عراقچی: موارد اختلافی نیاز به تصمیم سیاسی طرف مقابل دارد

عراقچی: موارد اختلافی نیاز به تصمیم سیاسی طرف مقابل دارد

خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موارد اختلافی نیاز به تصمیم سیاسی طرف مقابل دارد، گفت: هیچ ضرب الاجلی برای ما مقدس نیست.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم از وین، سید عباس عراقچی گفت: هیچ ضرب الاجلی برای ما مقدس نیست. ما آمادگی داریم تا هرزمانی که لازم باشد برای ادامه مذاکرات در وین بمانیم حتی اگر مذاکرات روز به روز تمدید شود. موارد اختلافی نیاز به تصمیم سیاسی طرف مقابل دارد.

وی با اشاره به جلسات دوجانبه بین ایران و 1+5 و نیز جلسات داخلی 1+5 گفت: کار سخت است و موضوعات به مرحله‌ای رسیده که از حساسیت بالایی برخوردار است ولی تلاش می‌کنیم اختلافات موجود کمتر شود و اگر مقدور باشد به یک توافق برسیم.

عراقچی در این باره "مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند به‌خلاف قطعنامه‌های 1929 و 1747 خرید و فروش سلاح‌های متعارف جزو ممنوعیت کاری شماست" گفت: اساس قطعنامه‌های شورای امنیت تحریم تسلیحاتی علیه ایران است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران اظهار داشت: خواسته ما این است که در پی این توافق باید موضوع تحریم‌ها به‌طور کلی کنار گذاشته شود و طرفهای غربی و مقابل ما آمادگی داشته باشند از تحریم‌ها دل بکنند. نمی‌شود توافقی داشت که کنارش نظام، رژیم و ساختار تحریم وجود داشته باشد حتماً باید این رویکرد عوض شود.

وی افزود: حتماً باید این رویکرد عوض شود. ما در خصوص تحریم‌های اصلی مورد نظرمان که تحریم‌های اقتصادی و مالی است، به یک توافق و جمع‌بندی رسیدیم و تحریم‌ها در روز اول اجرایی شدن همه برداشته خواهد شد، ولی در مورد برخی از تحریم‌های دیگر مثل تحریم‌های تسلیحاتی اختلافات ادامه دارد.

عراقچی اضافه کرد: این تحریمی است که از نظر عملیاتی و اجرایی برای ما کمترین بهانه را دارد. تحریمی که بیشترین برکت را برای ما داشت تحریم‌های تسلیحاتی است که باعث شد صنعت دفاعی و ساخت تسلیحات ما رشد فوق العاده‌ای داشته باشد.

معاون وزیر امور خارجه گفت: تحریم تسلیحاتی فی‌نفسه موضوع مهمی نیست ولی اینکه بخواهد تحریمی به‌عنوان تحریم در چارچوب تحریم و ساختار تحریم بماند باید عوض شود.

وی در خصوص اختلافات گفت: اختلافات اساسی و کلان شاید دو سه مورد بیشتر نباشد. در مرحله بعدی اختلافات دیگری است که از اهمیت کمتری برخوردار است، شاید هفت تا 10 مورد باقی مانده باشد. در برخی جزییات فنی و تکنیکی هنوز اختلافاتی هست و پرانتزهایی است که مانده که اگر بشمارم نمی‌دانم چند تا بشود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: مهم این است که تعداد اختلافات کمتر و کمتر و انگشت شمار شده است. اینها بین وزرا در حال بحث است. البته اینکه کم و انگشت شمار شده و همچنان مانده است نشانگر اهمیت آنهاست. اگر اهمیت کمی داشت زودتر از آن حل می‌شد.

عراقچی ادامه داد: موضوعاتی است که برای همه از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است اعم از ما و آنها و اینکه چگونه به راه حل بینابینی رسید هنوز بحثها ادامه دارد.

معاون وزیر امور خارجه درباره نگارش متن توافق گفت: نگارش متن توافق توسط معاونان صورت می‌گیرد و وزرا خودشان وارد این کار نمی‌شوند.

عراقچی گفت: متون توافق آن‌قدری که مقدور بوده همه را تمام کرده‌ایم و بخشهایی از توافق و ضمایم آن که هنوز در پرانتز است منوط به تصمیم گیری‌هایی است که باید در سطح وزرا گرفته شود.

وی ادامه داد: اگر وزرا در هر کدام از اینها به تصمیم برسند ما بلافاصله عبارات مربوطه را در مذاکره توافق کرده و وارد متن می‌کنیم. متن اصلی توافق تقریباً کامل‌تر شده، شاید چند پاراگراف بیشتر نمانده که تصمیم گیری سیاسی آن گرفته شود.

معاون ظریف گفت: ضمیمه مربوط به برنامه هسته‌ای بسیار جدی بین آقای صالحی و مونیز و طرفهای مقابل بحث می‌شود، پیشرفت‌های خیلی خوبی در آن حاصل شده و تقریباً به مراحل پایانی نزدیک می‌شود. ضمیمه مربوط به تحریم‌ها تقریباً بالای 95 الی 96 درصد تمام شده، شاید دو سه موضوع کوچک باقی مانده باشد.

وی گفت: ضمیمه مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران تقریباً کامل است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران گفت: در مورد تمدید مذاکرات ما مقید به هیچ تاریخ زمانی نیستیم. ما هیچ ضرب الاجلی را قائل نیستیم، برای ما ملاک این است که به توافق خوبی که مدنظرمان است برسیم. اگر دیگران برای خودشان ضرب الاجل دارند مشکل ما نیست. ما آمادگی داریم هرچقدر لازم باشد در وین بمانیم و این کار را به سرانجام برسانیم ولو اینکه مذاکرات روز به روز تمدید شود.

عراقچی اضافه کرد: از نظر ما بحث تمدید مثل دفعات گذشته که چند ماه تمدید کنیم برویم و بگردیم منتفی است، ما آمادگی داریم این‌قدر در اینجا بمانیم تا مذاکرات به سرانجام برسد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده گفت: بعضی از طرفهای ما با ضرب الاجل‌هایی که به خودشان مربوط است مواجه هستند که باید اینها را رعایت کنند، باید قوانین مربوط خود را مدام تمدید کنند و اقداماتی در آن خصوص انجام دهند. مشکل ما نیست. آنچه به ما مربوط می‌شود نه مقید به فردا هستیم نه پس‌فردا و نه هیچ تاریخ دیگری. هرچقدر لازم باشد خواهیم ماند تا وقتی که به آنچه مطلوب ما و ملت است، برسیم.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید نیز گفت هنوز اختلافات مهمی به‌قوت خود باقی است.

انتهای پیام/پ*

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان