ماموریت دوهفته‌ای دیوان محاسبات برای اعلام رقم دقیق دارایی‌های بلوکه شده ایران

ماموریت دوهفته‌ای دیوان محاسبات برای اعلام رقم دقیق دارایی‌های بلوکه شده ایران

خبرگزاری تسنیم: پس از اظهارنظرهای متفاوت درباره میزان دقیق دارایی‌های بلوکه شده ایران، کمیسیون برنامه و بودجه و بانک مرکزی تصمیم گرفتند اظهارنظر نهایی در اینباره را به دیوان محاسبات محول کنند تا این دستگاه طی دوهفته آینده رقم دقیق را اعلام کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، موضوع آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران در صورت توافق جمهوری اسلامی با کشورهای 1+5، در روزهای اخیر تبدیل به یکی از پر حرف و حدیث‌ترین مسایل روز کشور شده است.

البته بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایرانی ‌پس از توافق ژنو آزاد شد اما پس از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای 5 + 1 حرف و حدیث‌ها در این خصوص داغ‌تر شد، به گونه‌ای که علاوه بر اعلام رقم‌های متفاوت از سوی مسئولین کشور، مقامات غربی نیز در اعلام میزان دارایی‌های ایران گوی سبقت را از یکدیگر می‌ربایند.

در داخل کشور نیز تاکنون ارقام متفاوتی در این باره اعلام شده است. ولی‌الله  سیف رئیس کل بانک مرکزی میزان وجوه بلوکه شده بانک مرکزی در خارج از کشور را 23 میلیارد دلار اعلام کرد و گفته بود: "این منابع در ژاپن، کره جنوبی و امارات متحده عربی بلوکه شده است و علاوه بر این، حدود 6 میلیارد دلار از منابع ایران هم در کشور هند وجود دارد که متعلق به دولت است و به مالکیت بانک مرکزی درنیامده است."

 علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز اعلام کرده بود که عدد 120 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران که توسط برخی رسانه ها بیان می‌شود، صحیح نیست و حدود 35  میلیارد دلار از این دارایی‌ها در شرکت نیکو سرمایه‌گذاری شده است که مربوط به طرح‌های شرکت نفت است و حدود 22 میلیارد دلار در چین به عنوان وثیقه های فاینانس موجود است که اگر تمامی این مبالغ را ارزیابی کنید به آن عددی خواهید رسید که رئیس کل بانک مرکزی بیان کرده است.

همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی میزان دارایی‌های بلوکه شده ایران در چین را 22 میلیارد دلار اعلام کرد و کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی نیز گفته بود منابع بانک مرکزی که با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک آزاد می شود و قابل استفاده خواهد شد، بالغ بر 23 میلیارد دلار است. 6 میلیارد دلار هم از منابع بلوکه شده دولت که وجوه حاصل از صادرات نفت است، آزاد می شود و به حساب بانک مرکزی واریز خواهد شد. به این ترتیب وجوه آزاد شده و قابل دسترسی بالغ بر 29 میلیارد دلار خواهد شد.

پس از این اظهارنظرهای متفاوت در مورد میزان دارایی‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه‌ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی، معاونان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونان دیوان محاسبات به بررسی دقیق میزان دلارهای خارج از ایران پرداخت.

غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برهمین اساس به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، گفت: از خالص دارایی‌های ایران در خارج از کشور تفاسیر متعددی وجود دارد.بانک مرکزی اعتقاد دارد که تنها 29 میلیارد دلار پول بلوکه شده وجود دارد، اما اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعتقاد دارند که این عدد بسیار بالاتر است.

وی خاطرنشان کرد: در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی توضیح داد که 23میلیارد دلار منابع بانک مرکزی بلوکه شده که آزاد می شود و 6 تا 7 میلیارد دلار نیز متعلق به دولت است که آزاد خواهد شد.این ارقام نشات گرفته از آمار رسمی بانک مرکزی است. منابع بلوکه شده بانک مرکزی 23 میلیارد دلار است و بنابر این رقم 29 میلیارد دلار تغییر نکرده ضمن آنکه 22 میلیارد دلار در چین نزد شرکت نیکو به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات سپرده شده است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: با تمام این توضیحات نمایندگان اعتقاد دارند که رقم 29میلیارد دلار بسیار کم است و این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. لذا مقرر شد دیوان محاسبات برای پایان دادن به این شبهه‌ها با همکاری بانک مرکزی رقم دقیق میزان مطالبات ارزی را استخراج و تا دو هفته آینده نتیجه آن را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon