برخی تلاش می‌کنند وزارت کشور را به فضای له یا علیه "جریان خاص" بکشانند

برخی تلاش می‌کنند وزارت کشور را به فضای له یا علیه "جریان خاص" بکشانند

خبرگزاری تسنیم: وزیر کشور گفت: برخی به‌دنبال آن هستند که وزارت کشور را به فضای انتخاباتی زودرس و له یا علیه جریان خاصی بکشانند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور امروز دوشنبه در نخستین گردهمایی استانداران سراسر کشور در سال 94 با بیان اینکه اقدامات دولت در حوزه عمرانی افزایش یافته است، گفت: علی‌رغم جهت‌گیری‌های مناسبی که در حوزه اقتصادی داشته‌ایم، اما کماکان با چالش‌هایی در این حوزه مواجه هستیم که یکی از این چالش‌ها، تحریم است.

وی افزود: تحریم‌ها در حوزه قراردادها و معاملات با دنیا، تأثیر دارد که این موضوع بر حوزه اقتصادی، اثرات منفی خود را گذاشته است.

وزیر کشور چالش دیگر حوزه اقتصاد را کاهش قیمت نفت نام برد و گفت: در نیمه دوم سال 93، قیمت نفت به زیر 50 دلار رسید، اما به‌دلیل آنکه متوسط فروش نفت در سال گذشته 75 دلار بود، این موضوع در حوزه عمرانی اثر نداشت و در حوزه اجرایی هم با تخصیص حداقلی، توانستیم عبور کنیم؛ اما امسال به‌دلیل آنکه از ابتدای سال با کاهش قیمت نفت مواجه هستیم لذا باید آثار آن را در حوزه‌های عمرانی به صفر برسانیم.

رحمانی فضلی با اشاره به وظیفه استانداران در ایجاد رونق اقتصادی و کاهش تورم، گفت: استانداران باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، خلأهای موجود در راه‌ رونق اقتصادی و کاهش تورم را پر کنند و این جایگزینی منابع را با شناسایی ظرفیت‌های موجود در هر استان باید انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به معضل خشکسالی ادامه داد: خشکسالی آثار اجتماعی و اقتصادی دارد، مثلاً در اصفهان خشکسالی تنش اجتماعی ایجاد کرد که آن مسئله با تدبیر کنترل شد.

وزیر کشور افزود: با توجه به اینکه امسال انتخابات را در پیش داریم، لذا باید تلاش کنیم که محیط را هم با افزایش روحیه صرفه‌جویی و هم با کنترل فضای سیاسی، آرام نگه داریم و از این مسئله به‌خوبی عبور کنیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت شعار «همدلی و همزبانی» نیز گفت: ما به‌عنوان دولت، وظیفه‌مان در خصوص ایجاد شرایط مطلوب برای همدلی و همزبانی را باید به‌درستی انجام دهیم تا این فضا در سال 94 ایجاد شود.

وی تأکید کرد: باید چالش‌ها را پایین بیاوریم، ضعف‌‌ها را پوشش دهیم و در مجموع رضایتمندی مردم را نسبت به دولت افزایش دهیم که همدلی و همزبانی را در پی خواهد داشت.

وزیر کشور گفت: تحلیل حوادث یکی دو سال اخیر، علائمی را به ما نشان می‌دهد، خلأهایی که در ایجاد اعتماد عمومی داشتیم،‌ زیاد است؛ لذا علاوه بر تهدیدهای منطقه‌ای و چالش‌های سیاسی که می‌توانیم داشته باشیم، چالش‌های اجتماعی نگران‌کننده‌تر است که این چالش بر اثر ضعف اعتماد عمومی حاصل می‌شود لذا اگر بخواهیم اطمینان به دولت افزایش یابد، باید اعتماد مردم را جلب کنیم.

رحمانی فضلی یکی از مؤلفه‌های حاکمیت را نوع تعامل و ارتباط دولت و ملت دانست و گفت: امیدواریم با فعالیت‌هایی که شما استانداران امسال انجام می‌دهید، بتوانیم وحدت و انسجام را در جامعه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به انتخابات گفت: معمولا‌ً در سال‌های انتخابات با آزادی‌هایی که داده شده است، یک شرایط اجتماعی و سیاسی به وجود می‌آید که ممکن است منجر به اختلافات شود. عدم رعایت امانتداری، تهییجات و هیجانات، همه اینها در شرایط خاص سیاسی ممکن است تشدید شود؛ لذا وزارت کشور در جایگاه اجرا باید به‌دنبال ایجاد ثبات باشد، شما استانداران باید در ایجاد وحدت و انسجام در سطوح خرد و کلان تلاش کنید.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: جبهه‌بندی‌های مقطعی می‌تواند به اختلاف‌های دامنه‌دار تبدیل شود که این موضوع مشکل‌آفرین است، مثلاً آنچه در مهاباد اتفاق افتاد، شاهد بودیم که یک مسئله کاملاً شخصی تبدیل به مسئله اجتماعی می‌شود که اگر از عوامل محلی استفاده نمی‌کردیم و تدبیر نمی‌شد، این حضور اجتماعی تبدیل به مسئله امنیتی می‌شد، لذا باید در خردترین و محلی‌ترین حوزه نیز با تدبیر وارد عمل شویم و وحدت و انسجام را ایجاد کنیم.

رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه دولت تدبیر و امید با قدرت و قوت کارهایش را پیش می‌برد، گفت: در تبعیت و اطاعت از رهبری به‌جرئت می‌توانم بگویم هیچ دولتی چنین سابقه‌ای نداشته است. با دستوراتی که مرتب از سوی رئیس‌جمهور اتخاذ می‌شود، دولت ذره‌ای انحراف از نظرات ایشان ندارد و تمام تلاش این بوده که در تمام حوزه‌ها با حفظ آرامش و ایجاد ثبات، شرایط عمومی جامعه را پیش ببریم.

وی تأکید کرد: متأسفانه بنا بر دلایل مختلف که بخشی از آن رقابت‌های انتخاباتی است بعضی از سیاسیون ما انگار دائم در حال رقابت سیاسی هستند.

وزیر کشور ادامه داد: ما یک تعهد و میثاقی با مردم داریم که آن قانون اساسی است و همه باید به‌خاطر این میثاق، دولت را همراهی کنند که نمونه، شاخص و الگوی ما در این زمینه رهبری است؛ ایشان از همه دولت‌ها در همه شرایط کنار انتقادها و نظرات کارشناسی خود، حمایت کرده‌اند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه بعضی از داوری‌ها و قضاوت‌ها در حوزه سیاسی، منصفانه و خیرخواهانه نیست، گفت: کسانی که از ابتدا با جمهوری اسلامی و انقلاب مخالف بودند، با دولت‌ها نیز مخالف هستند و استانداران باید در برابر اقدامات آنان، مقاومت و با آنان برخورد کنند.

وی افزود: اینها همواره نشان داده‌اند که در فرصت‌ها و شرایط کشور همیار دولت و حاکمیت نبوده‌اند و به‌دنبال فرصتی هستند تا اقدامات و برنامه‌های دولت را با سلسله عملیات خود به هم بریزند و وقتی به عقبه آنها نگاه می‌شود می‌بینیم که امکانات و قدرت دارند.

رحمانی فضلی با بیان این مطلب که گروه دیگری از مخالفین هستند که از سر ناچاری وارد عرصه سیاسی می‌شوند که اینها بیشتر پیاده‌نظام گروه قبلی هستند و در واقع عقبه آن گروه را تأمین می‌کنند خطاب به استانداران گفت: استانداران باید سیاست‌های دولت را توجیه و تبیین کنند و با کسانی که به‌دنبال برهم زدن برنامه‌های دولت و حاکمیت هستند به‌شدت برخورد کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: استانداران موظف هستند با همه گروه‌های سیاسی قانونی منصفانه برخورد کنند و به‌گونه‌ای رفتار کنند که به قضاوت‌های آنها شکل‌دهی دهند و کنار این شکل‌دهی ساختار سیاسی آنان را نیز تقویت کنند.

وی با بیان اینکه وزارت کشور با معاندین و مخالفین تعارف ندارد، گفت: تا زمانی که‌ آنان در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران زندگی کنند، ما موظف به تأمین امنیت آنها هستیم، اما اگر در حوزه‌های مختلف دست به عملیات آشکار و پنهان علیه دولت بزنند استانداران موظف هستند با آنها برخورد کنند، چرا که استانداران امین مردم هستند و نباید اجازه دخالت و خرابکاری به این دست از افراد بدهند و نسبت به کار آنها حساس باشند.

رحمانی فضلی با اشاره به وظایف استانداران در حوزه اجتماعی خاطرنشان کرد: وظیفه ما آگاهی دادن مردم است. باید این مطلب را قبول کرد که در خیلی از موارد کوتاهی کرده‌ایم. نباید برنامه‌های دولتی که همه هم و غم او پیشرفت کشور و ایجاد نشاط در کشور است با وقفه‌ای مواجه شود و در بیرون به‌گونه‌ای به مردم تلقی شود که این دولت دنبال کار مردم نیست و با مقام معظم رهبری زاویه دارد یا در مذاکرات هسته‌ای دنبال این است که همه‌چیز کشور را به طرف مقابل بدهد. باید مسئولان در استان‌ها نسبت به این‌گونه دیدگاه مقابله کنند و مردم را در جریان امور کشور قرار دهند.

به‌گفته رحمانی فضلی، وزارت کشور حلقه متصل به بدنه اجتماعی دولت است و دولت در شرایط کنونی مقتدرانه کار را پیش می‌برد و علی‌رغم همه موانع نیز موفق بوده است.

وی خطاب به استانداران گفت: وظیفه شما این است که شجاعانه از اقدامات و برنامه‌های دولت دفاع کنید. ظرفیت صدا و سیما و نماز جمعه در اختیار شماست و می‌توانید از این فرصت استفاده کنید که اگر بدنه اجتماعی همراه شما باشد در همه حوزه‌ها پایداری خواهید داشت.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش با توجه به موضوع انتخابات و با بیان "ما باید بی‌طرفی خود را حفظ کنیم" گفت: در شرایط فعلی نباید به‌گونه‌ای عمل کنیم که این‌گونه تلقی شود که از فرد خاص یا جریان خاصی حمایت می‌کنیم، تلاش ما برگزاری انتخابات سالم است، هرگاه در مدیریت انتخابات دچار کاستی شویم، دشمنان از این فضا استفاده می‌کنند تا فضا را به‌نفع خود هدایت کنند.

وی افزود: باید تلاش‌مان در چارچوب مقررات و مصالح قانونی باشد. یکی از موضوعاتی که امسال باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم بحث مهم شعار امسال است که رهبر معظم انقلاب آن را نام‌گذاری کردند و این نام‌گذاری با توجه به شرایط داخلی کشور و منطقه‌ای از اهمیت خاصی برخوردار است. سال 94، سال مهمی از نظر تحولات داخلی و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است.

رحمانی فضلی به مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5 اشاره کرد و با بیان این مطلب که با توجه به شرایطی که در انتخابات سال 92 حاصل شد؛ حضوری که مردم در آن انتخابات داشتند؛ نوع انتخابی که صورت گرفت و آن شکوه و عظمت و جهت انتخابات، غرب را وادار کرد که در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه هسته‌ای تعامل با ایران را آغاز کند، گفت: در مباحث انرژی هسته‌ای قبل از سال 92 شرایطی در کشور حاکم بود که شرایط کاملاً تهدیدی و انزوا و از نظر جنگ روانی و تبلیغات به‌گونه‌ای بود که ایران در شرایط بسیار حداقلی در فعل و انفعالات بین‌المللی قرار گرفته بود.

وزیر کشور اضافه کرد: با تبلیغاتی که انجام داده بودند تقریباً به همه دنیا این‌گونه القا کرده بودند که مقصر ایران است و با اجماعی که حاصل کرده بودند، فشارها را هرروز بیشتر می‌کردند. ما شاهد شدیدترین تحریم‌ها در حوزه اقتصادی، نظامی و انزوای کامل در حوزه سیاسی و ارتباط با مجامع بین‌المللی بودیم که به‌لطف خدا و با حمایت مردم، رهبری و درایتی که دولت از خود نشان داد، توانستیم در این حوزه‌ها گام‌های بلندی برداریم.

وزیر کشور افزود: نتیجه این گام‌ها این بود که چند دور مذاکرات را با سیاست گذاری و هدف گذاری درست به جلو ببریم که الآن در جایی قرار داریم که هرچند نتیجه نهایی نامشخص است اما مسیر کلی به‌گونه‌ای است که کشورهای غربی و سایر کشورها با تحلیلی که از روند موضوعات دارند ارتباطات خود را با سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی و تعاملات بین المللی با ایران تقویت می‌کنند. این‌گونه رفتارها نشان می‌دهد که از نظر آنها فشار و آن انزوا و آن انفعالی که قبلاً حاکم بوده الآن از بین رفته است و باید با ایران با نگاه جدید و با رویکرد جدید برخورد کرد.

وی خاطرنشان کرد: این موضع، در حوزه داخلی ما تأثیرات زیاد داشته و در تعاملات ما در حوزه منطقه‌ای نیز اثر بسیار خوبی داشته است و روند به‌گونه‌ای است که می‌توانیم با برداشتن گامهای دیگر در این حوزه حقوق ملت ایران را در همان چارچوبی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده‌اند و ریاست جمهوری مؤکداً پافشاری می‌کنند، احقاق کنیم. این نوع اقدامات در حوزه بین‌الملل باعث شده است که مخالفان سنتی ما به‌خصوص رژیم صهیونیستی، با تمام قدرت و امکانات و به‌کارگیری لابی غرب و آمریکا تلاش می‌کند که جلوی نفوذ ایران را بگیرد.

رحمانی فضلی افزود: کشورهای مرتجع منطقه به‌سردمداری عربستان، قطر و امارات با جهت‌گیری‌هایی که در تحولات منطقه دارند، در قبال مذاکرات هسته‌ای فشار وارد می‌کنند و در سیاست‌گذاری آنها در منطقه نیز مشخص است که مقابله با اسلام، گسترش بیداری اسلامی و در رأس آنها مواجهه با ایران است.

وی ادامه داد: هرچقدر که توفیقات ما در منطقه افزایش پیدا می‌کند، شدت مقابله آنها نیز زیاد می‌شود که مستلزم این است که در داخل شرایط و امکاناتی مهیا کنیم که شرایط داخلی ما به سیاست خارجی ما کمک کند.

به گزارش تسنیم، رحمانی‌فضلی در سخنان ابتدایی خود به موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری اشاره کرد و با بیان این مطلب که انتخابات مجلس به‌صورت پنهان از قبل از سال 94 شروع شده است، اظهار داشت: گروه‌ها و احزاب مختلف با برگزاری سخنرانی‌ها و همایش‌ها به‌دنبال شناسایی نامزدهای احتمالی خود هستند. همه این کارها به‌گونه‌ای پیش می‌رود که نشان دهنده این موضوع است که امسال یک رقابت بسیار فشرده، بانشاط و قوی را در عرصه رقابت‌های سیاسی خواهیم داشت.

وزیر کشور ابراز کرد: در حوزه انتخابات همیشه کشور با چالش‌هایی روبه‌رو بوده که دشمنان به‌دنبال استفاده از این چالش‌ها هستند و هروقت که در اداره انتخابات و مدیریت برگزاری انتخابات ما دچار اشکالات و کاستی‌هایی بودیم، متأسفانه توانسته‌اند از این فضا استفاده کنند.

رحمانی‌فضلی خطاب به استانداران حاضر در جلسه گفت: ما به‌عنوان مجموعه وزارت کشور که استانداران و فرمانداران نیز زیرمجموعه وزارت کشور هستند در این حوزه به‌عنوان مجریان انتخابات باید تلاش کنیم که در چارچوب مقررات، قوانین و مصالح و منافع کشور اقدام کنیم و حق نداریم مصالح و منافع را تفسیر شخصی کنیم.

وی تأکید کرد: از الآن جهت‌گیری‌ها، قضاوت و داوری‌هایی که در حوزه اجرا، نظارت و در حوزه تبلیغات که در رسانه‌ها، نشریات و محافل سیاسی انجام می‌شود به‌گونه‌ای به‌دنبال این هستند که وزارت کشور را به‌عنوان یک دستگاه اجرایی به فضای انتخاباتی زودرس و یا به‌نوعی له یا علیه جریان و افراد خاصی بکشانند که باید در مقابل همه فعالیت‌های رسانه‌ای و سیاسی که انجام می‌شود تلاش کنیم که بی‌طرفی خودمان را کاملاً حفظ کنیم.

وی با بیان این مطلب "توصیه می‌کنم به تمامی مدیران سیاسی که از شتاب‌زدگی، عجله کردن و ورود به مباحث سیاسی به‌نفع له یا علیه کسی یا جریان خاصی واقعاً باید پرهیز کنند" خاطرنشان کرد: حتی در رفتار و اعمال روزانه خودمان نیز که تا الآن عادی تلقی می‌شده است، مواظب باشیم. استقبال از بعضی از شخصیت‌ها نباید به‌گونه‌ای باشد که تلقی طرفداری یا حمایت از جریان خاص و یا فرد خاصی شود.

به‌گفته وی، برخی به‌دنبال آن هستند که وزارت کشور را به فضای انتخاباتی زودرس له یا علیه جریان خاصی بکشانند.

وزیر کشور گفت: از شما استانداران به‌عنوان کسانی که در رأس امور اجرایی انتخابات استان‌ها هستید می‌خواهم که تمام تلاشتان را برای وظیفه اصلی و خطیر ما که برگزاری انتخابات سالم، قانونی و باشکوه است به کار گیرید.

رحمانی فضلی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به انتخاب استاندار استان مرکزی، زمانی قمی را فردی باتجربه دانست و افزود: ما برای انتخاب استاندار مرکزی 18 گزینه داشتیم و بر اساس نگاه تعاملی که با مسئولان استان و امام جمعه محترم این استان داشتیم، فرد مورد نظر را انتخاب کردیم. به هر حال آخرین حرف را در انتخاب استاندار دولت می‌زند و تلاش می‌کنیم همواره با نمایندگان و مسئولان استان تعامل سازنده‌ای داشته باشیم.

وزیر کشور با بیان این مطلب که زمانی‌قمی با تصمیم قطعی دولت انتخاب شد و دولت از او حمایت خواهد کرد، اظهار داشت: از همه مسئولان استان خواهش می‌کنیم که با حفظ وحدت با نماینده دولت همکاری داشته باشند. ایشان فردی باتجربه هستند و قطعاً با درایتی که دارند برنامه‌های دولت را در استان پیش خواهند برد.

انتهای پیام/*1

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon