۵۰درصد گازهای در حال سوختن مشعل های نفتی به مزایده می رود

50درصد گازهای در حال سوختن مشعل های نفتی به مزایده می رود

خبرگزاری تسنیم: درحالی که کارشناسان مجموع حجم گازهای در حال سوختن مشعل های نفتی را حدود ۴۰ میلیون مترمکعب در روز تخمین می زنند، ۲۰ میلیون مترمکعب از این گازها به مزایده گذاشته می شود تا با سرمایه گذاری بخش خصوصی جمع آوری شده و ارزش آفرین شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون در مجموع به طور روزانه حداقل 40 میلیون مترمکعب گاز در میادین نفتی ایران سوزانده می شود. این مسئله که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیست محیطی معضلی برای کشور است، در برنامه ریزی های اخیر وزارت نفت مورد توجه قرار گرفته و قرار است در این زمینه فردا جلسه ای با حضور فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

طبق اعلام شرکت ملی نفت ایران، نخستین جلسه توجیهی در ساعت 14 روز چهارشنبه (5 آذرماه) در محل مجتمع فرهنگی، آموزشی کوشک (خیابان شریعتی، خیابان میرزاپور، خیابان فاطمیه، پلاک 2)، با حضور متقاضیان برگزار شود.

در این جلسه توجیهی به تمامی سوالات متقاضیان در مورد میادین و فرآیند مزایده پاسخ داده می شود. البته لازم است که تقاضانامه تکمیل شده تمایل به حضور در جلسه توجیهی که به شرح فرم پیوست شده در فراخوان آمده است، پیش از برگزاری نشست به مدیریت سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران ارسال شود.

پس از جلسه توجیهی، متقاضیان می توانند به شرکت های تابعه مسئول فروش گاز مشعل مراجعه کنند تا هماهنگی های لازم برای اجرای مراحل بعدی از جمله بازدید از محل، موقعیت مشعل، امکان تامین زمین مورد نیاز و ... از سوی شرکت تابعه مورد نظر متقاضی صورت می گیرد.

متقاضیان واجد شرایط خرید گاز برای هرگونه بهره‌گیری از این گازها از جمله احداث واحدهای تولید برق می توانند درخواست ها، مدارک و مستندات لازم برای شرکت در مزایده را بر اساس "دستورالعمل فرآیند دریافت و ارزیابی مدارک متقاضیان خرید گازهای مشعل" از روز شنبه (8 اذرماه) تا جمعه (19 دی ماه) به شرکت های فرعی ذیربط خود ارسال کنند.

بر اساس این گزارش، شرکت های فرعی نیز بر اساس دستورالعمل فرآیند دریافت و ارزیابی مدارک متقاضیان، مدارک و مستندات دریافت شده و همچنین قیمت های پیشنهادی از سوی متقاضیان برای خرید گازهای مشعل  را بررسی و در نهایت نتیجه نهایی و اسامی برندگان مزایده را روز شنبه (25 بهمن ماه) اعلام می کنند.
بعد از اعلام اسامی برندگان مزایده، قرارداد فروش گازهای مشعل با متقاضیان منتخب از سوی شرکت های فرعی شرکت ملی نفت ایران (از روز دوم تا بیستم اسفندماه)، امضا می شود. 

جلیل جعفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیشتر در این‌باره به تسنیم گفته بود که روزانه حدود 40 میلیون مترمکعب گاز همراه نفت در مشعل‌ها سوزانده می‌شود در حالی که می‌توان با ساخت تأسیسات مربوطه نسبت به استحصال آن و جلوگیری از سوزانده شدن این حجم از سرمایه ملی جلوگیری کرد.

نماینده مردم خلخال در مجلس نهم تصریح کرد: متأسفانه دولت نه خود اقدام به سرمایه گذاری برای ساخت تأسیسات استحصال گازهای همراه نفت می‌کند و نه بخش خصوصی را در این زمینه به کار می‌گیرد که وزارت نفت باید هرچه زودتر در این زمینه برنامه ریزی کند.

به گفته علی کاردر - معاون سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران - قیمت پایه مزایده از سوی وزارت نفت مشخص می شود، لذا متقاضیان براساس نرخ پایه مزایده وزارت نفت، نرخ های مد نظر خود را اعلام می کنند.

علی کاردر، حجم کل گازهای مشعل مورد مزایده را حدود 20 میلیون متر مکعب در روز اعلام کرده و گفته بود: بیشترین گاز مشعل مورد مزایده مربوط به سکوی فروزان با حجم حدود 5 میلیون مترمکعب گاز است.

به گفته وی، زمانبندی اجرای پروژه تبدیل گازهای مشعل به محصولات با ارزش افزوده، یک سال در نظر گرفته شده است؛ در صورتی که سرمایه گذار بتواند زودتر از یک سال پروژه را به اتمام برساند، به ازای هر ماه، 30 درصد کل قیمت به آن تخفیف داده می شود.

همچنین هر دو طرف قرارداد (بخش خصوصی و شرکت ملی نفت ایران) باید حداقل 80 درصد گاز مشعل را معامله کنند بدین معنا که اگر سرمایه گذار در شرایطی خواستار80 درصد گاز مشعل شد مانعی ندارد و در مقابل نیز اگر شرکت ملی نفت ایران در شرایطی توانایی تامین80 درصد گاز را داشت باز هم بلامانع است. در مجموع هر دو طرف می توانند در 20 درصد میزان گاز انعطاف داشته باشند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه