کمتر از ۵۰ درصد داروهای سرطان دنیا در ایران یافت می‌شود

کمتر از 50 درصد داروهای سرطان دنیا در ایران یافت می‌شود

خبرگزاری تسنیم: دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران با اشاره به اینکه کمتر از ۵۰ درصد داروهای سرطان دنیا در ایران یافت می‌شود، گفت:‌ هنوز نتوانستیم یک چارچوبی را فراهم کنیم تا بهترین فهرست دارویی تامین شود که متعاقب آن نیاز سلامت کشور تامین شود.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، شکوفه نیکفر با تشریج چگونگی تشریح تدوین فهرست دارویی کارآمد و عدالت‌محور اظهار کرد: شرکت‌های دارویی با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهند برای بیماریهایی که فراموش شده است و یا درمانی برای آن وجود ندارد کار تحقیقاتی انجام می‌دهند. ولی هر سال این نوع تحقیقات به دلایل اقتصادی بار مالی قابل توجهی را در بر می‌گیرند.

وی با بیان اینکه در تمام کشورهای دنیا یک چارچوب و لیست دارویی دارند، عنوان کرد: همه این تلاش‌ها بر آن است تا فرآیندی ایجاد شود مبنی بر اینکه چگونه داروهای گرانقیمت در دسترس مردم قرار گیرد. بنابر این دارو یکی از غیرقابل  انکارترین مولفه‌ها در درمان بیماری‌ها در نظام سلامت برای بازتوانی‌ها است که می‌تواند به برگشت زندگی افراد کمک شایانی کند. 

نیکفر در نخستین نشست تخصصی دسترسی عادلانه خدمات دارویی ایران با بیان اینکه در ایران فهرست دارویی براساس توزیع و شیوع بیماریها شکل می‌گیرد، عنوان کرد: امروز پیدا کردن مولکول‌های جدید دارویی و اثربخش هر روز سخت‌تر می‌شود و اگر این هزینه‌ها برای شرکتها برنگردد تحقیقات برای آنان امکانپذیر نخواهد بود. بنابر این حق بنگاه‌های اقتصادی است و هیچ ایرادی نمی‌توان به آنها گرفت. 

دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران به مولفه مهم تفاوت‌های اجتماعی که در مقوله عدالت بر سلامت تعریف می‌شود گفت: مردم باید با کمترین هزینه دسترسی به دارو پیدا کنند  اما ما امروز در این مقوله با چالش‌های اخلاقی از جمله تفاوت‌ها در جنسیت، قومیت و نژاد‌ها مواجهیم که در نظام سلامت نیز به آن کمتر پرداخته شده است. 

نیکفر کمبودهای مالی را نیز یکی دیگر از چالش‌ها عنوان کرد و افزود: دو مقوله در حوزه دارو بسیار مهم است اول اینکه نباید داروی بی‌کیفیت استفاده شود و از طرف دیگر از برخی سخت‌گیری‌ها باید پرهیز شود. بنابر این نقطه مطلوب تخصیص ویژه به برخی بیماری‌ها است که باعث افزایش سطح سلامت جامعه می‌شود که مسلماً برای تحقق این مسئله با سختگیری‌ها و چانه‌زنی‌های متعدد با بیمه‌ها مواجهیم. 

دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران با بیان اینکه در کشور عدالت افقی بر عدالت عمودی ارجحیت داشته است، عنوان کرد: بنابر این در حوزه به تئوری‌های رفاهی کمتر توجه می‌شود.

نیکفر در خاتمه با بیان اینکه هم اکنون 44 درصد داروهای بیماران سرطانی در بازار ایران وجود دارد یعنی فقط کمتر از 50 درصد این داروها در بازار ایران موجود است، خاطرنشان کرد: ما هنوز نتوانستیم یک چارچوبی را فراهم کنیم تا بهترین فهرست دارویی تامین شود که متعاقب آن نیاز سلامت کشور تامین شود تا ارتقاء امید به زندگی نیز افزایش یابد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon