آمریکا به دنبال ‌حل مناقشه قره‌باغ است یا منزوی کردن روسیه؟

آمریکا به دنبال ‌حل مناقشه قره‌باغ است یا منزوی کردن روسیه؟

پس از اعلام وزیر خارجه روسیه مبنی بر انحلال گروه مینسک، آمریکا نیز اعلام کرد که از روش‌های جدیدی برای حفاظت از منافع ارامنه قره‌باغ و ارمنستان استفاده خواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، غرب و روسیه بر سر حل مناقشه قره‌باغ با هم رقابت می‌کنند و هر دو جبهه برای اجرای توافقی که بر سر میزشان به دست آمده، تلاش می‌کنند.

روسیه از آمادگی جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای صلح از طریق اتحادیه اروپا خشمگین است.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه بلافاصله پس از دیدار سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در بروکسل،  وزیر امور خارجه ارمنستان را به مسکو احضار کرد و در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وی در اظهاراتی قابل تأمل گفت: ما خوشحالیم که بگوییم فرمت روسای مشترک گروه مینسک دیگر کارساز نخواهد بود، زیرا آمریکا و فرانسه دیگر با روسیه همکاری نمی‌کنند.

لاوروف در ادامه گفت: اگر آمریکا و فرانسه حاضرند منافع ارامنه در قره‌باغ و به طور کلی قفقاز جنوبی را قربانی کنند، این انتخاب آن‌هاست.

وی با این اظهارات، آمریکا و فرانسه را متهم به «فدا کردن منافع ارامنه» کرد.

در واقع او اعتراف کرد که مشارکت روسیه در مناقشه قره‌باغ به هر شکلی برای حفظ منافع ملی ارامنه و جلوگیری روسیه از پایان دادن به مناقشه قره‌باغ برای حفظ منافع خود این کشور است.

پس از اعلام وزیر خارجه روسیه مبنی بر انحلال گروه مینسک، آمریکا نیز اعلام کرد که از روش‌های جدیدی برای حفاظت از منافع ارامنه قره‌باغ و ارمنستان استفاده خواهد کرد.

سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: ایالات‌متحده از ارمنستان و آذربایجان می‌خواهد که تماس‌های دیپلماتیک خود را تشدید کنند، از مکانیسم‌های تماس مستقیم موجود برای یافتن راه‌حلی جامع برای مناقشه و پیامدهای آن و عادی‌سازی روابط با دستیابی به توافقنامه صلح جامع استفاده کنند. ایالات‌متحده آماده کمک به ارمنستان و جمهوری آذربایجان در این ابتکارات به ویژه برای عادی‌سازی روابط بین بین دو کشور است.

در این بیانیه ادعا می‌شود که آمریکا متعهد به ساختن آینده‌ای صلح‌آمیز، دموکراتیک و مرفه در قفقاز جنوبی است.

در حالی که باکو بارها اعلام کرده که مناقشه قره‌باغ پایان‌یافته و جمهوری آذربایجان تمامیت ارضی خود را احیا کرده است، اظهارات وزیر خارجه روسیه مبنی بر خودداری فرانسه و آمریکا از همکاری با مسکو در چارچوب گروه مینسک با رضایتمندی زیادی در باکو مواجه و تأکید شد که جمهوری آذربایجان بیشتر بر فرمت بروکسل متکی است.

اما اکنون مشخص شده است که هدف اصلی غرب نیز تأمین منافع جمهوری آذربایجان نیست، بلکه صرفاً می‌خواهد روسیه را منزوی کند.

برای آمریکا و فرانسه، توافقنامه صلح جامع به معنای دادن وضعیت جداگانه به قره‌باغ است و این مغایر با احیای تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان