد.  به گفته ستاد کل ارتش اوکراین، بیورن آریلد گرام، وزیر دفاع نروژ و دیگر مقامات در یک جلسه آموزشی برای 100 سرباز اوکراینی شرکت کردند که سیگنال قوی ایجاد کرد. گرام به نقل از ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما از اوکراین هم از نظر مواد و هم با آموزش حمایت کرده‌ایم و تا زمانی که لازم باشد به این کار ادامه خواهیم داد. نروژ در سال اول تهاجم روسیه به اوکراین 300 میلیون دلار کمک نظامی کرد.

اوکراین: نزدیک به 200 هزار  نیروی روس از آغاز تهاجم روسیه کشته شدند

به گفته ستاد کل اوکراین، روز یکشنبه 580 سرباز روس دیگر در اوکراین جان خود را از دست دادند.  به این ترتیب مجموع تلفات روسیه توسط اوکراین به 200 هزار نفر می رسد.  بر این اساس علاوه بر این، سایر تجهیزات جنگی از جمله سه تانک و یازده خودروی زرهی منهدم شد.  این ارقام را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد. ارقام مربوط  درباره تعداد قربانیان حتی در میان کارشناسان غربی بسیار متفاوت است.

نتیجه گیری زلنسکی از سفر خود به چهار کشور اروپایی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از سفر به چهار کشور اروپایی به اوکراین بازگشت. این مرد 45 ساله در ویدئویی که در قطار ضبط شده خلاصه این سفر را این طور بیان کرد : ما با بسته‌های دفاعی جدید به خانه بازمی‌گردیم: مهمات بیشتر، سلاح‌های قوی‌تر برای جبهه، حفاظت بیشتر از مردم ما، حمایت سیاسی بیشتر. در تمام گفتگوها در ایتالیا، آلمان، فرانسه و بریتانیا، فرمول صلح او در مورد خروج کامل نیروهای روسیه از خاک اوکراین مورد بحث قرار گرفت. زلنسکی گفت که اکنون حمایت بیشتری از پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا وجود دارد. درک بیشتری از پیوستن به ناتو وجود دارد، این الحاق صورت خواهد گرفت و اجتناب ناپذیر است. او روز دوشنبه از لندن، یکشنبه برلین، آخن و پاریس و شنبه رم بازدید کرده بود. رئیس جمهور اوکراین به ویژه از آلمان برای بسته دفاعی جدید به ارزش 2.7 میلیارد یورو از جمله سامانه های پدافند هوایی آیریس، توپخانه، زره پوش و مهمات تشکر کرد. او گفت: «علاوه بر این، آلمان در درازمدت از کشور ما حمایت می‌کند و برای این کار یازده میلیارد یورو صرفاً برای دفاع هزینه شده است.

قصد گروه 7 برای تشدید محدودیت‌های صادراتی علیه روسیه

خبرگزاری رویترز امروز، دوشنبه، گزارش داد که رهبران کشورهای گروه هفت در اجلاس سران خود در هیروشیمای ژاپن قصد دارند اقدامات جدیدی را به منظور تشدید تحریم‌ها علیه بخش انرژی روسیه، توقف دور زدن محدودیت‌های ضدروسی و همچنین محدودیت‌های صادراتی این کشور اعلام کنند. 

به گفته منابع خبری این آژانس، اقدامات جدیدی که رهبران کشورهای گروه 7 در نشست سران 19 تا 21 ماه مه اعلام خواهند کرد، با هدف جلوگیری از "دور زدن تحریم ها از سوی کشورهای ثالث" و آسیب رساندن به بخش انرژی روسیه و همچنین "محدودیت بخش‌های تجاری خواهد بود که از نیروهای مسلح روسیه حمایت می‌کنند".

این نشریه یادآوری کرده، مقامات آمریکایی منتظر اعلام "گروه هفت" برای تغییر قوانین صادرات به روسیه هستند. بر اساس قوانین جدید، "حداقل برای دسته های خاصی از محصولات، اگر در فهرست کالاهای مورد تایید قرار نگیرند، صادرات به طور خودکار ممنوع خواهد شد."

در این مطلب آمده است که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، «پیش از این به دنبال جلب رضایت اعضای گروه 7 برای تغییر رویکرد تحریم‌ها بود که در حال حاضر اجازه می‌دهد همه کالاها به روسیه فروخته شود، مگر اینکه بطور صریح در لیست سیاه قرار گرفته باشند».

ایالات متحده می خواهد که این اصل جدید حداقل در مورد آن دسته از تجهیزاتی که به نظر آنها برای تقویت پتانسیل دفاعی روسیه مهم است، رعایت شود.

زلنسکی برای مذاکره با سوناک وارد لندن شد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین امروز دوشنبه وارد لندن شد و در آنجا با ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس گفتگو خواهد کرد.

زلنسکی در کانال تلگرام خود نوشت که روز دوشنبه با ریشی سوناک دیدار خواهد کرد. او همچنین انگلیس را حامی اصلی اوکراین در زمینه گسترش تواناییهای دفاعی این کشور در عرصه زمین و آسمان نامید.

به نوبه خود، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، آندری یرماک، نیز گفت که جلساتی در لندن برگزار خواهد شد که طی آن تقویت توان دفاع اوکراین و حمایت از نامزدی این کشور برای عضویت در ائتلاف آتلانتیک شمالی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

زلنسکی شب گذشته یکشنبه در پاریس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه دیدار و گفتگو کرد. وی پیش از آن به هلند، آلمان، ایتالیا و واتیکان نیز سفر کرده بود. زلنسکی امیدوار است در پایان سفر اروپایی خود، عرضه تسلیحات مورد نیاز ارتش اوکراین افزایش قابل توجهی پیدا کند.

لندن بسته کمک نظامی جدیدی برای کی‌یف در نظر گرفته است

شبکه اسکای نیوز امروز، دوشنبه، به نقل از منابع خبری خود در دولت انگلیس گزارش داد، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس قرار است بسته کمک نظامی جدیدی را برای اوکراین اعلام کند.

گفته می‌شود که بسته جدید شامل صدها موشک ضد هوایی و پهپادهای تهاجمی دوربرد خواهد بود. این کمک‌های نظامی احتمالاً امروز در جریان سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به لندن اعلام می‌شود.

چند روز پیش گزارش شده بود که سوناک در اجلاس سران گروه هفت (G7)، خواستار هماهنگی بیشتر در حمایت‌های ارائه شده به اوکراین خواهد شد. هفته کذشته وزارت دفاع انگلیس انتقال موشک های کروز دوربرد از نوع Storm Shadow به اوکراین را تایید کرد.

فوربس: روسیه حملات سنگینی به توپخانه ناتو در اوکراین وارد می‌کند

مجله فوربس نوشته است که  نیروهای مسلح روسیه به طور فعال مواضع توپخانه ارتش اوکراین، از جمله تجهیزاتی که کشورهای غربی به کی‌یف تحویل داده‌اند، را هدف قرار داده و آنها را نابود می‌کنند.

فوربس نوشت: «میزان خسارات وارده به نیروهای مسلح اوکراین فوق‌العاده سنگین است. از 152 دستگاه یدک کش 155 میلی متری M777 که "رسماً" به اوکراین تحویل داده شد، بیش از یک سوم آنها تاکنون بطور جدی آسیب دیده یا منهدم شده است.»

علاوه بر این، به نوشته این نشریه، بخشی از توپخانه‌های خودکششی آمریکایی و انگلیسی نیز توسط نیروهای روسی از کار افتاده است. ضریب خسارات وارده بین 18 تا 21 درصد متغیر است، یعنی از بیش از 180 دستگاه تحویل داده شده به اوکراین، حداقل 36 مورد آسیب دیده یا نابود شده‌اند.

افزایش کمک نظامی به کی‌یف؛ موضوع گفتگوی زلنسکی و ماکرون در پاریس 

ولادیمیر زلنسکی و امانوئل ماکرون، روسای جمهوری اوکراین و فرانسه شب گذشته، یکشنبه، در پاریس درباره ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به کی‌یف گفتگو کردند. 

در پیامی که در وب‌سایت رسمی دفتر رئیس‌ جمهوری اوکراین منتشر شده، آمده است: «در این دیدار اولویت‌ اصلی روی ارائه کمک‌های نظامی فرانسه به اوکراین و تأمین نیازهای اولویت‌دار کی‌یف در تقویت توان دفاعی و حفاظت از آسمان اوکراین متمرکز بود».

طبق اطلاعات این دفتر، روسای جمهوری دو کشور درباره همکاری عملی به منظور تقویت تون بالقوه دفاعی اوکراین که "برای اجرای یک ضد حمله موفق ضروری است" تبادل نظر کرده و به توافقاتی رسیدند.

طرفین درباره موضوع حمایت پاریس از همگرایی سریعتر اروپایی و یورو-آتلانتیک کی‌یف هم گفتگو کردند. 

ماکرون و زلنسکی خواستار تحریم‌های جدید علیه روسیه شدند

امانوئل ماکرون و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهور فرانسه و اوکراین خواستار افزایش اعمال فشارهای تحریمی بر روسیه و کنترل شدیدتر بر اجرای محدودیت های اعمال شده قبیلی شدند. این مسئله در بیانیه مشترکی که از سوی کاخ الیزه پس از نشست شب گذشته، یکشنبه آنها در پاریس منتشر شد، آمده است.

در این سند آمده است: «اوکراین و فرانسه توافق دارند که افزایش فشار جمعی بر روسیه از طریق تحریم‌های جدید ضروری است». علاوه بر این، دو طرف بر لزوم تشدید تلاش‌ها برای تضمین اجرای موثر تحریم‌ها و همچنین جلوگیری و توقف دور زدن تحریم‌ها از طریق کشورهای ثالث توافق دارند.

رؤسای جمهور همچنین از تلاش‌ها برای محاکمه کسانی که در جریان درگیری نظامی در اوکراین مرتکب جنایات جنگی شده اند، حمایت کردند.

ماکرون از عرضه تانک‌های چرخ دار AMX-10RC به اوکراین خبر داد

فرانسه چندین گردان از نیروهای مسلح اوکراین را به ده‌ها خودروی زرهی مختلف، از جمله تانک‌های چرخدار سبک AMX-10RC در هفته‌های آینده مجهز خواهد کرد. این مسئله در بیانیه مشترک امانوئل ماکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه و ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌اش، پس از دیدار در کاخ الیزه، مشخص شده است.

در این سند آمده است: «حمایت فرانسه از دفاع اوکراین از زمان آغاز جنگ ادامه دارد و تدارکات جدید برای در نظر گرفتن دائمی فوری ترین و ضروری ترین نیازهای اوکراین برای تقویت توان دفاعی این کشور آماده می شود. بدین ترتیب در هفته های آینده، فرانسه چندین گردان از نیروهای مسلح اوکراین را با ده ها خودروی زرهی و تانک سبک از جمله AMX-10RC تجهیز کرده و آموزش لازم را به آنها خواهد داد.»

در این بیانیه مشترک همچنین تاکید شده  که فرانسه "تلاش های خود را بر حمایت از تقویت توان بالقوه دفاع هوایی اوکراین متمرکز خواهد کرد."

زلنسکی انتظار دارد پس از دیدار با ماکرون، عرضه تسلیحات به اوکراین افزایش یابد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، پس از گفتگو با امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود در پاریس، روی افزایش عرضه تسلیحات به کی‌یف حساب زیادی باز کرده است.

زلنسکی شب گذشته، یکشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: "من در پاریس هستم. با هر سفر، توان دفاعی و تهاجمی اوکراین افزایش می یابد. <...> من با دوست خود امانوئل دیدار کرده و در مورد مهمترین نکات روابط دوجانبه و نیازهای ارتش اوکراین گفتگو خواهیم کرد."

دیدار زلنسکی و شولتز با نیروهای نظامی اوکراین در پایگاه آخن 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به همراه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز یکشنبه از یک پایگاه نظامی در منطقه آخن بازدید کردند که در آن سربازان نیروهای مسلح اوکراینی در حال آموزش هستند.

رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در پیامی در کانال تلگرام خود نوشت: "من از یک پایگاه نظامی در شهر آخن بازدید کردم، جایی که نظامیان اوکراینی در آنجا در حال دیدن آموزش های نظامی لازم هستند. به همراه اولاف شولز، صدراعظم فدرال آلمان، با سربازان اوکراینی صحبت کردیم. من همچنین جوایز دولتی را به این نظامیان اهدا کردم."

ماکرون: ساختار امنیتی اتحادیه اروپا باید بدون رویارویی با روسیه ایجاد شود

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با Opinion که یکشنبه منتشر شد، تاکید کرد که ساختار امنیتی اروپا باید بدون رویارویی با مسکو ایجاد شده و در عین حال تامین کامل امنیت اوکراین را تضمین کند. 

وی گفت: «من همیشه گفته ام که در آینده معماری امنیتی اروپا باید امنیت اوکراین را به طور کامل تضمین کند. اما این مسئله باید شامل عدم رویارویی با روسیه و بازسازی تعادل پایدار در این زمینه باشد. البته هنوز مراحل زیادی برای رسیدن به این نقطه وجود دارد.«

به گفته رهبر فرانسه، وظیفه اروپا کمک به کی‌یف در اجرای موفق عملیات ضد حمله، آماده سازی مسائل تضمین های امنیتی و مذاکرات صلح است که "ناگزیر باید آغاز شود."

پیش از این، در اواخر ماه آوریل،  دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه اعلام کرد که فرانسه از هر گفت وگویی که به برقراری صلح در اوکراین مطابق با منافع کلیدی کی‌یف و هنجارهای حقوق بین الملل کمک کند، حمایت خواهد کرد.این دفتر یادآور شد که این موضع گیری توسط ماکرون در جریان سفر ماه آوریل وی به چین بیان شده است.

ناتو در نشست ویلنیوس از اوکراین برای پیوستن به ائتلاف دعوت نمی‌کند

روزنامه "واشنگتن پست" بامداد امروز گزارش داد که کشورهای عضو ناتو تصمیم گرفته‌اند در نشست ماه جولای خود در ویلنیوس از اوکراین برای عضویت در ائتلاف آتلانتیک شمالی دعوت نکنند، البته در حال بحث در خصوص امکان افزایش تعامل با کی‌یف و تعیین شرایط احتمالی برای ورود این کشور به جمع ناتو هستند. 

در این گزارش به نقل از منابعی از میان مقامات بروکسل ذکر شده:  "در میان 31 عضو ائتلاف، علیرغم درخواست مصرانه مقامات کی‌یف، این توافق نظر وجود دارد که ناتو در نشست سران 11-12 ماه جولای دعوت رسمی از اوکراین برای پیوستن به ائتلاف ارسال نکند".

به نوشته این روزنامه، «کشورهای اروپای شرقی به دنبال گام‌های مشخصی برای رسیدن به این هدف هستند، از جمله تعهدات احتمالی در رابطه با زمان ورود اوکراین، در حالی که ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپای غربی از گام‌های کوچک‌تری حمایت می‌کنند».

زلنسکی امکان کاهش کمک غرب در صورت ضد حمله ناموفق را بعید ندانست

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود به همراه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در برلین اعلام کرد که در صورت انجام یک ضدحمله ناموفق توسط نیروهای مسلح اوکراین، کشورهای کمتر فعال، ممکن است حمایت خود از کی‌یف را کاهش دهند.

وی اعتراف کرد: «این خطر وجود دارد که اگر اقدامات تهاجمی چندان موفقیت آمیز نباشد، حمایت از ما کاهش یابد. اما فکر نمی کنم این وضعیت کلی باشد. مطمئناً برخی از کشورها در مورد آن فکر کنند. البته آنها در تمام طول جنگ هم از لحاظ حمایت از اوکراین چندان فعال نبودند.»

به گفته زلنسکی، ارتش اوکراین تقریباً برای عملیات ضد حمله آمادگی دارد. رئیس جمهوری اوکراین همچنین گفت که کی‌یف نه قصد و نه سلاح کافی برای حمله به خاک روسیه در جریان ضد حمله مورد انتظار را دارد.

صدراعظم آلمان: اوکراین آماده صلح است، ولی نه بر اساس شرایط روسیه

صدراعظم آلمان روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که مقامات کی‌یف آماده پایان مسالمت آمیز درگیری نظامی در اوکراین هستند، اما نه بر اساس شرایط دیکته شده از سوی روسیه.

اولاف شولتز گفت: «اوکراین برای صلح آماده است. اما این امر مستلزم حمایت ما است تا هیچ درگیری نظامی منجمد شده و صلح دیکته شده توسط روسیه وجود نداشته باشد.»

صدراعظم آلمان همچنین تاکید کرد که این اظهارات باید در همه جا پوشش داده شود.

پیش از این روز شنبه، وزیر خارجه ایتالیا  نیز اعلام کرد که این کشور آماده است تا موضوع حل و فصل مناقشه در اوکراین را تنها بر اساس "طرح صلح" ده ماده‌ای زلنسکی بررسی کند. به گفته وی، بقیه پیشنهادات در این زمینه به معنای شکست کی‌یف خواهد بود.

سفیر روسیه از مشارکت فعال اسلواکی در تامین تسلیحاتی اوکراین خبر داد

ایگور براتچیکوف، سفیر روسیه در براتیسلاوا در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا که صبح امروز دوشنبه منتشر شد، گفت: اسلواکی فعال ترین مشارکت را در تسلیح ارتش اوکراین و انتقال تجهیزات نظامی به کی‌یف، برخلاف توافقات قبلی بین روسیه و اسلواکی داشته و مستقیماً در مسلح کردن ارتش اوکراین دخالت دارد.

سفیر روسیه توضیح داد: مقامات براتیسلاو تمامی 13 جت جنگنده میگ-29 در خدمت نیروهای مسلح جمهوری اسلواکی وهمچنین سامانه های پدافند هوایی اس-300  و کوب و بالگردهای BMP-1 و 5 Mi خود را به کی‌یف اهدا کرده است.

این دیپلمات روس تاکید کرد که ارسال سلاح به کی‌یف نقض توافقنامه امضا شده بین روسیه و اسلواکی درباره ممنوعیت انتقال تجهیزات نظامی خریداری شده از مسکو به کشورهای ثالث بدون مجوز کشور مبدا است.

ریابکوف: توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا با منافع امنیتی روسیه در تضاد است

 سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه در مصاحبه با نشریه پارلمانی این کشور تاکید کرد که روسیه به اجرای توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا (CFE) باز نخواهد گشت، زیرا این سند با منافع امنیت داخلی این کشور مغایرت دارد.

به گفته وی، ساختار امنیتی در منطقه اروپا تحت تأثیر اقدامات غیر دوستانه کشورهای ناتو علیه مسکو در رابطه با درگیری نظامی در اوکراین قرار گرفته است. ریابکوف در عین حال تاکید کرد، خروج روسیه از  این توافقنامه ناکارآمد وضعیت را بدتر نخواهد کرد.

وی به عنوان نماینده رسمی رئیس جمهوری روسیه در جریان بررسی موضوع فسخ این توافقنامه در پارلمان این کشور، همچنین یادآور شد که وضعیت فعلی به نفع بحث جایگزینی برای توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا نیست.

پیش از این، کنستانتین گاوریلوف، رئیس هیئت نمایندگی روسی در مذاکرات وین در مورد مسائل امنیت نظامی و کنترل تسلیحات، چند روز قبل گفته بود که  درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به اتحاد آتلانتیک شمالی و پذیرش هلسینکی در این بلوک "آخرین مانع" در راه خروج روسیه از توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا بود.

در تاریخ 10 ماه مه، ولادیمیر پوتین، پیش نویس قانون مربوط به  فسخ توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا را به دومای دولتی روسیه ارائه کرد. روز بعد، اعضای کمیته امور بین الملل به اتفاق آرا از این ابتکارعمل حمایت کردند.

نشنال اینترست: آمریکا در پس زمینه مناقشه اوکراین در روابط با روسیه دچار اشتباه شد

مجله آمریکایی نشنال اینترست (The National Interest) شب گذشته، یکشنبه، در گزارشی یادآور شد که ایالات متحده در مقابله با روسیه در پس زمینه درگیری بر سر اوکراین اشتباه بزرگی مرتکب شد.

نویسندگان این مقاله تاکید کردند که کشورهای غربی به جنگ علیه روسیه کشیده شده اند، اگرچه آنها به اتحاد با طرف روسی برای مقابله با چین نیاز داشتند. در عوض در شرایط فعلی، همکاری بین مسکو و پکن تقویت شده و مشخص است که  طرف دوم تمایل زیادی به این وضعیت دارد.

به نوشته این نشریه، بدین ترتیب ایالات متحده و متحدانش اکنون درگیر رویارویی با دو قدرت بزرگ جهان هستند. فقط افراد بیش از حد خوش بین و ساده لوح معتقدند که ایالات می توانند در چنین رویارویی برنده شود.

در اواخر ماه آوریل جرالد هیمن، مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ایالات متحده، نیز در مقاله‌ای برای نشنال اینترست، سخنان سیاستمداران فعلی غربی در مورد رد کامل هرگونه ارتباط با مسکو را اشتباهی جدی خواندو ابراز عقیده کرد که که ایالات متحده و متحدانش، از جمله اوکراین، مجبور هستند پس از پایان درگیری نظامی، روابط خود با روسیه را بهبود بخشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان