تجاوز نظامی امپراتوری عثمانی به مرزهای غربی ایران/ آغاز به کار اولین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر/روز جهانی شیر مادر


تجاوز نظامی امپراتوری عثمانی به مرزهای غربی ایران/ آغاز به کار اولین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر/روز جهانی شیر مادر

خبرگزاری تسنیم: دولت عثمانی در آغاز مشروطیت و زمانی که دولت ایران درگیر مسائل داخلی و مبارزه با آزادی خواهان و مشروطه‏ طلبان بود، با فرصت‏طلبی، چند منطقه از نواحی مرزی ایران را مورد تجاوز قرار داد و برخی مناطق را به اشغال خود درآورد.

به گزارش خبرنگار گروه "رسانه‌های دیگر" خبرگزاری تسنیم، مناسبت های مهم تقویم امروز پنجشنبه 10 مرداد ماه به شرح ذیل است:

**رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 مرداد 1392 )**

1 - عملیات نصر 6 در میمک توسط ارتش (1366 ش)

عملیات نصر 6 در تاریخ دهم مرداد 1366 ش با رمز مبارک یا اباعبداللَّه الحسین(ع)، به منظور پاسخگویی به شرارت‏های آمریکا درخلیج فارس و همسویی با آمادگی مدافعان خلیج فارس و با هدف انهدام نیروهای دشمن و بیرون راندن بقایای آنها از منطقه عملیاتی میمک، توسط رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا شد. نیروی زمینی، در مرحله پایانی پاکسازی غرب کشور از وجود نیروهای بعثی، با عبور از میدان‏های مین، تله‏های انفجاری و...، ارتفاعات بسیار حساس میمک رامورد تهاجم خود قرار داده و آن ارتفاعات را به تصرف خود درآوردند. در این عملیات 2 فروند هواپیما، 17 دستگاه تانک و نفربر، 6 فروند هلی‏کوپتر و صدها دستگاه خودرو دشمن منهدم و 2500 نفر کشته و 120 نفر از قوای بعث به اسارت گرفته شدند. در این میان موقعیت رزمندگان اسلام، پس از دفع پاتک‏های دشمن که چند روز به طول می‏انجامد، با مقاومت تمام، حفظ و تثبیت می‏شود و این عملیات با دستاورد مطلوب خود، پاسخ مناسبی بر جنایت‏های استکبار و سرسپردگان آنها می‏گردد.

2 - آغاز به کار اولین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر (1368 ش)

اولین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر با حضور وزرای راه و ترابری، اقتصاد و دارایی، جهاد سازندگی و برخی مسؤولان محلی در دهم مرداد ماه 1368 ش آغاز به کار کرد. با ایجاد این خط کشتیرانی در آب‏های خزر، قدرت صادرات و واردات کالا از طریق این آبراه مهم افزایش چشمگیری یافت. با شروع به کار این خط، جمهوری اسلامی ایران، مبادی ورودی خود را گسترش داد و با این خط، مسیر صادرات به اروپا در حدود چهارهزار کیلومتر کوتاه شد. همچنین فعال شدن این خط، در ترانزیت کالا تأثیر به سزایی بر جای نهاد.

3 - رحلت فقیه جلیل آیت ‏اللَّه «سید احمد روضاتی» (1380 ش)

حاج میر سید احمد روضاتى اصفهانى بن مرحوم حجةالاسلام و المسلمین حاج سید محمد باقر بن مرحوم علامه فقیه آیت‏ اللَّه آقا میرزا جلال‏الدین روضاتى ابن مرحوم علامه کبیر شهیر آیت‏اللَّه اقا سید محمد مسیح بن مرحوم علامه مشهور در آفاق آیت‏ اللَّه العظمى آقا سید محمد باقر خونسارى صاحب کتاب معروف (روضات‏الجنات) از علماء معاصر تهران است. وى در هفتم ماه رجب سال 1347 ق در اصفهان بدنیا آمده و پس از تحصیلات علوم جدید بتحصیل علوم دینى پرداخته و مقدمات و سطوح عالى را در اصفهان خوانده آنگاه به قم آمده و کفایه را از محضر آیت‏اللَّه العظمى مرعشى نجفى مد ظله و آیت‏اللَّه حاج شیخ مرتضى حایرى فراگرفته و بدرس خارج مرحومین آیتین خونسارى و حجت شرکت نموده و در خلال آن شرح تجرید و شرح شوارق لاهیجى را از حضرت آیت‏اللَّه العظمى حاج احمد خونسارى مد ظله استفاده نموده و از محضر و درس فقه و مقدارى اصول آیت‏اللَّه العظمى بروجردى اعلى اللَّه مقامه بهره‏مند گردیده و تقریرات دروس ایشان را برشته تحریر درآورده خصوصا مسئله لباس مشکوک را بصورت رساله جداگانهاى بنام (السبیل المسلوک فى اللباس المشکوک) نوشته و پس از ده سال اقامت در قم باصفهان مراجعت و بتدریس معالم و شرح لمعه در مدرسه صدر و اقامه جماعت در مساجد اجداد خود مانند (مسجد البادران هنگام ظهر و مسجد خیابان هنگام شب و مسجد شیخ بهائى هنگام صبح) و بیان درس تفسیر قرآن کریم براى مؤمنین اشتغال داشته سپس بر حسب تصادف به تهران آمده و جمعى از مومنین و نمازگزاران (مسجد الرحمن) واقع در شمال تهران از معظم له براى اقامه جماعت در آن مسجد تقاضا نموده و ایشان هم اجابت و تا این تاریخ بانجام وظیفه اشتغال دارد.

4 - خروج اشرف پهلوی از ایران به دستور دکتر مصدق (1331ش)

دکتر مصدق در چنین روزی از سال 1331 هجری شمسی دستور به خروج اشرف پهلوی از ایران داد. به دستور دکتر محمد مصدق نخست‏وزیر وقت، یکم اوت 1952م (دهم مرداد 1331ش) اشرف پهلوی خواهر دوقلوی شاه خائن، ایران را ترک کرد و روانه اروپا شد. دکتر مصدق با مداخله بستگان و نزدیکان شاه در امور کشور شدیداً مخالف بود. وی بارها در جلسات شورای وزیران و در مصاحبه‏های مطبوعاتی و سخنرانی‏های خود گفته بود که هیچ عاملی بیش از مداخله و اعمال نفوذ اصحاب نام و متنفذان در معاملات دولتی و انتصابات و اموری نظیر این‏ها، مردم را عصبی و آماده عصیان نمی‏کند. این مداخلات همه قشرها را خشمگین می‏سازد به‏ویژه طبقه روشن‏فکر و متوسط را که کوشش ما بر افزایش شمار اعضای این طبقه است. مصدق هم‏چنین می‏دانست که اشرف از ورود به توطئه بر ضد دولت او خودداری نمی‏کند و اطلاعات شهربانی (پلیس) را مأمور گزارش تماس‏های او کرده بود. مصدق برای قطع اعمال نفوذ و نیز پیشگیری از توطئه احتمالی اشرف بر ضد دولت خود و همکاری با عوامل بیگانه؛ دستور داده بود که از کشور خارج شود. اشرف پهلوی درست یک سال بعد در چنین روزهایی (در آستانه کودتای آمریکایی 28 مردادماه 1332ش مطابق با ماه اوت 1953م) به‏گونه‏ای محرمانه وارد ایران گردید(!) همزمان، سرهنگ شوارتسکوف آمریکایی هم وارد تهران شده بود و... حوادث تلخ مرداد 1332ش به وقوع پیوست.

5-تجاوز نظامی امپراتوری عثمانی به مرزهای غربی ایران (1286 ش)

دولت عثمانی در آغاز مشروطیت و زمانی که دولت ایران درگیر مسائل داخلی و مبارزه با آزادی خواهان و مشروطه‏ طلبان بود، با فرصت‏طلبی، چند منطقه از نواحی مرزی ایران را مورد تجاوز قرار داد و برخی مناطق را به اشغال خود درآورد. در این میان، بر اثر اعتراض شدید روسیه و انگلستان، عثمانی مجبور به تخلیه آن نواحی گردید، اما با حملات دیگر، آن مناطق را دوباره تصرف کرد. این بار نیز بر اثر اعتراض روسیه و انگلستان، نیروهای عثمانی عقب‏نشینی کردند. اعتراض این دو دولت به خاطر ایران دوستی و یا رعایت حقوق بین‏الملل نبود بلکه آنان درصدد بودند تا ایران و منافع آن را خود به تنهایی به یغما ببرند و مزاحمی نداشته باشند. چنان که در این مسیر قراردادهای استعماری فراوانی علیه ایران امضا کردند. به طوری که ایران را به سه منطقه نفوذ روس و انگلیس و بی‏طرف تقسیم کرده و به طور ثابت در کشور حضور نظامی داشتند.

**رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 1 آگوست 2013 )**

1 - روز جهانی شیر مادر

همه ساله اول آگوست که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. "آن ونمن" مدیر اجرایی یونیسف: «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم و یونیسف به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد است.»اهمیت تغذیه با شیر مادر شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است. بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت آن را حدود دو سال مشخص کرده اند. پزشکان نیز می گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند.

2 - مرگ «شارل بودلر» شاعر و ادیب فرانسوی (1867م)

شارْلْ پیِر بودْلِر، شاعر معروف فرانسوی در 28 اوت 1821م در پاریس به دنیا آمد. پدرش نقاش و هنردوست بود و ذوق هنری را از کودکی در پسر ایجاد کرد. شارل پیِر در کودکی پدر را از دست داد و با ازدواج مجدد مادر، طبعی ناسازگار و عاصی و هیجان زیاده از حد که گاه به مرز دیوانگی می‏رسید، در بودلر ایجاد شد. بودلر در جوانی وارد دانشکده حقوق گردید و پس از آشنایى با عالم شعر و ادب، ذوق و استعداد هنری خود را پرورش داد. وی در سال 1840م دیوان خود را منتشر کرد اما به اتهام ضد اخلاقی بودن اشعارش مورد تعقیب قرار گرفت. بودلر در سال‏های پایانی عمر، اسیر طلبکاران شد و در نهایت پس از دوره بیماری و فلج، سرانجام در اول اوت 1867م در 46 سالگی درگذشت. سراسر زندگی بودلر با عصیان نسبت به قراردادهای جامعه همراه بود. از اوان جوانی تمایلات شدید و سرکوفته‏ای داشت که او را به قدرت جهانی شر، معتقد ساخته بود. در نظر او، نیروی شر چون سرنوشتی تغییرناپذیر بر بشر حکم‏فرمایى می‏کند و در قلب آدمی دوزخی جای می‏دهد که او را به راه بدی می‏کشاند. این تقدیر غم‏انگیز بر سراسر زندگی و اشعار بودلر سایه‏ای اهریمنی افکنده است. بودلر جنبشی تازه در عالم شعر پدید آورد و به آن زیبایى خاصی بخشید در حالی که به کلی با زیبایى‏های گذشته، تفاوت داشت. او میان رنگ و بو و صدا ارتباطی پنهانی دریافته بود، پیوسته در جستجوی موسیقی کلام بود که با قدرت ابداع و نیروی بیان توانست به آن دست یابد. بودلر در یک جمله و گاه در یک کلمه، دنیایى از شور و هیجان و آرزو و اشتیاق به خواننده القا می‏کند. بودلر از شاعرانی است که با گذشت زمان، افتخار و شهرتی بیش از آنچه در دوران زندگی داشته‏اند به دست آورده‏اند. به طوری که می‏توان گفت وی به قرن بیستم بیشتر از قرن نوزدهم تعلق دارد و حتی برخی بر این عقیده‏اند که مهم‏ترین شاعر قرن خود به شمار می‏آید. نهضت سمبولیسم و نمادگرایىْ از بودلر سرچشمه گرفت و هر روز نفوذش در فرانسه و خارج از آن گسترش یافت بی‏آنکه ذره‏ای از آن کاسته شود. حیات کوتاه بودلر سراسر با رنج و تلخی و بدبینی آمیخته بود و او برای فرار از حقایق تلخ زندگی به دامان مواد مخدر پناه برد. از بودلر آثار متعددی برجای مانده که دیوان گل‏های رنج، عصیان مرگ، بهشت‏های مصنوعی و شعرهای کوتاه منثور از جمله مهم‏ترین آنهاست.

3 - روز ملی استقلال کشور افریقایی «بنین» از استعمار فرانسه (1960م)

کشور جمهوری خلق بنین با 112/622 کیلومتر مربع وسعت در غرب افریقا در کنار خلیج بنین و در همسایگی کشورهای نیجر، ولتای علیا، توگو و نیجریه واقع شده است. جمعیت بنین بیش از 6 میلیون نفر است که اکثراً از نژاد سیاه و پیرو آیین مسیحیت و بقیه پیرو باورهای قبیله‏ای و مذاهب بومی می‏باشند. پایتخت بنین، پورتونوو و واحد پول آن فرانک سی اف آ می‏باشد. زبان رسمی در بنین فرانسوی است در حالی که بیش از 60 لهجه و زبان افریقایی در این کشور وجود دارد. پیش‏بینی می‏شود که جمعیت این کشور افریقایى تا سال 2025م بیش از 11 میلیون نفر خواهد بود. از شهرهای مهم بنین، کوتونو، پاراکو و جوگو است. بنین تا سال 1892م مملکتی مستقل بود، اما نفوذ فرانسویان که از سال 1851 شروع شده بود به اشغال این سرزمین در سال 1892 منجر شد و در سال 1904 جزء مستعمرات افریقای غربی فرانسه گردید. بنین در در 1958م عضو خود مختار جامعه فرانسه شد و در اول اوت سال 1960م استقلال کامل خود را از فرانسه به دست آورد. بنین از آن پس نوع حکومت خود را جمهوری چند حزبی با یک مجلس قانون‏گزاری اعلام نمود.

منبع: معاونت پژوهش خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon