آیت‌الله رشاد: نامه رهبر انقلاب سنتی نبوی بوده است

آیت‌الله رشاد: نامه رهبر انقلاب سنتی نبوی بوده است

خبرگزاری تسنیم: رئیس پژوهشگاه فرهنگ اسلامی گفت: نامه رهبری به جوانان اروپا و آمریکایی شمالی یک خط‌دهی راهبردی است و برای جهان پیام‌های فراوانی داشته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همایش من و نامه رهبر به جوانان آمریکایی شمالی و اروپا عصر امروز به‌مناسبت روز جوان و به‌همت کانون اندیشه جوان در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

آیت‌الله رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ابتدای این نشست گفت: سنتی که رهبر انقلاب به آن عمل کرده است سنتی نبوی است و بنیانگذار این نوع مواجهه رسول گرامی اسلام(ص) است. در تاریخ اسلام مکرراً این اتفاق افتاده است که ایشان مردم را به ارتباط با جوانان سفارش کرده است و ایشان شخصاً اهتمام خاصی به ارتباط و به‌خصوص ارتباط با جوانان داشتند و کسانی را همواره می‌فرستادند تا با جوانان ارتباط بگیرند.

وی با اشاره به اینکه جوانان مستعدتر بودند، گفت: تحول این جوانان در خانواده‌ها تأثیر بسیاری را گذاشته است، به‌طوری که برخی از خانواده‌ها از این میزان تغییر در جوانان خود تعجب می‌کردند.

آیت‌الله رشاد افزود:‌ این خطاب رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی در رفتار دینی یک سنت بوده و این احیای سنت از طرف ایشان صورت گرفته است. این اتفاق یک خط‌دهی راهبردی است که نشان می‌دهد تکلیف ما در چه‌جایی قرار دارد. ما برای جهان پیام‌های فراوانی داریم و هرگاه توانستیم آن را به جهان برسانیم موفقیت بسیاری را به دست آورده‌ایم و هرگاه نتوانسته‌ایم آن کار را به‌درستی انجام دهیم زیان کرده‌ایم. عمدتاً اهتمام باید به پیام‌رسانی به جوانان باشد همان‌طور که در انقلاب ما امام نیز این رفتار را انجام داد و اطرافیان ایشان را عمدتاً جوانان تشکیل می‌دادند و بنیاد انقلاب در فکر، عاطفه و قوای جوان‌ها ساخته شد.

وی با اشاره به پیام اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی تصریح کرد: ما تدبیری برای بهره‌مند شدن از این پیام نیندیشیده‌ایم همان‌طور که امام خمینی در یک عمل کم‌سابقه نامه‌ای را به گورباچف نوشت که در آن زمان رهبر یک کشور ابرقدرت بود و رهنمودها و پیشگویی‌هایی را در آن شرایط به وی ارائه داد که بسیار دقیق بود. در آن زمان مردم شوروی به‌دلیل گسترش جنبش‌های اجتماعی از این‌گونه مسائل بیزار بودند در حالی که پیام امام رویکرد فلسفی، معنوی عرفانی داشت. با توجه به تمام این شرایط ما راجع به پیام امام بی‌توجهی کردیم و کاری را برای آن انجام ندادیم و هیچ اقدامی راجع به آن پیشگویی و سخنان عمیق انجام نشد.

آیت‌الله رشاد افزود: ما باید در پیشگاه حضرت حق عذرخواه باشیم که در این کار راهی را انجام ندادیم و همه ما برای کارهایی که انجام نداده‌ایم باید استغفار کنیم که خدای ناکرده راجع به این نامه هم سرگذشت نامه امام اتفاق نیفتد، چرا که ما اقدام اساسی برای آن انجام نداده‌ایم. تجلیل و تکریم‌های بسیاری صورت می‌گیرد و همه نیز جلسه تشکیل می‌دهند اما شیوه تبلیغ این نامه این‌گونه نیست. این نوع فعالیت‌ها با تشریفات و بودجه جلو نمی‌رود همان‌طور که مقام معظم رهبری با این نامه نشان دادند که هیچ سفیری را اعزام نکردند و فقط یک نامه نوشته و آن را در فضا منتشر کردند و ما هم نگران هستیم که این نامه هم به سرنوشت قبلی دچار شود.

وی ادامه داد: ما شاید در مقابل دنیا فقیر باشیم اما منابعی مانند نهج‌البلاغه را داریم که بسیار غنی هستند، همین قرآن و نهج‌البلاغه را اگر به‌شکل تحت‌اللفظی برای جهان ترجمه کنیم بسیار تأثیرگذار خواهد بود. پیامبر با اخلاق تلاش به مسلمان کردن عده‌ای داشت اما اکنون برخی بلند شده‌اند که با کشتن و سر بریدن می‌خواهند عده‌ای دیگر را مسلمان کنند. سؤال اینجاست که اینها از کجا تغذیه می‌شوند. ما باید بتوانیم از گوهرهای بسیار زیبای خودمان برای آموزش بشر استفاده کنیم.

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران