تندروها بر مدار بی‌قانونی


تندروها بر مدار بی‌قانونی

خبرگزاری تسنیم: همایش حزب مردم‌سالاری در حالی برگزار شد که اصلاح‌طلبان تندرو در ضیافت افطار رئیس‌جمهور نشان دادند که همچنان تلاش دارند تا بر مدار بی‌قانونی حرکت کننند.

به گزارش گروه "رسانه‌ها" خبرگزاری تسنیم، همایش حزب مردم‌سالاری در حالی برگزار شد که اصلاح‌طلبان تندرو در ضیافت افطار رئیس‌جمهور نشان دادند که همچنان تلاش دارند تا بر مدار بی‌قانونی حرکت کننند. اما تنها اظهارات آنها در ضیافت افطار نبود که ساختار‌شکنانه بود بلکه آن چه در همایش حزب مردم‌سالاری نیز عنوان شد نشان داد که مرغ آنها یک پا دارد. آنها همچنان حمایت از سران فتنه را در دستور کار خود دارند و تلاش می‌کنند تا پروژه رای من کو؟ را در انتخابات امسال دنبال کنند. جالب آنجاست این گروه از ابتدای امر به دنبال آن هستند که رد صلاحیت‌های احتمالی را که به دلیل سرپیچی آنها از قانون صورت می‌گیرد به گردن اصول‌گرایان بیندازند. بسیاری از کارشناسان بر این امر اذعان دارند در سالی که به نام همدلی و همزبانی نام‌گذاری شده است این گروه در جایی که می‌توان موجب هم‌افزایی و همدلی شود ساز مخالف را می‌زنند و حرمت جایگاه خود را نگه نمی‌دارند این افراد به جای دفاع از اصحاب فتنه، می‌توانند به بیان مطالب مفید و موثر در جهت همگرایی و دفاع از نظام که امروز جامعه به آن نیازمند است، بپردازند.


از جمله رسول منتجب‌نیا قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در این همایش که پنجشنبه برگزار شد با بیان اینکه خط و نشان کشیدن درباره فتنه برای حضور در انتخابات بی‌معناست گفت: در انتخابات با کسانی مواجهیم که رای خود را جایگزین رای مردم می‌دانند.


وی با بیان اینکه امسال باید بر روی مفاهیمی همچون حق‌الناس بودن رای مردم تاکید شود اظهار داشت: ما سال حساسی را به دلیل دو انتخابات تعیین‌کننده پیش‌رو داریم. وی تصریح کرد: ما با افراد و صاحبان فکر و اندیشه‌ای برخوردار هستیم که نه تنها رای مردم را قبول ندارند بلکه خود را جای خدا نشانده‌اند و رای خود را جایگزین رای مردم کرده‌اند.


وی ادامه داد: من از برخی بزرگان که با اندیشه‌های مداحان هتاک، فاسد و بی‌تقوا مخالفت نمی‌کنند تعجب می‌کنم، آنها تریبون مقدس مداحی را وسیله‌ای برای نشر افکار ارتجاعی و ضد ملی کرده‌اند و در تشییع جنازه شهدا نیز دیدیم.
منتجب‌نیا پیش‌بینی کرد: ما در شب قدر نیز خواهیم دید که وقتی مردم العفو می‌گویند آنها به بزرگان انقلاب هتاکی خواهند کرد. وی با اشاره به لزوم اعتماد‌سازی در انتخابات ادامه داد: این که خط و نشان بکشند و بگویند با کسانی که بوی فتنه می‌دهند و ساکت بوده‌اند، چنین و چنان می‌کنیم و رد صلاحیت خواهیم کرد، خط و نشان کشیدن برای مردم است چراکه ما قانون داریم و اینگونه رفتارها معنایی ندارد.


منتجب‌نیا یادآور شد: آنها می‌خواهند نیروهای مردمی از ترس رد صلاحیت وارد انتخابات نشوند آن هم در شرایط فعلی که ما به همراهی و همدلی نیاز داریم نیروهای نخبه و عصاره‌های ملت را تهدید می‌کنند.


از سوی دیگر دبیر‌کل حزب مردم‌سالاری گفت: حق‌الناس بودن رای مردم از روز ثبت‌نام آغاز می‌شود و رفتن به خانه ملت به صورت غصبی بی‌معناست.


مصطفی کواکبیان دبیر‌کل حزب مردم‌سالاری نیز در این جلسه ادامه داد: خوشحال هستیم که دیگر دلواپس‌ها پس از فرمایشات رهبری دل‌آرام شده‌اند و این نشان می‌دهد که حتی مجلس هم زیادی دلواپس بوده است.


کواکبیان با بیان اینکه عده‌ای این حق انتخاب مردم را به رسمیت نمی‌شناسند افزود: اگر این حق به رسمیت شناخته شود لوازم و تبعاتی دارد بنابر‌این اگر حق‌الناس بر گردن کسی باشد، توبه هم کند پذیرفته نخواهد شد.


کواکبیان با تاکید بر اینکه باید حق‌الناس را جبران کرد و این حق‌الناس فقط مربوط به شمارش آرا نیست یادآور شد: این بحث از روز ثبت‌نام نامزدها شروع می‌شود و حق‌الناس باید از آن روز محاسبه شود و از این‌رو جایگاه نماز جمعه نیز باید برای همه کاندیداها یکسان باشد. این فعال اصلاح‌طلب تاکید کرد: معنایی ندارد به صورت غصبی به خانه ملت برویم و خدمت کنیم.

 

برگزاری ضیافت افطاری رئیس‌جمهور با احزاب سیاسی


اینگونه اظهارات در ضیافت افطار رئیس‌جمهوری که با حضور نمایندگان احزاب اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در سالن اجلاس سران برگزار شد، ادامه داشت.


رئیس‌جمهور در ضیافت افطاری نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی گفت: ما نمی‌خواهیم صرفاً اعلام موضع کنیم، بلکه به ‌دنبال مذاکره جدی و تفاهم منصفانه و عادلانه هستیم و نمی‌‌پذیریم تأخیر و یا تعجیل در مذاکرات به منافع کشور لطمه بزند.


حسن روحانی در ضیافت افطاری که با حضور جمعی از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب و اصول‌گرا برگزار شد، با بیان "امیدوارم این جلسه مقدمه‌ای برای برگزاری چنین جلساتی در آینده باشد تا بتوانیم از نظرات و تجربه‌های فعالان سیاسی بهره‌مند شویم" گفت: امروز کشور در شرایط خاصی است و باید با یکپارچگی تأمین منافع ملی در این شرایط را در نظر داشته باشیم.


روحانی با ابراز "در جمهوری اسلامی اهداف مهم دینی و انقلابی و ملی داریم" اظهار داشت: بنای احزاب در فعالیت‌های سیاسی نباید بر این باشد که یکی بر دیگری پیروز شود و یا یکی دیگری را حذف کند، چراکه همان‌گونه که انحصار در اقتصاد مخرب است و نفع عمومی ندارد، در دنیای سیاست نیز به همین منوال است و احزاب باید رقابتی سالم را بر مبنای ارائه برنامه‌های بهتر سامان دهند.


رئیس‌جمهوری با اعلام "در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، سرمایه‌گذاری، رسیدگی به معضلات زیست‌محیطی و آب و غیره برنامه‌ها و اهداف بلند و بزرگی داریم که باید برای تحقق آنها تلاش کنیم" تصریح کرد: استمداد دولت در همه این زمینه‌ها کمک‌ گرفتن از احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی است.


روحانی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور تحمیل، تخریب و تفتیش در مسایل مختلف راه به جایی نمی‌برد، خاطرنشان کرد: باید شرایطی را برای جامعه ایجاد کنیم که فضا برای اقناع نسل جوان در مسیر آرمان‌ها ایجاد شود.


روحانی اضافه کرد: ما امروز به‌دنبال آن هستیم تا در موضوع مذاکرات هسته‌ای به‌عنوان یک نمونه بزرگ از مسایل سیاسی، حقوق ملت را از طریق گفت‌وگو و تعامل تثبیت کنیم. همان‌طور که مقام معظم رهبری چهارشنبه شب فرمودند بحث ما مذاکره است. ما نمی‌خواهیم صرفاً اعلام موضع کنیم، بلکه به ‌دنبال مذاکره جدی و تفاهم منصفانه و عادلانه هستیم.


رئیس‌جمهوری با ابراز "نمی‌پذیریم تأخیر و یا تعجیل در مذاکرات به منافع کشور لطمه بزند و هر یک می‌تواند هزینه‌هایی داشته باشد، اظهار داشت: باید با صبر، حوصله و متانت و با کمک همه و با حمایت و هدایت مقام معظم رهبری که در هیچ عرصه‌ای از دولت دریغ نشده است، و با همدلی و همزبانی و کمک همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی کار را به پیش ببریم.


رئیس‌جمهوری با توجه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌جاری خاطرنشان کرد: باید یک انتخابات رقابتی بسیار خوب با کمک همه برگزار کنیم تا مایه غرور و افتخار ملی ما باشد. باید همه دولت و شورای نگهبان را در برگزاری چنین انتخاباتی یاری کنیم تا آنچه خواست مردم است محقق شود.


در ضیافت افطاری حسن روحانی رئیس‌جمهور سه نفر از اصول‌گرایان و چهار نفر از اصلاح‌طلبان به سخنرانی پرداختند. در این مراسم غلامعلی حدادعادل رئیس فراکسیون اصول‌گرایان، قدرت‌الله علیخانی مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران، فاطمه راکعی عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، اسدالله بادامچیان عضو حزب مؤتلفه و الهه کولایی عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب صحبت کردند.

 

حاشیه‌های قابل تامل


این مراسم با حاشیه‌هایی نیز همراه بود، اظهارات غلامحسین کرباسچی نشان داد که اصلاح‌طلبان تندور منتظر هستند تا از مدار حرکت قانونمند نظام خارج شوند. در این نشست دبیرکل حزب کارگزاران به دفاع از سران فتنه پرداخت. محسن کوهکن نایب رئیس جبهه پیروان با اشاره به این اقدام اظهار داشت: آقای علیخانی مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار بر لزوم همگرایی و همراهی احزاب با دولت تأکید کرد و آقای کرباسچی نیز در این دیدار ضمن تطهیر سران فتنه گفت که این سید‌مظلوم (میرحسین موسوی) کلان نظام را قبول دارد و نیت بدی نداشت!


پس از سخنان کرباسچی دیبرکل حزب کارگزاران سازندگی در حمایت از سران فتنه و نام بردن از آنان و تقاضا برای رفع حصر، برخی شخصیت‌های سیاسی ضیافت افطاری روحانی را ترک کردند.


از جمله این افراد غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز بود که به دلیل حمایت کرباسچی از سران فتنه و تطهیر آنها ضیافت افطار رئیس‌جهمور را ترک کرد.


وی با اشاره به ترک جلسه ضیافت افطاری با رئیس‌جمهور از سوی برخی اصول‌گرایان به دلیل حمایت برخی از اصلاح‌طلبان از سران فتنه در این‌باره اظهار داشت: بنده ضیافت افطاری رئیس‌جمهور را به دلیل حمایت‌هایی که از سران فتنه در این جلسه مطرح شد ترک کردم.


مصباحی‌مقدم ادامه داد: آقای کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در این جلسه میرحسین موسوی را به سید‌مظلوم تعبیر کرد در حالیکه اگر بناست او سید‌مظلوم باشد لابد ظلم‌کننده به او نیز نظام است.


سخنگوی جامعه روحانیت تاکید کرد: این در حالی است که او ظلم بزرگی به نظام مرتکب شده و از این‌رو به نظر بنده نشستن در فضای این جلسه مشروعیت ندارد.


از سوی دیگر حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی موتلفه با بیان اینکه قاطبه میهمانان ضیافت روحانی اصلاحاتی بودند، گفت: ضیافت روحانی و اظهارات ساختارشکنانه کرباسچی نشان داد اصلاح‌طلبان ظرفیت جلسه همدلی و همگرایی را ندارند و این آزمون خوبی برای روحانی بود.


وی افزود: بنده از لیست میهمانان نهاد ریاست جمهوری اطلاعی ندارم اما آنچه مشاهده شد این بود که قاطبه میهمانان دعوت شده اصلاحاتی بوده‌اند و نفرات اصلاح‌طلب از اصول‌گرایان بیشتر بوده است.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با اشاره به سخنرانی نماینده احزاب اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در ضیافت گفت: در این ضیافت حداد‌عادل نیز سخنرانی داشته و در صحبت‌های خود به طور جدی بر مسئله همدلی احزاب و وحدت میان همه گرایش‌ها در سایه ولایت فقیه و مصالح نظام تاکید داشت و پس از اتمام سخنرانی حداد‌عادل، کرباسچی گفت که همه احزاب به مسئله وحدت پایبند هستند و حتی میرحسین موسوی و کروبی نیز حاضر نیستند به نظام ضربه‌ای وارد سازند.


ترقی تصریح کرد: این در حالی بود که کرباسچی از واژه «سید‌مظلوم» در مورد میرحسین موسوی استفاده کرد اما به این دلیل که این ضیافت بنا بود در راستای همدلی و همزبانی برگزار شود جمع حاضر واکنش جدی به این صحبت نشان ندادند.


وی یادآور شد: از آن حیث واکنشی نشان ندادیم چراکه اصلاحات آمده بود چنین حرف‌هایی بزند و فضایی ایجاد کند تا بتواند از فضای موجود بهره‌برداری سیاسی خود را داشته باشد، همچنین زمانی که رئیس‌جمهور در حال آماده شدن برای سخنرانی بود شخصی از اصلاحات برای سلامتی خاتمی صلوات فرستاد و حدود 10 نفری وی را همراهی کردند.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: حسن ضیافت افطار سال گذشته رئیس‌جمهور این بود که اصلاح‌طلبان را جدا و اصول‌گرایان را جدا دعوت کرده بود و امسال روحانی قصد داشت براساس شعار همدلی و همزبانی همه را بر سر یک سفره افطار جمع کند که اصلاحات باز هم نشان داد ظرفیت جلسات همگرایی و همدلی را ندارد.


ترقی ادامه داد: این مشخص بوده که وقتی دو جریان سیاسی متفاوت زیر یک سقف جمع شوند، اختلافات مشخص می‌شود و چنین مسائلی پیش می‌آید اما در آن شرایط هر فردی که جلسه را بر هم می‌زد، خود متضرر می‌شد لذا اصول‌گرایان سکوت کرده و پس از پایان جلسه نقدهای خود را وارد ساختند.


وی تصریح کرد: اصلاح‌طلبان در ضیافت افطار روحانی نشان دادند هیچ گاه به دنبال همدلی نبوده‌اند و از کوچکترین فرصت‌ها در مسیر تعارض با نظام استفاده می‌کنند.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: این ضیافت آزمون خوبی برای شخص روحانی بود که ببیند چه جریانی به دنبال همدلی بوده و چه جریانی همچنان به دنبال انجام اقدامات ساختارشکنانه است.


حسین طلا نماینده اصول‌گرای مجلس نیز در واکنش به اظهارات ساختار شکنانه و تطهیر سران فتنه در جلسه ضیافت افطار روحانی به ضرورت بازخوانی ظلم بزرگی که در فتنه 88 به نظام صورت گرفت، اشاره و اظهار داشت: آقای کرباسچی در آن جلسه اعلام کرد که اگر سید‌مظلوم ما میرحسین موسوی در این جلسه حضور داشت همین اعتقاد را داشت که نظام را باید حفظ کنیم و اما سوال من این است که اگر وی مظلوم است ظلم بزرگی که به نظام صورت گرفت را چه کسی باید پاسخ دهد؟ این افراد حاضر نیستند همانگونه در خیابان حضور پیدا کردند و مردم را تحریک کردند و آسیب رساندند بگویند ما اشتباه کردیم آیا باید باز هم با این افراد مدارا کنیم؟


طلا ادامه داد: جلساتی که قرار است در آن همدلی و همزبانی باشد نباید ظلم بزرگی که به نظام صورت گرفت در آن نادیده گرفته شود، اگر مبنای ما برای وحدت چارچوبی از قانون اساسی، احکام اسلامی و خون شهدا هست باید این چارچوب‌ها قابل پذیرش برای همه باشد و حفظ نظام از اوجب واجبات است و اگر قرار باشد کسی آن به خطر بیندازد چگونه می‌توان از وحدت دفاع کرد.

 

افطاری پنج شنبه با روحانیون


اما فطاری پنجشنبه شب روحانی با روحانیون هم حاشیه‌ای مشابه ضیافت با احزاب را داشت. روحانی‌ای به نام ادیب یکی از سخنرانان بود او در بخشی از سخنانش ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات و حصر را تجاوز به قانون اساسی قلمداد می‌کند. این‌بار جمع زیادی از روحانیون به این سخنان اعتراض می‌کنند و شعار مرگ بر فتنه‌گر سر می‌دهند.


حجت‌الاسلام ابراهیمی در این‌باره گفت: سخنان آن آقا (ادیب) که او را هم زیاد نمی‌شناسیم ساختارشکنانه بود. سخنران باید بداند که در چارچوب قانون باید حرف بزند. انتظار ما از تیم رئیس‌جمهور این است که در اینگونه مسائل مراقبت‌های بیشتری داشته باشد. قرار نیست جلسه‌ای درست و در آن جلسه به قوانین دهن‌کجی شود.


وی افزود: انتخاب سخنرانان از پیش برنامه‌ریزی شده بود، پس از سخنان ادیب عده‌ای خطاب به رئیس‌جمهور گفتند که آیا ما را آورده‌اید تا این‌چیزها را بشنویم و فتنه را تطهیر کنید؟


ابراهیمی اظهار داشت: پس از این سخنان جمع زیادی می‌خواستند جلسه را ترک کنند اما با وساطت عده‌ای در جلسه نشستند.


نکته جالب دیگر این است که در این ضیافت‌ها خبرنگاران و حتی خبرنگار خبرگزاری رسمی دولت هم حضور نداشته و تنها عکاسان حضور دارند. همچنین برخلاف سخنرانی‌های اخیر رئیس‌جمهور که به صورت زنده از شبکه خبر پخش می‌شدند این مراسم با پخش تلویزیونی همراه نبود.


بسیاری از مدعوینی که در این دو ضیافت رئیس‌جمهور حضور داشتند معتقدند که تیم تشریفات ریاست‌ جمهوری باید تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های مناسب‌تری را برای برگزاری هرچه بهتر اینگونه‌ مراسم‌ها در نظر بگیرد تا در این جلسات نه کسی برخلاف قانون حرف بزند و نه تنشی بوجود آید.

منبع: سیاست روز

خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon