مستند المیادین/ نصرالله در چشم دشمنان + فیلم و متن مکتوب

مستند المیادین/ نصرالله در چشم دشمنان + فیلم و متن مکتوب

خبرگزاری تسنیم: شبکه تلویزیونی المیادین مستند ۵۰دقیقه‌ای را از سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان پخش کرد که در آن کارشناسان و زبده‌ترین روان‌شناسان اسرائیلی به تحلیل رفتار، شخصیت و خصوصیات اخلاقی وی پرداختند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه المیادین مستندی را در 50 دقیقه برگرفته از سخنرانی‌های سیدحسن نصرالله با استفاده از تصاویر ، تحلیل کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی تهیه کرد.

در این مستند نشان داده شده است که چگونه سرویس‌های اسرائیلی این سخنرانی‌ها و نحوه عملکرد سرویس امنیتی وی و نیز زبان، بدن و نحوه جنگ روانی دبیرکل حزب‌الله را که باعث برهم خوردن عمق راهبردی اسرائیل شد بررسی کرده‌اند.

همین عملکرد سیدحسن نصرالله باعث شده است تا به‌گواه کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی دشمن سخنانش را بیشتر از سران اسرائیلی باور داشته باشند.

خبرگزاری تسنیم این مستند را که در 50 دقیقه تهیه شده بدون دخل و تصرف که به‌زبان فارسی زیرنویس شده است در دو قسمت منتشر می‌کند.

بخش اول این مستند دیروز سه شنبه روی خروجی تسنیم قرار گرفت. کاربران برای مشاهده بخش اول این مستند اینجا را کلیک کنند.

بخش دوم و پایانی این مستند به صورت زیر نویس فارسی و متن مکتوب در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. یاد آوری می شود بخش دوم هم در دو قسمت آماده شده که در زیر می توانند مشاهده کنند.

متن مکتوب این مستند در زیر می آید:

 

صدای سیدحسن نصرالله: این اسرائیل را که می‌بینید، ای مذاکره کنندگان، ای مردم، ای سازمان‌ها و ای ملت‌ها این اسرائیل حتما از صفحه روزگار محو و نابود خواهد شد.

مجری: با ظهور شخص دبیرکل حزب الله در آغاز دهه نود از قرن گذشته میلادی هر آنچه که سیدحسن نصرالله می‌گفت با آن چه مقاومتش انجام می‌داد هماهنگی وجود داشت، از این رو تهدیدهای وی در نزد جامعه اسرائیلی روز به روز رخنه می‌کرد.

صدای سیدحسن نصرالله: مقاومت اسلامی به تنهایی خود پیروزی است، و کاروان شهدا سازنده این پیروزی است و به خواست خداوند در آینده هم چنین خواهد بود.

مجری: این هماهنگی و همسویی خود باعث شد تا سیدحسن نصرالله در مبارزات مختلف پیروزی‌های پی در پی را در مقابل اسرائیل محقق سازد، این درحالی است که رزمندگان مقاومت هم برسطح عملیات مقاومت خود افزوده بودند.

صدای سیدحسن نصرالله: در پناهگاه‌های خود باقی بمانید، امروز و فردا و بعد از آن نمی‌دانم در چه زمانی پاسخ ما به شما آغاز خواهد شد.

کارشناس: بلکه من قبول دارم و این گفته کاملا درست است، او حق دارد، او واقعا این قدرت را دارد، این مسئله تنها درجنگ روانی یک بار برای همیشه کافی است، از این رو وی در سخنانش یک روند را ادامه می‌دهد اما در جائی که لازم باشد تُن صدا بالا می‌رود، او در این امر نیرو و توانی دارد که حتی خودش هم نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد، این سخنان بر زندگی اسرائیلی‌ها تأثیرگذار بوده است.

کارشناس دیگر: این همان جنگ روانی است، هدف از آن ایجاد دردسر و سختی برای مردم یک مکان(شهرک نشینان صهیونیست) است. او می‌خواهد این مردم هزینه بپردازند، این مسائل شناخته شده است. این همان هدف اصلی و واقعی است.

مجری: درسال 2000این سال بسیار برای اسرائیل فاجعه بار بوده است، در این سال اسرائیل بعد از سال‌ها درگیری با حزب الله و مردم لبنان سرانجام ناگزیر به عقب نشینی از جنوب لبنان شد، این پیروزی به رهبری نصرالله محقق شد، در همان سال نصرالله سخنرانی معروف خود را در روستای بنت جبیل ایراد کرد، که البته بعدها به سخنرانی خانه عنکبوت معروف شد.

صدای سیدحسن نصرالله: به شما ای ملت ما در فلسطین می‌گویم این سرائیلی که می‌بینید، که سلاح هسته‌ای و نیرومندترین سلاح پدافند هوائی در منطقه دارد، به خداوند سوگند که از خانه عنکبوت هم سست‌تر است.

بنت بن الون عضو سابق کنت

کارشناس: توان و قدرت معنوی این شخص که می‌گوید شماهائی که سلاح پدافند هوائی دارید همچون خانه عنکبوت هستید، اگر قلب شنونده این عبارت‌ها که ارتش را می‌شناسد پاره پاره نکند، به شما می‌گویم این ارتش و نظامیان دم‌شان را روی کول خود قرار خواهند داد و بیش از صدور فرمان عقب نشینی فرار خواهند کرد.

صدای نصرالله: از خانه عنکبوت هم سست‌تر است

مجری: تنها یک جمله اسرائیل را وارد جنجالی کرد که تاکنون به پایان نرسیده است. نصرالله با این گفته کل جامعه اسرائیلی را کشت.

کارشناس: چرا، چون این انتقادها جدی بود، او در حال انتقاد کردن است، زمانی که انتقاد می‌کند دستان خود را به این حالت تکان می‌دهد، بنابراین انتقاد او در مکان مناسب صورت گرفت، این مسئله مردم را دچار جنون می‌کند، تو که هستی که از ما انتقاد می‌کنی؟ آیا خسته شدید از چاله ای که برای خودتان او حفر کرده است اکنون با شماها بازی می‌کند.

او احساسات را تحریک می‌کند، و ترس را در دل‌ها بوجود می‌آورد از این رو برآنها فشار وارد می‌آورد، او این امر را به صورت ذاتی انجام می‌دهد، یعنی در برابرم بیفتید و من صد شما هستم، من می‌توانم شماها را متهم کنم و شما آنگونه که تصور می‌کنید قدرتمند نیستید.

مجری: نصرالله حتی بعد از آزادی لبنان به نماد وحشتی واقعی برای اسرائیلی‌ها تبدیل شده بود، بار دیگر اهالی صهیونیست مناطق شمال فلسطین اشغالی خود را در پناهگاه‌ها خواهند یافت، چرا که ارتش آنها حاکمیت لبنان بر این سرزمین را نقض کرد.

صدای سیدحسن نصرالله، شهرک نشینان صهیونیست کار بسیار خوبی کردند، که به درون پناهگاه‌ها رفتند، من هم به آنها نصیحت می‌کنم تا این روزها در پناهگاه‌ها باقی بمانند.

صهیونیست‌ها: چه گفتی؟ گفتی نصرالله پیشنهاد کرده در پناهگاه‌ها بمانیم تو مطمئنی؟ زمانی که نصرالله این را گفته باشد باید حتما وارد پناهگاه‌ها بشویم.

کارشناس: درست است که جامعه در جنگ‌های دیگر با اشخاص دیگری روبه رو بود، همچون سادات و جمال عبدالناصر و مبارک و ملک حسین پادشاه سابق اردن اما آنها سران کشورها بودند، با آنها همچون افرادی رفتار می‌کردیم، با آنها می‌توان جنگ کرد و صلح کرد، آنها هرگز به عامل ایجاد وحشت برای ما مبدل نشدند، آنها هرگز روزی بخشی از هویت ما نشدند، اما نصرالله موفق شد خود را به بخشی از عوامل نگرانی اسرائیل تبدیل کند، جنگ روانی اسرائیلی‌ها نصرالله است. در مراسم عید اسرائیلی‌ها وقتی می‌خواهند تعطیلات را سپری کنند از خود می‌پرسند به شمال برویم یا به بلندی‌های جولان سفر کنیم، آری یا خیر؟ آیا ممکن است نصرالله موشک‌ها کاتیوشا را شلیک کند؟ و کسی که می‌خواهد خدمت در ارتش را به پایان برساند می‌پرسد آیا به خدمت نیروی ذخیره دعوت خواهم شد؟چرا که این نصرالله است، که تصمیم می‌گیرد، چه زمانی دردسر درست کند؟

مجری: در سالهای بعد نصرالله همواره تلاش کرد نظریه خانه عنکبوت را ثابت کند! عملیات به اسارت در آوردن نظامیان اسرائیلی در مزارع شبعا کشاندن سرهنگ حنان تنن پاون

صدای سیدحسن نصرالله: ما او را به لبنان کشاندیم، او با دو پایش وارد لبنان شد.

مجری: این مسئله باعث مبادله اسرا در سال 2004 شد.

کارشناس: در ربودن نظامیان ، نصرالله موفق عمل کرد، او توانست سالها خود را در جدول فعالیت‌های اسرائیل قرار دهد، چرا همه روزه برای مبادله اسرا مذاکراتی در جریان بود، او به یک طغیانگر ثابت تبدیل شد، او در شمال حضور دارد.

صدای سیدحسن نصرالله: به سمیر که عنوان برجسته ای است در حال حاضر برای حزب الله البته الآن، خوب توجه کنید، گزینه سوم برای اسرائیل این تصویر پس زمینه است.

مجری: دبیرکل حزب الله بار دیگر اسرائیل را درچرخه نظارت و مراقبت قرارداد، او هدف جدیدی را در برابر دیدگان خود قرار داده است، سمیر القنطار و دیگر اسرا در زندان‌های اسرائیلی، در دوره‌ای حزب الله موفق شد ذخیره نظامی کوبنده‌ای را بوجود آورد، نیروئی که براساس اصل غافلگیری پی‌ریزی شده بود، این شیوه برگزیده سیدحسن نصرالله است، در 22 ژوئیه سال 2006حزب الله در به اسارت در آوردن دو نظامی اسرائیلی موفق می‌شود، وعده نصرالله اجرا شد.

صدای سیدحسن نصرالله، این اسرا اکنون نزد ما هستند، اینها به جای قبلی خود باز نمی‌گردند مگر با تنها یک وسیله، مذاکرات غیرمستقیم و مبادله والسلام.

مجری: دستگاه نظامی اسرائیل از این امر دیوانه شد و دچار جنون گردید و جنگی را برضد لبنان آغاز کرد، البته می‌توان در این امر انتقام شخصی نصرالله را لمس کرد.

کارشناس: قدرت و اعتماد او بالاتر بود، او این جنگ را در واقع به یک مسئله شخصی مبدل کرد، اسرائیلی‌ها هرگز عقیده نداشتند که در حال جنگ با حزب الله هستند، بلکه آنها معتقد بودند در حال جنگ با نصرالله هستند.

صهیونیست‌ها: نصرالله مستحق مرگ است، تو مستحق مرگ هستی! دیگر چیزی به تو کمک نخواهد کرد، /نفر دیگر/ نصرالله نباید عمیر پرز را فراموش کند او عنوانی را به چالش طلبید.

مجری: برخلاف تمام انتظارها پاسخ نصرالله چنین بود:

صدای نصرالله: هم اکنون در پهنه دریا در مقابل بیروت ناوچه نظامی جنگی اسرائیل بنگرید که چگونه می‌سوزد، غرق خواهد شد و در آن ده‌ها نظامی صهیونیست به هلاکت خواهند رسید.

مجری: او غافلگیری‌های خود را آغاز کرد، اما به صورت زنده در برنامه‌ای تلویزیونی...

کارشناس: حسن نصرالله به شکل برجسته‌ای موفق شد خود را صاحب خانه جا بزند، او اوج صداقت و درستی است.

کارشناس: به عنوان مثال در جنگ دوم لبنان او توانست ناوچه نظامی وابسته به نیروی دریایی اسرائیل را پیش از آن که ارتش اسرائیل این مسئله را اعتراف کند، اعلام نمود، او اولین کسی بود که به مادر یهودی در منزلش اطلاع داد این کشتی هدف قرار گرفته است.

صدای سیدحسن نصرالله: هم اکنون دریا در پهنه دریا در مقابل بیروت...

کارشناس: این تاکتیک اوست، صدای رسا با عبارات نیرومند او این کلمات را می‌گوید اما با قدرت ترس آور، خون و مرگ و کلماتی از این دست لحن صدا ثابت و بدون تغییر است، این واقعا وحشت آور است.

صدای نصرالله: تا بعد از حیفا و پس از آن از فراتر از حیفا خواهد رسید.

تلویزیون اسرائیلی: می‌توانیم مشاهده کنیم وزیر دفاع(جنگ) آموزش‌ها را اجرا می‌کند و همچون دیگر افراد منطقه را ترک کرده و وارد پناهگاه می‌شود او این کار را بعد از شنیدن صدای آژیر خطر انجام داد.

مجری: در جریان جنگ دوم لبنان دکتر عودی لیبد یک نظرسنجی را در خصوص کسانی که رهبری این جنگ را برعهده داشتند انجام داد، نتایج شگفت انگیز بودند، آرا و نظرات شرکت کنندگان بر این امر دلالت داشت که رهبری جنگ در دست سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله بود.

کارشناس: این یک راهبرد طولانی و مفصل است. او از این طریق هم برای جامعه اسرائیل در منازلشان پیام داده است، این درحالی است که سخنگوی نظامی اسرائیل چنین قدرتی نداشت و اطلاعات او کاملا عاری از واقعیت بوده است. نصرالله یک سخنگوی راست گفتار بود، اوج این رویداد زمانی بود که وزیر دفاع (جنگ) اسرائیل گفت که بنت جبیل را اشغال کردیم و اکنون در دستان ماست اما نصرالله گفت در دست شما نیست! و جنگ خونینی در جریان است، او واقعا صادق بود.

مجری: این بازی تکامل است، چرا که سیدحسن نصرالله در رأس سازمانی نیرومند و در حال قدرت گرفتن قرار دارد، این تکامل را تحلیلگر کانال ده تلویزیون اسرائیل در توان نظامی و استفاده سازمان یافته از رسانه‌ها می‌داند.

کارشناس: در واقع او به چالش می‌کشد، این سازمان 4 هزار نیرو دارد که در پایداری موفق عمل کرد، ببینید سازمانی نظیر این لازم نیست اسرائیل را شکست دهد تا بگوید پیروز شده است، بلکه همین بس است، که وقت گرفته است. همانگونه که حماس هم در غزه چنین کرد این دیگر کافی است، اما اکنون فقط این می‌ماند که کسی پرچمی را بردارد و بگوید: پیروز شدیم و تو دیگر قادر نیستی با او بحث کنی! چرا؟ چون حزب الله در این سال‌ها به درستی نقاط ضعف اسرائیل را تشخیص داده است، نقاط ضعف اسرائیل کجاست؟ در رسانه و در تلویزیون و در رأس آنها در کسب نظر عمومی، او می‌داند اسرائیل رسانه‌های آزاد دارد این رسانه‌ها از ژنرال‌ها انتقاد می‌کنند، او اطلاعاتی دارد و برمنبر می‌رود و سخنرانی می‌کند و سخنانش را بیش از نخست وزیرمان پخش می‌کنیم، وقتی نصرالله صحبت می‌کند می‌گوییم ای خدای من !! حتی غسان بن جدو هم اقدام به پخش سخنانش می‌کند، متوجه شدیم اینها مانوری علیه ماست! اما نخستین ابزارش این است، که او رسانه دارد و جنگ روانی دارد و قدرت دینی دارد، او تنها قدرت نظامی ندارد، او زمانی که می‌گوید نمی‌توانیم اطلاعات خود را در این زمینه فاش کنیم و این که شما مسائل غافلگیرکننده‌ای را خواهید دید! و بعد از حیفا و از این قبیل سخنان وهواپیماهای شناسایی و عملیات ایوب و همه این اسامی جنگ است، آن چه وی را برجسته می‌سازد استفاده درست از رسانه است و او هماهنگ کننده خوبی است...

مجری: بعد از جنگ مرداد ماه 2006 سرنوشت جنگ یکسره شد، اسرائیل پس از آن وارد مرحله درس عبرت گرفتن از این جنگ شد، در جائی که کمیته وینوگراد مشغول بررسی بود نگرانی اسرائیل از حزب الله هم قوت یافت، "نصرالله معجزه ساز شد" این عقیده جامعه اسرائیلی بود!

صهیونیست‌ها: "هوی هوی ای نصرالله، هوی هوی ای نصرالله" ای نصرالله معجزه‌ای کن تا "بمیران" حقوقش را بدست آورد.

مجری: نصرالله به امید اعراب و مسلمانان تبدیل شد.

زن عرب: مگر این که نصرالله ما را نجات دهد!

مجری: اما آیا ترور او می‌تواند راه حل باشد! سران رژیم صهیونیستی این مسئله را از هم پرسیدند.

مجری: اما حساب کتاب‌های سیدحسن نصرالله به دنبال راه حل‌های تل آویو نیست! تنها بعد از گذشت کمتر از یک ماه از آتش بس نصرالله در جشن پیروزی در میان مردم حاضر شد.

صدای سیدحسن نصرالله: ای شریف ترین مردم، ای طاهرترین مردم، ای بخشنده ترین مردم سلام و دورد خداوند برشما باد!

مجری: حضور وی یکی بعد از دیگری تکرار شد، در برخی اوقات به مناسبت افتتاح نمایشگاه‌ها و در برخی اوقات در مراسم فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها حضور بهم رساندند، اما در همین حین رسانه‌های اسرائیلی مقدمات را برای ترورش فراهم می‌کردند.

کارشناس: سوال اول: ساعت هم اکنون 3 بامداد است در این حین رئیس موساد با نخست وزیر تماس گرفت او اعلام کرد فرصت سه ساعته‌ای برای ترور نصرالله وجود دارد و از او پرسید: آیا چراغ سبز داریم؟

زیپی لیونی: وقتی تماس تلفنی صورت می‌گیرد یعنی مسئله تصادفی نیست! یا این که کسی متوجه شده است فرصتی به دست آمده! چرا که نخست وزیر باید هدف را مشخص کند و تهدید را شناسائی کند و باید بداند آیا او همان هدف درست است یا نه؟ و بعد از آن باید دستورها به طرف‌های اجرائی صادر شود و بعد از آن زمانی که تماس دریافت می‌شود تماس نهایی برای آماده بودن هدف باید صورت بگید.

شائول موفاز: و باید بدانید من با چنین تصمیم هایی روبه رو بوده‌ام نه در جریان تبلیغات انتخاباتی با خبرنگاران بلکه مسئله جدی بود و درباره ترور شیخ احمد یاسین و الرنتیسی و دیگران تصمیم گرفته می‌شد.

مجری: دستگاه امنیتی وابسته به دبیرکل حزب الله لبنان تصمیم گرفت نصرالله را از حضور در مراسم در بین مردم به صورت زنده دور سازد، اما کسی که این فرصت را به دست آورد، این مسئله برای او چیزی نخواهد بود، این یک ضرب المثل عبری است. این هم سیدحسن نصرالله در بین هوادارانش است.

تلویزیون اسرائیل: در نهایت این یک مسئله مربوط به اعتماد به نفس است. نصرالله امروز در بیروت ظاهر شد و بسیاری از هوادارانش اطرافش حلقه زدند، او بعد از ماه‌ها زندگی سری در روز عاشورا علنا حاضر شد.

صدای سیدحسن نصرالله: تاجائی که شماری از اجساد را برجای گذاشت نه یک جسد یا دو جسد یا بیشتر او شماری از سربازان دشمن را کشت...

کارشناس: ما معتقدیم شاید برخی بگویند او هستریک یا ماجراجو است یا بدون برنامه است، خیر باید بگویم او بسیار عاقل است و نمونه ای بسیار کامل برای انسان عاقل است

مجری: در آن روز کابینه رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه داد، وزرای کابینه خشمگین شده بودند و خواستار ترور نصرالله شدند. ایهود اولمرت نخست وزیر وقت اسرائیل برای ترور نصرالله چراغ سبز نشان داد.

مصاحبه: ایال بن رؤوفن؛ فرمانده سابق منطقه شمالی

نصرالله یک دشمن است از این رو وی را باید هدف قرار دهیم، او دشمن سرسخت و بسیار خوش شانس است.

مجری: خشم تل آویو به حومه جنوبی بیروت و حتی به منطقه ضاحیه هم نرسید حتی این خشم به گوش سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله هم نرسید.

بعد از گذشت چند ماه سمیر القنطار و همرزمایش از بند اسارت در مبادله اسرا آزاد شدند.

صدای نصرالله: زمان شکست‌ها به پایان رسیده و دوران پیروزی ها فرا رسیده است.

مجری: وی نهال درختی را در مقابل حیاط منزلش در مجله حوریک کاشت، وی از ده‌ها شخصیت عربی و لبنانی هم میزبانی کرد، حتی به آن سوی مرزها هم رفت، در دمشق در کنار رئیس جمهوری ایران و رئیس جمهوری سوریه حاضر شد این پیش از آن زمانی بود که تصویرش به اتفاق مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران در تهران منتشر شد.

کارشناس: این بدان معنی است که ای دوستان من تنها نیستم، و اگر این فکر درباره او منتشر شود که وی در پناهگاه است، این نظریه بوجود می‌آید که وی تنها شده است، و هیچ حمایتی را دریافت نمی‌کند، همین که او به خارج از لبنان رفت این احساس نزد همگان بوجود آمد که وی تنها نیست.

کارشناس: گوش کنید ابتدا باید گفت از نظر رسانه‌ای این یک دستآورد بسیار خوب است، مضافا برآن باید بگوئیم که این برای حزب الله هم یک دستآورد است. چه دستآوردی؟ او با این اقدام به اسرائیل می‌گوید شماها نمی‌توانید به من دسترسی پیدا کنید!.

مجری: وی بار دیگر به حضور در نزد مردم بازگشت، درسال 2012 در تظاهرات یاری به پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم شرکت کرد، درسال 2013 در دو مناسبت به صورت علنی حاضر شد، یکی از این مناسبت‌ها عاشورا بود، دیگری در روز جهانی قدس بود که در جمع مردم حاضر شد، دقیقا بعد از یک سال در همان مناسبت شرکت کرد.

صدای گوینده مراسم الآن رسیده است: بنگرید او رسیده است رویش را بنگرید او فرمانده‌ای ....

مجری: این تصاویر مربوط به سالروز عاشورا درسال 2011 است، او در این مناسبت به اتفاق مردم راه رفت، سپس بر روی منبر رفت منبرش زیر آسمان باز بود!

سیدحسن نصرالله: دوست داشتم در کنار شما و در بین شما باشم، چند دقیقه در کنار شما هستم!

کارشناس: این حرکت را بنگرید، یعنی من آماده حضور هستم، از این رو باید قریب و آراسته باشم، این که دو کف دستانش را نشان می‌دهد معانی مختلف است. فرق می‌کند شما دو دستتان را نشان دهید یا دو کف دستتان را نشان دهید، پیش دو دست را اگر نشان دادید یعنی بروید! کف دست به منزله خیرمقدم گفتن و به جلو خواندن است. زمانی که دستان خود به بالا می‌برد، با این حرکت‌ها او پیام دوستی و برادری به حاضران نشان می‌دهد، یعنی من خود به نزد شما آمده‌ام، یعنی به نزدتان آمده‌ام و از شما استقبال می‌کنیم، پیام این حرکات بسیار قوّی هستند.

صدای سیدحسن نصرالله: جهانیان بشنوند، ما گزینه خود را برگزیده‌ایم.

کارشناس: در اینجا تُن صدا در حال بالا رفتن است، تُن صدایش با موضوع و معنایی کلمات در نوسان هستند، همچون کسی می‌ماند که در حال کوبیدن بر روی طبل است.

صدای سیدحسن نصرالله: همان گونه که وی به باران خود در شب روز دهم گفت...

کارشناس: صدای او به معنی کلمات وزن بسیاری می‌بخشد، آیا این سخنان انرژی‌زا هستند؟ بله به طور حتم چنین است! به صورت و چهره خشمگین او بنگرید! بله خشونت و خشم در این چهره موج می‌زند، آیا این حرکات فن بیان را نشان می‌دهند؟ بله به صورت بسیار زیاد و برجسته‌ای این مسئله دیده می‌شود.

کارشناس: گوش کنید! اسرائیل واقعا نمی‌تواند به هر مکانی که بخواهد برسد، اما گمان می‌کنم ارتباط با او از طریق پیام‌ها و نامه‌هائی صورت می‌گیرد، چرا که ما عملیات ترور اللقیس را انجام دادیم و این عملیات بسیار بزرگ بود، البته ترور عماد مغنیه هم حامل پیامی برای سیدحسن نصرالله بود، با این پیام گفته شد امکان دسترسی به او وجود دارد، درست است که اسرائیل امروز از رسیدن به او نگران است. نه این که نصرالله بعد از الموسوی آمده از او تندتر بوده است. بلکه به این دلیل که زنده نصرالله بسیار بهتر از مُرده اوست!

مجری: سالهای درازی سپری شدند تا مردم به درستی شخصیت سیدحسن نصرالله را شناختند، از زمان جوانی تا زمانی که پا به سن نهاده او را شناخته‌اند، رسیدن به زندگی خصوصی او کار ساده‌ای نبوده است، پاییز سال 1997 بخشی از زندگی خصوصی او علنی شد، حتی در این هم اوضاع فرق می‌کرد، پسر نوجوانش هادی به شهادت رسید، این رویداد در ماه سپتامبر آن سال روی داد.

کارشناس: در جامعه اسرائیلی پدرانی که فرزندانشان در جنگ کشته می‌شوند، شرایط ویژه‌ای پیدا می‌کنند کسانی که گرانمایه‌ترین چیز زندگی خود را در راه مردم تقدیم می‌کنند و این حالتی خاص دارد، در حالی ک پسرش در نبرد با ما کشته شده، اما دیده می‌شود نوعی همبستگی در این رابطه با او پیدا کرده‌ایم!! با کسی همبستگی می‌کنیم که فرزندش را در راه دفاع از ایدئولوژی که به آن ایمان داشته ابراز می‌کنیم!

مجری: پس از شهادت فرزندش، سیدحسن نصرالله به کارت دعوتی برای ورود به دل دوستداران خود نیازی ندارد، این مسئله را می‌توان حتی در نخستین سخنرانی‌های او در جمع مردم مشاهده کرد، این دوستی و علاقه متقابل از آنجا آغاز و حتی در آخرین سخنرانی‌ها هم به وضوح این علاقمندی دیده می‌شود، آنجا که به خواست خود فریاد کشیدند: لبیک یا نصرالله.

پدر یک شهید خطاب به نصرالله:

هرگز شکست نمی‌خوری، هرگز شکست نمی‌خوری شاهد باشیم.

صدای سیدحسن نصرالله: پیکرش و خودروی پر از بمبش را در دشمن منفجر کرد، او به آن کاروان نظامی حمله برد تا تمام تجهیزات نظامی آنها را منهم کند، او با این اقدام بسیاری از نظامیان اسرائیلی را کشت و زخمی کرد.

کارشناس: او می‌تواند با فشارها کنار بیاید، مردمی که داشتند روحیه خود را از دست می‌دادند با مشاهده حبس او روحیه گرفتند وسربلند شدند، چگونه به عملیات شهادت طلبانه و شهادت الموسوی و اموالی که از بین رفتند با تمام این اوصاف او جنوب را آباد کرد، روستاها را از نو ساخت، درمانگاه احداث کرد، نهادهایی را بوجود آورد، مساجد ساخت دیگر مردم چه می‌خواستند؟ در چنین شرایطی آیا وقتی ساعت صفر را برای آنها اعلام می‌کند تا بجنگند آیا به جنگ نخواهند رفت؟! می‌روند!.

کارشناس: نصرالله! اگر این فرصت به دست آید که پرسشی را خطاب به نصرالله داشته باشید از او چه خواهید پرسید؟ هیچ سوالی.

کارشناس: آیا از عملیات نظرسنجی و پژوهش‌های مطالعاتی از سوی گروه‌های خاصی کمک می‌گیرد؟ آیا روزنامه‌های ما را دریافت می‌کند و برایش ترجمه می‌شوند؟ یا لااقل او چگونه به مردی در جامعه اسرائیلی تبدیل شده که مورد توجه قرار گرفته است؟ لااقل در خصوص جنگ لبنان درسال 2006؟ چرا که من بعنوان متخصص به او نمره بسیار بالایی می‌دهیم.

کارشناس: این سوال را از او خواهیم پرسید که چرا باید کاسه آش داغتر از خود آش باشد؟! واقعا چرا باید اینگونه باشد؟ او می‌خواهد لبنانی‌ها را بخاطر فلسطینیان به نبرد بکشاند!

کارشناس: چرا؟ تا کی؟ چه چیزی را می‌خواهی محقق سازی؟ این مسئله محقق نخواهد شد! یاسرعرفات هم در همین جهان بود! کی می‌خواهی به این مسائل پایان بدهی؟ چه زمانی می‌خواهی بسنده کنی؟ به عقیده من این امر پایانی ندارد!

صدای سیدحسن نصرالله: ما این مسیری را که می‌بینید ادامه خواهیم داد!

حتی اگر همه ما را قتل عام کنید! اگر همه ما به شهادت برسیم اگر منازلمان را بر روی سرمان منهدم کنند هرگز از گزینه مقاومت اسلامی چشم پوشی نخواهیم کرد

نتهای پیام/ر

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان