چهار دانشگاه کشور برای رفع مشکل آلودگی هوا اعلام آمادگی کردند

چهار دانشگاه کشور برای رفع مشکل آلودگی هوا اعلام آمادگی کردند

خبرگزاری تسنیم: ۴ دانشگاه تربیت مدرس، تهران، علم وصنعت ایران وعلامه طباطبایی در پاسخ به درخواست رئیس‌جمهور برای رفع مشکل آلودگی هوا اعلام آمادگی کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، چهار دانشگاه تربیت مدرس، تهران، علم وصنعت ایران وعلامه طباطبایی در پاسخ به درخواست حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور برای رفع مشکل آلودگی هوا  اعلام آمادگی کردند.

  فتح اله امی استاد دانشگاه تربیت مدرس که مشاور وزیرعلوم و مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است ضمن اعلام آمادگی خود و همکارانش برای پاسخ به دعوت همکاری رئیس جمهوری در زمینه رفع آلودگی هوا به تشریح طرح پیشنهادی خود پرداخت.

امی تاکید کرد: اصولا هرنوع فناوری درکشور باید در قالب توسعه پایدار انجام گیرد و نه تنها مخل آسایش نسل‌های بعدی نباشد بلکه در خدمت نسل آینده دربیاید.

وی افزود: بحث توسعه پایدار درسخنان حکیمانه رئیس‌جمهوری در گردهمایی اخیر روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه‌های کشور به خوبی مطرح شد و دکتر روحانی از دانشگاهیان دربحث حفظ محیط زیست برای نسل آینده دعوت به همکاری کردند.

70 درصد آلودگی هوای کلان شهرها از طریق آلاینده‌های وسایل نقلیه است

استاد دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: بیش از 70 درصد آلودگی هوای کلان شهرها با منابع متحرک که همان وسایل نقلیه هستند ارتباط دارد و این طرح در سازمان محیط زیست از سال 82 مصوب شد و جایکا (سازمان همکاری های بین المللی ژاپن) در سال های 75 تا 80 در تهران طرح مطالعاتی به اجرا درآورد و یک طرح جامع برای کاهش آلودگی هوای تهران ارائه کرد.

امی گفت: ما همان طرح جایکا را ادامه دادیم و به لحاظ نوع تحقیقات و پژوهشی که در دوره فوق دکتری با عنوان کاهش آلودگی کلان شهرها داشتم، بخشی از طرح را با همکاری سازمان محیط زیست اجرا کردیم.

استاد دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: طرح جایکا 7 محور داشت که ما آن را به 9 محور توسعه دادیم و با بودجه ای که در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده بود این طرح را عملیاتی کردیم که درآن قرار بود 200 هزار تن از آلودگی هوای تهران کاسته شود و ما توانستیم 150 هزار تن از این آلودگی را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه اکنون طرح قبلی کاهش آلودگی هوا از 9 محور به 15 محور افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: متعهد می شوم درصورت اجرای این طرح، آلودگی از هوای کلان شهرها ریشه کن خواهد شد و هوای پاک و آسمان آبی به این شهرها بازخواهد گشت.

امی درادامه گفت: چون مشخصا روحانی در دیدار با روسای دانشگاه ها خواستند که در بحث مقابله با آلودگی هوا وارد عمل شوند، با رغبت این طرح را آماده داریم و دو دستی تقدیم رئیس جمهوری می کنیم و در چهار سال ریاست جمهوری شان اگر به ما فرصت بدهند، آماده هستیم با همکاری چهار دانشگاه تربیت مدرس، تهران، علم وصنعت ایران وعلامه طباطبایی برای اجرای طرح «حفاظت از هوای پاک» در کلان شهرها وارد عمل شویم.

وی وعده داد با اجرای این طرح هوای آلوده هشت کلان شهر آلوده تهران، کرج، اراک، اصفهان، شیراز، اهواز، مشهد و تبریز به هوای پاک استاندارد تبدیل خواهد شد.

امی پیشنهاد کرد ستاد اجرایی این طرح نیز درسازمان محیط زیست مستقر شود و همکاری دو جانبه‌ای میان وزارت علوم و این سازمان به همین منظور شکل گیرد.

حفاظت از هوای پاک در سه فاز کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت طراحی شده است

استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه طرح حفاظت از هوای پاک در سه فاز کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت طراحی شده است، افزود: فازکوتاه مدت این طرح در یک دوره یکساله طراحی شده که در آن با اجرای قوانین و مقررات، جلوی رشد آلودگی هوا گرفته خواهد شد و درفاز دوم که اجرای آن سه سال به طول می‌انجامد آلودگی هوا روند کاهشی را طی خواهد کرد تا به میزان استاندارد برسد.

به گفته امی، در فاز سوم اجرای آیین نامه‌ها و قوانینی به منظور ریشه کن کردن آلودگی هوا دنبال می‌شود و دائمی خواهد بود.

مشاوررئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص محورهای پانزده گانه طرح تحقیقاتی خود گفت: ساماندهی خودروهای مستعمل از مهم ترین محورهای این طرح به شمار می آید چراکه حدود 50 درصد خودروهای هشت کلان شهر آلوده کشور فاقد استاندارد هستند.

امی یادآور شد: منظور از خودرو دراین طرح، خودروهای سواری و سنگین، موتور سیکلت، اتوبوس، کامیون و هواپیما است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon