مسافرکشی آمبولانس‌های خصوصی!


مسافرکشی آمبولانس‌های خصوصی!

خبرگزاری تسنیم: «مسافرکشی آمبولانس‌های خصوصی»، واژه‌ای است که گویا اخیرا به لغت‌نامه سلامت کشور اضافه شده و به مأمنی‌ برای فرار برخی مسافران خاص از معضل ترافیک، تبدیل شده‌ است.

به گزارش گروه "رسانه‌ها" خبرگزاری تسنیم، گویا این روزها کار و کاسبی آمبولانس‌های خصوصی به حدی کساد شده که به‌جای حمل بیمار، پناهی شده‌اند برای مسافران فراری از ترافیک؛ پدیده‌ای که حتی تصور آن هم خنده‌دار و شرم‌آور است. اینکه برخی خودروها یا تاکسی‌ها در ساعات شلوغ و پرترافیک وارد محدوده اتوبوس‌ها شوند و قوانین عبور و مرور را زیر پا بگذارند همه قانون‌شکنی‌هایی نیست که در ساعات پرترافیک شاهد آن هستیم، گاهی اوقات راننده آمبولانس که ماشین مخصوص انتقال بیمار به درمانگاه است با سوءاستفاده از تردد آزادانه این خودرو در سطح شهر و اولویت ترافیکی بدون داشتن برگه ماموریت قوانین را دور می‌زند.
پولی که به مذاق مدیران آمبولانس خصوصی خوش آمد


اینکه خودروی آمبولانس بدون داشتن بیمار و فقط برای زود رسیدن و تعجیل راننده با آژیر حرکت کند شاید چندان عجیب نباشد اما اینکه عده‌ای با سوار شدن به این خودرو درصدد استفاده از این امکان برای رسیدن به مقصدشان باشند نشان‌دهنده فقدان نظارت و ساماندهی در این زمینه است. علت این پدیده هرچه باشد، موضوع کاملا مشخص، پولی است که به مذاق بخشی از گردانندگان آمبولانس‌های خصوصی خوش آمده است؛ البته این در حالی است که در بند چهارم ماده سه آیین‌نامه آمبولانس‌های خصوصی، به صراحت خروج آمبولانس از مراکز خدمات آمبولانس خصوصی و تردد در سطح شهر بدون داشتن برگه ماموریت با درج زمان مشخص جهت انتقال بیمار، ممنوع اعلام شده است. متاسفانه برخی رانندگان آمبولانس با سوار کردن برخی افراد در ساعات شلوغ برای رساندن آنها به محل مورد نظرشان مبالغی را هم از این افراد در ازای این کار خود دریافت می‌کردند. رئیس اداره نظارت بر آمبولانس‌های خصوصی اورژانس کشور با بیان اینکه گزارشاتی در این مورد به دست ما رسیده است، گفت: به همین دلیل حدود دو هفته پیش نامه‌ای را به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال کردیم که بر اساس آن مشاهده چنین موردی تخلف بوده و باید با آمبولانس متخلف برخورد شود. محمدعلی عبداللهی با بیان اینکه طبق آیین‌نامه آمبولانس‌های خصوصی، از آمبولانس فقط برای انتقال بیمار استفاده می‌شود، اظهار کرد: اخیرا گزارشی مبنی بر تخلف آمبولانس خصوصی در تهران، دریافت کردیم که ظاهرا افراد خاصی را جابه‌جا می‌کرده است.
امکان تخلف آمبولانس‌های خصوصی وجود دارد


رئیس اداره نظارت بر آمبولانس‌های خصوصی اورژانس کشور تاکید کرد: «برای برخورد دقیق با متخلفان باید گزارش‌های مستند و قابل اثبات وجود داشته باشد تا بتوان با متخلفان برخورد کرد. اما به هر حال امکان تخلف در این مورد وجود دارد و ممکن است آمبولانس‌های خصوصی اقدام به حمل افراد یا اجناس کنند، اما از آنجایی که در زمان حمل، آنها آژیر خود را روشن می‌کنند همه گمان می‌کنند که آنها بیمار داشته و به همین دلیل کسی جلوی آنها را نمی‌گیرد». رئیس اداره نظارت بر آمبولانس‌های خصوصی اورژانس کشور در ادامه گفت: بیمارانی که در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند برای انتقال پزشکی نیازمند امکاناتی متفاوت و متناسب با شرایط بیمار هستند. علاوه بر امکانات و تجهیزاتی متناسب با نیاز بیماران، انجام موفق چنین ماموریت‌هایی در گروی کادری آموزش‌دیده و مجرب است که این امکانات بیشتر در اختیار آمبولانس‌های خصوصی است.


گرفتن متخلف یا نجات جان یک انسان!


رئیس اداره نظارت بر آمبولانس‌های خصوصی اورژانس کشور گفت: نیاز است که یکسری گشت‌های سیار در سطح شهر جهت نظارت بر آمبولانس‌ها فعال شوند و با راهنمایی و رانندگی نیز در این خصوص هماهنگی شود تا بتوانند به صورت موردی آمبولانس‌ها را چک کنند. در عین حال چون مساله جان انسان‌ها در میان است ممکن است آمبولانس واقعا بیمار داشته و در صورتی که جلوی آن گرفته شود موجب تاخیر در رسیدن بیمار به بیمارستان شود و عملا نتوان این کار را انجام داد. عبداللهی تاکید کرد: اگر گزارش مستندی در این خصوص دریافت کنیم تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد خواهد شد. به گزارش ایسنا، به گفته وی برخورد با متخلفان به این صورت است که در نوبت اول به متخلف تذکر شفاهی داده شده، در نوبت دوم تذکر کتبی و بعد از آن اگر باز هم تکرار شود، متخلفان به کمیسیون ماده 11 دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی شده و تعزیرات حکومتی بر اساس قوانین با آنها برخورد می‌کند.

منبع: ارمان

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon