پدیده جدید معامله کالا در اقیانوس توسط شرکت‌های رانتخوار

پدیده جدید معامله کالا در اقیانوس توسط شرکت‌های رانتخوار

خبرگزاری تسنیم: رییس انجمن حمل و نقل بین المللی گفت: تجارت کالاهای اساسی و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات در آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها پدیده جدیدی در تجارت کشور است که توسط شرکت های خاص و بر اساس رانت اطلاعاتی انجام می گیرد.

جواد سمساریلر در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم افزود: در سال‌های اخیر شاهد تجارت جدیدی درآب‌های آزاد و معامله آن برروی کشتی هستیم که بر خلاف نحوه تجارت بین الملل و روال سایر کشورها است.
سمساریلر با بیان اینکه این نوع تجارت اثرات مثبت و منفی بر اقتصاد کشور دارد، اظهار داشت: یکی از نکات منفی این نوع تجارت عدم انجام بررسی‌های لازم از لحاظ کیفیتی برروی کالا است.
رییس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی ادامه داد:  این نوع واردات رانت اطلاعاتی مربوط به مجوز و قیمت این محصول را درپی دارد و همه بازرگانان به شکل برابر قادر به انجام این کار نیستند.
وی تصریح کرد:  این نوع واردات به دلیل اینکه در آما‌رهای اولیه قرار نمی گیرد به اقتصاد کشور لطمه وارد می کند اما با توجه به تحریم‌ها و مشکلات بازگشایی اعتبار بانکی، این افراد یا شرکت ها  با دراختیار داشتن رانت اطلاعاتی، شرایط واردات را تسهیل می کنند.
سمساریلر یادآورشد: به دلیل مشکلات جابه جایی پول و بوروکراسی اداری کسانی که به قول خودشان می خواهند تحریم ها را دور بزنند این کالاها را خریداری کرده و در شرایط مناسب به کشور وارد می کنند.

این مقام مسئول در حوزه حمل و نقل خاطر نشان کرد:  در موارد متعددی مشاهده شده است که کالاهای ارزان قیمتی مانند شکر 6 تا 9 ماه در گمرک باقی مانده و مشمول پرداخت دموراژ شده اند اما در نهایت این افزایش هزینه واردات از جیب مردم پرداخت می‌شود.

واردات کالا با توافقات زیر میزی
وی تاکید کرد:این نوع واردت بر اساس توافقات زیر میزی انجام می‌شود و مشخص نیست که این افراد از چه کانالی اطلاعات واردات این محصولات را دریافت و قبل از دریافت مجوز های لازم اقدام به واردات می کنند.
وی گفت: "کسانی که اقدام به واردات به این شکل می کنند توان مالی بالایی دارند و به نظر نمی رسد که به بخش خصوصی مربوط باشند".
سمساریلر اظهار داشت:  این واردات به طور معمول در کالاهای اساسی ،مواد غذایی و مواردی که مربوط به  نیاز مردم و مواد اولیه کارخانه‌ها  است و درحجم انبوه انجام می شود و کارخانه‌ها و تولید کننده به دلیل نیاز مصرفی مجبور به خرید از آنها هستند.
وی تاکید کرد: شرکت‌های بین المللی به طور معمول اقدام به خرید نیاز یک ساله خود نمی کنند اما در کشور ما به دلیل شرایط خاصی که وجود دارد شرکت ها مجبور به تامین نیاز خود به صورت سالانه هستند.
انتهای پیام/
 

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه