۸ خواص روغن آرگان که نمیدانید + مضرات روغن آرگان


8 خواص روغن آرگان که نمیدانید + مضرات روغن آرگان

روغن آرگان از هسته آرگان بدست می آید و بیشتر اوقات به عنوان روغن خالص عرضه می شود.

برای بهره مندی از خواص روغن آرگان می توانید به صورت موضعی (مستقیماً روی پوست) و یا خوراکی استفاده کنید. برخی موارد از آن به صورت کپسول مکمل است که به صورت خوراکی مصرف می شود. همچنین معمولاً در تعدادی از محصولات آرایشی مانند شامپوها، صابون ها و نرم کننده ها ترکیب می شود.

روغن آرگان برای مصرف خوراکی نیز به علت عطر و طعم دلنشین خود، در کنار فواید زیاد برای سلامتی بسیار محبوب است. این روغن مانند روغن زیتون، به عنوان یک روغن چند منظوره اشباع نشده برای سلامت قلب شناخته شده است.

خواص روغن آرگان

سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی

ترکیبات فنولیک مختلف موجود در روغن آرگان  عامل اصلی خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن هستند. روغن آرگان غنی از ویتامین E یا توکوفرول، یک ویتامین محلول در چربی است، که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای کاهش اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر پوست عمل می کند.

سایر ترکیبات موجود در روغن آرگان مانند CoQ10، ملاتونین و استرول های گیاهی نیز در خاصیت آنتی اکسیدانی آن نقش دارند. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان دهنده این بود که روغن آرگان همچنین می تواند به طور مستقیم بر روی پوست شما استفاده شود تا التهاب ناشی از آسیب یا عفونت را کاهش دهد.

تقویت سلامت قلب

روغن آرگان منبع غنی از اسید اولئیک می باشد که یک چربی اشباع نشده و دارای اسید های چرب مفید امگا 9 است. اسید اولئیک همچنین در چندین ماده غذایی دیگر از جمله روغن آووکادو و روغن زیتون وجود دارد و معمولا دارای اثرات محافظتی برای قلب هستند.

در مطالعه ای در مورد خطر بیماری قلبی در 40 فرد سالم، کسانی که به مدت 30 روز روزانه 15 گرم مصرف روغن آرگان را داشتند، 16 تا 20 درصد کاهش LDL و تری گلیسیرید "نامطلوب" را تجربه کردند. بدین ترتیب مصرف بیشتر روغن آرگان با سطح پایین کلسترول LDL "نامطلوب" و افزایش سطح آنتی اکسیدان های خون همراه خواهد بود.

حاوی انواع مواد مغذی ضروری است

در درجه اول و از مهم ترین ترکیبات روغن آرگان می توان ترکیبات فنولیک و اسیدهای چرب ضروری برای پوست و مو را نام برد. تقریباً 29 تا 36٪ محتوای اسیدهای چرب روغن آرگان از اسید لینولئیک یا امگا 6 تامین می شود. این روغن منبع خوبی از این ماده مغذی ضروری است.

علاوه بر این، روغن آرگان منبع غنی ویتامین E است که برای سلامت پوست، مو و چشم ضروری است. این ویتامین هم چنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. اسید اولئیک موجود در روغن آرگان، اگرچه ضروری نیست اما 43 تا 49٪ از ترکیب اسیدهای چرب روغن آرگان را تشکیل می دهد و همچنین یک چربی بسیار سالم و مطلوب است.

اسید اولئیک موجود در این روغن که  در روغن زیتون نیز بسیار وجود دارد، به دلیل اثر گذاری مثبت آن بر سلامت قلب بسیار شناخته شده است.

 

تاثیرات مثبت برروی دیابت

برخی تحقیقات اولیه انجام شده بر حیوانات نشان می دهد که روغن آرگان می تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند. در مطالعه انجام شده بر موش هایی که در کنار روغن آرگان از رژیم غذایی با قند بالا تغذیه کردند، منجر به کاهش قابل توجهی در قند خون ناشتا و مقاومت به انسولین موش ها شد.

مرطوب کننده پوست و مو

اسیدهای اولئیک و لینولئیک که اکثر محتوای چربی روغن آرگان را تشکیل می دهند، مواد مغذی حیاتی برای سلامت و رطوبت پوست و مو هستند. روغن آرگان اغلب به طور مستقیم روی پوست و مو تجویز می شود اما ممکن است به صورت مصرف خوراکی نیز موثر باشد.

برخی تحقیقات نشان می دهد که اسیدهای چرب موجود در روغن آرگان ممکن است تامین کننده سلامت و رطوبت پوست بوده و آسیب موها را کاهش دهد.

درمان آکنه پوست

ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی روغن آرگان ممکن است از کاهش قرمزی و تحریکات پوست ناشی از آکنه جلوگیری کند. این روغن همچنین می تواند به آبرسانی پوست کمک کند، که برای پیشگیری از آکنه ضروری به حساب می آید.

اگر با خشکی پوست یا تحریک و التهابات دست و پنجه نرم می کنید، روغن آرگان راه حل تاثیرگذاری است.

کاهش چربی اضافی پوست

استفاده از کرم های حاوی روغن آرگان دو بار در روز فقط در طی چهار هفته، باعث کاهش فعالیت چربی نامطلوب قابل توجهی می شود. روغن آرگان به دلیل خاصیت ضد سبوم و کاهش چربی باعث از بین رفتن چربی نامطلوب پوست و براقیت بسیار آن می شود.

درمان عفونت های پوستی

یکی از کاربردهای سنتی روغن آرگان درمان عفونت های پوستی است. روغن آرگان هم خاصیت ضد باکتری و هم قارچ کش دارد. این قابلیت روغن آرگان، موثر برای درمان و پیشگیری از عفونت های پوستی باکتریایی و قارچی می باشد. البته در هنگام  خرید روغن آرگان  حتما به طبیعی بودن آن دقت کنید. بکرینا یکی از فروشگاه های معتبر روغن های گیاهی می باشد که میتواند به شما کمک کند.

 

روغن آرگان برای مصرف خوراکی

روغن آرگان به عنوان یک ماده غذایی در آشپزی و یک ماده مقوی بهداشتی و زیبایی به فروش می رسد. اغلب اوقات، به غیر از قیمت، هیچ تفاوت قابل تمایزی بین انواع آن در مصرف وجود نخواهد داشت. روغن پخت و پز آرگان به طور کلی ارزان تر است، اگرچه روغن های با فشار بالا و با کیفیت بالا گاهی اوقات می توانند به اندازه روغن های درمانی پر هزینه باشند.

مضرات روغن آرگان

روغن آرگان به طور کلی استفاده از آن برای اکثر افراد بی خطر تلقی می شود. با این حال، برخی از افراد ممکن است در اثر استفاده از آن، عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند.

در صورت استفاده موضعی در برخی مواقع ممکن است باعث تحریک پوستی، ایجاد بثورات یا آکنه شود. این علائم در رابطه با کسانی که به مغزها حساسیت دارند متداول تر است. برای جلوگیری از این موضوع، روغن آرگان را روی قسمت کمی از پوست آزمایش کنید تا مطمئن شوید که باعث تحریک پوست شما نخواهد شد.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بازار
اخبار روز بازار
مهمترین اخبار
کارگزاری فارابی
hamrah aval
رازی
میهن
فولاد
بلیط هواپیما
triboon