کسری ۳۷۰۰ مگاواتی تولید برق برای تابستان ۹۴

کسری 3700 مگاواتی تولید برق برای تابستان 94

خبرگزاری تسنیم: درحالی تابستان سال ۹۳ را بدون خاموشی های برنامه ریزی شده سپری کردیم که ۱۲۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق صنایع اعمال شد؛ با وجود کسری ۳۷۰۰ مگاواتی تولید برق برای تابستان ۹۴ نیاز به صرفه جویی ۳ برابری برای گذر از تابستان ۹۴ داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، متوسط نرخ رشد جمعیت و رشد صنعتی ایران در سالهای اخیر، موجب رشد 7 تا 8 درصدی سالانه مصرف برق شده است. به منظور پوشش مطلوب این رشد مصرف، افزایش 5 هزار مگاواتی ظرفیت عملی تولید برق در کشور در برنامه وزارت نیرو تکلیف شده است اما در فاصله بین تابستان 92 تا تابستان 93، افزایش ظرفیت عملی تولید برق 3800 مگاوات بود.

در زمان پیک مصرف برق در تابستان 93، کمبود 1200 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور با صرفه جویی مصرف برق در بخش تولید کشور جبران شد؛ به گونه ای که با هماهنگی وزارت نیرو و وزارت صنعت، برنامه های تکلیفی و تشویقی برای صنایع در نظر گرفته شد تا کارخانجات تولیدی، فعالیت خود را از ساعات پیک به ساعات غیرپیک انتقال دهند.

با اعمال این راهکار، تابستان 93 با وجود برخی قطعی های پراکنده برق که دلیل آن از سوی مسئولان صنعت برق کشور، بروز اشکالات فنی عنوان شده بود پشت سر گذاشته شد.

در فاصله زمانی تابستان 93 تا تابستان 94 به منظور پوشش رشد 8 درصدی قابل پیش بینی مصرف برق در سال آینده، افزایش 5 هزار مگاواتی ظرفیت عملی تولید برق کشور ضروری است که با در نظر گرفتن عبور از تابستان 93 با اعمال مدیریت مصرف برق صنایع، این میزان افزایش می بایست به مرز 6 هزار مگاوات برسد تا با پوشش کمبود ظرفیت تولید برق در سال 93 ، در سال 94 نیازی به محدود سازی زمان تولید صنایع کشور نداشته باشیم.

اما با تمام این اوصاف، نه تنها افزایش ظرفیت تولید برق در فاصله زمانی تابستان 93 تا تابستان 94 به بیش از 5 هزار مگاوات نمی رسد؛ بلکه به میزان یک سومِ افزایش ظرفیت تولید برق 92 - 93 ، افزایش ظرفیت خواهیم داشت.

پس از تابستان 93 یک واحد از نیروگاه چادرملو به ظرفیت 162 مگاوات به بهره برداری رسید. همچنین تا پیش از آغاز تابستان 94 قرار است بخش گاز نیروگاه کهنوج به ظرفیت 324 مگاوات و واحدهای 2 تا 4 نیروگاه گنو در بندرعباس در مجموع به ظرفیت حدود 500 مگاوات و همچنین یک واحد از نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای سیاه‌بیشه به ظرفیت 250 مگاوات به بهره برداری برسد که اگر در تولید برق از نیروگاههای پراکنده به افزایش ظرفیت 80 مگاواتی برسیم و ظرفیت 20 مگاواتی نیروگاه بادی کهک قزوین را نیز حساب کنیم؛ در مجموع، میزان افزایش ظرفیت تولید برق کشور به حدود 1300 مگاوات می رسد.

هوشنگ فلاحتیان - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی - از پیش‌بینی پیک بار حدود 51 هزار مگاواتی در تابستان سال آینده خبر داد و گفت: امسال قابلیت تولید ما کمتر از 48 هزار مگاوات بود؛ بنابراین برای تامین برق پایدار باید طرف تقاضا را نیز مدیریت کنیم.

این بدین معنی است که در تابستان سال 94 نسبت به تابستان سال 93 نیاز به سه برابر صرفه جویی مصرف برق در زمان پیک داریم تا تابستان 94 بدون خاموشی سپری شود.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رایتل
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon
بانک ایران زمین