مزد کارگران در دولت یازدهم ۲۰درصد از تورم پیشی گرفت

مزد کارگران در دولت یازدهم 20درصد از تورم پیشی گرفت

خبرگزاری تسنیم: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی دو سال گذشته توانستیم در راستای سه جانبه‌گرایی روابطی مطلوب داشته باشیم و حدود ۲۰درصد مزد کارگران از تورم پیشی داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ششمین همایش ملی کار که در سومین روز از هفته کارگر در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش با حضور شرکای اجتماعی با شعار گفت‌وگوی سه‌جانبه کارگر، کارفرما و دولت، اشتغال و بهبود فضای کسب و کار در حال برگزاری است، با اظهار "دلخوشی من این است که لبخندی بر لبان کارگر بنشانم" گفت: بارها تأکید کردم که وزیر بیکاران هستم.

وی در ادامه با بیان اینکه سیاست گذاری اشتغال یکی از برنامه‌های اصلی دولت بوده است، گفت: طی سال‌های گذشته روابط کارگر و کارفرما با تنش‌های بسیاری همراه بود، اما طی دو سال گذشته توانستیم در راستای سه‌جانبه‌گرایی روابطی مطلوب داشته باشیم و حدود 20 درصد مزد کارگران از تورم پیشی داشت. در سال 93، 31 درصد و در سال 94 با وجود انتظار تورم 12درصدی افزایش 20ونیم درصدی مزد را تجربه کردیم.

وی گفت: امسال بسیاری از کارگران و کارفرمایان در راستای اعتماد خود برگه سفیدامضا به وزارت کار تحویل دادند و گفتند هر تصمیمی لحاظ شود آنها موافق آن هستند. اما وزارت کار از اعتماد آنها سوءاستفاده نکرد و فراموش نکرد دستمزد در راستای سه‌جانبه‌گرایی تعیین شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز "در سیاست‌های رشد اگر نگاهی به اشتغال در سال‌های گذشته بیندازیم، با کسری 56درصدی مواجه می‌شویم" افزود: با پول‌هایی که در سال‌های گذشته خرج شد اشتغالی ایجاد نشد و منابع به‌سمت بنگاه‌های بزرگ که هیچ توجیه اقتصادی نداشت هدایت شد.

ربیعی با اعلام "شعار ما اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک است" افزود: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یکی از سیاست‌های دولت است که به‌منظور تقویت مهارت با استفاده از درآمد ناشی از محل هدفمندی یارانه‌ها قرار است به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه فعال سازی بنگاه‌های خرد حائز اهمیت است، افزود: سامانه مشاغل ایرانی به‌منظور معرفی شغل و تدوین مشاوره شغلی راه‌اندازی شده است که از اواسط سال 94 به‌صورت رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کند. این موضوع اقدام مهمی برای ساماندهی مشاغل است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تفاهم‌نامه با سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: در حالی که بحران‌های بسیار زیادی در زمینه محیط زیست داریم قصد داریم با همکاری محیط زیست مشاغل سبز را توسعه دهیم.

*تدوین لایحه توسعه کارآفرینی

ربیعی به تدوین لایحه توسعه کارآفرینی اشاره کرد و گفت: در راستای این لایحه اشتغال معلولان را در دستور کار داریم که با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای این کار را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: دادن حق بیمه معلولان از سوی وزارت کار با همکاری بهزیستی را در برنامه داریم تا از این طریق تعدادی به کار گمارده شوند، همچنین تأسیس دوهزار و 66 تشکل کارگری به‌منظور حل بخشی از مشکلات از جمله اقدامات این وزارتخانه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حال حاضر 22 میلیون شاغل داریم که حدود 15 میلیون بیمه و 7 میلیون در مشاغل غیررسمی فعالیت دارند و در آمار جدید مشخص شده است با ریزش 200هزار نفری 600هزار دفترچه بیمه در سال 93 صادر شده است که به‌معنی ایجاد شغل رسمی است.

ربیعی با ابراز "در افق 1400 باید 35 میلیون شاغل در کشور داشته باشیم" اظهار کرد: نیازمند ایجاد سالیانه 800هزار شغل هستیم که اگر در سال 1400 نتوانیم سالیانه یک‌میلیون شغل ایجاد کنیم با مشکلات متعدد در جامعه مواجه خواهیم شد.

وی با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران برای رشد نیازمند 7 درصد رشد اقتصادی است، افزود: توجه به تکنولوژی‌های نوین و بازارهای بین المللی می‌تواند گامی در جهت حل مشکل بیکاری باشد که این امر تنها با اتکا به اقتصاد دولتی محقق نمی‌شود. کشور نیازمند حمایت از همه بخش‌ها است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با بهره‌گیری از سیاست خارجی و تکنولوژی‌های نوین علاوه بر ایجاد شغل در کشور می‌توانیم منزلت اجتماعی کارگر را با رونق تولید محقق کنیم.

ربیعی به اصلاح فرهنگ کار در کشور تأکید کرد و افزود: یکی از محورهای اصلی در وزارت کار تحقق برنامه ملی کار شایسته است که هدف اصلی آن ایجاد نشاط اجتماعی است. به‌درستی می‌‌توان گفت نشاط اجتماعی با ایجاد یک شغل برای یک خانواده امکان پذیر است.

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه