انتقاد شدید معاون وزیربهداشت به اقدامات غیراستاندارد و فرار به‌جلو دانشگاه آزاد

انتقاد شدید معاون وزیربهداشت به اقدامات غیراستاندارد و فرار به‌جلو دانشگاه آزاد

خبرگزاری تسنیم:معاون وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات غیراستاندارد دانشگاه آزاد که به جای ارتقای کیفیت آموزشی،فرار به جلو می‌کند،گفت:مسئولان این دانشگاه با فشار بر روی ذی‌نفوذان کشور، اطلاعات غلط می‌دهند، ولی وزارت بهداشت با سلامت مردم معامله نمی‌کند.

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، سیدامیر محسن ضیایی در واکنش به اظهارات اخیر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر اینکه وزارت بهداشت به دنبال تعطیلی رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه آزاد است، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی به جای ارتقای کیفیت آموزشی، فرار به جلو می‌کند و مسئولان این دانشگاه با انجام مصاحبه‌های مختلف و ایجاد فشار بر روی افراد ذی‌نفوذ در کشور و با دادن اطلاعات غلط مبنی بر این که وزارت بهداشت درصدد است که جلوی توسعه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را بگیرد، سعی در توجیه شرایط موجود خود دارد.

با تمام توان از سلامت مردم صیانت خواهیم کرد

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت با توجه به مسئولیت ذاتی خود، به هیچ وجه نمی‌تواند با سلامت مردم معامله کند، تصریح کرد: با تمام توان از سلامت مردم که یکی از محورهای مهم آن موضوع آموزش پزشکی است، صیانت خواهیم کرد.

وی در عین حال با بیان اینکه از ایجاد واحدهای پزشکی و پذیرش دانشجو چه در بخش خصوصی و چه دانشگاه آزاد استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: متاسفانه دانشگاه آزاد ابتدا واحدهایی را ایجاد می‌کند و سپس نسبت به اخذ مجوز اقدام می‌کند و با همان مجوزهای اصولی اولیه دانشجو پذیرش می‌کند و شرایطی ایجاد می‌کند که وزارت بهداشت را در یک موقعیت از پیش تعیین شده قرار دهد.

ضیایی به ذکر مواردی از این گونه اقدامات اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد براساس موافقت اصولی، در قشم واحد بین‌المللی تاسیس کرده بود اما براساس بازدیدهای صورت گرفته در سال گذشته، به دلیل وجود مشکلات در این واحد، فقط دایر بودن رشته‌های علوم پایه در این واحد تایید شد و راه اندازی رشته‌های بالینی مورد تایید قرار نگرفت اما متاسفانه این دانشگاه بدون اینکه حوزه بیمارستانی و بالینی در آنجا داشته باشد از دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس خواست تا دانشجویان در بیمارستان‌های این دانشگاه تحصیل کنند ولی با توجه به اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس زیاد بود امکان دادن پذیرش به دیگر دانشجویان را نداشت و این دانشجویان به مراکزی که فاقد اعتبار بخشی آموزشی بودند اعزام شدند و طبیعی است که این اقدام کیفیت آموزشی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و دانشگاه باید به سرعت این مساله را حل و فصل کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: دانشگاه آزاد همچنین در چند مکان دیگر دانشکده پزشکی بدون مجوز تاسیس کرده‌ است و اگر طبق توافقی که با دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم اگر این دانشگاه تا پایان اردیبهشت ماه نتواند نسبت به اخذ مجوزهای لازم اقدام کند این واحدهای دانشگاهی نیز باید تعطیل شوند و دانشجویان آنها در مرکز دیگری ادامه تحصیل دهند.

ضیایی گفت: از مدت‌ها قبل از دانشگاه آزاد اسلامی خواستیم که ظرف مدت مشخصی، نسبت به ارتقای واحدهای آموزشی و اخذ مجوزهای لازم، اقدام کند. تاسیس مراکز دانشگاهی به خصوص در علوم پزشکی هزینه‌های زیادی دارد، اما دانشگاه آزاد حداقل استانداردهای آموزشی را رعایت نمی‌کند و ما با این رویه مخالف هستیم.

بازدید از تمام واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد با حضور نمایندگان این دانشگاه

معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: در دوره جدید نیز با همکاری دانشگاه آزاد و حضور نمایندگان آنها تمام واحدهای آموزشی دانشگاه آزاد را در یک پروسه زمانی کاملاً مشخص بازدید کردیم چرا که دانشگاه آزاد را شریک خود و نه به عنوان رقیب می‌دانیم و انتظار داریم دانشگاه آزاد به وظایف خود عمل کند.

ضیایی یادآور شد: تاسیس مراکز دانشگاهی به خصوص در علوم پزشکی هزینه‌های زیادی دارد، اما دانشگاه آزاد حداقل استانداردهای آموزشی را رعایت نمی‌کند و ما با این رویه مخالف هستیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم تحقیقات و فن‌آوری و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این جلسه دانشگاه آزاد متعهد شد شرایط آموزشی خود را تا اردیبهشت ماه به شرایط استاندارد برساند اما طی بازدیدهایی که از واحدهای مختلف این دانشگاه داشتیم برخی از واحدها اساساً فاقد مجوزهای لازم هستند و این واحدها فقط دارای موافقت اولیه هستند و تا زمانی که بازدید دوم صورت نگرفته است، نباید دانشجو پذیرش نمایند اما واحدهای دانشگاهی فاقد مجوز، اقدام به پذیرش دانشجو به ویژه در رشته‌های مهم پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کردند.

وی یادآور شد: دانشجویانی که در این واحدهای دانشگاهی درس می‌خوانند در حین تحصیل باید وارد بیمارستان شوند و چون دانشگاه آزاد فاقد بیمارستان است ناچار هستند از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده کنند.

ضیایی افزود: دانشگاه‌های ما در بسیاری از استان‌ها ظرفیت پذیرش دانشجو ندارند بنابراین دانشجویان دانشگاه آزاد به ناچار از بیمارستانهای غیر آموزشی استفاده می‌کنند در حالیکه در بیمارستانی که فقط جنبه درمانی دارند نمی‌توان به دانشجویان آموزش داد و متاسفانه دانشگاه آزاد از این گونه ظرفیت‌ها نیز استفاده می‌کند.

وزارت بهداشت اجازه تربیت دانشجو در شرایط آموزشی فاقد استاندارد نمی‌دهد

معاون آموزشی عنوان کرد: در نهایت دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های علوم پزشکی به نظام سلامت خدمت می‌کنند و مسئولیت نظام سلامت با وزارت بهداشت است و طبیعی است که وزارت بهداشت به وظایف ذاتی خود عمل می‌کند و اجازه نمی‌دهد دانشجو در شرایطی که فاقد استانداردهای لازم است تربیت شود.

به گزارش وزارت بهداشت، ضیایی گفت: دانشگاه آزاد زیرساخت‌های آموزشی لازم را برای تربیت دانشجو در بعضی از رشته‌های علوم پزشکی نداشته است و دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت براساس مصوبات شورای گسترش دانشگاه‌ها عمل می‌کند و وظیفه قانونی دارد تا نسبت به همه واحدهای دانشگاهی اعم از آزاد و دولتی که فاقد استانداردهای لازم هستند، طبق قانون عمل کند.

وی تاکید کرد: ما ترجیح می‌دهیم فرزندان ما به جای تحصیل در برخی از دانشگاه‌های خارج از کشور فاقد کیفیت، در دانشگاه‌های داخلی تحصیل کنند اما مهم اینست فردی که در رشته‌های پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شود حداقل در درجه نخست از وضعیت آموزشی خود راضی باشد و با توجه به اینکه این دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی به مردم خدمت خواهند کرد، سلامت مردم آسیب نبیند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه آزاد به تعهدات خود عمل کند و به استاندارد‌های لازم برسد، از دایر شدن واحدهای پزشکی استقبال می‌کنیم و این دانشگاه را به عنوان یک شریک خوب قلمداد می‌کنیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon