پس لرزه‌های وحشت از انتقام حزب الله در عزل و نصب های ارتش اسرائیل

پس لرزه‌های وحشت از انتقام حزب الله در عزل و نصب های ارتش اسرائیل

خبرگزاری تسنیم: در حالی که محافل نظامی رژیم صهیونیستی از افزایش تنش در مرزهای سوریه و لبنان نگران هستند، رئیس جدید ستاد ارتش تغییرات عمده ای در فرماندهی مناطق مختلف نظامی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حلمی موسی تحلیلگر مسائل راهبردی رژیم صهیونیستی و سردبیر روزنامه السفیر در مقاله‌ای نوشت در زمانی که چالش در مرزهای سرزمین‌های اشغالی با لبنان در حال افزایش است ، ارتش اسرائیل خود را آماده می‌کند تا ریاست ستاد ارتش را از بنی گانتس به گادی آیزنکوت تغییر دهد. این تلاش‌ها همراه با اقدامات آیزنکوت در تشکیل تیم ویژه در ستاد ارتش همراه شده، تیمی که در اجرای برنامه‌های وی چه در ابعاد مقابله با چالش‌های میدانی یا توسعه ارتش در سایه فقدان برنامه تسلیحاتی چند ساله خود را نشان خواهد داد.

قرار است که آیزنکوت ریاست ستاد ارتش را رسماً در تاریخ 16 فوریه آینده به عهده بگیرد، اما وی عملا بعد از اعلام انتخاب از سوی اعضای کابینه رژیم اسرائیل ویترین عملی فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل را به خود اختصاص داده است. وی در ابعاد عملیاتی هم ‌اکنون معاون رئیس ستاد کنونی است و بسیاری از اختیارات و مأموریت‌های رئیس ستاد را بر عهده دارد ، اختیاراتی که بعد از انتخاب وی به عنوان ریاست ستاد از سوی کابینه بیشتر هم شده است. بدیهی است که مهم‌ ترین مأموریت که وی به دنبال انجام آن قبل از بر عهده گرفتن ریاست ستاد است، مشخص کردن عزل و نصب ها در ستاد ارتش آینده است که بیشتر هواداران او باشند و همکاری با او را تقویت کنند.

البته انتشار برخی اخبار موجود نشان می‌دهد که به علت چالش در جبهه شمالی بعد از ترور تعدادی از رهبران حزب‌الله لبنان و یک افسر ارشد ایرانی در منطقه جولان سوریه احتمال دارد روند انتقال قدرت در ریاست ستاد ارتش اسرائیل به تعویق بیفتد، اما آنچه که هم ‌اکنون مطرح شده، این است که روندجابه جایی در زمان مشخص انجام خواهد شد.

یک تحلیلگر اسرائیلی معتقد است که 16 فوریه زمان حساسی در مورد پرونده‌های لبنان است، چرا که در سال 1992 در چنین روزی حمله هوایی اسرائیل به شهادت سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب‌الله لبنان منجر شد، علاوه بر اینکه فوریه عموماً ماه نگران کننده ای است و حتی ترور عماد مغنیه نیز در این ماه صورت گرفته است.

تحلیلگران اعتقاد دارند که آیزنکوت منتظر آغاز رسمی مأموریت خود در ریاست ستاد ارتش نمی‌شود تا عزل و نصب ‌ها را آغاز کند، بلکه حتی در دوره گانتس نیز این روند را آغاز کرده و افسران جدید به روشی که وی تعیین می‌کند در مناصب حساس نصب می‌شوند. از مهم‌ ترین تصمیمات وی بازگرداندن ژنرال "طال روسو" به خدمت نظامی به عنوان فرمانده جبهه عمق اسرائیل است، این جبهه بیشترین ارتباطات را با سرویس‌های جاسوسی این رژیم دارد.

گفته می‌شود جبهه عمق چند سال پیش تأسیس شده تا قابلیت ارتش اسرائیل برای فعالیت در عمق منطقه عربی به دور از مرزها را نشان دهد، به همین علت افسری کهنه ‌کار برای فرماندهی آن تعیین شد که در جبهه‌های مختلفی سابقه کاری دارد.

تحلیلگران اعتقاد دارند که انتخاب روسو در این سمت نشان ‌دهنده پیش‌ بینی افزایش احتمال مأموریت‌های وی در دوره ریاست آیزنکوت است. وی با این انتخاب به دنبال تمرکز بر اهمیت این جبهه و اختصاص دادن منابع لازم به آن است. این تحلیلگران بعید نمی‌دانند که آیزنکوت اختیارات بیشتری به فرماندهی این جبهه در مورد ریاست یگان‌های ویژه بدهد.

به هر حال عزل و نصب های جدید در ستاد ارتش با مشورت کامل با آیزنکوت صورت می‌گیرد و مقدمه سازی برای تحویل پست وی است، دو روز پیش تازه ترین این تغییرات صورت گرفت و سرتیپ تامیر هایمن به فرماندهی جبهه شمالی رسید. این جبهه بر تمامی نیروهایی که در منطقه شمالی سرزمین‌های اشغالی در 2 بخش لبنانی و سوری فعالیت دارند، اشراف دارد. هایمن پیش از این به عنوان افسر عملیات در جبهه شمالی به فرماندهی آیزنکوت فعالیت داشت.

گفته می‌شود اخیراً یگانی در بلندی‌های اشغالی جولان مانند یگان‌های موجود در مرزهای لبنان و غزه و کرانه باختری ایجاد شده است، بهترین افسران رژیم صهیونیستی در این یگان به کار گرفته شدند، این موضوع نشان می‌دهد که اسرائیل اعتقاد دارد که این جبهه به علت تحولات سوریه پر کار خواهد شد.

امیر اورن تحلیلگر مسائل امنیتی روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مقاله‌ای انتقادی نوشت که مأموریت آینده آیزنکوت آموزش دادن به بنیامین نتانیاهو و وزیر جنگ وی است تا بتوانند از ارتش در راستای منافع حزبی استفاده کنند. همچنین یکی از مأموریت‌های وی پاک کردن عیب ها و شکاف هایی است که آشکار شده است. به هر حال رئیس جدید ستاد ارتش نیاز به اقدامات بیشتر در نیروی هوایی و سرویس جاسوسی اسرائیل نمی‌بیند. وی معتقد است که مشکلات اساسی در مورد نیروهای زمینی است که بیشترین تعداد از گردان‌ها را به خود اختصاص داده است.

با این حال اورن معتقدند که آیزنکوت در عزل و نصب های خود سه موفقیت داشته است. موفقیت دوم تعیین ژنرال رونی نوما به عنوان فرمانده جبهه مرکزی اسرائیل است ، این در حالی است که موشه یعلون و رئیس کنونی ستاد ارتش فرد دیگری را در این سمت مد نظر داشتند. موفقیت سوم آیزنکوت ابقای ژنرال نیتسان الون در ارتش است، این در حالی است که وی قرار بود به عنوان رئیس بخش جاسوسی انتخاب شود. دستاورد سوم نیز ابقای سامی ترگمان در فرماندهی جبهه جنوبی برای دومین دوره متوالی است.

انتهای پیام/ر

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان