باور کنید،‌ روباه همان روباه است


باور کنید،‌ روباه همان روباه است

خبرگزاری تسنیم: آنچه باعث تعجب خیلی‌ها شد و حتی برخی ذوق‌زدگان داخلی را هم دچار درگیری ذهنی کرد، فاصله کوتاه دیدار کامرون با روحانی و نطق نخست‌وزیر انگلیس بود.

به گزارش گروه "رسانه‌ها" خبرگزاری تسنیم، «ما اختلاف نظرهای شدیدی داریم. ایران از گروه‌های ترویستی حمایت می‌کند، برنامه هسته‌ای‌اش، رفتارش با مردمش، همه اینها باید تغییر کند.»


اینها بخشی از اظهارات گستاخانه نخست‌وزیر انگلیس در صحن علنی سازمان ملل متحد بود. البته این‌قبیل دخالت‌ها و وقاحت‌ها موضوعی تازه از جانب دولت استعماری انگلیس نبود. پیش از این هم در زمان اوج‌گیری تحلیل‌های رسانه‌ای در‌خصوص بازگشایی مجدد سفارتخانه انگلیس در همین صفحه به بررسی وب‌سایت رسمی این سفارتخانه در تهران پرداخته بودیم که در آن گزارش با تیتر «دم تکان دادن روباه را باور نکن» به بی‌ادبی و گستاخی انگلیس، اشاره شده بود.


آنها در این سایت هدف خود را چنین عنوان کرده بودند: « ایران به دنبال توانمندی در تسلیحات هسته‌ای است. ایران مسلح به سلاح هسته‌ای منجر به رقابت تسلیحات هسته‌ای و درگیری بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد شد. جامعه بین‌المللی در پاسخ خود متحد است - ما به دنبال راه‌حلی صلح‌آمیز از طریق مذاکرات هستیم و تا دسترسی به این هدف بر ایران فشار خواهیم آورد.»


انگلیسی‌ها اولویت‌های خود در ایران را نیر چنین برشمرده بودند:


اولویت اول: «وضعیت حقوق بشر ایران در سال 2009 و به دنبال پاسخ وحشیانه رژیم به اعتراضات گسترده به نتایج مورد مناقشه انتخابات ریاست جمهوری در کانون توجه قرار گرفت. میزان اعدام بسیار بالا است و حداقل استانداردهای قوانین بین‌الملل به ندرت اعمال می‌شوند. تعدادی از رهبران مخالف بدون اعلام جرم در بازداشت به سر می‌برند و هر‌گونه اختلاف به شکل وحشیانه‌ای سرکوب می‌شود. اقلیت‌های قومی و مذهبی با سرکوب سیستماتیک مواجه هستند و معمولا از دسترسی برابر به خدمات و موقعیت‌ها محرومند. مدافعان حقوق بشر، وکلا و خبرنگاران پیاپی بازداشت یا مجبور به فرار از کشور می‌شوند. جامعه بین‌المللی شدیدا نگران نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشر است. ایران طبق تعهدات خود به مجموعه‌ای از توافقات بین‌المللی موظف به تضمین حقوق بنیادین شهروندان خود است اما در حفاظت از این حقوق شکست خورده است. بریتانیا به عنوان عضوی از جامعه بین‌المللی موظف است در حمایت از آنانی که حقوقشان پایمال شده است سخن بگوید و حقوق بشر را هر جا که نقض شود ترویج کند.»


اولویت دوم: «رهبران ایران ادعا می‌کنند ایران سرلوحه صلح، مردم‌سالاری، عدالت و حقوق بشر و نمونه‌ای برای دیگر کشورها در منطقه است. اما در طول سال گذشته ایران حامی رژیم اسد در سوریه در سرکوب وحشیانه اعتراضات دمکراسی خواهی بوده است. ایران کماکان به حمایت دیرینه خود از حزب‌الله، حماس و دیگر گروه‌های معارض فلسطینی ادامه می‌دهد و برای ترور سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده نقشه کشیده بود. عناصری داخل رژیم ایران نیز به تغذیه تسلیحاتی طالبان در افغانستان ادامه می‌دهند. برنامه پنهانی هسته‌ای ایران بی‌اعتمادی منطقه درباره مقاصد آن را گسترش می‌دهد. بریتانیا علاقمند است ایران در صلح و همکاری با همسایگان خود به سر برد. ایرانی که همکاری را بر رویارویی ارجحیت دهد می‌تواند نقشی درخور فرهنگ و تاریخ خود در امور بین‌الملل ایفا کند.»


نکته جالب اینکه این اهداف و اولویت‌ها همچنان در این وب‌سایت قابل رویت است و آنها همچنان بر این مکتوبات گستاخانه خود اصرار دارند.


آنچه باعث تعجب خیلی‌ها شد و حتی برخی ذوق‌زدگان داخلی را هم دچار درگیری ذهنی کرد، فاصله کوتاه دیدار کامرون با روحانی و نطق نخست‌وزیر انگلیس بود.


رسانه‌های اصلاح‌طلب و البته دولتی پس از دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس‌جمهور کشورمان با ذوق‌زدگی تمام و با بزرگنمایی این دیدار در کنار عکس یک خود چنین تیترهایی زدند:


«نیویورک، پلی در مسیر تهران - لندن»، «دیدار تاریخی در پرونده ایران و انگلیس»، «روحانی - کامرون، دیدار پس از 36 سال»، «تحول تاریخی در دیپلماسی»، «دیدار تاریخی روحانی - کامرون»، «دیدار تاریخی در نیویورک»، «پاره‌ای از تاریخ ساخته ساده»، «ثبت نیویورک در تاریخ تهران - لندن»، «بهار روابط تهران - لندن؟» و «پایان 35 سال رابطه سرد»


اما نخست‌وزیر انگلیس خیلی زود آتش ذوق‌زدگی این رسانه‌ها را فرونشاند و با سخنانش به برخی علاقمندان رابطه با استعمار نشان داد، نباید اینقدر سریع ابراز خوشحالی می‌کردند. عجیب‌تر آنکه در نوع نشستن کامرون در کنار روحانی و حتی چهره نخست‌وزیر انگلیس در عکس‌های این دیدار به راحتی می‌شد گستاخی را ملاحظه کرد، اما برخی‌ها ترجیح دادند نبینند!


اما به هرحال اظهارات کامرون برای چندمین بار اثبات کرد که دولت متبوع وی، هیچگاه قابل اعتماد نبوده و نیست و خوشبینی‌های تمام‌نشدنی برخی دولتمردان و سیاست‌مداران باید در تفکرات خود تجدید‌نظر کنند.

نطق کامرون هشداری به خوشبینان داخلی بود


اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات خصمانه دیوید کامرون، گفت: دیداری میان سران دو کشور به‌صورت خوش‌بینانه برگزار شد ولی همانطور که احتمال آن داده می‌شد مشخص شد که نباید به مسئولان انگلیس جنایتکار چندان اطمینان کرد.


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس عکس‌العمل خبیثانه نخست‌وزیر انگلیس پس از دیدار با رئیس‌جمهور را هشداری به مسئولان جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: دستگاه سیاست خارجی ما نباید ساده‌لوحانه و خوش‌بینانه به انگلستان این روباه پیر و مکار اعتماد کند.


کوثری با تأکید براینکه انگلیس هیچ‌گاه دلش با ما صاف نمی‌شود، گفت: البته دوران استعمار گذشته و انگلیسی‌ها خود می‌دانند که هیچ جایگاهی در این کشور ندارند و جنایت‌هایشان را نیز مردم فراموش نمی‌کنند، البته دستگاه دیپلماسی باید هوشیارانه در قبال موضع‌گیری‌های اینچنین از دولت انگلستان برخورد بکند.


وی گفت: در مورد بازگشایی سفارت هم باید انگلستان ملزم به عذرخواهی باشد و پس از آن نیز تنها در حد کاردار سفارت‌ها بازگشایی شود.

سخنان گستاخانه کامرون نشان داد نباید به آنها چراغ سبز نشان دهیم


محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک هم با اشاره به صحبت‌های نخست‌وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل در ارتباط با ایران گفت: اظهارات گستاخانه نخست‌وزیر انگلیس نشان داد که این کشور قابل اعتماد نیست و خوی استکباری و زیاده‌خواهی خود را همچنان دارا هستند.


دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود:‌ انگلیسی‌ها که سابقه بسیار بدی در اذهان ملت ایران دارند، با این اقدام خود نشان دادند هر‌گونه نشان دادن چراغ سبز به آنها بیانگر اشتباه فاحش سیاسی است.


دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اظهارات گستاخانه نخست‌وزیر انگلیس نباید بی‌پاسخ بماند،‌اظهار داشت: از آقای رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه انتظار می‌رود که در بازگشایی سفارت انگلیس در ایران تجدید‌نظر کنند.


آصفری خاطرنشان کرد: انگلیسی‌ها در صددند تا اهداف شوم خود را در ایران دنبال کنند. همانطور که پیش از این نیز ما متذکر شده بودیم نشان دادند که قابل اعتماد نیستند. 



لندن چند مرتبه باید فریبکاری خود را به دولتمردان ما اثبات کند؟


عضو هیأت‌رئیسه مجلس با اشاره به سخنان ضد ایرانی دیوید کامرون در سازمان ملل گفت: انگلیس دیگر با چه زبانی و چند بار باید اعلام کند که برخی سیاستمداران ما پی به واقعیت و ماهیت دولت آن ببرند؟


محمد دهقان نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی گفت: تکلیف انگلستان روشن است و ما از کشوری که قرن‌ها دستش به خون مردم مظلوم آغشته بوده است انتظاری جز این نداریم.


وی با تاکید براینکه ماهیت انگلستان تغییر نکرده است، گفت: انتظار ما از دولت انگلیس نیست بلکه از دستگاه سیاست خارجی کشورمان است که متاسفانه به جای تمرکز بر روی منافع نقد، تلاش‌هایی برای برجسته کردن منافع مبهم و نسیه انجام می‌دهد.


دهقان در این باره گفت: به عنوان مثال در جریان شصت و نهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدارهایی برای رئیس‌جمهور کشورمان ترتیب داده شد که طرف‌های مقابل را مقامات کشورهایی تشکیل می‌دادند که سابقه دشمنی فراوان با ایران دارند یا بدون اجازه آمریکا آب هم نمی‌خورند.


دهقان تصریح کرد: برخی از فعالان دستگاه دیپلماسی کشور، علیرغم دشمنی‌های مکرر آمریکا و انگلیس علیه ایران تلاش داشتند نگاه به غرب را دیپلماسی کشور تقویت کنندکه در برخی موارد موجب ضربه خوردن به روابط با کشورهای شرقی و لطمه به منافع ملت شده است.


وی ادامه داد: آمریکا با چه زبانی اعلام کند که قابل اعتماد نیست؟ انگلیس دیگر با چه زبانی و چند بار باید اعلام کند که برخی سیاستمداران ما پی به واقعیت و ماهیت دولت آن ببرند؟ لندن چند مرتبه باید فریبکاری خود را به دولتمردان ما اثبات کند؟

 

وی انگلستان را دولتی دروغگو و به قول خود مردم انگلیس، سگ دنباله رو آمریکا خواند و گفت: دیدار کردن با نخست‌وزیر انگلستان در این مقطع زمانیِ خروش ملت‌ها علیه استکبار چه توجیهی دارد؟



اظهارات گستاخانه دیوید کامرون بار دیگر مرموز بودن انگلستان را ثابت کرد


نماینده مردم لاهیجان در مجلس با تأکید بر گستاخانه بودن سخنان دیوید کامرون در سازمان ملل گفت: انگلیسی‌ها بار دیگر مرموز بودن خود را نشان دادند.


ایرج ندیمی، با اشاره به سابقه موضع‌گیری‌ها و سیاست‌های چند پهلوی انگلستان اظهار کرد: صهیونیسم ریشه در سیاست‌های خاورمیانه‌ای انگلستان دارد.


ندیمی پیشگامی انگلستان در مستعمره‌سازی در دنیا را یادآور شد و گفت: انگلستان حتی حاضر نشده است که به اتحادیه اروپا بپیوندد چراکه همواره خواسته‌اند نقش ویژه برای خود حتی در قاره اروپا ایفا کنند.


وی تحت‌الشعاع قرار دادن مشکلات داخلی را یکی از انگیزه‌های کامرون از محتوای ضد ایرانی نطق خود در مجموع عمومی خواند و افزود: انگلستان همیشه و از جمله در این مقطع زمانی نشان داده است که نیازمند کشوری است که نوعی تابعیت نسبت به لندن داشته باشد نه اینکه خود را هم‌ارز انگلستان بداند.



فعالیت سفارت انگلیس مانند لانه جاسوسی آمریکاست


دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار با هشدار به مسئولان وزارت خارجه کشورمان ،گفت: سفارت انگلیس مانند لانه جاسوسی آمریکا و حتی مرموز‌تر از آن فعالیت می‌کند و ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور مراقب حیله‌گری‌های انگلیس و همدستانش باشند.


احمد کریمی اصفهانی اظهار داشت: ما بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا، انگلیس و اروپا قابل اعتماد نیستند و هیچ‌گاه نمی‌توان به عنوان یک طرف قابل اعتماد با آن‌ها مذاکره کرد و باید همیشه با احتیاط در برابر وعده‌های آنان رفتار کرد.


وی با بیان اینکه در تمام جنایت‌های دنیا، دست انگلیس خبیث به خون مردم بی‌گناه آلوده است، تصریح کرد: از قدیم بسیاری از ترورها و تروریست‌سازی‌ها توسط این کشور استعماری شکل گرفته است و آن‌ها صلاحیت ندارند درباره مسائل داخلی کشورمان اظهار نظر کنند چون از پایه و اساس بی‌آبرو و رسوا هستند.


دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار با هشدار به مسئولان وزارت خارجه کشورمان در خصوص فعالیت سفارت انگلیس در تهران، تاکید کرد: سابقه انگلیس نزد افکار عمومی دنیا مشخص است و هیچ‌گاه ارتباط ما با آن‌ها طبیعی نخواهد شد و در اصل سفارت این کشور مانند لانه جاسوسی آمریکا و حتی مرموز تر از آن فعالیت می‌کند و ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور مراقب حیله‌گری‌های انگلیس و همدستانش باشند.



تبادل سفیر بین ایران و انگلیس با این شرایط لزومی ندارد


نماینده مردم کرمان در مجلس با مشابه دانستن محتوای ضد ایرانی سخنان نخست وزیر انگلیس با مواضع سران رژیم صهیونیستی گفت: پشت سر اظهارات کامرون جریان صهیونیسم بین‌الملل قرار دارد.


محمدمهدی زاهدی با ابراز گلایه از وزارت امور خارجه به عنوان ترتیب‌دهنده ملاقات رئیس‌جمهور اسلامی ایران و نخست‌وزیر انگلستان گفت: بلافاصله پس از انجام این ملاقات، شاهد نطق گستاخانه دیوید کامرون بودیم و این بر عهده وزارت امور خارجه است که پیش از تدارک مقدمات دیدار، در مورد محتوای نطق کامرون در مجمع عمومی اطلاعاتی کسب می‌کرد.


وی تأکید کرد:‌ اگر وزارت خارجه از مواضع خصمانه کامرون که قرار بود ساعتی پس از ملاقات با آقای روحانی در جلسه مجمع عمومی بیان شود مطلع می‌شد، باید اساساً دیدار را ملغی می‌کرد.


نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: ضروری است از این به بعد دقت بیشتری از سوی دستگاه دیپلماسی کشور پیش از برگزاری دیدارهای رئیس‌جمهور با همتایانش صورت گیرد چرا که رئیس‌جمهور نماد عزت و اقتدار ملت است.

منبع: سیاست روز
انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon