واردات موبایل و تبلت تنها با گارانتی معتبر/ تبلت‌های وارداتی باید ثبت شوند

واردات موبایل و تبلت تنها با گارانتی معتبر/ تبلت‌های وارداتی باید ثبت شوند

خبرگزاری تسنیم: مدیر کل مبارزه با کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: واردکنندگان موبایل و تبلت باید خدمات پس از فروش خود را در مرکز اصناف ثبت کرده تا مجاز به واردات باشند.

عباس نخعی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با بخشنامه‌ای که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گمرکات داشته و به دنبال آن واردات تبلت به نوعی با محدودیت روبرو شده است، اظهار کرد: اولا سوال اساسی ما از آقایانی که معترض به چنین اقدامی هستند این است که اگر کار قانونی انجام می‌دهند چرا هیاهو می‌کنند؟! ماده 4 قانون حمایت از مصرف‌کنندگان می‌گوید که کلیه عرضه کنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان از جمله خودرو، کشاورزی، راه‌سازی، لوازم خانگی، مصنوعات الکترونیکی والکتریکی، صوتی و تصویری و وسایل ارتباطی مکلف به داشتن نمایندگی رسمی، تعمیرگاه مجاز، ارائه سرویس و خدمات پس از فروش هستند.

وی با اشاره به این متن قانونی گفت: در این راستا آمدیم و برای واردات موبایل و تبلت‌های سیم‌کارت‌خور گفتیم، هر کس می‌خواهد وارد کننده این اقلام باشد باید برود خدمات پس از فروش خود را در اسناد بازرگانان ثبت کند.

او افزود: اکنون بسیاری هستند که برای فروش محصول خود 2 تا 3 هزار تومان داده‌اند و کارتی را به عنوان گارانتی روی محصول خود ارائه کرده‌اند اما به وقتش که می‌شود مصرف کننده هیچ خدمتی نمی‌تواند دریافت کند. وضعیت خدمات پس از فروش غیرشفاف است.

نخعی درباره دیگر هدف از اجرای این اقدام عنوان کرد: شفاف‌سازی دلیل اصلی برای سامان دادن به این حوزه است زیرا وقتی 85 درصد موبایل و تبلت‌های سیم‌کارت‌خور از مسیر غیر قانونی وارد کشور می‌شود، باید به فکر سامان‌دهی این وضع باشیم. راهش این است که شماره سریال محصولات را به گمرک ارائه دهیم تا در سامانه فروش ثبت شود و برای خریداران هم فاکتور فروش رسمی با مهر صادر کنیم تا در زمان دریافت خدمات پس از فروش با مشکل و آشفتگی ذهنی روبرو نشوند.

وی با اشاره به اینکه در بخشنامه خود هیچ اسمی از شرکت‌های فعال در زمینه واردات تبلت اسمی به میان نیاورده‌ایم، تصریح کرد: ممکن است اسم 12 شرکت که در مرکز اصناف ثبت شده‌اند و حامل برند تجاری خاصی هستند در این میان باشد اما هیچ اطلاعاتی از مابقی در دست نیست و باید وضعیت آنها مشخص شود.

مدیر کل مبارزه با کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطر نشان کرد: هر وارد کننده‌ای دنبال واردات گوشی تلفن همراه و تبلت سیم‌کارت‌خور است باید مطابق این قانون خدمات پس از فروش‌اش را ثبت کند تا آنچه را وارد می‌کند قابل پیگیری باشد و از این رو بشود با قاچاق مبارزه کرد.

وی با تأکید بر اینکه اظهار نظرهای مختلف از گوشه و کنار بیشتر به هیاهو می‌ماند، ابراز کرد: به مرکز اصناف اطلاع دادیم تا گواهی‌هایی را که دو ماهه تأیید می‌کردند، زودتر تأیید کنند و در این راستا هر واردکننده‌ای تمایل داشته باشد ظرف چهار روز می‌تواند به تأییدیه‌اش برسد.

او افزود: شرکت‌های داخلی و واردکنندگان قانونی باید از این اقدام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ممنون باشند زیرا برای حقوق آنها احترام قائل شدیم و زمینه فعالیت قانونی را فراهم کردیم.

نخعی یادآور شد: پیش از این شاهد فروش محصولاتی بودیم که بدون خدمات پس از فروش ارائه می‌شد و وارد کننده می‌گفت که ما واردکننده‌ایم و ربطی به ما ندارد، اما این جواب مردم نبود.

مدیر کل مبارزه با کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه یک طرف موضوع اقدامات قانونی و طرف دیگر مسئولیت‌پذیری است، اظهار کرد: برخی می گویند من وارد می‌کنم و کارت گارانتی هم روی محصول خود ارائه می‌کنم اما با هر شرکتی بخواهم این کار را انجام می‌دهد در صورتیکه اصلا گارانتی در میان نیست و مردم در زمان دریافت خدمات متوجه این موضوع می‌شوند.

نخعی از جامعه رسانه‌ای درخواست شفاف‌سازی در این زمینه را کرد و گفت: این کاری که ما کردیم مجوز جدیدی به واردکنندگان نیست بلکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌گوید که هر کالایی بدون تشریفات چه در زمان گمرک، چه قبل از آن و چه در سمت عرضه، ارائه شود و مدارک لازم برای قانونی بودن را نداشته باشد، قاچاق است و ما باید جلوی آن را بگیریم.

وی درباره اقدام در این زمینه عنوان کرد: می‌توانیم برای جلوگیری از واردات قاچاق رصد خود را روی تمامی مرزها بگذاریم که این غیر ممکن است زیرا از طریق یک کوله پشتی و به اسم نیاز شخصی هم می‌توان واردات داشت.

او افزود: راهکار دوم این است که هر کالایی تجاری وارد کشور می‌شود تشریفات گمرکی‌اش را پشت سر گذاشته باشد که اولین و بهترین راه در این زمینه ثبت شماره سریال در گمرک است زیرا از این طریق قابل پیگیری و کنترل است.

نخعی با تأکید بر اینکه نظارت در زمینه دارو به شکل کامل وجود دارد، اذعان کرد: دارو به واسطه اینکه توسط شرکت پخشی توزیع می‌شود که اطلاعات آن ثبت شده است، هر زمان بخواهیم می‌توانیم از صفر تا 100 آن را از بازار جمع‌آوری کنیم در حالیکه اگر شماره سریال کالاهای وارداتی وجود نداشته باشد، این کار امکان‌پذیر نیست.

او افزود: حرف ما این است که اگر واردکننده‌ای هزار محصول قانونی آورده، آنها را به ثبت نمی‌رساند؟! چه ایرادی دارد که سریال کالا و محصولات ثبت شود و در واقع برای هر هزار محصول، هزار خدمات پس از فروش قانونی وجود داشته باشد؟!

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه
آسیاتک