مسأله این است؛ ایجاد مرغداری یا نگهداری محوطه باستانی؟


مسأله این است؛ ایجاد مرغداری یا نگهداری محوطه باستانی؟

پروژه باستان‌شناختی گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی «تازنگ سوالی صیدون باغملک» با هدف جلوگیری از تخریب روز افزون این محوطه باستانی و ارایه راه کارهای مؤثر برای حفظ این محوطه ارزشمند در دستور کار قرار گرفت.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، عباس باورسایی، سرپرست پروژه باستان‌شناختی گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی «تازنگ سوالی» بخش صیدون شهرستان باغملک این مطلب را در جلسه گزارش به همکار که در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد مطرح کرد.

وی با اشاره به این‌که محوطه تازنگ یکی از محوطه‌های تاریخی مهم شهرستان باغملک، استان خوزستان بوده و در 7 کیلومتری شمال غرب شهر صیدون واقع شده است، تصریح کرد: در پی تعرضات کشاورزان و تسطیح قسمت وسیعی از محوطه به منظور گسترش زمین‌های کشاورزی و ایجاد مرغداری در قسمت شمالی و جنوبی‌، قسمت زیادی از این محوطه از بین رفته است.

به گفته این باستان‌شناس، علاوه بر این، بخش‌های دیگری از محوطه نیز در مسیر کانال‌های آب‌رسانی مزارع کشاورزی و جاده روستایی قرار گرفته بود که این قسمت‌ها نیز به این منظور تسطیح و تخریب شده‌اند.

وی با بیان اینکه به این عوامل، آسیب‌های ناشی از هجوم غارتگران اموال تاریخی و حفاران غیرمجاز را نیز باید افزود، تصریح کرد: با توجه به وسعت بسیار زیاد تخریب در محوطه و روند رو به رشد آن، الویت اجرای پروژه‌ای حفاظتی با هدف جلوگیری از تخریب هر چه بیشتر محوطه احساس می‌شد از این رو، محوطه  باستانی تازنگ در قالب برنامه‌ای با هدف تعیین عرصه و حریم مورد گمانه‌زنی قرار گرفت.

به گفته وی، با مشخص‌کردن وضعیت عرصه و حریم این محوطه و ارائه ضوابط مربوط به آن، می‌توان علاوه بر حفاظت از محوطه و جلوگیری از تخریب‌ها و تعرضات انسانی به این میراث بشری، راهکارهای مناسبی در خصوص حفاظت عرصه و حریم محوطه و نحوه ساخت و سازهای مسکونی، کاربری‌های کشاورزی، عمرانی و چگونگی عبور معابر در فضای پیرامونی محدوده باستان شناختی ارائه داد.

این باستان‌شناس خاطرنشان کرد: در جریان گمانه‌زنی محوطه باستانی تازنگ ، تعداد 33 گمانه مورد کاوش قرار گرفت و در پایان پروژه  گمانه‌زنی در محوطه تازنگ  147قطعه سفال مربوط به دوره های هزاره پنجم پیش از میلاد به دست آمد.

به گفته وی در این گمانه‌زنی همچنین ظروف سفال مربوط به دوره اشکانی، ساسانی و اسلامی در اشکال و اندازه های متنوعی کشف شد  که از جمله آنها می‌توان به انواع کاسه‌ها، خمره با دهانه باز و نیز خمره با دهانه بسته در ابعاد مختلف اشاره کرد.

این باستان‌شناس، آگاهی از گاهنگاری، نوع و روند شکل‌گیری استقرارها در محوطه و بررسی‌های آسیب شناختی محوطه، ارائه راهکارهایی به منظور جلوگیری از آسیب‌های بیشتر و مشخص‌کردن عرصه و حریم محوطه را از اهداف کلی پروژه باستان شناختی گمانه‌زنی محوطه تازنگ اعلام کرد.

انتهای پیام/

حج ۱۴۰۳
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon