۳۰ درصد تولید علم منطقه و ۱،۵ درصد تولیدات علمی دنیا ایرانی است

30 درصد تولید علم منطقه و 1،5 درصد تولیدات علمی دنیا ایرانی است

خبرگزاری تسنیم: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ۳۰ درصد از تولید علم در منطقه و ۱،۵ درصد تولیدات علمی در سطح دنیا مربوط به ایران است.

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، رضا ملک‌زاده در پانزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تأکید بر ضرورت ارتقای کیفیت تحقیقات به‌عنوان یک اولویت اظهار داشت: تحقیقات در دو دهه گذشته رشد عظیمی داشته است و در 20 سال گذشته بیش از 25 میلیون سند علمی توسط بیش از 15 میلیون محقق تولید شده است و در صورتی که این اسناد علمی به نوآوری و فناوری تبدیل می‌شدند مسلماً بسیاری از مشکلات جوامع رفع می‌شد.

وی با اشاره به نتایج اعلام شده از سوی ESI در سال 2014 گفت: 60 هزار دانشمند برتر در کل رشته‌ها در جهان وجود دارند که 88 نفر آنها از ایران هستند و از این تعداد 18 نفر در حوزه علوم پزشکی فعال هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه گفت: از مجموع 25 میلیون سند علمی تولید شده در جهان، 245 هزار سند علمی در ایران تولید شده است (تقریباً حدود یک درصد) که 32 درصد آنها مربوط به علوم پزشکی می‌باشد. همچنین در سال 2013 در رنکینگ جهانی از نظر تولید مقاله رتبه 17 و در منطقه رتبه اول را از آن خود کرده‌ایم.

ملک‌زاده با اشاره به  اینکه 30 درصد از تولید علم در خاورمیانه و 1.5 درصد تولیدات علمی در سطح دنیا مربوط به ایران است خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رتبه‌بندی از نظر تعداد مقالات و شاخص‌ها در ISI در کشور، رتبه دوم را داراست که با توجه به ظرفیت و توانمندی‌های بسیار، این دانشگاه جای پیشرفت بیشتری دارد.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در تحقیقات، بخشی از این چالش‌ها را در تمامی دنیا عمومی و برخی را خاص ایران دانست و تأکید کرد همواره باید تحقیقات مفید و مؤثر و کاربردی باشند و مقالات و پژوهش‌ها تکراری نباشند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بودجه را یکی دیگر از چالش‌ها برشمرد و با بیان اینکه در کشورهای صنعتی و پیشرفته 20 درصد بودجه ناخالص ملی به حوزه تحقیقات و انجام امور تحقیقاتی اختصاص می‌یابد بر توجه بیشتر مسئولان کشور در این خصوص تأکید کرد.

وی در ادامه از راه‌اندازی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی با هدف راهبری نظام علم و فناوری و نوآوری سلامت NIMAD با اختصاص بودجه سالانه 30 میلیارد تومان خبر داد و اظهار امیدواری کرد این میزان افزایش یابد.

ملک‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ارائه کار تحقیقاتی باکیفیت از ارائه خدمات درمانی و آموزشی، کاری بسیار دشوارتر است و این کار نیازمند پشتکار و حوصله فراوان است و باید در این خصوص زیرساخت‌ها تقویت شود و امیدواریم با برنامه ریزی‌های انجام شده در دانشگاه و انجام مطالعات در این خصوص دستاوردهای بسیاری کسب کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: برنامه پزشک پژوهشگر اخیراً شروع شده و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌تواند در این خصوص بسیار ما را یاری و  نخبگانی را تربیت کند که رهبران علمی ما در پژوهش‌های آینده کشور باشند. زیرا در هر مرکزی باید افرادی باشند که به علوم پایه و بالینی همزمان اشراف داشته باشند.

ملک‌زاده در خاتمه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برخی از حوزه‌ها از سایر دانشگاه‌های کشور جلوتر است، بنابراین باید از این پتانسیل به‌نحو شایسته‌ای استفاده کنید، ما نیز از دانشگاه در این خصوص حمایت خواهیم کرد. برای رسیدن به اهداف کلان دانشگاه تنها اختصاص بودجه مد نظر نمی‌باشد بلکه مهمترین نکته جذب محققان برجسته است که می‌توانند در پیشبرد اهداف دانشگاه مؤثر باشد.

افزایش 70درصدی تسهیلات حمایتی پژوهشی دانشگاه در سال 93

براساس این گزارش معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این جشنواره گفت: در سال 93 تسهیلات حمایتی پژوهشی دانشگاه حدود 70 درصد افزایش یافته است.

به گزارش وزارت بهداشت، در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشی دانشگاه در یک سال گذشته گفت: هدف گذاری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ارتقای کیفی تحقیقات و جهت‌گیری پژوهش‌ها به‌سمت پژوهش‌های کاربردی محصول‌محور بوده است و در این راستا ارتقای کیفی و کیفی‌نگری مد نظر قرار داشت.

در این راستا زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز افزود: بر اساس نقشه راه ترسیم شده در این معاونت، اگر ایده ارایه شده به‌عنوان طرح تحقیقاتی باشد باید در مسیر تولید و انتشار علم تعریف شود. بنابراین به مدیریت تحقیقات ارایه می‌شود و با توجه به ارتقای کیفی که از اهداف ما است این طرح در مسیر تولید علم قرار گرفته و در نهایت خروجی این طرح ارائه مقاله باکیفیت است.

وی ادامه داد: براساس این نقشه اگر ایده مذکور طرح فناورانه باشد به مدیریت فناوری تحویل داده می‌شود تا پس از بررسی در شورای فناوری به مرکز رشد ارائه شود. در نهایت این طرح وارد برج فناوری (شرکت‌های دانش‌بنیان) و بازار شده و در مسیر تولید ثروت و اشتغال زایی قرار می‌گیرد.

زرقی با اشاره به ترسیم دو بال در این معاونت گفت: تغییر نام معاونت پژوهشی به تحقیقات و فناوری تنها تغییر یک نام نیست بلکه تغییر یک تفکر است که سعی کردیم در مجموعه معاونت این نام را نهادینه کنیم.

وی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در یک سال گذشته اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نظام رتبه بندی ملی با 58هزار امتیاز و 20 درصد رشد رتبه دوم کشور را کسب کرده است. در زمینه تولید علم 70هزار امتیاز را تا پایان سال 93 هدف‌گذاری کرده‌ایم در حالی که ظرفیت دانشگاه 100هزار امتیاز است و انتظار داریم رشد 20درصدی را داشته باشیم و از نظر میزان رشد در دانشگاه‌های تیپ 1 در جایگاه اول قرار داریم و در نظام رتبه‌بندی ESI رتبه دوم را از آن خود کرده‌ایم.

زرقی دانشجویان را صاحبان دانشگاه برشمرد و با بیان اینکه دانشگاه در رتبه‌بندی امسال در حوزه تحقیقات دانشجویی رتبه اول را در کشور کسب کرده است به اقدامات صورت گرفته در این خصوص اشاره کرد.

معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود به راه‌اندازی سامانه جامع علمی پژوهان اشاره کرد که هدف آن حذف فرآیندهای کاغذی و چاپی از امور پژوهش، عدم‌نیاز به حضور فیزیکی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران برای انجام امور پژوهشی، انجام تمامی فرآیندهای پژوهشی به‌صورت الکترونیکی، تسریع اطلاع رسانی مستقیم به اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در سطح سامانه و پست الکترونیکی از طریق پیام کوتاه و اطلاع از میزان رضایتمندی کاربران از اهداف این سامانه است.

زرقی در پایان خاطرنشان کرد: امسال نگاه دانشگاه به مسائل پژوهشی نگاهی ملی با افقی بین المللی است و با این نگاه تلاش داریم تا پژوهشگران برتر را رصد کنیم و در سالهای آتی از پژوهشگران داخلی و خارجی در راستای اهداف پژوهشی به‌نحو شایسته‌تری تقدیر می‌کنیم.

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon