حجم روابط تجاری ایران و اندونزی تا ۳۰۰ درصد رشد می‌کند

حجم روابط تجاری ایران و اندونزی تا 300 درصد رشد می‌کند

خبرگزاری تسنیم: وزیر ارتباطات در مراسم اختتامیه یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و اندونزی با بیان اینکه تاکنون حجم روابط تجاری دو کشور ۴۵۰ میلیون دلار است، گفت: امیدواریم این رقم با تفاهنامه مشترک به بیش از ۲ میلیارد دلار برسد.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم،محمود واعظی در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک با وزیر اقتصاد اندونزی و همچنین اختتامیه یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی مشترک،اظهار کرد: کمیسیون مشترک این دو کشور پس از هفت سال فعالیت خود را مجددا شروع کرد.

وی عنوان کرد: مسئولان هیات اندونزیایی طی روزهای گذشته در قالب نمایندگان بخش خصوصی و دولتی مذاکراتی را با مسئولان بخش خصوصی و دولتی کشور ما داشته‌اند.

او افزود: صبح امروز نیز جلسه‌ای در اتاق بازرگانی داشتند که امیدواریم سال آینده براساس عملکردها بتوانیم، توضیحات بهتری را در زمینه اقدامات مشترک داشته باشیم.

وزیر ارتباطات درباره تفاهمنامه صورت گرفته بین دو کشور نیز عنوان کرد: این تفاهمنامه در زمینه‌های صنعتی، سرمایه‌گذاری، تجاری، گمرکی، موسسه استاندارد، همکاری‌های بانکی، سلامت، نفت، گاز، پتروشیمی، برق، معادن و صنایع معدنی، حمل و نقل، همکاری‌های دانشگاهی، مسائل محیط زیستی، موضوعات مربوط به ورزش و جوانان، امور دریایی و همکاری در زمینه‌ رادیو و تلویزیون است.

واعظی با بیان اینکه تاکنون حجم روابط تجاری دو کشور 450 میلیون دلار است، گفت: امیدواریم با این تفاهنامه به بالاتر از 2 میلیارد دلار برسد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این، در سند امضاء شده دو وزیر تاکید داشتند که وظیفه دو کشور مسلمان آن است که امروز در شرایطی که گروه‌های افراطی چهره رحمانی اسلام را مخدوش کرده‌اند تصویر واقعی دین اسلام را به نمایش بگذارند.

*وزیر اقتصاد اندونزی: همکاری‌های بانکی با ایران باید گسترش یابد*

صوفیان جلیل وزیر اقتصاد اندونزی نیز در این مراسم با تاکید بر پتانسیل‌های بالای دو کشور در زمینه همکاری‌های مشترک اظهار کرد: اعتقاد ما آن است که باید پیش از همه موارد همکاری‌های بانکی دو کشور گسترش پیدا کند.

وی در پاسخ به سوالی که در خصوص مراودات نفتی دو کشور مطرح شده بود، عنوان کرد: در حال حاضر اندونزی روزانه 800 تا 900 هزار بشکه نفت وارد می‌کند اما آمار واردات ما از ایران خیلی بالا نیست که اعتقاد داریم با منابع عظیم ایران می‌توان برنامه‌های متفاوتی در این زمینه داشت. به عنوان مثال ما اکنون برنامه‌هایی برای ساخت پالایشگاه با استفاده از نفت ایران داریم و وزیر ایران روز گذشته اینگونه عنوان می‌کرد که امکان بررسی دقیق‌تر این موضوع وجود دارد.

در این برنامه در خصوص برنامه‌های دو کشور در زمینه ساخت ماهواره مشترک یا همکاری در زمینه ساخت ماهواره اسلامی نیز سوال شد که وزیر ارتباطات عنوان کرد: طی مذاکرات امروز و در تفاهمنامه در خصوص این موضوع صحبتی نکردیم اما قرار بر آن است که در آینده با وزیر همتای خود در اندونزی مذاکراتی داشته باشیم که احتمالا در آن مذاکرات در خصوص مسائل مربوط به مخابرات، IT و ماهواره صحبت خواهد شد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رایتل
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon
بانک ایران زمین
آسیاتک