تونی بلینکن: رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران تا دوشنبه آینده مشکل اما بعید نیست

تونی بلینکن: رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران تا دوشنبه آینده مشکل اما بعید نیست

خبرگزاری تسنیم: معاون مشاور امنیت ملی آمریکا خبر داد که رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران تا دوشنبه آینده مشکل اما بعید نیست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری رویترز، تونی بلینکن، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران تا دوشنبه آینده مشکل اما بعید نیست.

آقای بلینکن که از سوی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای تصدی قائم مقامی وزارت خارجه ـ دومین مقام بلندپایه در این وزارتخانه ـ معرفی شده این اظهارات را روز سه‌شنبه در جلسه استماعی که برای تصدی این پست برگزار شد به قانونگذاران آمریکایی گفت.

خبرگزاری رویترز اظهارات این مقام آمریکایی را اینطور گزارش داد: «در حال حاضر، فکر می‌کنم رسیدن به جایی که ما می‌خواهیم برسیم، دشوار باشد. اما، این امر غیرممکن نیست.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش همانند سایر مقامات کشورش تلاش کرد با ابراز اینکه حصول توافق هسته‌ای به ایران بستگی دارد، ایران را مقصر هر گونه عدم موفقیت در امضای این توافقنامه جلوه دهد.

بلینکن گفت: «رسیدن به توافق کاملاً به این بستگی دارد که آیا ایران تمایل دارد گامهای ضروری برای متقاعد کردن ما و شریکان ما و اثبات اینکه برنامه هسته‌ای این کشور در راستای مصارف صلح‌آمیز است را بردارد یا خیر.»

ساعتی پیش نیز"فیلیپ هاموند" وزیر خارجه انگلیس گفت که درباره حصول توافق هسته‌ای با ایران  تا روز دوشنبه (سوم آذر) خوشبین نیست.

وی در ادامه از احتمال تمدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 پس از ضرب الاجل 24 نوامبر خبر داد.

هاموند که در پایتخت لتونی در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد گفت: من خوشبین نیستم که بتوانیم همه چیزها را تا دوشنبه انجام دهیم اما فکر می‌کنم در صورتی که پیشرفت چشمگیری داشته باشیم قادر خواهیم بود تا زمان ضرب‌الاجل را تمدید کنیم که بر اساس آن به ما اجازه داده می‌شود تا به توافق نهایی رسیده و پیشرفت خوبی در مسیری صحیح انجام دهیم.

تقریباً یک سال از توافق موقت ژنو که در آن ایران و گروه 1+5 بر اساس "برنامه اقدام مشترک" پذیرفتند که برنامه هسته‌ای ایران به‌ازای تسهیل برخی تحریم‌ها محدود شود می‌گذرد. و اکنون تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان به‌ریاست محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، در وین، پایتخت اتریش، حضور یافته تا برای آخرین بار پیش از پایان ضرب‌الاجل 3 آذر (24 نوامبر) به گفت‌وگو با شش قدرت جهانی بپردازند.

رسانه‌ها و کارشناسان امر گمانه‌زنی‌های گوناگونی درباره نتایج این مذاکرات مطرح می‌کنند، اما احتمال دستیابی به نوعی توافق نسبی توأم با تمدید گفت‌وگوها بیشترین رأی صاحب‌نظران را به خود اختصاص داده است.

از ظرفیت غنی‌سازی در ایران و نیز جدول زمان‌بندی لغو تحریم‌های ایران به‌عنوان بزرگترین چالش‌های مذاکرات نام برده می‌شود. در حالی که کشورمان بر ضرورت برخورداری از غنی‌سازی صنعتی در پایان دوره توافق نهایی (که خود محل مجادله است) تأکید دارد،‌ آمریکایی‌ها، به‌عنوان طرف اصلی مذاکره با ایران، خواهان محدود شدن توان غنی‌سازی ایران به‌نوعی ظرفیت دکوری هستند. در حوزه تحریم‌ها نیز تهران اصرار دارد که برچیده شدن آنها به‌صورتی مؤثر و محسوس انجام شود اما هدف غربی‌ها این است که تا حداکثر زمان ممکن ساختار تحریم‌ها را حفظ کنند، خواسته‌ای که با مخالفت مذاکره کنندگان کشورمان رویارو شده است.

اختلافات در حوزه‌های دیگر چون مدت زمان توافق نهایی، رآکتور اراک، آینده حوزه تحقیقات و توسعه در برنامه هسته‌ای ایران و نیز بازرسی‌ها از دیگر مسائلی هستند که در مذاکرات جاری به آنها پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان