رهبر انقلاب: «این (خرمشهر) را زنده کنید، این مهم‌تر از مراسم است»

رهبر انقلاب: «این (خرمشهر) را زنده کنید، این مهم‌تر از مراسم است»

خبرگزاری تسنیم: با وجود اینکه همواره طی سالیان گذشته رهبر انقلاب اسلامی تأکید به ساماندهی خرمشهر داشته‌اند اما این روزها وضعیت خرمشهر بدتر از گذشته است و تغییر ملموسی برای مردم رخ نداده است.

خبرگزاری تسنیم ــ محراب محمدزاده

رهبر معظم انقلاب در سال 85 فرمودند: «خرمشهر معلوم می‌شود خیلی کمبود دارد، باید ساخته شود، این را زنده کنید، این مهم‌تر از مراسم است».

امروز، سوم خرداد روز فتح خرمشهر است، هرسال که سوم خرداد می‌شود این شهر را باد می‌کنیم، به هوا می‌فرستیمش و برایش دست می‌زنیم و نورافشانی می‌کنیم. شاید اگر این روزها سیدمرتضی به خرمشهر می‌آمد از مظلومیتی روایت فتح می‌ساخت که مردم خونین‌شهر از آن نالان هستند، بگذارید راحت بگویم که وقتی مسئولی در خرمشهر برای توجیه کار نکردن خود گفت: "مردم ما از جنگ خسته‌اند و باید مسائل مرتبط به جنگ را از آنها دور کرد" چه بغضی گلویم را فشرد، این درددل پایانی باشد بر ناراحتی امام خامنه‌ای که از سال 85 نه تنها رنگ عملیاتی به خود نگرفته، بلکه خراب‌تر از گذشته است.

* * *

«پول خرمشهر مستقیم به خزانه دولت می‌رود، از همه چیز این شهر درآمدزایی می‌شود، اما برای مردمش هیچ هزینه‌ای نمی‌شود، خدا را شکر که سوم خرداد هست، وگرنه تا الآن دیگر خرمشهری وجود نداشت.» اینها صحبت‌های یک راننده تاکسی است، راننده‌ای که خودش در کف جامعه خرمشهر زندگی می‌کند و طی سالیان می‌داند که حتی جدول‌های خیابان چه‌زمانی رنگ شده‌اند تا اتفاقات زیرساختی و اساسی در شهر.

شاید برای همه ما خرمشهر نمادی از یک مقاومت باشد که همیشه از آن تابلویی در ذهن داریم که رویش نوشته: «به خرمشهر خوش آمدید، جمعیت 36میلیون نفر»، اما واقعیت چیز دیگری است، خرمشهر دیگر عروس خلیج فارس نیست،  مردم این شهر از  امکانات رفاهی محروم هستند، آنها می گویند: امیدمان به یک آزادسازی از نوع آرمان گرایانه‌اش است تا شاید حداقل هویت شهرمان فراموش نشود.

* * *

خرمشهر از زمانی که منطقه آزاد شده، عملاً عنصر فرهنگی خودش را از دست داده است، چراکه منطقه آزاد همان‌طور که از نامش پیداست یعنی منطقه‌ای برای فعالیت‌های صنعتی و تجاری. فرهنگ و هنر در این میان هیچ نقشی ندارد و خیلی راحت اصلی‌ترین نقطه ثقل هویت مقاومتی ایران اسلامی فراموش شده است. این اتفاق دردناک را این روزها می‌توان با برگزاری هجدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت فتح خرمشهر به‌خوبی دید. منطقه آزاد اروند هیچ‌کاری با این جشنواره ندارد، چون در برنامه‌های منطقه آزاد اصلاً کاری فرهنگی آن هم از نوع دفاع مقدسی‌اش تعریفی ندارد.

خرمشهر بدون اینکه زیرساخت‌های لازم را دارا باشد منطقه آزاد شده است، شهری که تمام امکانات فرهنگی‌اش در حد خرابه‌ای بیش نیست، خرمشهر هرروز فرتوت‌تر می‌شود و مسئولان این شهر هرروز با یکدیگر درگیرتر، زندگی مردم به‌سختی می‌گذرد، یکی از جوانان خرمشهری می‌گوید دیگر نمی‌تواند در این شهر زندگی کند، چراکه هزینه اجاره‌بهای مسکن سرسام‌آور است. او می‌گوید وضعیت فرهنگی و هنری شهر هولناک است و از ترس آتش گرفتن سالن‌های نمایشی این منطقه سعی می‌کند به‌سمت کارهای فرهنگی نرود.

دولت درست زمانی خرمشهر و آبادان را منطقه آزاد اقتصادی کرد که رهبر انقلاب فرمودند: «فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است» حال بزرگترین نقطه فرهنگی و ارزشی انقلاب اسلامی ایران در جنوب کشور تبدیل به یک بنگاه اقتصادی شده است که فرهنگ و هنر برای مسئولانش تنها در جنگهای شادی خلاصه می‌شود و فرهنگ مقاومت تنها در سوم خرداد خودش را نمایان می‌کند که البته این اتفاق نیز نسبی است و برخی می‌گویند معلوم نیست که در سالهای آینده هم سوم خرداد برای منطقه آزاد تجاری و اقتصادی مهم باشد یا نه؟ خرمشهر کنار تمام مشکلات فراوان زیرساختی مشکل بزرگتری به‌نام فضای فرهنگی دارد، حتی شهرداری این شهر تازه امسال به فکر ایجاد سازمانی با نام سازمان فرهنگی هنری شهرداری خرمشهر افتاده است و اعلام کرده تا 500میلیون تومان در این زمینه هزینه می‌کند، 500میلیون تومانی که شاید پول یک گمرکی ساده در خرمشهر باشد.

* * *

رهبر انقلاب به خانم حسینی رو کردند و گفتند: والده شما خوب هستند، خانم حسینی؟...

گفتگوی رهبر با خانم حسینی ادامه پیدا کرد. خانم حسینی گفت: من عهد کرده‌ام هرجا دستم به مسئولی رسید...
رهبر ادامه داد که: بله می‌دانم... راجع به مشکلات خرمشهر پیگیر باشید... .

معلوم شد قبلاً هم حسینی به رهبر گله و شکایت وضع خرمشهر را کرده است. حسینی تند تند راجع به مشکلات فرهنگی و نفوذ وهابیت و مسئولان کم‌کار صحبت‌هایی کرد و رهبر با آرامش گوش داد و جایی گفت: البته بگویم برای خرمشهر کارهای خوبی هم انجام شده که من باخبرم؛ هرچند شما یادِ دوران بچگی خودتان هستید و خاطرات قدم‌زدن کنار شط؛ که بله شاید آن‌طور نشده خرمشهر.

حسینی گفت: شما دفعه قبل گفتید مشکلات خرمشهر را بنویسم و بدهم به یکی از مسئولان. ولی با اینکه شماره من را گرفتند ولی تماسی گرفته نشد. چند بار دیگر هم نوشتم ولی... .

گله‌گذاری مفصل حسینی باعث شد یکی از مدیران اجرایی که آنجا بود، وارد معرکه بشود و همان‌جور دم‌دستی گزارشی از فعالیت‌های در حال انجام در خرمشهر را بدهد.

رهبر حرف‌های آن مدیر اجرایی را هم گوش کرد و گفت: اینها را که خودم می‌دانم، مسئله الآن این است که با ایشان تماس گرفته نشده.

بعدتر البته حسینی به رهبر گفت: ببخشید که جسارت کردم، و رهبر جواب داد: عیبی ندارد، چه جسارتی!

صحبت در این مورد تا آخر جلسه ادامه داشت و حسینی پس از رفتن رهبر با آن آقای مسئول صحبتش را ادامه داد: بله، می‌دانم بودجه زیادی می‌رود خرمشهر... و مسئول اجرایی بالاخره قضیه را ختم کرد: کلی که نمی‌شود، مصداقی بنویسید ما پیگیری می‌کنیم.

                                                                                   دیدار رهبر انقلاب با جمعی از مسئولان حوزه هنری و دست‌اندرکاران تولید و انتشار کتاب «دا»

انتهای پیام/*

 

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران