«لرزه‌درمانی» چیست؟


«لرزه‌درمانی» چیست؟

خبرگزاری تسنیم: در سال ۱۸۶۷ «گوستاو زاندر» پزشک روسی مجموعه‌ای از دستگاه‌هایی را معرفی کرد که از سیستم وزنه‌ها و قرقره‌ها بهره برد تا حس لرزش را ایجاد کند.

 به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،این دستگاه با اهداف درمانی ساخته شد و در سال 1895 دکتر «جان هاروی گلوگ» در روش درمانی خود شیوه لرزه‌ درمانی یا «ویبره درمانی» را اعمال کرد. او صندلی مرتعشی را ساخت و معتقد بود این روش برای تسکین یبوست و سلامت گردش خون مناسب است. همچنین مشاهده شد فضانوردان پس از بازگشت به زمین از کاهش تراکم استخوان و شکستگی استخوان رنج می‌برند و به همین دلیل از تجهیزات لرزشی برای مستحکم‌ کردن ماهیچه‌ها و بهبود تراکم استخوانی فضانوردان استفاده شد. امروزه ناسا لرزه درمانی را برای کمک به پیشگیری از کاهش توده ماهیچه‌ای در فضانوردان به کار می‌برند.

برای بهره بردن از فوائد لرزه‌ درمانی فرد باید روی سطح مرتعشی بایستد، بنشیند یا دراز بکشد. یکی از شکل‌های معمول که می‌تواند سفتی ماهیچه‌ها را بهبود دهد مستلزم آن است که فرد به حالت نیمه نشسته و در حالی که زانوها برای مدت 60 ثانیه با زاویه 100 درجه خم شده باشند روی دستگاه قرار گیرد. این وضعیت موجب می‌شود بدن برای حفظ تعادل و جلوگیری از افتادن، ماهیچه‌ها را به سرعت منقبض کند.

 

 

وضعیت نیمه نشسته

 

لرزه‌ درمانی همچنین برای درمان در یک ناحیه مشخص و محدود شده در بدن هم کاربرد دارد. در این نوع لرزه درمانی پزشک از وسیله لرزشی دستی استفاده می‌کند که می‌تواند آن را در نواحی مختلف بدن قرار دهد. در مواقعی که لرزه‌ درمانی روی کل بدن انجام می‌شود ارتعاشات بدن منتقل شده و جهت و شدت ارتعاشات موثر بودن یا نبودن آنها را تعیین می‌کند. برخی از دستگاه‌ها ارتعاشات عمودی تولید کرده در حالی که برخی دیگر لرزش‌های بالا و پایین، جلو و عقب ایجاد می‌کنند. برای انقباض سریع ماهیچه‌ها ارتعاشات بالا و پایین موثرتر است. در شیوه لرزه‌ درمانی هسته‌های داخل سلول‌ها مرتعش شده و این وضعیت موجب آزاد شدن استئوبلاست‌ها می‌شود که برای استخوان‌سازی ضرورت دارد.

طرفداران شیوه لرزه درمانی معتقدند این روش فوائدی دارد که شامل بهبود تراکم استخوانی، افزایش حجم ماهیچه‌ای، بهبود گردش خون، کاهش درد مفصل، کاهش درد کمر، تسکین استرس و افزایش متابولیسم هستند.

  با این حال مطالعات محدودی در مورد فوائد لرزه درمانی انجام شده که حاکی از فوائد حداقلی آن روی سلامتی است. بررسی انجام شده در سال 2009 نشان داد که لرزه درمانی تاثیرات کوتاه مدتی در درمان بیماری پارکینسون دارد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon