بسته‌های تشویقی جدید نوسازی بافت فرسوده در راه است


بسته‌های تشویقی جدید نوسازی بافت فرسوده در راه است

خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: بسته‌های تشویقی جدید نوسازی بافت فرسوده در راه است که در آن مشوق‌هایی همچون تخفیفات عوارض، تراکم تشویقی، پارکینگ، یارانه سود بانکی شهرداری و دولت وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ جلسه شورای هماهنگی دبیران ستاد احیا، نوسازی و بهسازی مناطق با حضور علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، شهرداران برخی از مناطق، معاون شهرسازی و معماری منطق 22 گانه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان نوسازی برگزار شد.

علیرضا نادری، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این جلسه با اشاره به بحران وقوع زلزله در پایتخت، تصریح کرد: چنانچه در شهر تهران زلزله‌ای بیاید بالغ بر یک میلیون نفر فوت خواهند کرد، بنابراین نوسازی بافت فرسوده مبحثی است که ورود به آن همت ملی می‌خواهد.

معاون شهرسازی و نوسازی شهرداری تهران اظهار داشت: نوسازی بافت فرسوده در دنیا با دو رویکرد مداخله مستقیم و مداخله غیر مستقیم انجام می‌شود و در رویکرد مداخله مستقیم، سرمایه گذاران با حمایت‌های دولت اقدام به نوسازی می‌کنند.

وی در ادامه عنوان کرد: سازمان نوسازی شهر تهران توانست در رویکرد مداخله غیرمستقیم و نوسازی مردمی موفقیت‌هایی کسب کند.

نادری با اشاره به گزارشات ارائه شده از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی، بر ضرورت هدفمند شدن بسته‌های جدید تشویقی و تسهیلات نوسازی و جمع بندی نقطه نظرات شهرداران مناطق در این خصوص تأکید کرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی جامع در خصوص اقدامات و سیاست‌های این سازمان، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به نوسازی بافت‌های فرسوده نگاهی اجتماعی داشته باشیم ناگزیر هستیم به نظام دانه بندی در بافت‌ فرسوده توجه ویژه کنیم.

فتح‌اللهی با بیان این‌که حدنصاب ریزدانگی در سند طرح جامع و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری 200 متر مربع است، خاطرنشان کرد: در شهر تهران هم اکنون 929 هزار و 626 پلاک وجود دارد که از این تعداد 68 درصد، مساحت کم‌تر از 200 متر مربع دارند و 14 درصد وسعت قطعات شهر را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: در بافت فرسوده شهر تهران حدود 205 هزار پلاک وجود دارد که 187 هزار از این پلاک‌ها زیر 200 متر مربع هستند؛ به بیانی دیگر حدود 91.5 درصد از قطعات داخل بافت که 68.3 درصد مساحت را به خود اختصاص داده‌اند زیر خط استاندار سند طرح جامع است و ضرورت دارد توجه ویژه‌ای برای نوسازی این پلاک‌ها معطوف شود.

وی اظهار داشت: میانگین تعداد پلاک‌های تجمیعی از 2 در سال 1387 به 2.76 در سال 1392 و سهم پروانه‌های تجمیعی در کل پروانه‌های صادره از 1 درصد به 37 درصد رسیده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین با ارائه آمار دقیق از میزان استفاده پلاک‌های ریزدانه زیر 200 متر و مقایسه آن با پلاک‌های بین 200 تا 500 متر مربع، خاطرنشان کرد: بر مبنای سیاست‌های تشویقی که تاکنون اعمال شده است قطعات ریزدانه سهم کم‌تری را در استفاده از تسهیلات تشویقی برای نوسازی به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه افزود: با عنایت به مصوبات اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری و همچنین وضعیت موجود دانه بندی قطعات و شبکه معابر در بافت فرسوده، عملاً صدور پروانه در این بافت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد، از این رو ضوابط ویژه بافت با رویکرد تسهیل و تشویق نوسازی بافت فرسوده و هدفمندی توزیع مشوق‌ها در دستور کار سازمان قرار گرفت و جلسات متعددی با شهرداران مناطق و سایر متولیان درباره تدوین بسته‌های تشویقی جدید برگزار شد.

فتح‌اللهی در ادامه این جلسه در خصوص سیاست‌های انقباظی و انبساطی تدوین شده در بسته‌های تشویقی جدید پیشنهادی و مشوق‌هایی همچون تخفیفات عوارض، تراکم تشویقی، پارکینگ، یارانه سود بانکی شهرداری و دولت، پرداخت هزینه تشکیل پرونده، پرداخت کمک هزینه احداث نما و عوارض سالیانه نوسازی توضیح داد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با همکاری شهرداران مناطق، حمایت‌های شورای اسلامی شهر تهران و همچنین استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود در راستای امکان بهره مندی هر چه بیشتر قطعات ریزدانه از سیاست‌ها و مشوق‌های نوسازی و حرکت به سمت تجمیع و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان گام برداشت.

در ادامه این جلسه سید محسن اسدی، شهردار منطقه 16 تهران نیز ضمن تشکر از گزارشات ارائه شده از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی، گفت: تشویق‌های نوسازی بافت فرسوده بیشتر منطبق با ویژگی ساختاری پلاک‌های موجود است به همین خاطر پلاکی که مساحت بیشتری دارد از امکان بهره مندی از تشویقات بیشتری برخوردار می‌شود. به نظر می‌رسد بهتر است سیاست‌های ما در بحث تشویقات نوسازی بافت فرسوده 2 ویژگی سلبی و ایجابی داشته باشد.

اسدی با بیان این که ویژگی ایجابی سیاست‌های تشویقی، سبب ایجاد مزیت‌های زیاد و در نتیجه رشد نوسازی بافت فرسوده شد، بیان کرد: به نظر می‌آید ایجاد تشویق‌ها در بافت فرسوده باید همزمان با کاهش امتیازات و اعمال سختگیری‌های بیشتر در سایر پلاک‌ها باشد.

شهردار منطقه 16 در خاتمه سخنان خود بر اهمیت توجه به نقش سرمایه گذاران در نوسازی بافت‌‌ فرسوده تأکید کرد و گفت: درست است که تجربه شهرداری در نوسازی مردمی و ترغیب ساکنان به نوسازی تجربه موفقی بوده است اما ضروری است نقش سرمایه‌گذاران و سازنده‌ها نیز در این فرآیند مورد توجه قرار گیرد.

‌در ادامه این جلسه با اهدای لوح تقدیر از زحمات سید‌محسن اسدی، شهردار منطقه 16، منصور کتانباف، شهردار منطقه 20 و همچنین محمد رفیعی، شهردار ناحیه 3 منطقه 8 ‌تقدیر به عمل آورده شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon