زیرساخت‌ تولید برای اجرای فاز دوم هدفمندی فراهم نیست

زیرساخت‌ تولید برای اجرای فاز دوم هدفمندی فراهم نیست

خبرگزاری تسنیم: عضو هیأت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران با بیان اینکه هنوز دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها درصدد ایجاد زیرساخت‌های بخش تولید بر نیامده است، گفت:واحدها با تسهیل واردات کالا، افزایش نرخ تورم و قیمت سوخت نگران هستند.

مجید نامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه قرار بود از محل افزایش قیمت حامل‌های انژری در فاز اول هدفمندسازی یارانه ها منابعی در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد، اظهارداشت: در فاز اول هیچ یک از تسهیلات تعیین شده به واحد های تولیدی اختصاص پیدا نکرد که در نتیجه قیمت تمام شده محصولات افزایش یافت.

وی بیان اینکه حتی در آن اوایل قرار بود دولت در قالب ارائه وام‌هایی با بهره کم مانع ایجاد شوک به واحدهای تولیدی گردد، افزود: در هر حال ارائه وام هم نتوانست تا حدودی حجم مشکلات واحدهای تولید را کاهش دهد چراکه باید وام ها با بهره های بالا به سیستم بانکی بازپرداخت می‌شد.

عضو هیأت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران اضافه کرد: حال اگر اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها نیز مطرح است دولت باید زیر ساخت های صنعتی آن را مهیا کند چراکه در فاز اول زیر ساخت‌های لازم وجود نداشت و به همین دلیل نتوانستیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.

نامی با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی برای نوسازی ماشین آلات و بازسازی تجهیزات جهت اجرای موفق فاز دوم هدفمند سازی یارانه ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، تصریح کرد: ماشین آلات کهنه مصرف انرژی زیادی دارند که همین امر تأثیرات قابل توجهی را در افزایش قیمت تمام شده محصولات واحدهای تولیدی ایفاء می‌کند.

عضو هیأت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران افزد: به استناد قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دولت می‌بایست مشاوره‌هایی را برای کم کردن انژری به واحدهای تولید ارائه دهد اما متأسفانه چنین امری هم محقق نشد به نحوی که در بخشی از صنایع هزینه های مستقیم انژری به 30 درصد نیز رسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت در اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانه‌ها در صدد استقرار زیر ساختی‌های در سطح واحدهای تولیدی بر نیامده است؟ گفت: هنوز دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها زیرساخت‌های لازم را ایجاد نکرده است. 

نامی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی در دو سال گذشته با افزایش نرخ ارز توانستند تا حدودی قیمت تمام شده خود را کاهش و تولید خود را افزایش دهند، اظهار داشت: این امر تا حدی توانست اثرات اجرای فاز اول هدفمند سازی یارانه ها را کاهش دهد اما در شرایط فعلی واحدها در رکود به سر می‌برند که این امر در کنار تسهیل واردات کالا،  افزایش نرخ تورم و قیمت سوخت نگرانی هایی را در نزد فعالان اقتصادی به وجود آورده است.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رایتل
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon
بانک ایران زمین