شیب صعودی ابتلای کودکان به بیماری ام . اس

شیب صعودی ابتلای کودکان به بیماری ام . اس

خبرگزاری تسنیم: روند ابتلای کودکان و زنان به بیماری ام اس باعث نگرانی بسیاری از مردم شده و این مسئله توجه بیشتر به عوامل شیوع این بیماری را متذکر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شباهت ام اس با بیماری ADEM باعث شده که این شک و شبهه در جامعه پزشکی ایران پیش آید که واکسیناسیون عامل افزایش جمعیت ام اس در کشور شده است.

بیماری ام اس که در سال‌های اخیر با سرعت فزاینده‌ای در سطح دنیا رو به افزایش بوده، در این سال‌ها بخش‌های زیادی از ایران را هم درگیر کرده است.

فراگیری بیماری ام اس در کشور و بررسی عوامل این بیماری در دهمین کنگره بین‌المللی ام اس که روز گذشته در اصفهان به کار خود پایان داد، مورد بررسی قرار گرفت.

فراگیری ام اس در مناطق غربی ایران

فراگیری ام اس در ایران به گونه‌ای بوده که در نقشه‌ایی که از اپیدمی ام اس در ایران تهیه شده بود، به وضوح مشخص شد که بخش‌های اعظمی از غرب ایران که از نواره باریکی از دریای خزر و سمت آذربایجان شرقی آغاز شده و تا نواحی مرکزی ایران از جمله اصفهان، یزد و کرمان و همچنین قسمت‌های از غرب ایران و نواره‌ای از خلیج فارس را شامل شده، کشیده می‌شود.

این نقشه که توسط رئیس انجمن ام اس اصفهان در دهمین کنگره بین المللی ام اس به مشاهده عموم گذاشته شد، خبر از فراگیری ام اس در کشور را می‌داد.

تاثیر آب و هوا بر بیماری ام اس

مسعود اعتمادی‌فر در این کنگره اعلام کرد که میزان مبتلایان به ام اس را در منطقه سیستان و بلوچستان به خاطر جو جغرافیایی و آب و هوای گرمی که دارد، بسیار کم است.

به گزارش تسنیم، پزشکان معتقد هستند که در مورد تاثیر جغرافیایی بر بروز ام اس با قاطعیت نمی‌توان اعلام نظر کرد و نمی‌توان با قاطعیت گفت که در آب و هوا یا منطقه جغرافیایی خاصی و حتی در نژاد خاصی افزایش یا کاهش ام اس هستیم چون هنوز علت بیماری ام اس را نمی‌دانیم.

زنان و کودکان دو قربانی بیماری ام اس

امروزه بیماری ام اس به غیر از زنان، کودکان را هم قربانی خود کرده و این مسئله بر نگرانی‌ها افزوده است.
در دهمین کنگره ام اس ایران که روز گذشته به کار خود پایان داد، مقاله‌ای با عنوان" اپیدمیولوژی ام اس در ایران" ارائه شد که در این مقاله، آمارهای فجیعی از وضعیت ام‌اس منتشر شده است؛ آمارهایی که رسانه‌ای کردن آن جز ایجاد نگرانی در بین عامه مردم چیز دیگری به دنبال ندارد.

بسیاری از پزشکان حاضر در این همایش در پاسخ به سئوالات مختلفی مبنی بر اینکه با توجه به وضعیت کنونی، باید چه هشدارهایی به مردم در مورد بیماری ام اس داد، تنها سری تکان می‌دادند زیرا نمی‌دانستند که عامل بروز این بیماری چیست.

پزشکان که در دنیایی از ابهامات در مورد بیماری ام اس به سر می‌برند، تنها به چند دستور کلی که همیشه دستور پرهیز آن را به مردم می‌دادند، بسنده کرده و از مردم خواهش کرده‌اند که از استرس دوری کرده و غذاهای آماده و فست فود مصرف نکنند و ویتامین D بدن خود را اندازه‌گیری کرده و از مصرف خودسرانه ویتامین  D پرهیز کنند؛ البته نقش احتمالی آلاینده‌ها هم از احتمالات مورد اشاره این پزشکان به شمار می‌رفت.

اما درمیان گفت‌وگوهای مختلفی که با صاحبنظران ام اس انجام شده، نوعی تناقض گویی مشاهده می‌شود و باید گفت که دلیل بیماری ام اس هنوز برای آنها مشخص و محرز نشده است.

نقش تغذیه در بروز ام اس آری یا خیر؟

نظر نیک‌سرشت، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز که با قاطعیت معتقد است نقش تغذیه در بروز یا تشدید ام اس موثر نیست، با نظر عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به یک باره رد و اعلام می‌شود که غذاها در بروز ام اس نقش به سزایی دارد.

 

 

صحرائیان که او به نقش کمبود ویتامین D در بروز ام اس اعتقاد دارد، در این زمینه می‌گوید: به زودی شاید لازم باشد که مصرف ویتامین D را برای تمام خانوارهای ایرانی ضروری اعلام کنیم و همچون قطره فلج اطفال به درب هر خانه و به کودکان می‌خوراندند، امروزه این شاکله باید برای ویتامین D انجام گیرد؛ البته هنوز زمان آن فرا نرسیده است.

البته این گفته وی در حالی بود که خود او معتقد است بیماری ام اس ناشی از دو عامل ارث و عوامل محیطی است و اگر کسی استعداد ژنتیکی آن را نداشته باشد، حتی در صورت فراهم شدن عوامل آن نمی‌تواند به بیماری ام اس مبتلا شود.

در این میان شاهد نگرانی جامعه پزشکی از روند رو به افزایش ام اس در کودکان هستیم که صحرائیان در این ارتباط می‌گوید:  مشابهت بیماری ام اس با بیماری ADEM سبب شده پزشکان واکسیناسیون را عامل بروز ام اس در کودکان بدانند و این را بر اساس پیک افزایش ام اس در سال‌های 2004 و 2008 نسبت داده‌اند.

اما در این میان، این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تمام مطالعات انجام شده در خصوص نقش واکسن بر بروز ام اس منفی است.

حواشی دهمین کنگره بین‌المللی ام اس

دهمین کنگره بین‌المللی ام اس در حالی برای دومین بار به میزبانی اصفهان برگزار شد که حواشی زیادی برای اهالی رسانه به دنبال داشت؛ هر چند برگزار کنندگان همایش تمام تلاش خود را کرده بودند که تمام مهمانان آن بهره کافی و لازم را از این همایش ببرند اما اینکه چرا هیچگاه خبرنگاران جزو مهمان برشمرده نمی‌شوند، جای تامل دارد.

البته در این همایش برای نخستین بار فضاهایی به نام مدیا سنتر برای اهالی رسانه طراحی شده بود و در میان تمام غرفه‌ها مکانی برای ثبت نام و پذیرش خبرنگاران در نظرگرفته شده بود اما برخورد برخی مسئولان کنگره با خبرنگاران مورد انتقاد بسیاری از آنها واقع شد.

مراسم افتتاحیه همایش راس ساعت 10 و نیم صبح روز چهارشنبه پس از سرگردانی دو ساعت و نیم خبرنگاران در تالار همایش‌های علوم پزشکی آغاز شد؛ البته دبیر اجرایی همایش، این تاخیرها را معمول هر همایش و مراسمی در ایران عنوان کرد و دیگر مسئول به محض گلایه گفت برای شما اهالی رسانه مدیا سنترهایی در دو نوبت صبح و بعداظهر ترتیب داده شده است.

مشکلات خبرنگاران در این همایش در مراسم اختتامیه نیز وجود داشت و عدم اطلاع‌رسانی در مورد زمان برگزاری مراسم اختتامیه، باعث انتقادات بسیاری از خبرنگاران اصفهانی شده بود.

به هر حال برگزاری همایش‌های بزرگ در شهر اصفهان اگرچه مسئله‌ای قابل توجه و تقدیر به شمار می‌رود اما شاید لازم باشد که مسئولان با نگاه بهتر به خبرنگاران رسانه‌های گروهی، زمینه تعامل بیشتر و بهتر با خبرنگاران را فراهم کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon