"سمیر جعجع" از رسیدن به کاخ"بعبدا" ناکام ماند


"سمیر جعجع" از رسیدن به کاخ"بعبدا" ناکام ماند

خبرگزاری تسنیم: سمیر جعجع نامزد ائتلاف چهارده مارس و مورد حمایت عربستان در جلسه امروز پارلمان لبنان نتوانست آرای لازم برای کسب ریاست جمهوری را به دست آورد و چهارشنبه آینده زمان برگزاری جلسه بعدی پارلمان برای انتخاب رئیس‌جمهوری اعلام شد.

به گزارش گروه بین المللی خبرگزاری تسنیمبه نقل از شبکه خبری المیادین، رأی گیری درباره انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور امروز برگزار شد و پس از پایان رأی‌گیری کار شمارش آرا با حضور هیئت رئیسه به‌ریاست نبیه بری رئیس پارلمان این کشور برگزار شد.

از حاشیه‌های این رأی‌گیری این بود که برخی از برگه‌های رأی به اسم رشید کرامی نخست وزیر اسبق لبنان و دانی شمعون سیاست‌مدار لبنانی از قربانیان جنایت‌های سمیر جعجع به صندوق‌های آرا ریخته شد.

 

بر اساس این گزارش، سمیر جعجع نامزد انتخابات ریاست جمهوری و مورد حمایت سعد الحریری و عربستان توانست تنها 48 رأی را در این دور کسب کند و نتوانست آرای لازم برای تصدی پست ریاست جمهوری را به دست آورد. وی برای راهیابی به کاخ بعبدا می‌بایست  آرای 86 نماینده از مجموع 128 نماینده را به دست می‌آورد که در این راه ناکام ماند.

"هنری الحلو " نامزد مورد نظر ولید جنبلاط رئیس دروزی‌های لبنان 16 رأی کسب کرد و 52 برگه سفید و 8 برگه باطله نیز به صندوق‌های آرا ریخته شد.

به این ترتیب و در پی عدم دستیابی گروه‌های سیاسی به توافقی درباره نامزد مورد نظر برای ریاست جمهوری، نبیه بری رئیس پارلمان لبنان چهارشنبه هفته آینده را تاریخ جلسه بعدی انتخاب رئیس جمهور آینده این کشور اعلام کرد.

 

پارلمان لبنان در حالی امروز چهارشنبه دور اول انتخاب رئیس جمهوری این کشور را آغاز کرده که بسیاری از ناظران بر این باور بودند که اغلب نمایندگان هنوز درباره نامزد مورد نظر خود تصمیمی نگرفته‌اند.

دوره شش‌ساله ریاست جمهوری میشل سلیمان رو به پایان است، اما موضوعات مورد اختلاف مثل نحوه مواجهه با بحران سوریه باعث شده است که نمایندگان پارلمان نتوانند درباره جانشین او روی شخص واحدی توافق کنند.
یکی از نامزدهای اصلی سمیر جعجع بودکه از او به‌عنوان مخالف سرسخت حزب‌الله لبنان، ایران و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نام می‌برند.
ائتلاف ضد بشار اسد به‌رهبری سعد الحریری از حامیان سمیر جعجع است، اما مخالفت سرسختانه او با حزب‌الله و همچنین سابقه‌اش در همکاری با نیروهای اسرائیلی در جریان جنگ داخلی لبنان در دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی کار او را برای جلب حمایت همه گروه‌های سیاسی سخت کرد.
سیاستمدار سرشناس دیگری که با وجود درخواست‌هایی که از او شده است، هنوز رسماً برای ریاست جمهوری نامزد نشده، میشل عون است، که حزب‌الله لبنان حمایت خود را از آقای عون اعلام کرده است.
در دور اول رأی‌گیری نامزدی که بتواند دوسوم آرا را به خود اختصاص بدهد، رئیس جمهوری لبنان خواهد شد.
در صورتی که نامزدی نتواند به این میزان رأی دست پیدا کند، نامزدی که در دور بعدی نصف به‌اضافه یک آرا را به دست بیاورد پیروز اعلام می‌شود.
کارشناسان سیاسی عدم‌انتخاب رئیس جمهور لبنان را در جلسه امروز پیش‌بینی می‌کردند و دلیل آن را عدم‌توافق بین گروه‌ها و جریان‌های سیاسی بر سر نامزد خاص برای تصدی پست ریاست جمهوری عنوان کرده بودند.
قانون اساسی لبنان تأکید می‌کند که رئیس جمهور با رأی اکثریت دوسوم نمایندگان مجلس در دور اول انتخاب می‌شود و دوره‌های بعدی رأی‌گیری به بیش از اکثریت مطلق یعنی 65 رأی نیاز ندارد.

الاخبار در این باره نوشته بود: نه سمیر جعجع و نه هنری حلو هیچ‌یک در جلسه امروز انتخاب نخواهند شد و برگه‌های سفید حرف اول را خواهد زد و در جلسات بعدی حد نصاب لازم وجود نخواهد داشت مگر در صورت توافق درباره نام رئیس جمهوری آینده. موازنه قوا و ائتلاف بندی‌های آنها با دو احتمال روبه‌رو است؛ توافق در حال حاضر یا توافق پس از خلأ.

شبکه خبری المنار پیش  از این گزارش داده بود که هیچ لبنانی به جلسه امروز خوش‌بین نیست اما به نظر می‌رسد که حزب نیروهای لبنانی که سمیر جعجع نامزد آنهاست جلسه را جدی گرفته است، اما هشت مارس برگه سفید را انتخاب خواهند کرد. قربانی بزرگ حزب نیروهای لبنانی است.

سمیر جعجع کیست؟

زندگی‌نامه سمیر جعجع بیش از اینکه شبیه به سابقه یک سیاست‌مدار فعال باشد، به پرونده یک جنایتکار جنگی شبیه است که در یک نظام معقول انسانی انزوا از فعالیت‌های سیاسی کمترین مجازاتی است که می‌توان برای وی تعریف کرد.

سمیر در ٢٥ اکتبر ١٩٥٢ در منطقه عین رمانه (در بخش شرقی بیروت) در یک خانواده معروف مارونی به دنیا آمد. سمیر جعجع تحصیلات دبستان و دبیرستان خود را در منطقه عین رمانه به اتمام رساند و در هنگام تحصیل به فعالیت در حزب فالانژیست‌های لبنان روی آورد. جعجع در اثنای یک عملیات نظامی که بر اثر آن تونی فرنجیه وزیر اسبق (و پدر سلیمان فرنجیه وزیر سابق کشور لبنان) همراه با خانواده و یاران خود کشته شدند، به‌شدت زخمی شد و برای معالجه به کشور فرانسه اعزام گشت. پس از بازگشت از فرانسه مسئولیت اداره منطقه شمال لبنان و سپس رهبری این منطقه را که به «شوف» معروف است به‌عهده گرفت.

در سال ١٩٨٣ با عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان درگیری و کشتار میان «نیروهای لبنانی» به‌رهبری جعجع از یک سو و مجموعه حزب سوسیالیست پیشرو به‌رهبری ولید جنبلاط از سوی دیگر بالا گرفت. این جنگ به محاصره شدن سمیر جعجع در دیر قمر در منطقه شرقی بیروت منتهی شد، اما در سال ١٩٨٤ نیروهای سمیر جعجع موفق شدند از منطقه محاصره شده عقب‌نشینی کرده جان سالم به در برند. در ١٥ ژانویه ١٩٨٥ سمیر جعجع کودتای معروف خود را علیه ایلی حبیقه رهبر فالانژها به راه انداخت که این رویداد به برکناری حبیقه منجر شد. هنگامی که میشل عون عهده‌دار دولت لبنان شد نیروهای جعجع با وی درگیر شدند.

در سال ١٩٨٩ سمیر جعجع موافقت خود را با پیمان طائف اعلام کرد و در ٢٤ آوریل ١٩٩٤ به‌اتهام دست داشتن در انفجار کلیسای «سیده نجات» که بر اثر آن ١١ نفر کشته و تعدادی مجروح به جا ماند، به زندان افتاد، وی در ابتدا به اعدام محکوم شد، اما مدتی بعد حکم وی به حبس ابد تقلیل یافت و در نهایت 11 سال بعد و پس از ترور رفیق حریری و خروج نیروهای سوریه از لبنان تحت فشار غرب مشمول عفو قرار گرفت و از زندان آزاد شد.

انتهای پیام/ر*

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت