سهم باد و خورشید در تولید برق ایران به ۰.۳ درصد رسید

سهم باد و خورشید در تولید برق ایران به 0.3 درصد رسید

خبرگزاری تسنیم: هم اکنون از مجموع ۶۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق کشور در هر ساعت، تنها ۲۱۹ مگاوات برق با استفاده از انرژی های باد، خورشید و نیروگاههای کوچک آبی تولید می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پهنه گسترده ایران با وجود تنوع بسیار زیستی و جغرافیایی، بسترمناسبی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق فراهم آورده است اما با وجود این بستر مناسب، هم اکنون سهم تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر در مقایسه با تولید برق از انرژی فسیلی بسیار کم است.

در مجموع انرژی های تجدیدپذیر با ساخت سدها و نیروگاههای برقآبی، انرژی آب تا حدودی جور دیگر منابع انرژی را کشیده اما توسعه انرژی برقابی نمی تواند نفی کننده توان بالقوه برخی مناطق ایران در استفاده از باد و خورشید برای تولید برق ارزان و همیشگی باشد.

محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر حدود 10 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در نیروگاههای برقآبی داریم که در مجموعه تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر قرار می گیرد.

وی افزود: همچنین 219 مگاوت ظرفیت تولید برق در مجموعه نیروگاههای بادی، خورشیدی و نیروگاههای آبی کوچک کشور است که با احتساب ظرفیت تولید برق در نیروگاههای برقآبی، حدود 14 تا 15 درصد کل ظرفیت برق کشور به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص می یابد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در دوسال گذشته حجم ظرفیت تولید برق از نیروگاههای بادی، خورشیدی و آبی کوچک دو برابر شده، تصریح کرد: تولید برق از انرژی های نو به شدت باید افزایش یابد.

هم اکنون یزد مرکز توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی و خراسان مرکز توسعه تولید برق از انرژی باد در ایران است و علاوه بر این دو منطقه، مناطق بسیار دیگری در سراسر ایران شناسایی شده اند که یا تعداد روزهای با تابش مستقیم آفتاب و یا تعداد روزهای همراه با بادهای شدید در آنها زیاد است، اما کماکان بهره گیری از انرژی های باد و خورشید در صنعت برق کشور بخش مغفول مانده این صنعت بوده که نیازمند توجه جدی مدیران برقی دولت یازدهم است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین