آیین سنتی" بیل‌زنی و نخل‌گردانی" نمادی از فرهنگ کهن ۳۰۰ساله در دیار گل نرگس/ خوسف امروز نوای «حیدر علی» سرداد+ تصویر

آیین سنتی" بیل‌زنی و نخل‌گردانی" نمادی از فرهنگ کهن 300ساله در دیار گل نرگس/ خوسف امروز نوای «حیدر علی» سرداد+ تصویر

شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی براساس سنت ۳۰۰ساله که یکی از میراث‌های معنوی ثبت شده می باشد آیین سنتی بیل‌زنی و نخل‌گردانی ظهر عاشورا را به عنوان نمادی از تدفین شهدای کربلا با حضور پرشور مردم و نوای «حیدر علی» اجرا کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازخوسف ، این مراسم که توسط "ملا علی‌اکبر خوسفی" بنیانگذار حوزه علمیه خوسف بنا نهاده شد، در شهرستان‌های دیگر به چشم نمی‌خورد اما آوازه، شور و حال خاص آن، دلدادگان و عاشقان زیادی را از سراسر کشور به خود جذب کرده است.

آیین سنتی بیل‌زنی و نخل‌گردانی که خاص خراسان جنوبی و شهرستان خوسف است، نوعی شبیه‌سازی از تلاش و عزاداری طایفه بنی‌اسد در صحرای کربلا محسوب می‌شود و در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

طایفه بنی‌اسد پس از سه شبانه‌روز در میان حزن و اندوه، پیکر مطهر شهدای کربلا را با بیل یا ابزار دیگری که در دست داشتند به خاک سپردند و عاشورای هر سال بیل‌های اهالی خوسف در مراسمی که منحصر به آنان است، روز واقعه را یادآور می‌شود.

آیین بیل‌زنی فقط در شهرستان خوسف و همزمان با ظهر عاشورا به نشانه عشق و ارادت وافر دلدادگان امام حسین (ع) برگزار می‌شود و بسیاری از مردم سایر مناطق نیز برای حضور در این آیین به خوسف می‌آیند.

مردم منطقه خوسف از دیرباز اعتقاد دارند بیل‌زنی در عصر عاشورا مایه برکت محصولات کشاورزی آنان در سال زراعی می‌شود و کشاورزان در چنین روزی و با شرکت در مراسم بیل‌زنی و نخل‌گردانی، روزی حلال خود را به واسطه امام حسین (ع) از خداوند طلب می‌کنند.

همچنین به هم خوردن بیل‌ها در روز عاشورا نماد رویارویی لشکریان کفر و لشکریان امام حسین (ع) است که جنگ لشکریان یزید علیه لشکر کوچک سیدالشهدا و مظلومیت شهدای کربلا را نشان می‌دهند.

صحنه هایی ازآیین سنتی بیل‌زنی و نخل‌گردانی شهرستان خوسف را بیننده باشید:

انتهای پیام/250/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon