ناطق‌نوری گفت: برای انتخابات مجلس "نمی‌آیم"

ناطق‌نوری گفت: برای انتخابات مجلس "نمی‌آیم"

خبرگزاری تسنیم: "سؤال کردیم: آیا می‌آیید یا نمی‌آیید؟! پاسخ آقای ناطق نوری هیچ تغییری نکرد و تا آن‌جایی که من اطلاع دارم، این است که آقای ناطق می‌گویند: «من نمی‌آیم»".

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که سابقه 7 دوره نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارد. وی ابتدا از زادگاه خود، کرمان، به دور دوم مجلس راه پیدا می‌کند و در دوره‌های سوم، چهارم، پنجم، هشتم و نهم با رأی مردم تهران به بهارستان می‌رود، البته باهنر در دوره هفتم مجلس نیز نمایندگی مردم کرمان را بر عهده می‌گیرد.

وی علاوه بر کسوت نمایندگی مردم در مجلس به دلیل حضور در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و ریاست جبهه پیروان خط امام و رهبری به عنوان چهره حزبی نیز شناخته می‌شود. از این رو به ساختمان جامعه اسلامی مهندسین رفتیم و به دلیل اینکه وقت محدودی برای مصاحبه در نظر گرفته شده بود در حدود 45 دقیقه با وی به گفت‌وگو نشستیم.

محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در خصوص احیای خانه احزاب و مذاکره با تشکل متبوعش در این رابطه اظهار داشت: با ما مذاکره و صحبت کردند. اخیرا بحث‌هایی درباره خانه احزاب کردند و به نظر می‌رسد که فضای عمومی و افکار عمومی در مورد ساختار خانه احزاب در حال اصلاح است. خانه احزاب در دولت آقای خاتمی پایه‌گذاری شد و آن موقع ما زیاد امیدوار بودیم، اما متأسفانه خانه احزاب ساختار لازم و مورد نیاز خود را نتوانست بگیرد. مقصر هم، همه بودیم و اصلاً نمی‌خواهم گردن شخص دیگری بیاندازم.

وی با بیان این‌که امروز شاید بیشتر از 200 تشکل سیاسی شناسنامه‌دار و پروانه‌دار در وزارت کشور داریم تصریح کرد: تعداد زیادی از این تشکل‌ها فعال نیستند و زمانی که اتفاقی می‌افتد، جمع می‌شوند و انتخاباتی می‌گذارند. همچنین خیلی از فعالان سیاسی در خانه احزاب احساس می‌کردند خانه احزاب، حزبی است که مثلا باید بروند تصرفش کنند و آنجا هم کاملاً رقابت هست، بنابراین زمانی آنها می‌برند و زمانی گروه دیگر یا زمانی دیگر این حزب، آن حزب را بیرون می‌کند و بر عکس.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که این ساختار را اصلاً برای خانه احزاب مفید نمی‌دانم خاطرنشان کرد: خانه احزاب، حزب نیست. خانه احزاب جایی است که همه صداها، البته صداهای رسمی و قانونی کشور باید در آن باشد و با اقلیت و اکثریت همدیگر را حذف نکنند و حداقل یک باشگاه باشد. اگر این باشگاه احزاب شکل بگیرد بسیاری از تعاملات احزاب، به جای آنکه رسانه‌ای شود و اره بگیرند و تیشه بزند، در آنجا شکل می‌گیرد و ممکن است با یک چای و صبحانه کاری دور هم خوردن، مشکلات را حل کنند. بالاخره درست است احزاب هم با هم اختلاف مواضع دارند اما یک سری کارهای مشترک هم دارند و این‌ها می‌توانند در خانه احزاب با یکدیگر هماهنگ شوند.

باهنر با اشاره به وضعیت خانه احزاب در دوره‌های اخیر در ادامه گفت: مثلاً یک دوره اصولگراها حاکم می‌شدند و اصلاح‌طلب‌ها را بیرون می‌کردند و یک دوره اصلاح‌طلب‌ها حاکم می‌شدند و اصولگراها را بیرون می‌کردند. من به دوستان خود در جبهه پیروان خط امام و رهبری می‌گفتم تازه ما اگر خانه احزاب را صد‌در‌صد هم بگیریم چه می‌شود؟ نهایتاً می‌شود پیروان خط امام و رهبری که آن را داریم، ما که دنبال تکثیر جبهه پیروان خط امام و رهبری نیستیم. ما جایی را می‌خواهیم که بتوانیم با کسانی که اختلاف‌نظر فکری داریم، اختلاف موضع داریم و حتی اختلاف منافع داریم، بنشینیم و بتوانیم صحبت کنیم.

وی افزود: احساس می‌کنم با این تعریفی که من کردم خیلی از فعالان سیاسی به این باور رسیده‌اند که خانه احزاب باید چنین جایی باشد و اگر بخواهد این خانه احزاب باشد، قاعدتاً ساختار خانه احزاب باید تغییر کند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: اینکه بگویند قدیمی‌ها را دعوت کنیم ما اختلافی با آنها نداریم ولی قدیمی‌ها می خواهند بر همان اساس دعوت کنند که چه حزبی برنده و چه حزبی بازنده است؟ احساس می‌کنند مسابقه و بازی است که من آنجا را به عنوان جای بازی قبول ندارم. آنجا جای هماهنگی، همفکری و همگرایی است.

باهنر گفت: احزاب نباید انتظار داشته باشند تمام حزب‌های رقیب خرد شوند و تمام شوند، زیرا آن موقع دیگر حزب کار کردی ندارد.

نایب‌رییس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که این فضا در حال آماده شدن است و ما هم علاقمندیم و همین موضع را نسبت به هم داریم ادامه داد: وزارت کشور هم باید کمک کند، البته به عنوان حاکمیت، نه به عنوان طرفدار یک حزب و مخالفین یک حزب. به عنوان حاکمیت باید آستین بالا بزند و ساختاری به راه بیاندازد که به ما هم کمک کند.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، به مساله تشکیل حزب فراگیر در میان اصولگرایان پرداخت و با بیان این‌که رقابت‌های سیاسی در کشور جریانی و جناحی است، ابراز عقیده کرد که موانع ایجاد احزاب در کشور قابل‌رفع است.

وی با تاکید بر این‌که نظام مردم‌سالاری دینی جمهوری‌اسلامی حتما باید مجهز به چندین حزب قدرتمند و قوی باشد که کارکرد حزبی داشته باشد خاطرنشان کرد: برای استمرار، رشد و ارتقا نیاز به این احزاب داریم ولی الان این نوع احزاب را نداریم و البته فعلاً هم نمی‌خواهیم. البته خدای ناکرده سوءتفاهم نشود؛ احزابی مانند مؤتلفه، جامعه اسلامی مهندسین، سازندگی و ... هست اما بماهو حزب نیست و این‌ها حزب‌های جامع و فراگیری نیستند. حالا اگر حزب جامعی تشکیل شد باید همه نیروها در آن رسوب کنند که سؤال بعدی شما است... حتما نباید اینطور باشد و باید نوسازی و بازسازی شود و اینکه نسل اندر نسل عوض شوند. اینکه یک نفر 20 سال پیش دبیرکل بوده و همین طور کمافی‌السابق دبیرکل بماند تا ملک‌الموت سراغش آید، درست نیست.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر این‌که حتما باید یک حزب اصولگرا تأسیس شود، اظهار داشت: باید درون حزب آدم‌های مختلف باشد و این تجربیات منتقل شود و قدرت هم باید منتقل شود، نه اینکه فقط تجربه منتقل شود و حالا جوان‌ها آنقدر منتظر بمانند که پیران بمیرند و بعد جایگزین آنها شوند. انتقال قدرت باید انجام شود و این لازمه کار است ولی این ادبیات را بعضی از احزاب ندارند و جزء نقاط ضعف بعضی از احزاب است.

باهنر با بیان این‌که معتقدم سه - چهار حزب باید تشکیل شوند و فراگیر باشند، شناسنامه داشته باشند و در چارچوب نظام کار کنند؛ رهبری‌شان، مرکزیت‌شان، و مواضع‌شان و .. مشخص باشد، به بیانات امام خامنه‌ای در خصوص امکان تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی اشاره کرد و گفت: بعضی‌ها آن موقع تعبیر کردند که اراده مقام معظم رهبری این است ولی فهمیدند اینطور نیست و اصلاً بحث ارادگی نبود و بحث این است که این کارها قابل تصور است. حالا من می‌گویم اگر همان هم قابل تصور باشد که یک زمانی ما نظام پارلمانی داشته باشیم حتماً بدون حزب نمی‌شود، مثلاً نظام پارلمانی که بخواهد پارلمان به صورت مستقیم قدرت مجریه را به دست بگیرد یا اراده یا اداره کند، حتما باید حزبی باشد.

نایب‌رییس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص جوان‌گرایی در میان اصولگرایان نیز گفت: در درون این حزب به اندازه کافی ما اصولگرایان مخالفت داریم، بالاخره یکی "تند" و دیگری "کند"، یکی این طرفی و  دیگری آن طرفی است. یک‌سری هم سنشان تغییر می‌کند؛ یکی جوان، یکی پیر ، یکی زن و دیگری مرد، بنابراین قرار نیست تقسیم سلولی کنیم ولی باید حتما جوان‌ها باشند و فعال شوند، اما جوان‌ها خود را رفیق پیرمردها و برعکس بدانند و این مسئله باید استمرار پیدا کند و جریان داشته باشد که حتماً نسل‌های جدید رشد کنند و بالا روند و نسل‌های قدیمی به صورت علاقمندانه قدرت را تحویل بچه‌های جدید دهند.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه این گفت‌وگو با بیان جزییاتی از دیدار خود با میرحسین موسوی بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم اظهار داشت: در آنجا ما با آقای عسگر اولادی - خدا رحمت کند - با هم رفتیم و آقای موسوی را دیدیم و آن موقع هم نصیحت کردیم و به او گفتیم راه‌های زندگی کردن، رقابت کردن، روزنامه داشتن، حزب و سایت داشتن، برای آینده کار کردن این راه‌ها است و جنگ با نظام نیست. خلاصه بحث این بود اگر شما تمکین به قانون کنید زمینه برای رشدتان هست. نیرو، امکانات و 13 میلیون رای دارید، مثلاً می‌توانید روزنامه داشته باشید اما اگر بخواهید بیرون نظام باشید و در مقابل نظام بایستید، نظام که کوتاه نمی‌آید و خودش را با آدم‌ها عوض نمی‌کند.

وی افزود: آن موقع به آقای موسوی گفتم اگر شما خیلی‌خیلی بخواهید مقاومت کنید و خوش‌شانس باشید، حداقل مثل نهضت آزادی می‌شوید. البته نه ریشه‌ات مثل نهضت هست و نه آدم‌های بزرگی مثل نهضت دارید. خب! الان نهضت آزادی کجاست؟ «و لم یکن شیئا مذکورا». این حرف‌ها را با موسوی زدیم ولی خب متاسفانه آقای موسوی در کله‌شان نرفت و نظرش عوض نشد، زیرا اگر گوش می‌داد وضعش بدین‌گونه نبود.

باهنر در خصوص احتمال حضور علی‌اکبر ناطق‌نوری در انتخابات مجلس دهم نیز گفت: ما نشست مستمر تعریف‌شده سیاسی با آقای ناطق نداریم، البته خب از خیلی وقت‌ها پیش در گذشته با آقای ناطق‌نوری کار می‌کردم. اتفاقاتی که در این سه چهار سال افتاد بسیار متأثر شدم و یک‌جاهایی به آقای ناطق نوری ظلم شد و جناب آقای ناطق یک مقدار که نه، خیلی زیاد پایش را از فعالیت‌های سیاسی کنار کشید. خیلی هم دنبال ایشان رفتیم و من هنوز هم معتقدم جناب آقای ناطق یک ظرفیتی برای نظام و انقلاب است.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: با وجود اینکه آقای ناطق سن ماها را دارد هنوز هم معتقدم که جناب آقای ناطق یک ذهنیت خوبی است، برای همین هم به صورت پراکنده بارها و بارها با آقای ناطق صحبت کردیم. اینکه حالا اخیراً کاری ویژه کرده باشد، خیر! و در مجموع هم پاسخ آقای ناطق هنوز هم تغییر نکرده است و می‌گوید من هیچ احساس تکلیفی هم نمی‌کنم؛ چه زمان ریاست جمهوری، چه زمان مجلس و ... احساس تکلیف نمی‌کنم‌.

نایب‌رییس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص مذاکرات برخی اصولگرایان با ناطق‌نوری در خصوص انتخابات مجلس دهم گفت: سؤال کردیم که آیا می‌آیید یا نمی‌آیید؟! پاسخ آقای ناطق نوری هیچ تغییری نکرد و تا آنجایی که من اطلاع دارم، این است که آقای ناطق می‌گویند "من نمی‌آیم". اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد نمی‌دانم، خب در عالم سیاست ممکن است هر اتفاقی بیفتد ولی تا الان که من خبر دارم، آقای ناطق نوری قانع نیست و اصلاً قرار نیست برای انتخابات مجلس بیاید.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این‌که ما علاقمندیم اصولگراها سوء‌اختلافات را رفع کنند، اظهار داشت: فکر می‌کنیم که این‌ها تکلیف و وظیفه دارند و منفعت نظام و جریان این است که این‌ها بنشینند و با هم کار کنند و منسجم شوند. البته ما این تلاش را همیشه می‌کردیم و دنبال وحدت کامل اصولگرایان بودیم اما اینکه در این وحدت چند درصد موفق شویم، هنوز نمی‌دانیم. البته وحدت اصولگرایان در بعضی از انتخابات‌ها حتی در مجلس هشتم و نهم خیلی خوب بود و در عین حال که اختلافاتی داشتند ولی انسجام اصولگراها نتیجه خوبی داد.

باهنر با بیان این‌که وحدت اصولگرایان در ریاست‌جمهوری خیلی خوب نبود خاطرنشان کرد: آنجا جریانات خیلی خوب نبودند و فقط 8 نفر از آدم‌های مشهوری که بودند در انتخابات کاندیدا شدند. با این حال، نتیجه همگرایی نتیجه خوبی نشد و در واقع همگرایی نشد، زیرا اگر می‌شد نتیجه خوبی می‌شد. بنابراین همه تلاش ما این است که از نظر موضع سیاسی اینکه تلاش کنیم همه اصوالگراها را کنار هم جمع کنیم. حال اینکه چند درصد موفق می‌شویم باید منتظر گذشت زمان باشیم.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه به بیان نظرات خود در خصوص فعالیت‌های دولت یازدهم پرداخت و تصریح کرد: در مجموع دولت آقای روحانی را دولت قوی‌ای می‌بینم و بیش از این اندازه هم در ممکلت مشکل وجود دارد ولی امیدواریم این مشکلات و گره‌ها به دست تدبیر، اعتدال، خردگرایی و مشورت و نهایتا با شجاعت باز شود.

وی افزود: دولت آقای روحانی هم تلاش می‌کند، اینکه آیا یک تقسیم کاری خوب انجام داده و به همه کارها می رسد و نمی‌رسد از آن چیزهایی است که آدم می‌تواند نقد کند. خیلی هم مهم نیست اما در بخش سیاست‌خارجی آقای روحانی تلاش‌شان خیلی خوب بوده و دستگاه‌های دیپلماسی کار می‌کنند. بالاخره صداهای مختلف هم در کشور هست که عده‌ای می‌گویند خیلی خوب و عده‌ای می گویند خیلی بد است و  عده‌ای هم  می‌گویند الحمدلله خیلی بد نیست. این‌ها همه مواضع مختلفی هستند که در کشور وجود دارد که خیلی هم اشکال ندارد.

نایب‌رییس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه‌های اقتصادی و سیاست خارجی، با بیان این‌که با این حالت نمی‌شود هدفمندی را به یک وضعیت مطلوب رساند، خاطرنشان کرد: با کاری که تا الان شده است، شاید دولت برای آینده بخواهد یک سری کارهای اصلاحی انجام دهد که آنها را نمی‌دانم ولی تا الان کاری که انجام شده سرنوشت هدفمندی به یک بالین مورد اعتماد قرار نمی‌گیرد و باید حتما یک کارهای دیگری انجام شود.

باهنر با اشاره به دیدارهای خود با وزرای کابینه یازدهم تصریح کرد: این‌ها را ادامه می‌دهیم و امیدواریم بخشی از این مشکلات حل شود.

 

مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با محمدرضا باهنر را در زیر بخوانید:

 

:::خانه احزاب، حزب نباشد؛ باشگاه باشد:::

تسنیم: آقای باهنر شما هم به عنوان یک چهره حزبی شناخته می‌شوید و هم به دلیل کسوتی که در مجلس شورای اسلامی دارید با عنوان نماینده مردم تهران و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی شناخته می‌شوید. با اجازه شما ابتدا مصاحبه را در مورد مسائل حزبی شروع کنیم. اخیراً مباحثی در مورد احیای دوباره خانه احزاب مطرح شده است. آیا جبهه پیروان خط امام و رهبری و شما احیای خانه احزاب را در شرایط حزبی کشور مفید می‌دانید؟ و اینکه آیا شما را برای شرکت در کنگره خانه احزاب دعوت کردند؟

باهنر: بله، با ما مذاکره و صحبت کردند. اخیرا بحث‌هایی درباره خانه احزاب کردند و به نظر می‌رسد که فضای عمومی و افکار عمومی در مورد ساختار خانه احزاب در حال اصلاح است. خانه احزاب در دولت آقای خاتمی پایه‌گذاری شد و آن موقع ما زیاد امیدوار بودیم، اما متأسفانه خانه احزاب ساختار لازم و مورد نیاز خود را نتوانست بگیرد. مقصر هم، همه بودیم و اصلاً نمی‌خواهم گردن شخص دیگری بیاندازم.

امروز شاید بیشتر از 200 تشکل سیاسی شناسنامه‌دار و پروانه‌دار در وزارت کشور داریم که تعداد زیادی از آنها فعال نیستند و زمانی که اتفاقی می‌افتد، جمع می‌شوند و انتخاباتی می‌گذارند. همچنین خیلی از فعالان سیاسی در خانه احزاب احساس می‌کردند خانه احزاب، حزبی است که مثلا باید بروند تصرفش کنند و آنجا هم کاملاً رقابت هست، بنابراین زمانی آنها می‌برند و زمانی گروه دیگر یا زمانی دیگر این حزب، آن حزب را بیرون می‌کند و بر عکس.

من این ساختار را اصلاً برای خانه احزاب مفید نمی‌دانم، خانه احزاب، حزب نیست. خانه احزاب جایی است که همه صداها، البته صداهای رسمی و قانونی کشور باید در آن باشد و با اقلیت و اکثریت همدیگر را حذف نکنند و حداقل یک باشگاه باشد. اگر این باشگاه احزاب شکل بگیرد بسیاری از تعاملات احزاب، به جای آنکه رسانه‌ای شود و اره بگیرند و تیشه بزند، در آنجا شکل می‌گیرد و ممکن است با یک چای و صبحانه کاری دور هم خوردن، مشکلات را حل کنند. بالاخره درست است احزاب هم با هم اختلاف مواضع دارند اما یک سری کارهای مشترک هم دارند و این‌ها می‌توانند در خانه احزاب با یکدیگر هماهنگ شوند.

دو سه دوره‌ای که در خانه احزاب گذشت متأسفانه وضعیت قبلی را داشت، مثلاً یک دوره اصولگراها حاکم می‌شدند و اصلاح‌طلب‌ها را بیرون می‌کردند و یک دوره اصلاح‌طلب‌ها حاکم می‌شدند و اصولگراها را بیرون می‌کردند. من به دوستان خود در جبهه پیروان خط امام و رهبری می‌گفتم تازه ما اگر خانه احزاب را صد‌در‌صد هم بگیریم چه می‌شود؟ نهایتاً می‌شود پیروان خط امام و رهبری که آن را داریم، ما که دنبال تکثیر جبهه پیروان خط امام و رهبری نیستیم. ما جایی را می‌خواهیم که بتوانیم با کسانی که اختلاف‌نظر فکری داریم، اختلاف موضع داریم و حتی اختلاف منافع داریم، بنشینیم و بتوانیم صحبت کنیم.

حالا احساس می‌کنم با این تعریفی که من کردم خیلی از فعالان سیاسی به این باور رسیده‌اند که خانه احزاب باید چنین جایی باشد و اگر بخواهد این خانه احزاب باشد، قاعدتاً ساختار خانه احزاب باید تغییر کند.
 
اینکه بگویند قدیمی‌ها را دعوت کنیم ما اختلافی با آنها نداریم ولی قدیمی‌ها می خواهند بر همان اساس دعوت کنند که چه حزبی برنده و چه حزبی بازنده است؟ احساس می‌کنند مسابقه و بازی است که من آنجا را به عنوان جای بازی قبول ندارم. آنجا جای هماهنگی، همفکری و همگرایی است. این است که اگر فرض بگیریم بنده زمانی در خانه احزاب نشستم و دیدم حزب رقیب من نیامد احوالش را بپرسم و بگویم که چرا نیامد. زنگ بزنم و بگویم بیایید کارتان دارم؛ این کار جالب است. فرض کنیم حتی در جاهای معمولی مثلاً در بازار مدت‌ها است جا افتاده است و در بین فوتبالیست‌ها هم جا افتاده باشد.
 
این‌ها هم تازه به این نتیجه رسیدند که اگر استقلال بخواهد برنده شود باید حریف قدری مانند پرسپولیس داشته باشد تا برنده شود وگرنه اگر یک تیم لیگ برتر، از یک تیم دسته سوم باشگاهی برنده شود که هنری نیست. اتفاقا لیگ برتری باید لیگ برتری داشته باشد که بتواند آن را ببرد و آن موقع می‌توان گفت تو قهرمان شدی. با این تفاسیر احزاب هم همینگونه هستند و نباید انتظار داشته باشند تمام حزب‌های رقیب خرد شوند و تمام شوند، زیرا آن موقع دیگر حزب کار کردی ندارد.
 
به نظر می‌رسد این فضا در حال آماده شدن است و ما هم علاقمندیم و همین موضع را نسبت به هم داریم و وزارت کشور هم باید کمک کند، البته به عنوان حاکمیت، نه به عنوان طرفدار یک حزب و مخالفین یک حزب. به عنوان حاکمیت باید آستین بالا بزند و ساختاری به راه بیاندازد که به ما هم کمک کند.   

تسنیم: همانطور که اشاره کردید تجربه موفقی از خانه احزاب وجود ندارد و برخی از کسانی که در دوره‌ای از خانه احزاب بیرون آمدند می‌گویند بعضی از اعضای مشارکت از تریبون خانه احزاب برای اهداف سیاسی خود استفاده می‌کردند تا جایی که برخی از اعضا در اجلاس سران احزاب آسیایی به طور علنی موضع‌گیری سیاسی می‌کنند. به نظر شما با این حال اگر خانه احزاب احیا شود، بار دیگر تجربه ناموفق گذشته تکرار نمی‌شود؟

باهنر: عرض کردم خیر! این دفعه باید کنترل کنیم که ناموفق نباشد.

تسنیم: یعنی اگر ساختار را عوض کنیم ولی این عنوان باشد می‌تواند موفق  عمل کند؟

باهنر: ببینید من مثال ساده‌ای می‌زنم. ممکن است شما بگویید این مثال‌ها خیلی پیش‌پا افتاده و بچه‌گانه است اما برای اینکه متبادر به ذهن شود، این مثال را می‌زنم. ببینید فوتبالیست‌ها باورشان است که دو باشگاه با همدیگر رقابت می‌کنند اما زمانی که در تیم ملی هستند دیگر رقابتی نخواهند داشت. آنجا در تیم ملی دیگر کسی نمی‌گوید قرمز و آبی، زیرا تیم ملی است.

بنابراین، اگر خانه احزاب در مجمع جهانی شرکت کرد، آنجا دیگر نماینده کل احزاب جمهوری اسلامی است و البته باید از چپ و راست و این طرف و آن طرف جمهوری اسلامی دفاع کند؛ البته باز تکرار می‌کنم احزاب قانونمند، وقتی یک حزب منحل می‌شود و آن حزب دیگر قانونی نیست و تأسیس و فعالیتش جرم است، نباید مورد دفاع قرار بگیرد اما اگر خانه احزاب تشکیل شود باید مدافع تمامی احزاب عضو خانه احزاب که قانونمند هستند و در چارچوب نظام کار می‌کنند، باشد. نه اینکه آنجا بگوید رفیق و رقیب چه کسانی هستند؟!

:::حزب بماهو حزب نداریم:::

تسنیم: آقای باهنر بحث دیگری که شما بارها مطرح کردید در رابطه با حزب فراگیر است. اخیرا بحث‌هایی در رابطه با تشکیل اصولگرایی مدرن و نوین نیز برای به وحدت رسیدن جریان اصولگرایی مطرح می‌شود. البته اصولگرایی نوین نیز مسبوق به سابقه است و ما مشاهده می‌کنیم که جوانان در عرصه انتخابات شورای شهر چهارم وارد شدند و توانستند در انتخابات پیروز شوند. به نظر شما راه برون رفت از مشکلات فعلی و به وحدت رسیدن اصولگرایان به نوعی که بتوانند در انتخابات‌ها پیروز شوند، به میدان آوردن جوانان اصولگرا نیست؟

باهنر: اولاً من معتقدم در مملکت ما عملاً به عنوان یک کارکرد حزبی، حزبی وجود ندارد و بیشتر رقابت‌ها رقابت‌های جریانی و جناحی است تا اینکه حزب باشد. حالا اینکه چرا حزب در کشور ما پا نمی‌گیرد خود یک بحث دیگری است. آیا می‌شود موانعش را برطرف کرد نیز باز بحث دیگری است، البته من معتقدم که می‌شود موانعش را برطرف کرد.

باز از آن طرف هم پاسخ بدهم که در نظام مردم‌سالاری دینی که نظام جمهوری‌اسلامی است که همه مسئولین کشور مستقیم یا حداکثر با یک واسطه توسط مردم انتخاب می‌شوند حتما باید مجهز به چندین حزب قدرتمند و قوی باشد که کارکرد حزبی داشته باشد، بنابراین برای استمرار، رشد و ارتقاء نیاز به این احزاب داریم ولی الان این نوع احزاب را نداریم و البته فعلاً هم نمی‌خواهیم. البته خدای ناکرده سوءتفاهم نشود؛ احزابی مانند مؤتلفه، جامعه اسلامی مهندسین، سازندگی و ... هست اما بماهو حزب نیست و این‌ها حزب‌های جامع و فراگیری نیستند. حالا اگر حزب جامعی تشکیل شد باید همه نیروها در آن رسوب کنند که سؤال بعدی شما است... حتما نباید اینطور باشد و باید نوسازی و بازسازی شود و اینکه نسل اندر نسل عوض شوند. اینکه یک نفر 20 سال پیش دبیرکل بوده و همین طور کمافی‌السابق دبیرکل بماند تا ملک‌الموت سراغش آید، درست نیست.

کاملاً قبول دارم که حتما یک حزب اصولگرا تأسیس شود و باید درون حزب آدم‌های مختلف باشد و این تجربیات منتقل شود و قدرت هم باید منتقل شود، نه اینکه فقط تجربه منتقل شود و حالا جوان‌ها آنقدر منتظر بمانند که پیران بمیرند و بعد جایگزین آنها شوند. انتقال قدرت باید انجام شود و این لازمه کار است ولی این ادبیات را بعضی از احزاب ندارند و جزء نقاط ضعف بعضی از احزاب است.

من معتقدم سه - چهار حزب باید تشکیل شوند و فراگیر باشند، شناسنامه داشته باشند و در چارچوب نظام کار کنند؛ رهبری‌شان، مرکزیت‌شان، و مواضع‌شان و .. مشخص باشد. حتی اگر یک زمانی حضرت آقا فرمودند مثلاً ممکن است نظام ریاستی ما یک زمانی دیگر پارلمانی شود. بعضی‌ها آن موقع تعبیر کردند که اراده مقام معظم رهبری این است ولی فهمیدند اینطور نیست و اصلاً بحث ارادگی نبود و بحث این است که این کارها قابل تصور است. حالا من می‌گویم اگر همان هم قابل تصور باشد که یک زمانی ما نظام پارلمانی داشته باشیم حتماً بدون حزب نمی‌شود، مثلاً نظام پارلمانی که بخواهد پارلمان به صورت مستقیم قدرت مجریه را به دست بگیرد یا اراده یا اداره کند، حتما باید حزبی باشد.

:::باید شرایط انتقال قدرت از پیرمردها به جوان‌ترها به‌وجود بیاید:::

تسنیم: با این حال اگر بخواهید تجویزی برای حفظ وحدت جریان اصولگرایی داشته باشید، این است که جریان اصولگرایی جوان وارد میدان شوند؟ برخی می‌گویند اگر جوان‌ها وارد میدان شوند تشتت‌ها از بین می‌رود. به نظر شما راهکار تحقق این امر به چه صورت  خواهد بود؟

باهنر: اصلاً شما مشروط به این قضیه نکنید، گفتم فرآیند استمرار و ارتقاء حزب این است که یک برکه‌ای با آب ثابت و راکد نباشد. بالاخره اگر برکه‌ای هر قدر هم بزرگ باشد، اگر یک ورودی و خروجی نداشته باشد می‌گندد، این مسئله خیلی طبیعی و جزء سنت‌های الهی است اما اینکه در درون این حزب به اندازه کافی ما اصولگراها مخالفت داریم، بالاخره یکی "تند" و دیگری "کند"، یکی این طرفی و  دیگری آن طرفی است. یک‌سری هم سنشان تغییر می‌کند؛ یکی جوان، یکی پیر ، یکی زن و دیگری مرد، بنابراین قرار نیست تقسیم سلولی کنیم ولی باید حتما جوان‌ها باشند و فعال شوند، اما جوان‌ها خود را رفیق پیرمردها و برعکس بدانند و این مسئله باید استمرار پیدا کند و جریان داشته باشد که حتماً نسل‌های جدید رشد کنند و بالا روند و نسل‌های قدیمی به صورت علاقمندانه قدرت را تحویل بچه‌های جدید دهند.

تسنیم: به نظر شما الان این شرایط وجود دارد؟

باهنر: باید این شرایط به وجود بیاید.

:::به موسوی گفتم در بهترین حالت به وضعیت نهضت آزادی دچار می‌شوی:::

تسنیم: آقای باهنر با اجازه شما بحث کوتاهی  را در مورد وقایع فتنه 88 داشته باشیم و سپس به موضوعات مربوط به دولت بپردازیم. 6 روز پس از  انتخابات ریاست‌جمهوری دهم شما به دیدار آقای موسوی رفتید که هر چه ما جستجو کردیم جزئیاتی از جلسه را در جایی ندیدیم. اگر امکان دارد در مورد جزئیات جلسه با آقای موسوی بفرمایید...

باهنر: مفصل گفتم، در اینترنت هست.

تسنیم: البته اگر هم باشد به این راحتی در دسترس نبود...

باهنر: این دیدار برای 6 روز بعد از انتخابات بود و زمانی بود که همه ما تلاش می کردیم که فتنه‌ای شکل نگیرد.

تسنیم: جلسه با آقای موسوی بود و ...

 باهنر: الان  این‌ها شنیدنش مهم نیست. در آنجا ما با آقای عسگر اولادی - خدا رحمت کند - با هم رفتیم و آقای موسوی را دیدیم و آن موقع هم نصیحت کردیم و به او گفتیم راه‌های زندگی کردن، رقابت کردن، روزنامه داشتن، حزب و سایت داشتن، برای آینده کار کردن این راه‌ها است و جنگ با نظام نیست. خلاصه بحث این بود اگر شما تمکین به قانون کنید زمینه برای رشدتان هست. نیرو، امکانات و 13 میلیون رای دارید، مثلاً می‌توانید روزنامه داشته باشید اما اگر بخواهید بیرون نظام باشید و در مقابل نظام بایستید، نظام که کوتاه نمی‌آید و خودش را با آدم‌ها عوض نمی‌کند.

آن موقع به آقای موسوی گفتم اگر شما خیلی‌خیلی بخواهید مقاومت کنید و خوش‌شانس باشید، حداقل مثل نهضت آزادی می‌شوید. البته نه ریشه‌ات مثل نهضت هست و نه آدم‌های بزرگی مثل نهضت دارید. خب! الان نهضت آزادی کجاست؟ «و لم یکن شیئا مذکورا».

تسنیم: آقای موسوی در جواب به شما مطلبی را نگفتند؟

باهنر: این حرف‌ها را با موسوی زدیم ولی خب متاسفانه آقای موسوی در کله‌شان نرفت و نظرش عوض نشد، زیرا اگر گوش می‌داد وضعش بدین‌گونه نبود.

:::ناطق‌نوری گفت برای انتخابات مجلس نمی‌آیم:::

تسنیم: آقای باهنر در مورد انتخابات مجلس تحرکاتی را در جریان اصلاح‌طلب مشاهده می‌شود و اخیرا نیز بحث‌هایی مطرح است که جبهه پیروان خط و امام رهبری می‌خواهند با آقای ناطق‌نوری دیدارهایی داشته باشند تا آقای ناطق را در انتخابات مجلس فعال کنند. قبلاً هم گفته بودید هر 15 روز آقای ناطق را می‌بینید. آیا جبهه پیروان خط امام و رهبری می‌خواهد برای انتخابات مجلس به سمت آقای ناطق نوری برود؟ زیرا شما قبلاً هم گفته بودید که قوی‌ترین رئیس مجلس آقای ناطق نوری بودند. آیا رایزنی‌هایی در این رابطه وجود دارد؟ و یا غیر از دیداری که هر  15 روز با آقای ناطق دارید، دیدارهای دیگری هم دارید؟

باهنر: ببینید اولاً دلیل اینکه من 15 روز یک مرتبه آقای ناطق نوری را می‌بینم، این است که وی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است و من هم عضو تشخیص مصلحت نظام هستم، هر 15 روز یک مرتبه که شنبه‌ها جلسه داریم، همدیگر را می ‌بینیم.
 
ما نشست مستمر تعریف شده سیاسی با آقای ناطق نداریم، البته خب از خیلی وقت ‌ها پیش در گذشته با آقای ناطق نوری کار می‌کردم. اتفاقاتی که در این سه چهار سال افتاد بسیار متأثر شدم و یک جاهایی به آقای ناطق نوری ظلم شد و جناب آقای ناطق یک مقدار که نه، خیلی زیاد پایش را از فعالیت‌های سیاسی کنار کشید. خیلی هم دنبال ایشان رفتیم و من هنوز هم معتقدم جناب آقای ناطق یک ظرفیتی برای نظام و انقلاب است.
 

با وجود اینکه سن ماها را دارد هنوز هم معتقدم که جناب آقای ناطق یک ذهنیت خوبی است، برای همین هم به صورت پراکنده بارها و بارها با آقای ناطق صحبت کردیم. اینکه حالا اخیراً کاری ویژه کرده باشد، خیر! و در مجموع هم پاسخ آقای ناطق هنوز هم تغییر نکرده است و می‌گوید من هیچ احساس تکلیفی هم نمی‌کنم؛ چه زمان ریاست جمهوری، چه زمان مجلس و ... احساس تکلیف نمی‌کنم‌.
 
تسنیم: مشخصا با آقای ناطق در مورد انتخابات مجلس صحبت کردید؟
 
باهنر: هم سوال کردیم و هم آن موقع به خصوص سال 88 خیلی صحبت می‌کردیم. بالاخره حادثه‌ای که اتفاق افتاد و آن تهمتی که به آقای ناطق از طرف رئیس‌جمهور سابق در تلویزیون زده شد، وی خیلی دلخور و گلایه‌مند شد. برای همین نیامدند و گفتند که من احساس تکلیف شرعی نمی‌کنم. برای انتخابات مجلس آینده هم صحبت‌هایی شده است، البته نه اینکه عده‌ای برویم...
 
تسنیم: در مورد اینکه برای ورود به انتخابات مجلس آینده، نظرشان را پرسیدید؟
 
باهنر: سؤال کردیم که آیا می‌آیید یا نمی‌آیید؟! پاسخ آقای ناطق نوری هیچ تغییری نکرد و تا آنجایی که من اطلاع دارم، این است که آقای ناطق می‌گویند "من نمی‌آیم". اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد نمی‌دانم، خب در عالم سیاست ممکن است هر اتفاقی بیفتد ولی تا الان که من خبر دارم، آقای ناطق نوری قانع نیست و اصلاً قرار نیست برای انتخابات مجلس بیاید.
 
:::اصولگرایان سوءاختلافات را رفع کنند:::
 
تسنیم: با توجه به اینکه فعلا ورود به انتخابات مجلس از طرف آقای ناطق منتفی است، آیا جبهه پیروان خط امام و رهبری گزینه دیگری را در نظر گرفته و یا اینکه نحوه ورودتان به انتخابات مجلس مشخص شده است؟ 
 
باهنر: نه! هنوز مشخص نیست. بالاخره فعالان سیاسی قاعدتاً برای آینده یک میدان‌بازی با آرایش جدید دارند؛ یعنی میدان رقابت. قبلاً دو گروه عمده با عنوان اصولگرا و اصلاح‌طلب مطرح بودند و هنوز هم مطرح هستند، در درون اصلاح‌طلب‌ها نیز طیف‌های مختلف است؛ بعضی تند، کند، بعضی اعتدالی و بعضی دیگر رادیکال‌اند و اصولگراها نیز طیف‌های مختلفی هستند که این‌ها وجود دارد و با هم چک‌و‌چانه می‌زنند ولی ما علاقمندیم بالاخره اصولگراها در گذشته سوء‌اختلافاتی هم داشتند را رفع کنند.
 
فکر می‌کنیم که این‌ها تکلیف و وظیفه دارند و منفعت نظام و جریان این است که این‌ها بنشینند و با هم کار کنند و منسجم شوند. البته ما این تلاش را همیشه می‌کردیم و دنبال وحدت کامل اصولگرایان بودیم اما اینکه در این وحدت چند درصد موفق شویم، هنوز نمی‌دانیم. البته وحدت اصولگرایان در بعضی از انتخابات‌ها حتی در مجلس هشتم و نهم خیلی خوب بود و در عین حال که اختلافاتی داشتند ولی انسجام اصولگراها نتیجه خوبی داد.
 
وحدت اصولگرایان در ریاست‌جمهوری خیلی خوب نبود، زیرا آنجا جریانات خیلی خوب نبودند و فقط 8 نفر از آدم‌های مشهوری که بودند در انتخابات کاندیدا شدند. با این حال، نتیجه همگرایی نتیجه خوبی نشد و در واقع همگرایی نشد، زیرا اگر می‌شد نتیجه خوبی می‌شد. بنابراین همه تلاش ما این است که از نظر موضع سیاسی اینکه تلاش کنیم همه اصوالگراها را کنار هم جمع کنیم. حال اینکه چند درصد موفق می‌شویم باید منتظر گذشت زمان باشیم.

:::با این حالت نمی‌شود هدفمندی را به یک وضعیت مطلوب رساند:::

تسنیم: آقای باهنر با اجازه شما در مورد دولت نیز بحث کنیم. شما قبلاً گفته بودید که به آقای روحانی پیشنهاد می‌دهید و یا اینکه سابقا با وزرای دولت یازدهم دیدار و گفت‌وگو دارید. آیا هنوز با وزرا جلساتی را دارید؟ تاکنون با چند وزیر دیدار و گفت‌وگو کردید؟ در این جلسات چه موضوعاتی مطرح می‌شود؟

باهنر: حالا  بگذریم از یک سری نقدهای کوچک، بالاخره هر کس وقتی 4 دیکته و مشق هم بنویسد، غلط و نقد هم دارد اما در مجموع دولت آقای روحانی را دولت قوی‌ای می‌بینم و بیش از این اندازه هم در ممکلت مشکل وجود دارد ولی امیدواریم این مشکلات و گره‌ها به دست تدبیر، اعتدال، خردگرایی و مشورت و نهایتا با شجاعت باز شود.

دولت آقای روحانی هم تلاش می‌کند، اینکه آیا یک تقسیم کاری خوب انجام داده و به همه کارها می رسد و نمی‌رسد از آن چیزهایی است که آدم می‌تواند نقد کند. خیلی هم مهم نیست اما در بخش سیاست‌خارجی آقای روحانی تلاش‌شان خیلی خوب بوده و دستگاه‌های دیپلماسی کار می‌کنند. بالاخره صداهای مختلف هم در کشور هست که عده‌ای می‌گویند خیلی خوب و عده‌ای می گویند خیلی بد است و  عده‌ای هم  می‌گویند الحمدالله خیلی بد نیست. این‌ها همه مواضع مختلفی هستند که در کشور وجود دارد که خیلی هم اشکال ندارد.

اما 2-3 نکته وجود دارد؛ از یک طرف تیم مذاکره‌کننده نباید تضعیف و پشتش خالی شود و از  طرف دیگر مذاکره‌کننده باید  مواظب باشد و منافع ملی را به خوبی رصد کند. البته مجلس، احزاب و دیگران نیز رصد را انجام می‌دهند. هر چقدر هم مذاکرات جلوتر می‌رود پیچیده‌تر می‌شود و باید دقت، صلابت و حوصله بیشتری هم  باشد.

در رابطه با مسائل داخلی هم بعضی چیزها هست که خیلی ملموس است، مانند گرانی، عدم‌تولید و چیزهای دیگر. دولت نخست بر چیزهایی متمرکز شده که ملموس خانواده‌هاست و از نظر عامه مردم بالاخره مشکل تورم حل نشده است. درست هم می‌گویند اما با آن شیوه و شدتی که به جلو می‌رفت حداقل ترمزی خورده است، از این جهت دولت موفق و خوب بوده است ولی تا بخواهد در این سراشیبی ماشین را نگه بدارد و کم‌کم به بالا آورد، هم توان، فرصت، کار و هم امکانات باید فراهم باشد.

مثلاً دولت در زمینه تورم تلاش‌هایی کرده است و تورم کمی آثارش روشن شده است و مقدار کمی کنترل‌هایی شده است اما تولید هنوز کلید نخورده و باید تمهیداتی فراهم شود. بعضی از کارها هم وقت دولت را خیلی گرفت و ممکن است قابل نقد باشد. مثلاً هدفمندی یارانه‌ها تا الان آن مقدار که دولت انرژی صرف کرده است، موفقیت نداشته است. مثلاً بیایند ثبت‌نام کنند و سالی دو میلیون حذف شوند، این دو میلیون که نه کور می‌کند و نه شفا می‌دهد که اگر ثبت‌نام نمی‌کردند و همان‌طور هزینه‌ها را می‌دادند شاید هزینه‌اش کمتر بود اما با این حالت نمی‌شود هدفمندی را به یک وضعیت مطلوب رساند.

تسنیم: بر اساس اقداماتی که دولت تا کنون انجام داده است، نمی‌توان هدفمندی را به وضعیت مطلوب رساند؟

باهنر:‌ با کاری که تا الان شده است، شاید دولت برای آینده بخواهد یک سری کارهای اصلاحی انجام دهد که آنها را نمی‌دانم ولی تا الان کاری که انجام شده سرنوشت هدفمندی به یک بالین مورد اعتماد قرار نمی‌گیرد و باید حتما یک کارهای دیگری انجام شود. ما نیز معمولا با وزرا می‌نشسنیم و این بحث‌ها را مطرح می‌کردیم و بیشتر در بحث‌های کلان صحبت می‌کنیم. حالا معمولا وزرا محبت دارند و به مجلس تشریف می‌آورند و همدیگر را می‌بینیم و گاهی اوقات نیز بنده می‌روم و به هر حال سعی می‌کنیم یک ملاقاتی با همه وزرا داشته باشیم.

تسنیم: با این حال باید با اکثر وزرا دیدار و گفت‌وگو را انجام داده باشید؟

باهنر: بله! دیدار احوالپرسی با همه بود ولی دیدار کاری با حدود 10 الی 12 نفر از وزرا داشتیم، مانند اقتصادی‌ها، آموزشی‌ها و... نشستیم و با آنها صحبت کردیم و پروژه‌هایی را هم به آنها پیشنهاد کردیم. البته نه مانند اینکه فلان راه را بسازند، مثلاً بحث هدفمندی یارانه و بحث سهام عدالت را مطرح کردیم. مثلاً صندوق‌های بازنشستگی کل کشور که اگر به دادشان نرسید یک فاجعه در حال اتفاق است و هکذا. این‌ها را ادامه می‌دهیم و امیدواریم بخشی از این مشکلات حل شود.

:::کریمی قدوسی گفت حاضرم سوال از ظریف را به تعویق بیاندازم:::

تسنیم: آقای باهنر گفتید وقت ما تمام شده ولی اگر اجازه بدهید سؤال آخر را بپرسم و دیگر مزاحم شما نباشیم. سؤال من در مورد سؤال نمایندگان از آقای ظریف و آقای زنگنه در مجلس است. برآیند جلسه اینطور نشان می‌داد که فراکسیون رهروان سؤال‌کننده‌ها را مورد توجه قرار دهند تا اینکه سؤال از وزیر منتفی شود. یکی از نشانه‌هایی که شاید این مسئله را در ذهن متبادر کند این است که بارها تأکید می‌شد که باید رأی‌گیری شود. چرا تأکید بر رأی‌گیری بود؟

باهنر: نه! ببینید آنچه ما خبر داریم؛ بالاخره سؤالات دوستان ما از آقای ظریف متعدد و متنوع بود، یک‌سری از سؤالات درباره متن و مسائل هسته‌ای بود که ما گفتیم به دلیل اینکه شورای عالی امنیت ملی بر روی پرونده هسته‌ای کار و تحقیق می‌کند به صحن علنی کشیده نشود. بالاخره بعضی از مواضع و صحبت‌ها را از عزیزان خواهش کردیم که مطرح نکنند.

اما سؤال‌های دیگری مثلاً در رابطه با مواضع سیاست خارجی در خصوص هولوکاست، توان نظامی ایران و... بود که در کمیسیون‌های مجلس در مورد آنها صحبت شده بود اما نماینده حق دارد و اصرار داشت که من می‌خواهم در صحن علنی مجلس مطرح کنم. ما هم فرصتی را فراهم کردیم و اولین بار بود که یک نماینده در یک روز 4 سوال از وزیر می‌پرسید. من فکر می‌کنم جلسه در مجموع جلسه خوبی بود.

از لحاظ محتوایی حرف‌ها خیلی تند و خشن و جدی بود اما رعایت ادبیات و رعایت احترام را طرفین نسبت به هم داشتند و من از آقای کریمی قدوسی و از جناب آقای ظریف تشکر می‌کنم که رعایت حال مردم و تریبون مقدس مجلس را داشتند و مردم نیز در اخبار شنیدند و به قضاوت رسیدند.

البته تحلیلی که شما از رأی‌گیری دارید عکسش اتفاق افتاد. اولاً خود آقای کریمی قدوسی صبح روز موعود قبل از اینکه جلسه شروع شود گفتند من حاضرم این سؤالات را مدتی به تعویق بیاندازم و مطرح نکنم. ما به‌عنوان مدیر مجلس گفتیم نمی‌شود و ما از قبل برنامه را اعلام کرده‌ایم، وزیر را دعوت کرده‌ایم و برنامه امروزمان این است. شما طبق آیین‌نامه می‌توانید بگویید یا من از سؤال صرف‌نظر کردم یا می‌توانید مطرح کنید که آقای کریمی قدوسی گفت من مطرح می‌کنم.

بعد وقتی سؤال از وزیر مطرح می‌شود در پایان گفت‌و ‌گو‌ها رئیس جلسه از سؤال کننده می‌پرسد که آیا تو قانع شدی یا نه؟ اگر بگویید قانع شدم دیگر رأی‌گیری منتفی می‌شود اما اگر بگوید قانع نشدم آن وقت رئیس مجلس از جلسه سؤال می‌کند که آیا شما از پاسخ‌های آقای وزیر قانع شدید یا نه؟ در این صورت نمایندگان رأی می‌دهند که بعضی رأی مثبت و بعضی رای منفی می‌دهند. اتفاقا این آخرین دفعه تعداد زیادی می‌گفتند خیلی خوب به رأی بگذاریم تا معلوم شود که مجلس در مجموع حر‌ف‌های ظریف را بیشتر پسندیده است یا حرف‌های آقای کریمی قدوسی؟

آقای کریمی‌قدوسی گفت نمی‌خواهم رای‌گیری شود چون این حق جزء اختیارات آن نماینده سؤال‌کننده است و کس دیگری نمی‌تواند تصمیم بگیرد؛ همان سؤال‌کننده هم می‌گوید رأی‌گیری بشود یا اینکه من قانع شدم و رأی‌گیری نشود. آن موقع بود که بعضی‌ها که مخالفین کریمی‌قدوسی هم بودند می‌گفتند بگذارید رأی‌گیری شود که مثلاً معلوم شود حرف‌های شما مورد قبول است یا طرف مقابل؟! مسئله مهم نبود و الحمدلله جلسه خوبی برای روشنی بود.

:::با هاشمی جلسه خصوصی نداشتم:::

تسنیم: برخی اخبار مبنی بر این است که شما با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی قبل از تأیید صلاحیت‌ها جلسه‌ای را داشتید. این موضوع صحت دارد؟

باهنر: خیر! من جلساتی که با آقای هاشمی داشتم تحت‌عنوان جلسات تشخیص مصلحت نظام بود و جلسات خصوصی با آقای هاشمی نداشتم. نه اینکه جلسه‌ای نبود، خیلی جلسه‌ بوده ولی من در آن جلسات نبودم.

تسنیم: آقای باهنر از شما کمال تشکر را دارم، خیلی لطف کردید.

باهنر: خواهش می‌کنم و موفق باشید.

*** گفت‌وگو از سیدمحمدمهدی توسلی

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon